עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. תהייה. לפני 5 שנים כשקראתי שסמסונג הכריזה על SSD בנפח של 16TB הייתי בטוח שאחרי שנתיים-שלוש כבר לא נראה יותר כונני HDD רגילים ואיטיים והנפחים שנראה בסדרות הSSD יהיו גדולים מאוד. בפועל השנה היא 2020 ואנשים עדיין קונים כונני HDD כדי לאחסן וכונני הSSD מגיעים עדיין בנפחים מאוד קטנים כאשר הכונן הכי גדול שנמכר בארץ הוא של 2TB בלבד במחיר גבוה. מדוע לדעתכם זה קורה?

2. Started by AviMo,

שלום רב, אני מאוד נהנה לקרוא באתר ובפורום הזה בימים האחרונים והנה אני מעלה את השאלה הראשונה שלי בנוגע למחשב מפלצת שאני מתכנן לקנות בקרוב. המחשבה הראשונה שלי הייתה לקנות חמישה כוננים קשיחים (DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III) ולחבר אותם במערך RAID5 (למה? כי אני רוצה ביצועים טובים ואני מאוד מעוניין ביתירות שמאפשרת התצורה הזו), ולהשתמש במערך הזה להכל. כעת הסתבר לי שאני יכול לקנות בזיל הזול Intel 520 series 180GB SSD (יש למישהו ביקורת על הכונן הזה?). ועלתה האפשרות להתקין עליו את מערכת ההפעלה והתוכנות, ואת כל הנתונים ושאר דברים לשמור על מערך ה-RAID בעל היתירות. מערכת ההפעלה תהיה Windows7 ultimate 64bit. במחשב יהיו ככל הנראה מעבד i7-3930k, כרטיס גרפי מכובד, 16-32 ג'יג…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by shloogy,

הי מישהו יכול בבקשה להדריך אותי כיצד לבצע מערך רייד 0 (ביצועים) עם לוח אם של אסוס p5qc ? - האם ביצוע הרייד מתבצע לאחר התקנת מערכת ההפעלה או בשלב התקנתה? - מה לבחור כאשר אתבקש לבחור גכמות הבלוקים ? - ועוד שאלה, האם ניתן לבצע רייד של 3 ו 3 ? תזומרת 3 דיסקים לביצועים ו3 דיסקים שמגבים אותם תודה מראש, מאוד מעריך עזרה מכם

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היום פעם ראשונה ניסיתי לצרוב על מדיה של DVD+RW Verbatim X4 באמצעות הצורב של Optiarc שמצויין בכותרת. הצורב לא הצליח לצרוב על המדיה. ניסיתי מדיה אחרת מאותו סוג וגם אותה הוא לא צרב. ניסיתי לצרוב עם צורב LG על אותה המדיה שה-Optiarc לא הצליח, וה-LG כן הצליח. ה-Optiarc צורב על DVD+/-R ו-CD-R של Verbatim ללא בעיה. מה זה אומר? האם המדיה בעייתית או שהצורב תקול? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by sim,

אם אני מתקין את מערכת ההפעלה + משחק על כונן SSD האם הגרפיקה תהיה יותר טובה מאשר התקנתה על דיסק קשיח רגיל. זה מעניין כי עד כה כרטיס המסך היה אחראי על הגרפיקה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by matizami,

לאחרונה שמתי לב שהסנדיסק שלי קורא וכותב במהירות של 6-7 מגה לשנייה. האם הבייבי שלי נדפק ויש להחליפו, או שמא קיימת תרופת פלאים?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. או זבל טהור? היה לי פשוט תמיד רק ASUS וLG ואני עכשיו צריך צורב DVD להחליף וראיתי צורבים של PLEXTOR שסיקרנו אותי מישהו מכיר את החברה?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אז ככה אני בסוף השבוע הבא טב לדרום אמריקה למשך חצי שנה . חברים שלי שהיו שם כבר אמרו לי שהמחשבים שיש שם מרובים בווירוסים . האם יש איזה תוכנה שאני יכול להתקין על הדיסק קון קיי ככה שהוא לא יקבל וויריסים? הדגם של הדיסקון קיי הוא SANDISK CRUZER SLICE בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח פנימי בנפח 2TB אני לא מעוניין בדיסקים ירוקים למיניהם. זה הולך להיות דיסק קשיח יחיד בתוך מחשב שמשמש ל: 1. פעולות רגילות כמו: גלישה, תוכנות אופיס, מוזיקה, סרטים, גם סרטי 720P, 1080 2. משחקים 3. עריכת וידיאו. אני צלם חובב, אני מצלם הרבה וזו אחת הסיבות לכך שאני מעוניין ב- 2TB אשמח לקבל המלצות תודה !

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by shaithebest,

שלום לכולם אני לא רוצה להכפיש שום חנות מחשבים אבל יש לי חשדות אני רוצה לקנות הארדיסק פניימי של WD 500 GB 7200 16 CACHE ידוע לי שהמחירון שלו נע על 130-140 דולר זתומרת בין 600-650 שקלים בKSP(ושוב...בלי להכפיש) הם מוכרים את זה ב450 שקלים השאלה שלי היא כך": אם זה כל כך זול יכול להיות שזה הארדיסק משופץ? או הארדיסק לא מקורי מהיצרן כמו שיש זכרונות מזוייפים? או שזה MADE IN CHINA? או שזה עבר המון ארצות בקונטיינר זול? למישהו יש ניסיון עם דברים כאלה? אשמח לעזרה לפני הקנייה תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by VT,

הדיסק שלי עומד למות? SAMSUNG SATA SSD EVO 850 250GB לפי השעות שדווחו ע"י ה-S.M.A.R.T הוא עובד כמעט 6 שנים. ה-"health" שלו בריצפה - 1% מצאתי את הטקסט הזה שמדבר על Health בהקשר של SSD איך אני יכול לדעת למה hdsentinel קובעת 1% health? https://www.hdsentinel.com/help/en/57_desc.html ?SSD health - Perfect SSD with low health The text description may contain that the SSD is perfect but the health is relatively low. This can happen if the SSD has no errors, no signs of bad sectors (bad memory cells) or similar problems. However, due to the wearing of the memory cells caused by write operations to the SSD, the health …

12. Started by HaiPBM,

ה 840 ישן יותר לא? למה הוא יקר יותר?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. Started by askme,

היי סמסונג הוציאה כונני SSD חדשים הנקראים 970. כרגע הכי מהירים לסוגם. לאלו שדורשים את הטוב ביותר .

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by poyzon,

אני מעוניין לדעת מה זה DMA,ULTRA DMA,PIO....וכול מה שיש באזור של זה אני מאמין שהבנתם אותי.... וגם איך אני משנה מצבים ואיך אני יכול לדעת באיזה מצב הכונן עכשיו....? תודה רבה ......

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by imac,

זה כונן SATA של WD 120GB חבר שלי אומר שאף פעם לא הייתה לו בעיה כזו, בהתקנה של הווינדוס ההתקנה אומרת שלא מזוהה שום הארדיסק זה מוזר כי הוא פירמט מספר פעמים בעבר וזה לא היה.. מה עושים?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. יש לי סטרימר nvidia shield גרסת 2018 יש לי שם 2 כניסות usb ב1 מחובר ssd ואותו רוצה להפוך כדיסק קשיח ראשי ביציאה השניה יש לי מפצל usb3, בלי שקע לחשמל ושם רוצה לחבר עוד דיסק קשיח השאלה אם הם יעבדו, או שאצטרך מפצל usb עם שקע, או דיסק קשיח עם שקע בנוסף nvidia shield, יש לפעמים בעיות תאימות עם כוננים מסוימים, ויש כל מיני שגיאות, בעיקר עם המון דיסק או קיי ולכן מתלבט בין 2 הכוננים האלה, אם למישהו יש נסיון איתם, אבל אם יש הצעה למשהו טוב יותר, אז לא שולל דיסק קשיח חיצוני נייד Seagate Expansion Portable STEA2000400 2TB https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21231 דיסק קשיח חיצוני נייד Western Digital 2TB My Passport WDBYVG0020BBK https://www.ivory…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם וחג שמח. ניסיתי לצרוב DATA DVD ומשום מה הוא נתקע על 1%, ואז מוציא את הדיסק החוצה, שגיאת MEMORY. יש לציין שכבר צרבתי על סוג הדיסקים הללו כבר (קופסא כבר חצי ריקה...), ודיסק CD רגיל הוא צרב לי בסדר. הדיסק מסוג DVD-R של VERBATIM. ניסיתי כמה דברים : 1. לצרוב על דיסק DVD אחר. 2. הורדתי את מהירות הצריבה. 3. עשיתי UNINSTALL לדרייבר של הצורב (הדגם רשום במפרט שלי) 4. ניסיתי על תוכנת צריבה אחרת. יש פתרון אחר ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by jupiterian,

בדיוק התכוונתי לרכוש את ה-Samsung 250GB 840 EVO, ופתאום שמתי לב שהמחירים בKSP ממש הוקפצו: זה למשל - http://ksp.co.il/?uin=20109 שעולה עכשיו 920 ש"ח, עלה למיטב זכרוני פחות מ800 כשבדקתי לפני פחות מחודש. וגם הPRO של ה256GB ממש התייקר! http://ksp.co.il/?uin=18005 יש לזה סיבה? האם גם SSD אחרים התייקרו בהתאם? איזה SSD ~250GB הייתם ממליצים לקנות בKSP בהתחשב בעליית המחירים הנ"ל? אולי סמסונג כבר לא הכי מומלץ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Rbix,

בעיקרון אני מחפש ssd חמוד למחשב נייח שיריץ מערכת הפעלה. איך זה?http://ksp.co.il/?uin=29521

20. Started by Zadu,

אני מחפש לקנות דיסק קשיח חיצוני חדש בנפח 2TB עם USB 3.0 ושיהיה כמה שיותר קומפקטי ועם כתיבה מהירה. איזה הכי מומלץ/מומלצים?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by SweeT_EviL,

קניתי את הכונן 4 טרה של סיגייט st4000dm000 אני מתחיל להעתיק אליו קבצים ואחרי כמה שניות אני מקבל io error הכונן מפורמט דרך gpt ניסיתי בדיקת שגיאות של סיגייט ושל הוינדוס וכלום לא עזר(גם לא נמצאו שגיאות) יש לי וינדוס 7 64 ביט ולוח 965p-s3 איך עוד אני יכול לבדוק את הכונן? האם יש איזה בעיית תמיכה ב4 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום. יש לי כמה כוננים, HDD, ו - SSD. אני צריך למחוק מהם מידע מסווג, כך שלא יהיה ניתן לשחזר אותו. חשבתי לקנות דיסקים חדשים, ולהעביר את החומר הנצרך אליהם, ולהרוס פיזית את הכוננים, אבל זו הוצאה גדולה מידי. אני יודע שיש תוכנות שעושות Wipe לכוננים, אבל גם כאן תהיה לי עבודה רבה להתקין הכל מחדש.. האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לדרוס רק את האזורים הפנויים בדיסק, כדי שלא יהיה ניתן לשחזר נתונים? חשבתי פשוט להעתיק לשם חומר ולמלא את הכונן עד 0 מקום, ואז למחוק שוב, אבל אני לא יודע עד כמה זה יעיל.. תודה רבה.

23. שלום, לפני שבוע קניתי את הכונן הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5472 מאז היו לי כמה בעיות ואני דיי בטוח שמדובר בבעיות בהארדיסק החדש, דבר ראשון כאשר ניסיתי להתקין חלונות 7 RC, נתקלתי במסכים כחולים בהתקנה (בקשר לזה אני לא בטוח שזה קשור לדיסק אבל אני מציין את העניין בכל זאת) לאחר מכן התקנתי XP, והכל היה נראה כשורה, אבל בימים האחרונים המחשב עשה ריבוט מספר פעמים, והיום כאשר חזרתי הבייתה אפילו נתקלתי במסך כחול שלאחריו התבצע הריסט. לאחר בדיקה ב- EVENT VIEWER אני רואה את השגיאות הבאות: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\D. The ESET Service service hung on starting. איזה בדיקות עלי לעשות לדעת בדיוק מה הבעיה, אני מניח שאני יוכל להחליף את הכונן ר…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. כנראה הולך לקנות את מצלמת וידאו דיגיטלית סמסונג SMX-F40 http://www.camera.co.il/Sale.asp?pid=6170&salenum=# היא מגיעה ללא כ.זכרון רציתי לשאול איזה יהיה מתאים ולכמה שעות וידיאו יספיק. הדרישה שיהיה לפחות 2 שעות של ווידיאו. כמה גיגה אני צריך לקחת? והאם אני צריך ללכת על הדגמים היקרים והמהירים יותר?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני מניח שגם כונני CD ROM, צורבים, וDVDs יעבדו עליו. זה יהיה מצויין........

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.