אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב מאוד ישן (8 שנים) שיש בו כונן 30GB של Seagate וכונן בן שנתיים בערך של WD 200GB. שני הכוננים מחוברים דרך IDE כמובן. הזמנתי מחשב חדש, עם כונן 500GB SATA II, והייתי רוצה לשים בו גם את הכונן של ה-200 מהמחשב הישן שיש לי בו המון דברים. איך אני יכול לבדוק אם הכונן יכול להתחבר ב-SATA מבלי לפתוח את המחשב ולהסתכל? הדגם של הכונן הוא WD2000JB, ניסיתי לחפש בגוגל וגם בדקתי ב-EVEREST אבל אני לא מצליח למצוא את זה בנוסף, האם הכונן הזה יאיט את העבודה המחשב החדש או בכונן הקשיח החדש? האם מומלץ לא לחבר אותו?
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
ובכן, ברשותי 2 הארדיסקים של 250 ו-200 ואני די לחוץ מבחינת מקום ואני מרגיש שאני חייב מקום אכסון חדש. חשבתי על כונן חיצוני נייד של 1 טרה בו אני יאכסן את כל ההתקנות, קבצים גדולים ותכני HD שנורא חשובים לי ושוקלים המון. השאלה, אם זה כדאי או שמא לקנות הארד דיסק רגיל ואולי אפילו לפרמט ולבצע RAID עם 2 ההארד דיסקים הנוכחים?
-
- 5 תגובות
- 727 צפיות
-
-
הצורב DVD עושה רק עבודה חקית הוא צורק רק 700MB כל דיסק גדול מזה כלומר DVD הוא עושה שגיאה באמצע הצריבה השאלה שלי היא אם יש לי משהו לעשות עם זה או פשוט לקנות חדש... ואם כבר לקנות חדש אז איזה צורב כדאי ועדיף שיוכל לצרוב גם דיסקים של 900MB ושל 9GB (חוץ מ700 ו4.7) תודה לעוזרים =]
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
איך קובעים למחשב שיעלה קודם את הIDE ואחר כך את הSATA?-בהפעלה אני מתכוון
-
- 1 תגובה
- 610 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש כונן נוסף, של 0.5-1T. לא סגור על עצמי עדיין אם פנימי או חיצוני. את היתרונות של החיצוני אני יכול למנות בכיף על כף ידי. השאלה מה הם החסרונות בכונן חיצוני (פרט למחיר), במידה ומשתמשים בתקן ESATA. שאלה נוספת, האם יהיה ניתן להתקין מע' הפעלה על החיצוני, ואז בכל מחשב שאחבר אליו את הכונן, אפשר יהיה להשתמש במע' הפעלה הזאת? איך זה עובד? אני אנסה לפשט את השאלה. כרגע יש לי מחשב שהמפרט שלו כתוב בחתימה. אני שוקל לקנות נייד. התכנון הוא, ששני המחשבים יהיו לי למחשב עבודה במוסיקה. (תוכנות כבדות, והמון התקני כניסה) אני רוצה שיהיה לי כונן חיצוני גדול אחד, שיוכל לשמש אותי לעבודה זהה ב-2 המחשבים. האם זה אפשרי? תודה מראש,
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
-
יש לי בעיה מאוד מעצבנת אני עם וויסטה 64bit ולפי החישובים שלי צריך להיות לי 15GB פנוי בC וזה אומר לי שיש רק 3GB עכשיו אני ניכנס לC מחפש מחפש ולא מוצא שום דבר שלוקח לי כולכך הרבה מקום 2.58GB Free of 48.8GB אין חיפשתי עם תוכנות ואין שם משהו ששוקל כולכך הרבה איך אפשר לסדר את זה תודה מאוד לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב ושינתי בביוס מide לahci ורק אחרי ששינתי התקנתי את המערכת הפעלה שהיא vista ultimate 64bit עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם אני עדין צריך להתקין דריברים בשביל לממש את היכולות של הארד דיסק או שויסטה עושה את זה לבד בהתקנה ועם אני צריך אז תוכלו להגי לי בבקשה איזה דריברים הלוח שלי הוא asus p5q e והארד דיסק למרות שלא נראה לי חינוי http://zap.co.il/model.aspx?modelid=592533 בתודה מראש מור בן
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי הארד דיסק חיצוני maxtor 500gb st3500820as הבעיה היא כזו: בזמן שההארד דיסק עבד הוא נפל, נפילה כביכול לא רצינית, אך ככל הנראה מספיקה בשביל לפגום בו קשות. לקחתי אותו לדיאגנוזה בטיק טק טכנולוגיות. לפי האבחנה שלהם נגרם נזק למנוע (כאשר הוא מנסה לעבוד הוא נתקע ולא מסתובב). לפי מה שאני הבנתי מהטכנאי (אני ממש בור בענייני מחשבים בכלל) יש להעביר את הפלטות להארד דיסק עם מנוע חדש (אמור להיות עסק מורכב למדי). כל הסיפור אמור לעלות לי שם הון תועפות, ולכן בהתחשב בסוג המידע בחרתי שלא לבצע את השחזור. כבר השלמתי עם העובדה שכנראה המידע אבוד ולכן אני שוקל ברצינות לנסות לפתור את הבעיה בעצמי או כמובן ע"י "חובבן" שיוכל לתת לי כיוון כלשהו, להפנות אותי, או כמובן לעזור לי בעצמו במחיר …
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
רכשתי סטרימר שיהיה מחובר לטלוויזיה בסלון וכעת אני נעוניין לקנות כונן חיצוני שיכיל את כל תכני ה-HD אשר אני מוריד. כל האיכסון בדיסק יהיו תכנים ל HD(סרטים סדרות הופעות). השאלה היא איזה כונן חיצוני מומלץ? חשוב לי שיהיה שקט ומהיר. המחשב שלי לצערי הוא מחשב ישן (P4 1.8 )-אל תסטלבטו :'( ואין לי לצערי מושג איזה חיבורים יש לו (הורדתי תוכנת AIDA32) אבל לא ראיתי היכן ומה לחפש... סביר להניח שהוא יחובר באמצעות חיבור USB אך אם לא כדאי לרכוש עם חיבורים נוספים כגון ESATA עד שאני אקנה מחשב חדש... תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
במערכת המחשב שלי קיים דיסק קשיח WD500GB. באתחול המחשב הגדרתי ב BIOS את דיסק ה SATA מ IDE ל RAID ואח"כ בתוכנית השירות ל RAID סימנתי בטעות את הדיסק הנ"ל כדיסק למערך RAID0 ונתתי שם ל VOLUME אח"כ מחקתי אותו ממערך הדיסקים ב RAID. באתחול המערכת אני רואה את הדיסק כ UnKnown עם סטטוס Not Initialized. איך אני יכול לשחזר את הנתונים בדיסק ? יש איזושהי תוכנית שירות העושה זאת ? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
הבנתי מקריאה בפורום ובמקומות אחרים של- HDD הנ"ל היו בעיות קושחה, ולא ברור לי אם זה עדין אקטואלי. מאחר שה HDD הנ"ל מתומחר כרגע באופן מאוד אגרסיבי ביחס למתחרים, אשמח לקבל חו"ד עדכנית לגביו הן מבחינת אמינות והן מבחינת רמת רעש בפעולה ובסרק. נ.ב. לצורך העניין יש לי כרגע WD5000AAKS שמבחינתי מאוד שקט בכל מצב, כך שאשמח לשמוע כיצד הסיגייט משתווה אליו מבחינת רמת רעש.
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
עריכה: הכוננים אינם זהים . הישן : WD800JB. החדש: WD800BB.הבנתי שה "BB" איטי יותר... אהלן חבר'ה שאלתי היא כזאת: אני מחזיק במערכת מחשב מלפני כ 5 שנים הכוללת הארד דיסק 80gb של WD בחיבור IDE. לאחרונה קיבלתי הארד דיסק זהה, שהיה חלק ממערכת מחשב "צעירה" יותר ובנוסף אני גם בטוח שהוא עבר שימוש פחות מסיבי משלי (פרמוטים,התקנות ומחיקות וכו'). אני רוצה להשתמש בהארד דיסק החדש כהארד דיסק ראשי שעליו תותקן מערכת ההפעלה והוא יכיל את התוכן ה "חשוב" (תמונות מסמכים חשובים וכו'); ובהארד דיסק הישן אאכסן סרטים, שירים,משחקים ועוד קישקושים שעדיף שלא יהיו על ההארד דיסק שעליו נמצאת מערכת ההפעלה. לצורך זה אני רוצה לעשות בדיקת תקינות לשני ההאר דיסקים ולבדוק מי מהם במצב "בריא" יותר. כדאי לדעת איזה מההא…
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול לגבי מהירות כתיבה של הארד דיסק, נניח שאני מעביר קבצים ברשת אישית עם חוט של/sec 100mbit מהי המגבלה של הארד דיסק מבחינת מהירות הכתיבה בהנחה שהארד דיסק גם כותב וגם קורא באותו הזמן? משהו יכול להגיד לי על איזה פרמטר אני צריך להסתכל כדיי לדעת את זה? ומה הכי מהיר שיש היום? תודה.
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
כיום מחשבים ניידים מגיעים עם נפחים של 160 ומעלה ואני מעוניין שהמשתמש יראה את הנפח כ-100 מקסימום
-
- 5 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום רב יש לי מחשב עם 300 GB שטח פנוי. חלקתי אותו ל2 מחיצות של כונן C וכונן D. החלטתי לאחר חצי שנה, להתקין ווינדווס אחר במחשב (XP), בגירסה ישנה יותר, שהגעתי לפירמוט, הוא שאל האם ברצוני לפרמט את כונן C עם 120 GB מקום (כי שאר ה180 נמצאים בכונן D). עניתי כן ופרמטתי את כונן C, והתקנתי עליו את הווינדווס החדש אולם גיליתי שכונן D(שהוא מחיצה מכונן C) נעלם ולא מופיע, ויש עליו המון תיקיות חשובות איך אני מוצא או משחזר אותו?
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מישהו יודע איך מייצרים מחיצה חדשה על כונן C ?
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
LG מה ההבדל בין זה GH22NP20 לזה GH22NS הסבדל של 5 שקל
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום זה קצת ארוך אבל תהיו סבלניים.. יש לי 3 כוננים פיזיים במחשב: C + D - כונן WD250GB שמחולק ל 2 מחיצות ש C זה מע' ההפעלה. E - כונן WD250GB שלא מחולק וכולו מחיצה אחת. F - כונן SEAGATE1500TB שלא מחולק וכולו מחיצה אחת. (שנקנה לפני חודש לא מהסידרה הנגועה בבעיות בדוק תקין) שמשמש לגיבוי ומתוך 1500 ג'יגה נשאר כ 130 ג'יגה בלבד. כולם SATA כולם היו על XP ללא שום בעיות זיהוי תקין ומוחלט גם ב BIOS וגם בWINDOWS . הבעיה היא כזאת: קנית VISTA ULTIMATE והתקנתי וכבר בהתחלה בזמן ההתקנה ששואלת באיזה כונן להתקין ראיתי סימן ראשון לבעיה הדיסק של ה SEGATE שמשמש לגיבוי מראה שמתוך 1400 ומשהו ג'יגה יש פנוי 1400 ומשהו ג'יגה כלומר הוא ריק!! אמרתי לעצמי אולי טעות..סיימתי את ההתקנה שלקחה יו…
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
טוב יש לי 2 הרדיסקים אחד הוא: http://www.24p.co.il/model.aspx?cat=BEA&id=22891 והשני: http://www.bhphotovideo.com/c/product/401312-REG/Hitachi_18P6270_147GB_Ultrastar_15K147_80_Pin.html#features איזה עדיף לי מבין שניהם לשמש למערכת הפעלה? נא להתייחס למהירות לרעש לחום וכו תודה
-
- 3 תגובות
- 727 צפיות
-
-
השאלה קשורה לכונן 1.5 TB מבחינת מהירות , רעש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שמעתי שיש כונני פלאש של 64GB אם אני לא טועה קוראים להם SSD רציתי לדעת אם יש 32GB SSD? מה החסרונות והיתרונות ואם שווה לקנות אותם?ואיזו חברה הכי טובה במחיר נורמלי.... והם באמת מראים הבדל עצום? בין הHD הישנים ל SSD החדשים? תודה רבה לכל העוזרים! עריכה: http://www.pcon.co.il/v5/ChosenAnnounceItem.asp?id0=1392 אבל לא עונה ממש על השאלות מה הבעיות שיש להם ואם יש...
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש למחשב, כי הקודם נדפק (הקודם היה של Maxtor, אם זה חשוב).. אני מתלבט בין שני אלה: WD6400AAKS 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6819 מחיר: 340 ש"ח HD753LJ Spinpoint F1 750GB 32MB 7200RPM SATA II http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_3151_973&products_id=19412 מחיר: 400 ש"ח לשניהם יש אחריות של שלוש שנים. האם שווה לשלם עוד 60 ש"ח בשביל עוד 110GB שלא נחוצים לי בכלל, ובשביל באפר של 32MB במקום 16MB. אם יש הבדל מורגש במהירות בין 16MB לבין 32MB, אני אקח את היקר יותר. תודה! אייל
-
- 9 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אהלן , יש לי דיסק חדש בנפח של 640 . אני רוצה להקצות כונן חדש בנפח 150 (עשיתי את זה)... ולהשאיר את השאר כ"לא מוקצה". השאלה: כשאני יצטרך להקצות עוד , זה יגרום (אפילו בסיכוי קלוש) לפגימת ההארד דיסק? או לכונן 150 שהקצתי בעבר? תודה
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-