אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב חדש השבוע ומחר אני הולך להרכיב אותו ולהתקין ווינדוס שמעתי שהאחרי ההרכבה אני יצטרך להגדיר את הדיסק הקשיח בביוס, קניתי הארד דיסק אחד Westren Digital 500GB 16MB WD5000AAKS ואני ישתמש בו בינתיים ככה שאת הווינדוס ואת הכול אני יתקין עליו . בנוסף אני מוסיף צורב , איך אני יצטרך להגדיר את שניהם בביוס ? הבנתי שאת הארד דיסק צריך להגדיר כPrimary יש עוד משהו שצריך להגדיר? אפשרויות נוספות? ורק אם משהו יוכל לתת לי הסבר קצר על הג'אמפר מה הוא עושה ולמה אני אשמח אני יצטרך לפרמט את ההארד דיסק החדש ? חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובות :
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני קשיחים של 1TB בחיבור של SATA. על שניהם יש מערכת הפעלה WIN7. אני רוצה להעביר חומר מדיסק אחד לשני (אני בכוונה לא משתמשת בעזרים חיצוניים כי חיבור באופן ישיר ללוח הוא הפעולה הכי אמינה להעברת כמות של מידע) מה יקרה אם אחבר את שניהם ללוח? ההגיון אומר שלא יקרה שום דבר נורא או לא רצוי. ההגיון אומר שהמחשב יתחיל מהמערכת ההפעלה הראשונה שהוא מוגדר בביוס לעלות ממנה (0 או 1) ואת שאר המחיצות הוא פשוט ימספר כהמשך D \ E \ F \ G \ H וכו..... - (האם אני צודקת?) על שני הקשיחים יש WIN 7 , ושניהם מחולקים ל 3 מחיצות ( C\D\E) . האם תהיה התנגשות מאחר ויש שני כונני C? אנא עזרו לי להבין. לוח - ZGIGABYTE Z86P - DS3 קשיח - WD 1TB BLUE 64MB
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
בוקר טוב מתלבט בין שני דיסקים קשיחים WD SCORPIO 500GB האחד 5400RPM SCORPIO BLUE והשני 7200RPM SCORPIO BLACK איזה מהם עדיף מבחינת ביצועים , צריכת חשמל , פליטת חום. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח. יש לי מחשב בן 4, וזה הרכיב היחידי שיש היגיון להחליף. יש לי כרגע דיסק של WD בגודל 160GB, ואני מאמין שעם זיכרון של 8MB. ההתלבטות שלי היא בין wd caviar green לבין wd caviar blue לבין wd caviar black. את ההבדלים ביניהם ברמה התיאורטית אני פחות או יותר יודע. שאלותיי הן כאלה: 1. האם רמת הביצועים ה - "ירודה" של ה - green פחות טובה מהכונן הישן שברשותי (יש לו זיכרון 32MB בניגוד ל - blue לדוגמא שבא עם 16 בלבד) ? 2. שאלת המחץ, על איזה כונן מבין השלושה הייתם הולכים ? (הכונן ישמש כונן ראשי עליו תהיה מערכת ההפעלה)
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכל התחיל מזה שהתקנתי Windows 8 על ה-SSD. בהתחלה הכל היה טוב ויפה ועכשיו, מספר שבועות אחרי, לוקח הרבה זמן ל-Windows לעלות. יש לי שלושה הרדיסקים רגילים לאחסון בנוסף ל-SSD. קראתי בגוגל שיכול להיות שאם אחד הדיסקים פגום, זה יכול להשפיע. הרצתי HDTune והרדיסק של 3 טרה נכשל בבדיקה עפ"י התוכנה (מצ"ב צילום מסך). כרגע אני מריצה בדיקת שגיאות של HDTune על ההרדיסק. מכיוון שההרדיסק תוצרת סיגייט, ניסיתי להריץ בדיקה של Seatools אבל התוכנה של סיגייט מסרבת לפעול על Windows 8. האם בדיקת ה-Smart של HDTune אמינה בגרסה האחרונה של התוכנה (5.50)? האם ההרדיסק אכן פגום עפ"י מה שכתוב בתוכנה? המפרט שלי נמצא בפרופיל תחת אודות. אודה לכל עצה. תודה מראש. [ATTACH=CONFIG]2790[/ATTACH]
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הכונן גיבוי החיצוני שלי 500 ג'יגה משום מה החיליט להרוס לי את השבוע. (חיבור קבוע של ESATA). בסביבות 400 ג'יגה פתאום סתם כך לא נגישים יותר איך זה קרה? באתי אתמול למחשב וEMULE מודיע לי שאין לו יותר גישה לתיקיית ה TEMP שהייתה על כונן ובגלל זה הכונן כתב 7\24. אני חושב שאולי בגלל העובדה שהוא עבד אצלי כל הזמן וכל שנייה הוא נפל. ממש מוזר כי הוא עבד כמה חודשים חלק. בכל מקרה מעכשיו כל פעם שאני מנסה לגשת לכונן VISTA רוצה שאני אעשה לו FORMAT, כאילו מדובר באיזה כונן שהרגע יצא מהמפעל . . . נורא עצוב . . . :-\ - עשיתי RESTART למחשב - חיברתי דרך ה USB במקום ESATA וכלום לא משתנה מישהו עשה פעם שחזור של ההארד דיסק או מכיר חברות ומחירים ?
-
- 41 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי את הכונן הנ"ל כ 3 שבועות לערך. התחלתי לשים לב מקודם שהוא כול איזה חצי דקה, דקה, משמיע קליק מהיר כזה ונעלם. אני מכיר את זה מהארדיסקים ישנים ובלויים. יש סיבה לדאגה? איך אפשר למנוע? מה אפשר לבדוק ? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - אולי זה לא מההארד דיסק בכלל... אני כבר מבולבל... זה מין רעש אלקטרוני מוזר מאוד. המערכת שלי I7 4770K gigabyte z87 d3hp sytche mugen 3 gigabyte gtx 760 seasonic 520M SII fractel r4 intel ssd 520 240 seagate barracuda 7200 2 TB יש מצב שזה מגיע ממקור אחר ולא מההארד דיסק ?
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום, אני מעוניין לבדוק מחשבים (בעיקר ישנים יחסית) מבחינת יציבות השילוש שלהם (לוח אם, מעבד וזיכרון). את הזיכרון אין בעיה לבדוק בעזרת תוכנה כמו +Memtest86, אבל בכדי לבדוק את יציבות לוח האם והמעבד צריך מערכת הפעלה עם תוכנות בדיקה ומאמץ (לא מצאתי תוכנות בדיקה כאלו שהן stand alone כמו Memtest). לפיכך חשבתי ליצור מערכת הפעלה מסוג Windows To Go עם תוכנה כמו WinToUSB כפי שמתואר כאן. בהתחלה חשבתי להשתמש ב USB flash drive (מה שמכונה "דיסק און קי") אך הוא כונן כזה התגלה כאיטי. לכן אני שוקל לקנות כונן SSD יחסית קטן (אפילו בנפח של 60GB אם המחיר יהיה מספיק זול) שאותו אחבר למחשבים בעזרת חיבור USB (אם אני אכן אקנה כונן SSD בהמשך אני אקנה גם מארז עבורו עם חיבור UB…
-
- 21 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ותודה על העזרה מראש. קיניתי בעבר צורב חיצוני של BENQ - EW822U, יועד בעיקר לצריבת משחקים. בעבר הייתי צורב קיבצי אימג' והכל היה רץ מעולה. לפני זמן מה התחילה בעייה בקריאת ה DVD ולדוגמא ה PS2 לא זיהה אותם יותר. שמתי לב שלעומת העבר כעת שאני משתמש בתוכנות צריבה (לא משנה איזה, ניסיתי כמה - NERO, ALCOHOL, DVD ENCRYPTOR וכו',) למרות שהתוכנה מגיעה ל 100% פעולת הצריבה ממשיכה למשך יותר למעלה מדקה גם לאחר שהתוכנה הגיעה ל 100% (לא קרה בעבר כאשר ה DVD עבדו כמו שצריך). ניסיתי להתקין מחדש את הצורב, הדרייברים ואפילו את ה WINDOWS מחדש... נאד'ה, הבעיה חוזרת על עצמה. האם מישהו מכיר סיפור כזה ויודע איך להתמודד עם הבעיה ? אשמח להצעות ודיעות נוספות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 700 צפיות
-
-
יש פיונר 111,והוא צורב טוב. זה מה שחשבתי עד שגיליתי שיש כמה סוגים של הדגם הנ"ל,שתומכים בDVD עם RAM,בלי RAM,ושאר ירקות רציתי לדעת סופסוף 1. מיהו פיונר 111 הטוב ביותר? 2. והאם יש בכלל צורב שבאותו מחיר שלו אבל טוב יותר? 3. ואם כבר מדברים,באילו מדיות כדאי להשתמש?
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
כיום יש לי SSD של 500 גיגה וכונן קשיח חיצוני של 500 גיגה. הנפח פשוט לא מספיק לי.. לכן אני שוקל אם לקנות עכשיו קשיח חיצוני חדש במקום הקיים שלי או לא? ה-SSD שלי הוא 850 EVO. יש לציין שבמהלך השנה הבאה אני רוצה לקנות מחשב חדש ולשים בו קשיח פנימי של 2 טרה לפחות... ולגבי ה-SSD שלי לא יודע אם אעביר אותו לחדש.. אבל כרגע מה הכי כדאי לעשות? או שעכשיו לקנות קשיח שישמש אותי ואז יעבור למחשב הבא? הקטע שאני מעדיף הכל חדש במחשב הבא.. גם הקשיח החיצוני שלי כרגע קצת צולע ולפעמים לא עובד.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB ¤ 389 מ FOX PC שווה ליקנות???
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , קניתי כונן חדש SILICON POWER V60,60GB עבור מחשב מדיה סנטר . הכונן חובר ליציאת SATA3 בלוח אם (ASROCK H77M-ITXׂ) , הלוח מעודכן לביוס האחרון ו AHCI מופעל. הותקנה מערכת הפעלה נקייה עם כל הדריברים העדכניים ו TRIM עובד בווינדוס הורגשה איטיות במערכת הפעלה לא מה שמצפים מכונן חדש אז ביצעתי בדיקה עם as-ssd ואלו התוצאות שהתקבלו: ד"א הכונן מעודכן בFIRMWARE האחרון. האם יש עוד בדיקה שאפשר לעשות ?
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי. לפני מספר שבועות קניתי כונן DVD של Samsung SH-S223. צרבתי פעמיים דיסק Double Layer עם תוכנה IMGburn, הגדרתי את מהירות הצריבה ל2-2.4 אבל הצריבה מתבצעת במהירות המקסימלית (והדיסק לא נקרא במכשיר שלו הדיסק מיועד) עם הצורב הישן שיש לי, NEC ND-3540A, מהירות הצריבה נשארה תמיד למה שבחרתי. האם זאת בעיה בכונן הDVD של Samsung, או בעיה בתוכנת הצריבה?
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלומות שאני מחבר את הצורב מאסטר והסידי סלייב המחשב מזהה רק צורב ושאני עושה ההפך המחשב מזהה רק כונן סידי.. איך אני עושה שיזהה את שניהם? אגב, אין סיכוי שיש בעיות ג'ימפור או משהו, כי בעבר הטכנאי שלי ג'ימפר לי והרכיב לי, פשוט קניתי חלקים חדשים ופירקתי תמחשב (וכמו כן את הכוננים) ומאז יש לי את הבעיה. אשמח אם תעזרו לי לחבר את שניהם
-
- 4 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום נראה לי שיש יותר מידי מחיצות בדיסק של מערכת ווינדוס תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הדגם הבא של מיקרון נראה לי מרשים מאוד על הנייר ומבחינת עלות תועלת זה נראה משתלם: http://www.legitreviews.com/article/1583/ המחיר שלו: 1170 ש"ח לעומתו, כונן של אינטל שעולה 800 ש"ח בלבד, עם מעט פחות נפח: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8234 ויש עוד דגם שם של אינטל, 128 גיגה באותו טווח מחיר: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8235 המחשב שלי חדש, תומך SATA3. אני עושה תלת מימד (מקס, סינמה 4D), פוטושופ, אפטר-אפקטס ופלאש. אשמח לשמוע מה הכונן המשתלם מבחינת עלות תועלת. אם יש המלצה לכונן אחר ומשתלם אשמח לשמוע מה הופך אותו לכזה. תודות!
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ את הדיסק הקשיח Maxtor MaXLine III 16MB ATA133 בנפח של 250GB או 300GB (רצוי 300GB אם ההפרש במחיר לא גדול) במחיר סביר? הדגם המדוייק הוא 7L250R0 עבור ה-250GB, ו-7L300R0 עבור ה-300GB. מצאתי את ה-250GB בלמיר במחיר סביר של 665 ש"ח. בפנדה יש גם את ה-250GB וגם את ה-300GB, אבל במחיר מטורף של 1,154 ש"ח ל-250GB ו-1,701 ש"ח עבור ה-300GB. אין לי מושג איך אפשרי הפרש כזה במחיר. יכול להיות שבלמיר הצליחו להשיג מחיר מצויין על הדגם הזה. מישהו מכיר אולי חנות נוספת (עדיף באיזור המרכז) שאפשר להשיג בה את הדיסקים הקשיחים האלה במחיר סביר כמו בלמיר (דיסקים קשיחים אחרים של מקסטור בנפחים האלה שמצאתי בחנויות אחרות היו מסדרת DiamondMax 10).
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
BenQ has released a free firmware upgrade for its DW1600A Double Layer DVD burner. The 1600A -> 1620A flash (scroll to the bottom of the page) enables DVD-R writing and makes the drive capable of 16X±R and 4X±RW writing. הנה זה קרה באופן אמיתי ורשמי אולי זה יוביל לעוד חברות לעשות כזה דבר אגב מישהו בעל כונן כזה? מקור: www.doom9.net
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
ניסיתי לצרוב היום דיסק עם חומר מכונן D ששייך לכונן 160 ג'יגה, באמצע הצריבה התקבלה שגיאת הCRC, נהרסה ההעתקה. משהו נדפק בHDD בגלל זה והכל נהייה איטי יותר (זה קרה לי כבר בעבר, משהו עם מצב העברת נתונים שהפך לPIO), טיפלתי את הטיפול הידוע והמצב חזר לקדמותו. אבל עדיין עכשיו יש לי פרק של האוס שאני מנסה להעתיק מכונן J לכונן Y (שניהם שייכים לכונן של 500 ג'יגה). בעיית CRC. מנסה להעביר פרק של בלה בלה בלה מכונן J לאותה תיקייה בכונן Y, כן מצליח. בנוסף לכל זה, בכונן של ה160 ג'יגה שעליו מותקן הווינדוז, יש כבר זמן מה בעית BSOD שלדעתי מקורה בתקלה בפנוכו של הכונן (כונן בעייתי שהטכנאי הרמאי מכר לי). האם הבעיות יכולות להיות קשורות? האם יכולה לקרות בעיית CRC בגלל קובץ לא טוב? מישהו הבין בכלל ע…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש עם צורב דיוידי ;D אני רוצה לצרוב סרטים, וגיבויים. לגיבויים זה לא משנה אם זה DVR-R או DVD+R. אבל לסרטים אני חושב שזה כן משנה נכון? יש לי דיוידי שקניתי לפני שנה בערך בסקאל. DVD + video זה היה בעצם לפני חצי שנה אולי. זה לא הדגם שיש כיום. תודה
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
חיפשתי גם בEBAY , מצאתי רק DL של רב פעמי בBLURAY. למישהו יש קישור לDVDRW שהוא גם DL ?
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
ערב טוב חברים. רכשתי לי הרד-דיסק של WD 2TB MY BOOK העניין הוא כזה: המחשב קורא אותו, והעברתי אליו סרט עד פה הכל בסדר.הבעיה היא כאשר אני מחבר את הכונן אל הסטרימר הוא לא מזהה את הכונןולא נדלקת נורת ה-USB ב-TV.המוצר נפתח לאחר 8 ימים מיום הרכישה.דווחתי לבאג על כך, נאמר לי שצריך לקחת את המוצר למעבדהלצורך בדיקה. הסכמתי.היום אספתי את הכונן העברתי אליו סרט שוב פעם, חיברתי אל הסטרימר ואין תגובה.מה עלי לדרוש?רציתי לציין שיש לי 3 כוננים שכאלו, וכולם בסדר ללא בעיות.אשמח לעצות שלכם כיצד להתנהל עם באג/וחברת בנדא.תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני פותח פה ת'רד כמו שנפתח בטכנו... תרשמו כאן את החנויות (טלפונים,כתובות, אתר אינטרנט) של החנויות בהם אתם קונים את הדיסקים.. ככה נמצא את המקומות הכי זולים.