עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, אני רוצה לשפר את הכונן של מערכת ההפעלה . ברשותכם מספר שאלות שאלות הן לויסטה ול XP 1.הייתי רוצה לדעת האם יש תמורה טובה (ביצועים-יציבות) כאשר מערכת ההפעלה נמצאת בכונן תחת RAID ?במקרה וכן איזה מומלץ? 2.בהינתן מערכת הפעלה על שני כוננים ב RAID 0/1 האם ניתן לבצע GHOST ואם כן איך? 3.מדובר בשני דיסקים של 160 WD AAJS - האם הגודל הפיזי לא מהווה שחיקה/ירידה בביצועים,האם עדיף כוננים קטנים יותר או חלוקה לפרטישן קטנה יותר.

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  2. Started by nimrodim,

עיינתי לי בלשונית ה INFO של HDTUNE ושמתי לב שאין התאמה באף דיסק אצלי בין ה SUPPORTED UDMA MODE ל ACTIVE UDMA MODE. מאחר ומדובר בדיסק SATA אין לי מושג כיצד לשנות את רמת ה UDMA MODE מ4 או 5 ל 6. האם בכלל יש לזה חשיבות? האם יכול להיות שזה תלוי בעידכון דריברים לציפסט? בנוסף מספר שאלות שלא מצאתי להם תשובה לגבי HD TUNE: א. האם המדידות של HD TUNE מושפעות ממידת התפוסה של ההרד דיסק? ב. האם המדידות של HD TUNE מושפעות ממידת הדפרגמנטציה של ההרד דיסק?

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  3. Started by most,

שלום ובוקר טוב מקווה שהכותרת בסדר קניתי צורב פיליפס 1628k בעזרת המלצות הפורום 1. הצורב מזוהה כפיליפס 1648p1 p2.2 - מה זה אומר?? 2. האם אני צריך fw כדי שיקבל "תכונות של benq. 3. כשאני סורק בעזרת nero cd\dvd speed המעודכן אני מקבל שהדיסקים מיצרנים שונים פשוט מושלמים (לא נראה לי) . 4. כמה דיסקים לא מצליחים להיסרק ע"י התוכנה שמדווחת על שגיאה בקריאה. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  4. קודם כל, יש לי צורב DVD מהדגם הזה: ASUS DRW-2014L1 תומך לייט-סקרייב. ודיסקים של VERBATIM פרינטאבליים. אז יש לי 2 שאלות? 1. מאיפה אני יכול להשיג את התבניות האלו שאני יכול להדפיס על הדיסק? הכוונה שכמנו שאני אקנה עכשיו משחק CRYSIS ויהיה על הדיסק את התמונה של המשחק אז מאיפה אני משיג את התמונה הזו ועוד תמונות של סרטים/משחקים? 2. איך אני מדפיס את התמונות האלה על הדיסק? (יש לי NERO 8 )

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by rico,

שלום לכולם, במחשב עצמו יש 16GB RAM, יש לי כמה קבצי מערכת גדולים על ה- HD כגון: Hiberfil.Sys = 12,857,286,656 bytes , 12.8GB pagefile.sys = 6,412,042,240 ... 6.4GB ובדקתי לפי- http://blogs.technet.com/b/askpfeplat/archive/2013/10/08/breaking-news-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-with-a-new-update-for-windows-7-sp1-clients.aspx ה- Windows Update שלי תופס עוד 6.17GB 1) אם הבנתי נכון לפי- http://windows.microsoft.com/en-au/windows7/sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions אז Hybrid sleep זה hibernation ו- Sleep ביחד? (זה כלול ב- HD שמותקן ווינדוס 7 או רק על SSD?) 2) אם ב- Hard Disk אני משתמש רק ב- Sleep mode ולא ב- hibernation, מומלץ ל…

6. Started by ksn1981,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני "חם" על SSD ! 1. מלבד המהירויות.. האם העבודה עם SSD תהיה זהה לזאת עם דיסק קשיח רגיל? א- FORMAT / PARTITION / DEFRAG / אחר.. אותו דבר? ב- אימג' (NORTON_GHOST) כרגיל? האם ניתן להעביר לו אימג' כזה שבמקור נעשה לדיסק קשיח? ג- האם קיימים כלים מיוחדים לעבודה עם SSD שאני אמור לדעת? (משבחים את הכלים של אינטל - לא שאני יודע במה מדובר). ד- נתקלתי במשפט כמו "ירידת ביצועים לאורך זמן".. מה זה ולמה לא נתקלתי בו עבור דיסקים קשיחים? ה- נתקלתי (הרבה) ב- "אמינות" ו- "תאימות".. האם זה קריטי יותר ב- SSD? כל כך שונה מחברה לאחרת? (שוב משבחים את של אינטל). ו- האם קיימים פרמטרים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשמדובר ב-SSD? 2. Intel SS…

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  7. Started by ksn1981,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני "חם" על SSD ! 1. מלבד המהירויות.. האם העבודה עם SSD תהיה זהה לזאת עם דיסק קשיח רגיל? א- FORMAT / PARTITION / DEFRAG / אחר.. אותו דבר? ב- אימג' (NORTON_GHOST) כרגיל? האם ניתן להעביר לו אימג' כזה שבמקור נעשה לדיסק קשיח? ג- האם קיימים כלים מיוחדים לעבודה עם SSD שאני אמור לדעת? (משבחים את הכלים של אינטל - לא שאני יודע במה מדובר). ד- נתקלתי במשפט כמו "ירידת ביצועים לאורך זמן".. מה זה ולמה לא נתקלתי בו עבור דיסקים קשיחים? ה- נתקלתי (הרבה) ב- "אמינות" ו- "תאימות".. (שוב משבחים את של אינטל).. תאימות? הם לא אמורים להיות אמינים יותר? זה כל כך שונה מחברה לאחרת? ו- האם קיימים פרמטרים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשמדובר ב-SSD? …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. החלטתי שהמחשב שלי זקוק נואשות לעוד TB אחד. עכשיו, כמה שאלות: * מה בדיוק ההבדל בין באפר של 32 מגה לבין 16? לפי מה שקראתי, יש הבדל זעום בזמן כתיבה\קראיה של קבצים קטנים, וזהו. * קראתי איפשהו שהכוננים הדחוסים יותר (כלומר, 640GB ומעלה) מתקרבים לביצועים שלהם לכונני ראפטור למיניהם. כמה אמת יש בדבר? * אם אני אקנה כונן מהסדרה הפגומה של סיגייט (משיקולים תקציביים) ואעדכן את הקושחה - עדיין יש סיכון? אולי עדיף להשיע עוד 50-60 שקלים ולקנות כונן מחברה אחרת? תודה

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  9. הרבה זמן חשבתי לעשות משהו עם כל השאלות שחוזרות על עצמן בפורום, ועל פנינים שמופיעות בו מדי פעם, לכן החלטתי לפתוח ת'רד, שבו ירוכזו הודעות איכותיות ואינפורמטיביות, וגם אולי קצת מעבר, שכתבו משתמשי הפורום. אם כתבתם הודעה איכותית, ולדעתכם היא צריכה להופיע כאן, שלחו לאחראי הפורום מסר, והוא יחליט אם היא מתאימה. אחסון כללי [iurl=http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3287544#msg3287544]לא ניתן להעביר קבצים הגדולים מ-4GB בDOK/דיסק-קשיח, מה עושים? + קצת על NTFS ו-FAT32[/iurl] מאת !_Nike_! [iurl=http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3430572#msg3430572]מערכת הקבצים exFAT[/iurl] מאת ag43 [iurl=http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.ms…

• 30 תגובות
    • 102.5k צפיות
  10. Started by PolyMorphizem,

אני שוקל לקנות כזה במחיר 350 שקל יד שניה עם אחריות האם הוא טוב ?? איזה מדיות עובדות איתו טוב?? האם PRINCO יעבוד ???

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  11. Started by deluxe,

הבנתי שהחיבור המהיר ביותר כיום לדיסקים קשיחים חיצוניים הוא eSATA. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. מקצת חיפושים ברשת, הבנתי שהחסרון של eSATA הוא הצורך בחיבור מתח חשמלי נפרד. איך עושים זאת בפועל? 2. האם יש תקן מיוחד של eSATA שתומך במהירויות של SATAIII? איך אני יודע באיזה תקן החיבור שיש לי תומך? (למשל במחשב הזה) 3. האם החיבור והניתוק של הכונן מתבצע בדומה ל-USB או שעלול להגרם נזק ל-BIOS וצריך שיטה מיוחדת לשימוש בחיבור הזה (כמו PS/2)? 4. האם eSATA מתאים לחיבור מחשב נייד ל-HDD שישמש ככונן חיצוני? בכללי אני מתכוון לקחת כונן HDD 2.5 רגיל ולשפצר אותו בצורה כזאת שיתאים לחיבור למחשב נייד כ-HDD חיצוני. זה אפשרי בכלל? (בלי תחנות עגינה וכל זה) מה הפתרון המיטבי עבורי? תודה רבה!

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום, הופנתי לפה מפורום מפרטים - הייתי רוצה לשמוע דעה על המוצר הבא: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=MG-35-500&cart=11805259113363796〈=heb למרות הכתוב באתר - התרשמתי לפי השוני במחירים שהמחיר דווקא כן כולל דיסק - מישהו יודע איזה סוג דיסק מגיע עם המארז? האם אמין? האם קיים בארץ פריט דומה אבל עם חיבור FW ולא USB בנוסף לחיבורים השונים לטלויזיה? ולגבי כונן גיבוי - האם מקובל בארץ לקנות כיום כונן גיבוי למחשב ביתי או שמדובר בפריט שהוא מחוץ לטווח המחירים ואם כך, האם כדאי לקנות לצרכי גיבוי דיסק חיצוני גדול - ואז - אשמח להמלצה לדיסק גדול, במחיר שפוי אבל אמין. (או למארז ולדיסק המתאים לו, שוב במחיר שפוי) - האם אפשר עד 1000 שקל? תודה, ורד

• 0 תגובות
    • 955 צפיות
  13. Started by Zelig,

1) האם ה-4551A וה-4550A זהים בביצועים ותמיכת מדיה (מלבד labelflash)? 2) ראיתי שמוכרים NEC-4550. האם הכוונה ל-4550A או שבאמת יש דגם שונה? 3) אם באמת יש כזה דבר 4550 אז מה ההבדל בינו לבין 4550A?

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  14. Started by y0shi,

טוב, אז לפני כמה זמן פרסמתי הודעה על ההרד דיסק שהלך לי - ולפי המלצותיכם שלחתי אותו וקיבלתי אחד חדש זהה לדגם של הישן (Maxtor DiamondMax 10 120GB) עכשיו אני חושב לקנות עוד הרד דיסק זהה לו ולחבר אותם ב-RAID 0 ללוח אם שלי אין בקר RAID מובנה (GigaByte 8SQ800) המחשבה שלי הייתה לחבר את שניהם ב-RAID ואחד מחוץ ל-RAID שיהיה Master ועליו תהיה מערכת ההפעלה. אז השאלות הן: איזה בקר מומלץ לי לקנות (רצוי שיתאים ללוח אם הזה ולבאים אחריו)? איך לחבר את זה בצורה כזאת שאחד יהיה מחוץ ל-RAID והשניים האחרים בתוכו? מאיזה אתר אינטרנט אתם ממליצים לקנות? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by SPONER,

אני חושב על מעבר לSSD בנתיים זה רק תכנון ובירור בלבד : 1.האם הכונן SSD של סמסונג +התוכנה RAPID היא לא בחירה טוב יותר מ Crucial MX100 + התוכנה PRIMOCACHE? 2.במידה ואני לוקח 500 GB עדיף את הקושיאל ? 3.האם העדפה לCRUCIAL זה גם תקף לכל סוגי הכוננים של סמסונג גם הPRO? ובמקרה של הפרו אם אני יקח זה יהיה 256 GB ולא 500 , אך אם ההבדל הוא קטן יחסית ובעיקר על מהירות ,אני יחשוב מה לעושת 4.האם הSSD של CRUCIAL הוא נחשב אמין ?או שהביצועים יורדים עם הזמן ,(השאלה ביחס לשאר הכוננים ) 5.ושאלה ל Art Tatum , האם זה בוודאות נכון מה שאמרתה בדיון ? שהCRUCIAL עם התוכנה PRIMOCACHE יותר טוב מהSSD של סמסונג עם התוכנה של סמסונג? בדיון http://hwzone.co.il/community/threads/548998-%D7%96%D7%A7%…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. יש לי מחשב asus g51vx-x1a שאני מעוניין להוסיף לו ssd(בנוסף לכונן בגודל 320GB) אני מתלבט כרגע בין שני דגמים: samsung 830 וcrucial m4 1)האם samsung או crucial נותנים אחריות בארץ על ssd שנקנה בחו"ל? 2) למיטב הבנתי המחשב שלי תומך בSata2 ולא Sata3 במהירויות של הכוננים האלו זה ישפיע? 3)ראיתי המון מבחני ביצועים שונים והבנתי שכל אחד מהם חזק בתחומים מסויימים. מישהו יכול לפרט בצורה פשוטה מה ההבדלים ביניהם ואיזה עדיף עבורי?(השימושים שלי הם בעיקר תכנות,שימוש כללי וקצת משחקי fps).

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. 1.) ובכן ההתלבטות היא בין 250 ג'יגה ל-320 ג'יגה 2.) האם לקחת KS או YS אני מבין ש-KS מומלץ למשתמש ביתי כיוון ש-YS עברו התאמה מיוחדת לרייד שמונע מהם לבדוק שגיאות או משהו כזה מעבר ל-7 שניות, נכון? ולפיכך שעבור מחשב ביתי שמיועד למשחקים מומלץ ה-KS? מישהו יכול להסביר על ההבדל לעומק, האם בדיקת שגיאות ל-7 שניות בלבד תפגע במציאת תקלות בכונן ביתי או מה? מבחינת גודל, על פי חישוב עושה רושם שפר ג'יגה ה-320 יותר משתלם, עשיתי טעות בחישוב או שאני צודק, כי אני רואה שאנשים עדיין קונים 250 ותהיתי למה? אשמח להארות והצעות בעניין

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  18. יש לי קצת הרבה שאלות מקווה שמי שידע אחת מהתשובות יענה עליה אפילו על אחת מהם מקווה שבסוף יענו לי על הכל=] 1.אני קונה מחשב חדש 250GB אבל אני לא יודע איזה חברה של הכונן קשיח לקנות יש חברה מומלצת שמוכח שהיא יותר טובה מהשאר..? 2.אם אני אומר בחנות שישימו לי 16MB במקום 8 הם יכולים או שזה תמיד בא כ8..? 3.יש משחקים שאני נגיד מנסה להתקין מהכונן קשיח וזה לא מתקין לי ומהצורב זה כע מתקין לי למה זה ככה..? והאם צריך לקנות משהו יותר מהיר מ7200rpm..? כדי שזה יקרא כל דיסק או שזה מספיק..? 4. אם הייתי צורב סרטים והייתי רואה אותם מהדיסק זה היה עובד מוזר כזה ויותר לאט לפעמים ונקטע כזה לשניה שתיים ואם העתקתי את זה למשחב ואז ראיתי מהדיסק אז ראו טוב למה זה..? משהו בכונן האם בכונן שאני קונה עכשי…

• 13 תגובות
    • 985 צפיות
  19. Started by roiroi2,

שלום, יש לי כונן חדש WD IDE 160 GB ואני רוצה להוציא את הכוננים הישנים שיש לי במחשב ולשים רק אותו (אני יודע איך לעשות את זה). 1. ברור לי שצריך לחבר את הכונן לחיבור ה IDE הראשי, אבל יש 2 מקומות שבהם ניתן לחבר על אותו כבל. לאיפה צריך לחבר לחיבור הקרוב יותר ללוח האם או לרחוק? 2. איך עדיף לחלק את הכונן כשאני מתקין את ה WIN XP עליו (partitation)? האם ל 80GB ועוד 80GB? 3. בעזרת איזה תוכנה אני יכול לבדוק שהכונן תקין ואין בו בעיות או פגמים כלשהם (תוכנת ביצועים) ? תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  20. Started by foxil,

שלום, אני הולך לקנות את המחשב הנייח החדש ואני שוקל להשתמש בכונן SSD ללא HD, כי המחשב הקודם שהשתמשתי ב-HD היא 160GB ומעולם לא התקרבתי ל-160GB. ראיתי את התרשמות וידאו בביצוע SSD אך נותרו מספר שאלות לפני שאני רוכש ב-SSD: 1. ידוע כשמקום ב-HD כמעט מתמלא - המחשב מאיט, אותו דבר גם לגבי SSD או האטה קלה? 2. ניתן ליצר מחצית ב-SSD? 3. מהם מגבלותיו ל-SSD לעומת בכונן קשיח? 4. אם ארכוש בנפח 256 בפרסום, אך בפיזית יהיה פחות מ-256? עד כמה אחוז? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by xkore,

קראתי את הסטיקי ואני עדיין לא כל כך מבין מזה raid ו sata ומה הקשר ביניהם ? וגם רציתי לדעת אם יש הבדלים בין הארד דיסק פנימי לחיצוני ואם המחשב יכול לקרוא חיצוני בידיוק כמו פנימי ולעלות ממנו וינדוס ? ומה קורה שיש גם חיצוני ופנימי איך המחשב קורא אותם ?

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by Holy,

אני רוצה להזמין מדיות מלירה ויש לי כמה שאלות עד היום צרבתי על DVD+RW של Verbatim X4 ודי נמאס לי מהמהירות הזאת, איך ה-Ritek DVD-RW X8 שיש בלירה? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=837&cat=20 איך ה-Verbatim DVD+R X16 שיש בלירה בהשוואה לאלה שבאופיס דיפו? האם הם גם MCC004? http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=235&cat=32

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  23. Started by matan5000,

אני עוד מתחיל בכל תחום החומרה בגדול ולכן יש לי מספר שאלות, אני רוצה לקנות כונן SSD ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה win7 ultimate 64 bit, כאשר במחשב יהיו 2 כוננים: SSD למערכת ההפעלה, וHDD לאחסון שאר הקבצים למיניהם. כמה שאלות בנושא הזה, 1. מהו הנפח המינימלי שצריך למערכת הפעלה בלבד על כונן הSSD? 2. בלוח האם יש לי חיבורי SATA 2 וSATA3 אז איזה כונן כדאי לחבר לאן על מנת לקבל את הביצועים הטובים ביותר ולמה? (אם אפשר לפרט אני אשמח על מנת ללמוד). 3. איזה תכונות עיקריות יש לכונני SSD? שוב, אשמח לפירוט על מנת ללמוד. בנוסף אשמח להמלצות על ספרים העוסקים במחשבים מהבסיס, ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי ספר טוב. בתודה, מתן.

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  24. Started by amirn,

היי יש לי היום כונן DVD ו צורב CD מותקנים (DVD TOSHIBA ו צורב LITE ON 52) אני רוצה לקנות צורב DVD, האם כדאי להחליף את ה DVD או את ה CD-RW? (כלומר, האם עדיף לההשתמש בצורב DVD גם בתור צורב CD קצת יותר איטי, או בתור נגן DVD) דבר נוסף, הצורב שאני חושב לקנות הוא PIONEER 106 ה-1000 ש"ח כולל משלוח... אשמח לתגובות למחיר ולדגם תודה

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  25. Started by shibby15,

היי אני מתכנן את המחשב הבא שלי בימים אלו. ככל הנראה יהיה לי שני הארד דיסקים של 80 ואחד של 250 או 320. עכשיו ממה שאני מבין לביצועים הכי טוב רייד 0, מה לגבי ירידה באמינות/איכות שמירת המידע אם בכלל? כדאי להשתמש במערך זה לצורך התקנת מערכת הפעלה ומשחקים? במילים אחרות כל מה שמשתמש במשאבי מערכת ודורש מהירות? או שעדיף שהמערכת תהיה על הארד דיסק נפרד ובנוף שני הארד דיסקים נפרדים? תודה מראש רום

• 2 תגובות
    • 916 צפיות

דיונים חדשים בפורומים