אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מחשב ישן שנשרף לו הלוח אם ואני רוצה להעביר את כל החומר מהדיסק קשיח למחשב השני אבל רציתי לדעת האם זה אפשרי שאני יחבר את אותו כונן שמותקן עליו כבר ווינדוס למחשב החדש שיש לו דיסק אחר שמחובר ב-SATA ואני יחבר את הדיסק הישן בחיבור IDE (אין לו SATA... קשיח ישן מאוד..) האם זה אפשרי? האם הווינדוס יעלה בלי שום בעיה והוא יזהה לי את הכונן ואני יוכל להעביר בלי שום בעיה או שאפשר להגיד ביי ביי לכל הקבצים שהיו בו? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי, אז לפני כמה זמן הייתה לי בעיה במחשב, בה הייתי צריך לפרמט כונן שלם, אך בסופו של דבר הבעיה הסתדרה... אז החלטתי לגבות את המחשב.. בתחילה חשבתי שדיסק קשיח נוסף יפתור את הבעיה, וקניתי אחד כזה (HITACHI 250GB)... בסופו של דבר הבעיה נפתרה ללא הדיסק הקשיח... כרגע יש לי WD 160GB בשימוש, ואת הדיסק הנ"ל בנוסף... חשבתי להשתמש באחד מהם כגיבוי... יש לכם עצות? בעיקרון מערכת ההפעלה מותקנת על הדיסק שנמצא בשימוש כרגע (160GB) ואני מעדיף שלא להסיר את מערכת ההפעלה ולהתקין מחדש... נ.ב השגתי את הHITACHI בזול ולכן אני מעדיף שלא להחזיר אותו, אבל אופצית ההחזרה קיימת. תודה רבה וסליחה על החפירה
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
בדיונים בפורומים השונים באתר קראתי שבעת התקנה או חילוץ של קבצים על הדיסק הקשיח הוא יכול להוות צוואר בקבוק קשה. הפיתרונות שנכתבו הם או לקנות דיסק קשיח נוסף ולחלץ מדיסק אחד לדיסק שני, או ליצור PARTITION ולחלץ מPARTITION אחד לשני. נכתב גם שPARTITION ומחיצה זה לא אותו דבר. השאלות שלי: מה זה PARTITION ומה ההבדל בינו לבין מחיצה? האם יצירת שני PARTITIONS וחילוץ של קבצים מאחד לשני או התקנה של קובץ באחד בזמן פעילות שוטפת עם השני תמנע צוואר בקבוק ותאפשר לדיסק להתנהג רגיל? (במילים אחרות האם זה יתן אותה תוצאה כמו דיסק קשיח נוסף) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אם אני רוכש דיסק כשיח חיצוני ויש לו חיבור ל-usb וגם לדיוידי יש חיבור לusb האם אם יש לי סרטים בכונן הקשיח אני יוכל לצפות בהם בחיבור נכונן אל הדיוידי באמצעות ה-usb ? אם לא הבנתם כלכך תשאלה תגידו ואני יסביר מפורט יותר. תודה ויום טוב. בן.
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית על המחשב תמונות וקיבצי וידאו ומסמכים שאני רוצה לגבות באופן דחוף, מדובר בתמונות של הילדים וכל מיני קבצים שאספתי במהלך שנים רבות (הכי חשוב התמונות והוידאו כמובן - כי את זה אי אפשר לשחזר). מחפש פיתרון שפוי (צריבה לDVD מתבצעת, אבל זה לא מספיק מסודר וגם קצת מסורבל כי צריך לפחות חמישה לגיבוי מלא, ותמיד החשש שאחד ישרט). בנוסף לפתרון איחסון קבוע (הרד דיסק חיצוני וכאלה), אני רוצה שהקבצים יהיו על שתי המחשבים שלי באופן קבוע (משוכפלים) בעבר השתמשתי ב FolderShare, ואז בעקבות תקלה שלי (וטפשות מטורפת של התוכנה) כמעט אבד לי הכל (במזל הצלחתי לשחזר את הרוב המוחלט בעזרת תוכנה שסרקה את הקבצים המחוקים). האם יש תוכנה דומה מומלצת שאפשר להגדיר בה שלא תמחק לעולם, רק תוסיף,…
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות הארדיסק חדש בנפח של טרה, רציתי לקבל המלצות על אחד טוב בדגש על שקט ואמינות. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון.. עכשיו ככה: אני מעוניין להעתיק את הווינדוס שלי (XP) להארד דיסק משנה כדי להעביר אותו למחשב אחר. כי אני לא הכי מסתדר עם הביוס =/ זאת אומרת שבמקום להתקין ווינדוס אני אשתמש באחד קיים ע"י העתקה, או כל דרך אחרת העיקר לא לעבור דרך הביוס. זה אפשרי? אשמח לעזרה.
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
דגם לוח האם שלי הוא זה: Gigabyte GA-M57SLI-S4 ממה שראיתי, הוא תומך RAID0. יש לי שני כוננים קשיחים של "160" GB, אחד של WCD ואחד של Samsung. רציתי לדעת איך אני עושה את זה, אם אני הולך לאבד את כל מה שיש לי על הכוננים, ואם זה שווה את זה מבחינת תוספת הביצועים. עוד שאלה אחת: זה יוצר מחיצה אחת מהירה יותר? [אני לא מבין במערכים כאלה כלום]
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 8GB או 16GB. רציתי לדעת איזה חברה מומלצת? דגם מדוייק? מחירים? האם כדאי לקנות כעת או שהמחירים עתידים לרדת? תודה.
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
ראיתי שהרבה ממליצים על ה- DOK הנ"ל. ויש לי מס' שאלות. איך באתר של Sandisk מוכרים אותו במחיר של 79.99$ (277 ש"ח) ובחנויות אחרות הוא עולה פחות (פנדה - 197 ש"ח)? אחריות בנוגע למוצר, כל חנות נותנת אחריות אחרת, שנתיים, 10 שנים, לכל החיים וכו'. האחריות לא מגיעה מהחברה מ- Sandisk? או שכל חנות נותנת תקופת אחריות שונה ? בנוסף רציתי לדעת מה דעתכם על החנות פנדה, האם כדאי לרכוש מהם את המוצר ? ובכלל איך היא ? ואיך החנות KSP ? ושאלה אחרונה, מזה בעצם U3 ? אשמח לתגובה מצידכם. תודה!
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אוקיי קניתי צורב חדש שאני מחבר אותו באמצעות חיבור SATA יש לי את הכבל SATA שקיבלתי אותו עם המחשב אבל אין לי את הכבל חיבור לחשמל ואין לי אותו מה אני עושה? יש אותו בתוך המחשב לא? סליחה על הטיפשות
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות 1)יש לי דיסק קשיח 320GB ויש רק כונן C אני רוצה לעשות מחיצה שיהיה לי גם D ללא פורמט 2)אני רוצה לעבור לוינדוס ויסטה ויש לי תיקייה של משחקים ומשקלה 50 GB איך אני עושה גיבוי לתיקייה ?
-
- 2 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי לוח Gigabyte GA-P35-DS3L ודיסק 320 של סמסונג HD321KJ רציתי לדעת האם הלוח שלי תומך ברייד בכלל, והאם אני יצטרך לקנות דיסק כזה בדיוק, או שאפשר לקנות דיסק של 500 GB? תודה רבה, דוד.
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שואל לחבר, מערכת הפעלה ויסטה 64 ביט ,מעבד Q6600 4 GB זכרון של KINGSTONE הוא מעוניין להגביר ביצועי ע"י השמת שני כוננים ב RAID 0 שישמשו למערכת הפעלה בלבד,דגש על ביצועים ! **אין אילוץ לגודל הדיסק**
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להעביר דיסק קשיח של 40GB מהמחשב הישן למחשב שיש עליו קשיח אחד של 160GB ואין לי RAID בלוח (נדמה לי..) הלוח D102GGC2 intel grand county 2.... האתר http://www.intel.com/products/motherboard/D102GGC2/index.htm אז רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחבר את ה דיסק של ה 80GB בלי שום RAID פשוא שיהיה עוד מקום אחסון, ומה אני צריך לעשות בשביל זה.. שיהיה על שני הדיסקים הקשיחים מערכת הפעלה מותקנת , וכו'...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לדיסק קשיח של 500Gb התקציב הוא 300-450 ש"ח לא חשוב לי כל כך השקט או החום רק שלא יהיה קיצוני. תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע כונן קשיח של WD בנפח 250 גיג'ה (WD 2500KS). ברצוני להוסיף כונן קשיח נוסף של 500 גיג'ה. רציתי לדעת את דעתכם על הכונן הנ"ל -> Western Digital WD5000AAKS ? בנוסף רק מחברים אותו למחשב עם כבל SATA וכבל הכתום שהולך ללוח? והווינדוס יזהה אותו כבר לבד? או שצריך להגדיר אותו איכשהו? אשמח להסביר כדי שלא אסתבך עם הפרוצדורה. תודה!
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי בעיה אז ככה אני לקחתי את הארד דיסק של מחשב אחר שעובד ושמתי אותו על המחשב שלי רק בישביל לעשות פורמט אז הכל עבד טוב והפורמט סיים אז שבאיתי להתקין את הWIN XP PRO 32BIT SP2 שיש לי על הארד דיסק הזה הוא רושם לי לחכות ואז זה רושם לי NDLTR IS MISSING אבל אני לא בטוח שזה NTLDR? אה והארד דיסק הוא של HITACHI והוא SATA זה ממש דחוף!!!!
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק להמלצה לצורב DVD מSkyPc, אני קונה משם את המחשב ולכן אני מעדיף מאוד לקנות גם את הצורב משם, המארז שלי שחור ולכן אני ארצה כונן שחור, ועדיפות לתמיכה בצריבת אימג על הדיסק אבל לא חובה... מסגרת מחיר לא ממש משנה, הם ממילא לא כלכך יקרים. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
איך אני הופך אותו לBootable?!?? אני רוצה לעשות עידכון ביוס ללוח דרכו
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
באתר החברה לא רואים שום הבדל במפרטים, אז מה בכל זאת הסיבה להפרשים הגדולים בעלויות בין דגם לדגם? למשל שני הכוננים הראשונים ברשימה. אחד הוא WDXMS2500TE והשני WDME2500TE http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-HardDrive&DB141821=710906&DB141804=142201
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
חידה! איך מתקינים רייד בבורד שיש לו רק כניסת (JMICRON( RAID אחת, ?? (MSI P965) למי ששואל, כבר הספקתי להעתיק את הדרייברים לדיסקט ולהתקין מחדש את Windows... ועדיין הביוס מציג רק הרדיסק אחד..
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
אז ככה, יצא לי לראות היום את המדריך להפעלת dma שבנעוץ (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=43303.0), וראיתי שכונן 1 מתוך ה-2 שיש לי היה pio, והכונן השני היה ultra dma mode 5 (יש לי צורב dvd וכונן cd רגיל, שניהם ide, ההארדיסק הוא sata). פעלתי לפי המדריך, הכל טוב ויפה ועכשיו המצב הוא ששני הכוננים הם ultra dma mode 2. עכשיו 2 שאלות: 1. האם ultra dma mode 2 היא המהירות המקסימילית לצורב dvd? 2. למה הכונן שהיה 5 פתאום נהיה 2? והאם זה ישפיע על הביצועים? תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מדבר על כוננים רגילים (לא SSD וכו', אלו מבוססי ראש זז וכו') אני שומע בכל מיני מקומות, שככול שכונן מתמלא יותר (יותר מקום תפוס בנתונים) ככה הכוננן נהיה איטי יותר. עכשו בהנחה שאני עושה כל הזמן DEFRAG ודואג לשמור על כונן תקין (אין בו BED SECTORS וכו'), יש סיבה שזה יקרה? ומדוע זה קורה אם קורה? וכמה זה אכן משפיע על המהירות?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סליחה על הבורות.. אבל לאחר שצרבתי על DVD-RW, איך אני מוחק את הקבצים? ואז גם צורב חדשים?
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-