עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by shimon23,

שלום יש לי את ה hd הנ"ל, והווינדוס הפסיק לעבוד לי פתאום כבר פעמיים. הפעם השלישית שבאתי להתקין אותו מחדש ההתקנה הגיבה בהודעה הבאה: the hd is corrupted and cannot be repaired, לאחר שפירמטתי אותו גיליתי שיש בו 1.5 Mb של bad sectors, לאחר הפירמוט הצלחתי להתקין את הווינדוס. האם ה bad sectors מהווים עילה להחלפת ה hd בחדש(קניתי אותו לפני חצי שנה)? והאם לאחר הפירמוט הווינדוס אמור שוב לעבוד באופן תקין ולא להפסיק לעבוד מדי פעם?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by tendo,

שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במחשב נייד (Dell 5470) בגירסא עם ה SSD של 128GB. כרגע על המחשב הנייח שלי יש SSD של 250GB. אני רוצה להחליף בין שניהם כאשר על כל אחד מותקנות מערכת הפעלה+ תוכנות בלי לאבד את המידע. האם מישהו מכיר תוכנה שיכול לעשות זאת? או לחילופין דרך אחרת? אני רק אציין כי במחשב ישנה מחיצת שיחזור. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום לכולם, זה סיפור ארוך מעט בבקשה זקוק לעזרה. אני עורך וידאו שעובד עם מחשב ובו 3 מגירות לדיסקים פנימיים. המוצר הזה יש ברשותי כ10 דיסקים קשיחים שנעים בין טרה ל3 טרה כל אחד. הלוח שברשותי הוא : זה מעבד I7 2600 זכרונות 16G כרטיס מסך GTX570 windows 8.1 64 bit הבעיה התחילה לפני שבוע, הכנסתי דיסק של 3 טרה מלא בחומרים, אני רואה שהוא מלא לפי הסימון ב"מחשב זה" הבחנתי שחסרים לי חומרים, נכנסתי לכונן ובדקתי כמה שוקלים כל התיקיות והקבצים בתוך הדיסק, ראיתי שחסרים לי טרה וחצי שנעלמו להם. אבל אני יוצא חזרה ל"מחשב זה" (איפה שכל הכוננים) אני רואה שהוא מראה לי שהדיסק מלא. (לא זה לא קבצים מוסתרים). לאחר מכן עשיתי לו סריקה דרך התוכנה של הווינדוס, זהה בעיה וביקש לתקן, אישרתי ופשוט נמחקו לי ט…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Animor,

שלום, רכשתי SSD ואז גיליתי שבמארז (TT) יש מקום רק לכוננים של 3.5. איך אפשר לחבר את ה-SSD? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by COca,

שלום. יש לי כונן תקליטורים , DVD , 2 הארדיסקים ופלופי. איך אני אמור לחבר אותם? על הלוח יש רק שני כניסות לATA. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. היי, אז לקחתי DOK והשתמשתי -MEMTEST בשביל לפרמט אותו ולאתחל ממנו מחשב. עכשיו אני רוצה לפרמט אותו חזרה, אבל אני לא מצליח לגרום לו להופיע במחשב עם WIN7. לא משנה אם המערכת היא FAT32 או NTFS הוא פשוט לא מופיע. ודרך WIN7 אני לא מצליח לפרמט. מה צריך לעשות?

7. Started by Rockstatement10,

הודות למבצע שיש כרגע באמזון, הדגם הזה של הכונן בנפח 500GB עולה כ-480 ש"ח כולל הכל. כיום יש לי 850 EVO בנפח 500GB.. האם כדאי לי להחליף את הכונן? כיום המפרט שלי סביר אבל הוא די ישן ושנה הבאה אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, אז חשבתי אולי עדיף לי שיהיה לי כבר כונן עדכני שאולי גם יעבור איתי למחשב החדש? או שאולי במחשב החדש עדיף לי לעבור ל-NVME?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם וחג שמח. ניסיתי לצרוב DATA DVD ומשום מה הוא נתקע על 1%, ואז מוציא את הדיסק החוצה, שגיאת MEMORY. יש לציין שכבר צרבתי על סוג הדיסקים הללו כבר (קופסא כבר חצי ריקה...), ודיסק CD רגיל הוא צרב לי בסדר. הדיסק מסוג DVD-R של VERBATIM. ניסיתי כמה דברים : 1. לצרוב על דיסק DVD אחר. 2. הורדתי את מהירות הצריבה. 3. עשיתי UNINSTALL לדרייבר של הצורב (הדגם רשום במפרט שלי) 4. ניסיתי על תוכנת צריבה אחרת. יש פתרון אחר ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. ערב טוב אני מבקש המלצה לכונן חיצוני 2.5 בגודל של 500 ג'יגה ללא חיבור לחשמל מצאתי שני כוננים שנראים סבבה וגם המחיר נראה טוב הנה שניהם: 1- http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7735475 2-http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737358 איזה עדיף? תודה רבה ליאור

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by R_G,

היי לכולם כמה שאלות מתוך התעניינות התגלגל אלי HD די ישן.. אין לו שום ערך מבחינתי, אבל רציתי לחבר אותו ולראות מה יש שם המחשב שלי עצמו יחסית חדש.. טוב, אז ה-HD שלי (נקרא לו "החדש") מחובר בחיבור רגיל (SATA?) ואת הישן (נקרא לו "הישן") חיברתי בחיבור הישן שלו (IDE? הכבל העבה), חיברתי את הישן גם כן לספק והפעלתי את המחשב.. ה-HD הישן עושה רעש של עובד, הווינדוס עולה, וכותב לי שהוא מזהה כונן חדש.. אבל לא ראיתי אותו בשום מקום.. 1. למה לא ראיתי אותו בעצם? טוב, סגרתי את המחשב, נכנסתי לביוס - הוא מופיע שם. טוב.. אמרתי ננסה גישה אחרת - הגדרתי את המחשב שיעלה את ה-HD הישן ראשון.. המחשב עלה, עלה המסך של הווינדוס שעל הHD הישן.. אבל בפועל עלה הווינדוס 7 וה-HD החדש, ושוב לא רואה את ה-HD הישן..…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום, ישנו מוצר שמחליף את הקורא/צורב בחיבור להארדיסק. לדוגמה: http://www.ebay.com/itm/2nd-Hard-Drive-HDD-SSD-Caddy-for-Lenovo-ThinkPad-Edge-E530-DS8A8SH-Optical-Tray-/171389526535?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27e79ca207 האם יש חנות שמוכרת דבר כזה בארץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by מסבחה,

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש, כרגע יש לי 120GB ואני רוצה להחליף אותו, חשבתי שמבחינת טווח מחירים מול נפח, יהיה הכי נכון לקנות 160GB. רציתי לקבל המלצה לכונן. חשוב מאוד שיהיה אמין, וכדאי שיהיה שקט. יש לי לוח אם ABIT IS7-E שתומך ב-SATA. אני לא בטוח לגבי SATA2 (לדעתי לא). כמו כן, הבנתי שיש כוננים עם NCQ שאמור לשפר ביצועים - אשמח לקבל קצת הרחבה בנושא, והאם זה בכלל רלוונטי (הלוח שלי צריך לתמוך בזה?). תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. יש משהו שאני צריך לדעת עליו ?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Jeka90,

שלום, יש לי כרגע HD 160 ג'יגה של WD ואני רוצה לקנות HD נוסף של 250 גי'גה אותו דגם. מישהו יכול להסביר לי איך אני מתקין את ההארד דיסק החדש? אני פשוט מחבר אותו וזהו? תסבירו לי בבקשה... תודה.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, אם אני קונה כונן, נניח EVO 850 בארה"ב והוא מתקלקל לי בארץ, האם סמסונג ישראל יתקנו או יתנו אחריות? תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476302.msg4077219#msg4077219 כרגע אני נמצא במצב סריקה הזה: הכונן מזוהה ב- Disk Management כ- RAW 32MB כשהוא כונן של 640GB. איך ממשיכים משם? המדריך לא כל-כך ברור והדברים שיש לי לא תואמים אותו. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by animal,

איזה כונן SSD NVME בנפח 250 מומלץ לקנות היום? אני נורא מבולבל מהביקורות הסמסונג 960 EVO מקבל אחלה תוצאות בהשוואות אבל אנשים אומרים להתרחק ממנו כי הוא מזייף בתוצאות MP500 של CORSAIR נראה נחמד אבל בקושי יש עליו ביקורות PM961 גם נראה סבבה אבל הוא לא באחריות של סמסונג יש כאלה שאני לא יודע עליהם? מה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני צריך כונן שישמש בעיקר לגיבוי של חומר, אבל אולי גם לעיתים ממש אשתמש בו, נראה לי שאני אקנה את השילוב הנ"ל, קראתי ביקורות ב NEWEGG של הדיסק הקשיח, והבנתי שיחסית לדגמים אחרים הוא אמין לאורך זמן, שזה מה שהכי חשוב לי, ולגבי המארז החיצוני, הסתכלתי ב KSP וזה נראה לי אולי הפירמה המוכרת היחידה - טרמל טייק, גם הצלחתי למצוא עליו ביקורות בסדר... אין לו קירור, אבל הבנתי שכמעט באף מארז חיצוני אין, אז אני מניח שזה לא מאוד קריטי... אז מה דעתכם? ושאלה טכנית - מה אני עושה לאחר הקנייה? האם יש לפרמט תחילה את הכונן הקשיח? אם כן, אז פשוט להכניס אותו קודם למארז החיצוני, ואז לחבר אותו ב USB לכל מחשב שהוא, ואז לפרמט? לאיזו שיטה לפרמט? וכמה זמן זה לוקח? ומיד אחרי זה הכל מוכן ואפשר להתחיל לעבוד?…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by SweeT_EviL,

קניתי את הכונן 4 טרה של סיגייט st4000dm000 אני מתחיל להעתיק אליו קבצים ואחרי כמה שניות אני מקבל io error הכונן מפורמט דרך gpt ניסיתי בדיקת שגיאות של סיגייט ושל הוינדוס וכלום לא עזר(גם לא נמצאו שגיאות) יש לי וינדוס 7 64 ביט ולוח 965p-s3 איך עוד אני יכול לבדוק את הכונן? האם יש איזה בעיית תמיכה ב4 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. תהייה. לפני 5 שנים כשקראתי שסמסונג הכריזה על SSD בנפח של 16TB הייתי בטוח שאחרי שנתיים-שלוש כבר לא נראה יותר כונני HDD רגילים ואיטיים והנפחים שנראה בסדרות הSSD יהיו גדולים מאוד. בפועל השנה היא 2020 ואנשים עדיין קונים כונני HDD כדי לאחסן וכונני הSSD מגיעים עדיין בנפחים מאוד קטנים כאשר הכונן הכי גדול שנמכר בארץ הוא של 2TB בלבד במחיר גבוה. מדוע לדעתכם זה קורה?

21. Started by matan007,

יש לי כונן ראשי עליו הווינדוס וכל הדברים (סמסונג F3). יש לי גם כונן לגיבוי של 160GB עליו אני לא שם כלום בדר"כ וגם לא ניגש אליו (הוא ישן ואיטי ומשמש לגיבוי וכאלה). הבעיה היא שהמחשב נדלק הכונן הזה מתעקש להתניע גם ובגלל שהוא איטי זה סתם מעכב את ההדלקה. בעבודה רגילה הוא נכבה אחרי שאני לא ניגש אליו כמה זמן אבל שאני מתקין תוכנה חדשה או או לפעמים סתם כל כמה זמן (שעות בדר"כ) הוא שוב מתניע (הכוונה מתחיל להסתובב) וזה גורם לכל המחשב כאילו לקפוא שאיזה כמה שניות. בקיצור איך אני גורם לו להישאר כבוי (שיופיע רק התקייה שלו במחשב שלי) אלא אם אני ממש ניגש אליו ומתעסק עם הקבצים שבו? משהוא ששמתי לב אליו הוא שאם הוא כבוי ואפילו אני נכנס אליו ורואה את התיקייות שבו הוא יודע לפעמים לא להתניע את ע…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום. האם מערך RAID שכזה אפשרי? RAID שבו כוננים 1 ו-2 מועתקים (Mirrored) לכונן 3? מדובר בלוח אם Gigabyte P67-UD3P

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Ronenosh8,

אני מחפש DOK מהיר ואיכותי בנפח של 8 - 16GB/ מה מומלץ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. אני מניח שגם כונני CD ROM, צורבים, וDVDs יעבדו עליו. זה יהיה מצויין........

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by 00Amir,

בונה מחשב חדש ושוקל להשקיע ב M.2 ככונן ראשי, לוח אם גיגהבייט gaming7 Z97 .. השיקול הוא בין SSD SATA3 לבין ה M.2 שמציג ביצועים עדיפים וגם לא תופס חיבור SATA. בנוסף יהיו מחוברים למחשב עוד 4 כונני HDD אז גם חוסך בכבלים.. תןדה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים