אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
לפעמים הארד דיסק שלי עולה קול מוזר, משהו בסגנון צא'ק צא'ק. זה קורה גם כשאני לא עובד עליו ואני בחדר אחר וגם כשאני עובד עליו. מאין הרעשים מגיעים ועד כמה זה לא בריא ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב המשמש כשרת אחסון ועליו כרגע מותקן חלונות 2003, אני שוקל לשדרג את כונן המערכת, שכרגע יושבת על כונן IDE זקן לכונן SDD (ישנה אופציה שהמערכת תשודרג לחלונות 2008) חשבתי על: 40GB SSD X25-V Sata II 2.5'' SSDSA2MP040G2R5 (Retail) אני מחפש אמינות גובהה, וכמובן גם ביצועים ומהירות, אבל יותר חשוב עניין האמינות, חשוב שכונן המערכת יתפקד למספר שנים רב ללא בעיות עד כמה שניתן, לכן אני חושב על SSD ולא הארדיסק (שכאמור בעל שחיקה ואמינות נמוכה יותר עקב החלקים הנעים) האם יש דגם מומלץ יותר? האם SSD באמת יספק את הדרישה לאמינות גבוהה לאורך שנים ושווה את ההשקעה? בנוסף אני רוצה לציין שאני לא צריך 40 ג'יגה לכונן C כרגע המערכת על מחיצה בגודל 10 ג'יגה וגם זה מספיק, ככה שאם יש כונן 3…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר מספר בדיקות שערכתי רוב ההמלצות מצביעות בסיכום הכללי על כונני SSD החדשים של אינטל - Intel's X25-M כשנמתמודד הראוי הבא הוא OCZ's Vertex. כרגע אני עובד עם WD VelociRaptor 74GB ככונן מערכת WD Caviar Green 750 GB. MSI P45 Neo2 Intel Q8400 4GB 1600mhz GTX260 Coolmax 600W Windows 7 Ultimate 32bit המחשב משמש לניהול העסק והמידע עליו מאוד חשוב,ל מרות הגיבויים אני מעדיף להמנע מתקלות פתאומיות היכלות לצוץ בזמן שימוש שותף (הסיקורים מראים על רמת אמינות גבוהה יותר), הסרטונים והבדיקות מראים ש אכן מהירות העבודה והביצועים גבוהה יותר השאלה אם זה בהבדל שמצדיק קניה חדשה של כונן SSD. התקציב לקניה הוא 200$ -+ שהקניה מתבצעת בארה"ב, נפח הכונן הדרוש הוא כ-80GB. האם לקנות את האינטל?, OCZ, או…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במחשב נייד (Dell 5470) בגירסא עם ה SSD של 128GB. כרגע על המחשב הנייח שלי יש SSD של 250GB. אני רוצה להחליף בין שניהם כאשר על כל אחד מותקנות מערכת הפעלה+ תוכנות בלי לאבד את המידע. האם מישהו מכיר תוכנה שיכול לעשות זאת? או לחילופין דרך אחרת? אני רק אציין כי במחשב ישנה מחיצת שיחזור. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כמה ארד דיסקים שמכילים שתי מחיצות כל אחד עם עשרות גי'גות ... היתי רוצה לאחד כמה מהמחיצות האלה בלי לפגוע בתוכן שלהם באחריות אני זוכר שבפעם האחרונה שעשיתי זאת עם PM המידע נדפק בסופו של דבר . יש איזה שהיא דרך אחרת אולי שעבדה לכן ? או שאני יהיה חייב לגבות את הכל (מעל ל100 ג'יגה) ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע יש לי 2 דיסקים קשיחים, אחד ישן בנפח של 14GB וחיבור IDE והשני חדש בנפח 80GB וחיבור SATA2. לצערי הרב, לא הצלחתי להתקין את מערכת ההפעלה Windows XP על הדיסק הקשיח החדש בכל דרך שניסיתי (אני כבר לא זוכר כמה פעמים עשיתי פורמט) ונאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הקשיח הישן. האם עצם העובדה שמערכת ההפעלה מותקנת על דיסק קשיח בעל נפח קטן, ישן ואיטי משפיעה על הביצועים? ואם כן, עד כמה? תודה, יום טוב.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 4 דיסקים קשיחים של חברת ווסטר דיגיטל 2 של 120 גיגה ו2 של 80 כולם סאטה. האם ניתן לבנות מהם מערך רייד0?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חג שמח. יש לי מחשב DELL Inspiron 15R SE 7520 i7 כרגע עם כונן 1TB במהירות 5400... הכונן מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית (פעם ראשונה שאני עובד עם כונני 5400 בעוד שאני רגיל ל7200 שהיה לי במחשב השולחני..).. בין אם זה עד שמעתיקים קבצים/מעלים תוכנות כבדות ותוכנות הורדות (לUTORRENT לוקח המון זמן לעלות כי הוא מאמת את ההורדות).. מינימום מקום אחסון: 250GB יש לי תקציב באזור ה1000 ש"ח (גמיש..), אבל אני לא מבין גדול בSSD...לפי הפירסומים והתכנים השיווקיים (ומאמרים/סיקורים פה ושם) ראיתי שה840 EVO של סמסונג לא רע מבחינת ביצועים-מחיר...אבל שוב, אני לא מבין גדול, זה רק לפי מאמרים...לכן אני שם פה את הפוסט... השאלה בגדול היא, כמובן, על איזה אתם ממליצים...ועוד שאלות כמו; האם זה מתאים למח…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב חדש ואני מעוניין לקנות SSD למערכת הפעלה. אני צריך את המלצתכם בבחירה בין שלוש המערכים אפשרות ראשונה (X2 (Kingston SSDNow V Series SNV125-S2/30GB במערך RAID0 אפשרות שנייהOCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTX40G אפשרות שלישיתCrucial RealSSD C300 CTFDDAC064MAG נ.ב יש לי תמיכה ב SATAIII תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בתור הקדמה, יש אצלי במחשב שלושה כוננים קשיחים שמחולקים לשני מערכים. הרוב ב-RAID5 וחלק קטן ב-RAID0. לפני שבועיים העברתי את מערכת ההפעלה לכונן SSD נפרד. רציתי לשתף אותכם במה שקרה לי בשעה האחרונה. התחלתי לנקות את החדר והזזתי את המחשב (הוא על משטח גלגלים) כדי לנקות מאחוריו ושמעתי ממנו רעש מוזר. הסתכלתי על המסך, הזזתי את העכבר, ראיתי שהכל מגיב כולל הכוננים והמשכתי לנקות. כשסיימתי לנקות הזזתי את המחשב חזרה ושמעתי שוב פעם רעש מוזר, אבל הפעם היתה הודעה בשורת המשימות שלא ניתן לגשת לכונן מסויים. ניסיתי לפתוח חלונות או לעשות ריסט אבל הכל היה חצי תקוע. לחצתי על כפתור הריסט והתפללתי. כהמחשב עלה שמעתי רעש של נקישות SEEK חזקות מאד כל שנייה והמסך של ה-RAID כתב ששני המערכים אצלי במצב FAIL…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש, כרגע יש לי 120GB ואני רוצה להחליף אותו, חשבתי שמבחינת טווח מחירים מול נפח, יהיה הכי נכון לקנות 160GB. רציתי לקבל המלצה לכונן. חשוב מאוד שיהיה אמין, וכדאי שיהיה שקט. יש לי לוח אם ABIT IS7-E שתומך ב-SATA. אני לא בטוח לגבי SATA2 (לדעתי לא). כמו כן, הבנתי שיש כוננים עם NCQ שאמור לשפר ביצועים - אשמח לקבל קצת הרחבה בנושא, והאם זה בכלל רלוונטי (הלוח שלי צריך לתמוך בזה?). תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
400 גיגה עולה 1500 שקל בערך ן 2 של 200 עולים 1200 שקל בערך
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני מספר ימים נתקלתי במבצע הבא: http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=682&AuctionId=7712633 וגם http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=682&AuctionId=7712637 המחיר, לפי בדיקה בזאפ, גם ב"שדרוג" הכרטיס לX133 עדיין זול משמעותית מכרטיסים אחרים באותם נתונים. את היצרנית של הכרטיס מן הסתם אני לא מכיר וגם אין התייחסות משמעותית אליה בפורום/גוגל. יש למישהו תובנות/מסקנות/המלצות לגבי הכרטיס הנ"ל? אני אקבל תמורה או שאני אקבל איזה כרטיס שעובד ברבע מהמהירות??
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש DOK מהיר ואיכותי בנפח של 8 - 16GB/ מה מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח. ניסיתי לצרוב DATA DVD ומשום מה הוא נתקע על 1%, ואז מוציא את הדיסק החוצה, שגיאת MEMORY. יש לציין שכבר צרבתי על סוג הדיסקים הללו כבר (קופסא כבר חצי ריקה...), ודיסק CD רגיל הוא צרב לי בסדר. הדיסק מסוג DVD-R של VERBATIM. ניסיתי כמה דברים : 1. לצרוב על דיסק DVD אחר. 2. הורדתי את מהירות הצריבה. 3. עשיתי UNINSTALL לדרייבר של הצורב (הדגם רשום במפרט שלי) 4. ניסיתי על תוכנת צריבה אחרת. יש פתרון אחר ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם 3 דיסקים 1. SSD לא מחולק 2. דיסק פנימי 2 טרה מחולק ל 8פרטישנים 3. דיסק 4 פנימי טרה מחולק ל 10 פרטישנים דיסק חיצוני 4 טרה מחולק ל 10 פרטישנים כשאני מחבר את החיצוני לא רואם חלק מהדיסקים יכול להיות שלא רואים גם פרטישן אחד מהדיסק הפנימי של ה 4 טרה איך אני פותר את זה האם יש תוכנה שיודעת כם להראות ולנהל את המידע עם מס רב של פרטישנים ? החלוקה במקור נעשתה ע"מ לאפשר ניהול נוח של מידע קובי
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מתכנן לקנות SSD בנפח של 256gb יש כוננים מומלצים שכדאי לי לקנות ?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכוננים הארגוניים החדשים של הענקית הקוריאנית מנצלים את טכנולוגיית ה-V-NAND על מנת לספק לנו נפח גבוה במיוחד לכתבה: http://hwzone.co.il/רואים-תוצאות-סמסונג-משיקה-כונני-ssd-בנפח-4/
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש זיכרון פלאש(דיסק און קיי) עם מהירויות קריאה וכתיבה גבוהות כדי להתקין עליו לינוקס.. הזיכרון יכול להיות בין 4GB ל- 2GB.. בגדר המחיר ההגיוני, עד 300 ש"ח.. אם אין במחיר כזה אני כבר אקנה HDD חיצוני..
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אתם אומרים ההרדים של ווסטרן רגישים יותר מדי לפורמטים???
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להעתיק את תוכן הדיסק הקשיח שמכיל את מערכת ההפעלה (Windows XP) לדיסק קשיח אחר. נסיתי את זה בדרך הפשוטה והרגילה של העתקה והדבקה אך זה בלתי אפשרי מכיוון שיש קבצים שהם בשימוש המערכת. המטרה היא ליצור גיבוי של תוכן הדיסק הקשיח הקיים בדיסק קשיח אחר. אם כן, מהי השיטה לבצע זאת? תודה O0
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי כמעט 10 חודשים שיש לי את הלנובו - thinkpad t400s הנפלא כשלעצמו החלטתי לפנק אותו בכונן SSD מהטובים (אם לא הטוב ביותר) בשוק כיום !!, ובמחיר מצחיק שבאמת שווה טוב אז ככה גם את המחשב וגם את הכונן הבאתי מאי ביי, המחשב כולל מיסוי בארץ עלה 5K והכונן עלה 1100 ש"ח אתמול לפנות בוקר בדיוק סיימתי התקנת מערכת הפעלה ועוד כל מיני תוכנות וכדומה, אז לא ייצא לי לראות איך העבודה שלו עם מולטי טאסקינג או מכונות וירטואליות אבל עד כה ההתרשמות שלי מהביצועים מאוד חיובית, ולכן אין ספק שאני הולך להביא כונן כזה למחשב הנייח החדש שאני הולך לבנות בחודשים הקרובים אם מישהו מעוניין שאני יעשה קצת בדיקות בנצמארקים למיניהם לסקירה יותר מעמיקה אני אשמח לשתף כאן,
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כרטיס SDHC 16GB של קינגסטון class4 שאני משתמש בו בתור כרטיס הרחבה לD2+ שלי ויש לו בעיה מוזרה... כל פעם שאני מעתיק אליו שירים או קבצים אחרי שאני מוציא את הכרטיס מהמחשב ומחבר אותו שוב התיקיות עם הקבצים שהעתקתי פשוט ריקות לפעמים הוא עושה לי בעיות בהעתקה קבצים מסוימים הוא כן קורא וחלק נעלמים אחרי שמנתקים את הנגן מהמחשב האם אפשר לשכוח ממנו ולקנות חדש? או שיש פיתרון לבעיה המתוארת? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חסר לי חיבור סאטא במחשב לצורך הסידירום, וראיתי כבל שמאפשר לחבר מכשיר בעל חיבור סאטא ליציאת USB, וברצוני לדעת האם זה יעשה את העבודה. להלן הכבל: http://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-to-SATA-7-15-Pin-22-Pin-Adapter-Cable-for-2-5-inch/1220354570.html תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי צורב חדש בתצורת IDE להלן 2 שאלות: א' יש אפשרות לשים 3 כוננים בחיבור IDE? הכוונה לחבר כונן אופטי אחד באותו כבל של הדיסק קשיח כSLAVE/MASTER. אפשרי? ב' אני מוציא כונן CD ושם אותו (יש לי 2 קיימים), צריך להסיר חומרה/לעדכן חומרה או לעשות משהו? ואם כן איפה? במנהל ההתקנים או בביוס? תודה, אופיר.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-