עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני יודע שיש גם COPY וכל מיני אבל רציתי משהו גדול ויציב שלא יעלם פתאום. הכי אטרקטיבי נראה לי בינתיים זה OneDrive Home http://office.microsoft.com/en-001/products/compare-microsoft-office-products-FX104165233.aspx מקבלים OFFICE365 ל-5 מחשבים/טאבלטים/ניידים + 1T איחסון ל-5 משתמשים (סה"כ 5GB) ויכולת לעבוד עם מסמכי אופיס בענן. אני צריך את זה לי ולאישתי ובטח הגדולה שלי (14) תזדקק לזה בקרוב. יש מתחרים? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by law89,

בשעה טובה קיבלתי אותו (בשעה קצת פחות טובה, אני לא מצליח לתפוס את החנות שרציתי לרכוש ממנה את המחשב. יש המלצות לחנויות אמינות?). לא אמור להיות איזה בורג שאני אמור לחבר ללוח אם? איך אני יכול לדעת אם הוא מתאים ללוח אם? (אני רוצה לבדוק בינתיים אם הוא תקין במחשב הישן) האם יש צורך להתקין את התוכנה של סמסונג (משהו שנקרא magic)?

3. שלום. למישהי שעובדת איתי יש כונן חיצוני קטן של WD elements. אמרה לי שיש בו בעיה והוא לא עובד. כשאני מחבר אותו למחשב יש את הצליל של זיהוי USB אך לא מופיע כלום ב "this pc" נכנסתי למנהל ההתקנים ולא ראיתי שום דבר חריג. אשמח לדעת אם למישהו יש טיפ איך "להחיות" את הכונן? כי נראה שהוא כן עובד עדיין ברמה מסוימת תודה https://imgur.com/a/bpNBa1T https://imgur.com/QHwzwz3

4. אני יודע שזה לא מייצג לשאול אנשים על נסיונם האישי כי זה מדגם קטן וכו', ועדיין... שמעתי שמועות מדאיגות, ולכן אני חפץ בעצתכם. אני רוצה להזמין מחו"ל את ה- WD Caviar Green 3000GB WD30EZRX ושמעתי שמועות שחלק מפסי הייצור הוציאו חבילות של יחידות פגומות. גם ב-newegg הרבה אנשים מתארים בעיות. נראה לכם שזה קורה באותה מידה אצל כל היצרניות או שהמוצר הזה בעייתי במיוחד ויש מוצר מתחרה עדיף בקטגוריה של 3 טרה? שמעתם משהו בנושא? קניתם והתפגר לכם? קניתם ועובד בינתיים, טפו-טפו-טפו? ממליצים על מוצר אחר של 3 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by avrahams1,

אני קונה מחשב נייח חדש בקרוב, ואני רוצה לקנות SSD שיכיל רק את הכונן מערכת (רק את מערכת ההפעלה, לעלייה מהירה של המחשב). כרגע אני מתכנן לקנות HD של Seagate Barracuda 7200.14 1TB ST1000DM003, או אולי אפילו הגירסת 2TB שלו. קראתי בנעוץ שלכם לגבי כונני SSD מומלצים, וההמלצות שם הביאו יתרונות וחסרונות לגבי כל SSD, אבל אני לא יודע איזה מהם יעזור לי/יפגע בי למקרה הספציפי שלי. אז השאלה שלי היא: מה ה SSD הכי משתלם לי? ומאיפה משתלם לקנות? בהנחה שאני רוצה שתהיה עליו רק את מערכת ההפעלה, אני לא צריך יותר מ60GB נכון? והכי חשוב - בהנחה שאין לי ידע טכני נרחב, כמה קשה יהיה לי לחבר את האיחסון בעצמי? תודה מראש, אבי.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by adis,

שלום לכולם, אני רוצה להשתמש בדיסק 3.5" פנימי, כדיסק חיצוני. יש לי מתאם מ SATA ל power eSATA, שמאפשר חיבור של דיסקים 2.5". http://www.ebay.com/itm/170908163390 האם אפשר לחבר את המתאם הזה לדיסק 3.5” ביחד עם חיבור לספק כוח, למשל כזה ? http://www.dash.co.il/index.php?route=product/product&product_id=2951 או שזה בעייתי שהדיסק יקבל חשמל משני הכבלים ביחד ? או לחילופין, האם אפשר להשתמש רק בחיבור לחשמל מתוך המערכת שבלינק הבא, ביחד עם המתאם שלי ? http://www.link-master.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1395 אני מעדיפה להשתמש במתאם ל eSATA ולא במתאם ל USB2.0 כי הוא מהיר יותר ולא מוגבל ל 2TB. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by dolevzora,

שאני מפעיל את המחשב אז הוא עוד לא עולה זה לפני שעולה starting windows עולה לי ככה smart failure predicted on hard disk 0: hitachi HTS545025B9A300 (PM) WARNING : IMMEDIATELY BACK UP YOUR DAT AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE A FAIL MAY BE IMMINENT PRESS F1 TO CONTINUE ואז אני לוחץ f1 זה מפעיל לי תמחשב רגיל עובד הכל טוב אבל אני לא רוצה שיהיה תארור הזה אני רוצה שיהיה חלק שלא יפעל לי פתאום בעיה גם לפני שפרמטתי זה היה וגם עכשיו אחרי יש דרך לפתור את זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אני מחפש משהו הדומה לזה (https://www.amazon.com/Sedna-Express-Extended-Connector-Included/dp/B07L5SPWNV/ref=sxbs_sxwds-stvp?cv_ct_cx=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&dchild=1&keywords=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&pd_rd_i=B07L5SPWNV&pd_rd_r=1b4bd9e0-2a65-4f1d-8bad-0a26d1c181ed&pd_rd_w=tdg0b&pd_rd_wg=dJbQv&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=DMESC9D4THNMP7EQTWGZ&psc=1&qid=1584559701) אבל עם RAID חומרתי. ממה שראיתי באמזון זה קיים רק ל SSD, מישהו מכיר לדיסקים של 2.5"?

9. לקחו 3 מערכות מחשבים דומות. באחת התקינו SSD בחיבור SATA ישן. בשני SSD בחיבור NVME GEN3 ובשלישי SSD GEN 4. על הנייר/בבנצ'ים יש הבדלים אדירים במספרים, אך האם משתמש ממוצע (קצת יותר באמת - מדובר פה על גיימרים ועורכי וידאו) יוכלו לשים לב להבדלים במבחן התוצאה העיוורת? מה דעתכם?

10. בעקרון 2 ג'יגה יכול להספיק לי, אבל אם כבר קונים, חשבתי ללכת על 3 ג'יגה בהפרש לא מאוד גדול וגם שנתיים אחריות לעומת שנה... Seagate 2TB Barracuda ST2000DM001 595 ש"ח ושנה אחריות http://www.pccenter.co.il/product/seagate-2tb-barracuda-st2000dm001 --לעומת-- Western Digital Caviar Green 3000GB WD30EZRX 845 ש"ח שנתיים אחריות. http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99-western-digital-caviar-green-3000gb-wd30ezrx מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Refael Azi,

שלום לכולם, אני מחפש מישהו מאיזור המרכז (חולון - בת ים, ת"א והסביבה) כדי "לנצל" את הצורב שלו חד פעמית צרו איתי קשר באי סי קיו/מסנג'ר/אימייל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. היי יש לי מארז קטן עם מקום לרק כונן סידירום אחד ואני לא רוצה להתפשר בין צורב לדיוידי. אני רוצה כונן משולב, לאחר התחשבות במחיר ובביצועים, ולפי הביקורת הזאת, ה-LG GCC-4320B נראה דיי נחמד. בתור CDRW הוא 32x10x40. בתור DVD הוא קורא ב-X16 (אם כי בבקירות ניתן לראות שסרט דיוידי עם דיסק שתי שכבות הוא קרא ב-X8). מחירו בסביבות ה-720 ש"ח. מחיר הרבה יותר הגיוני מהפלקסטור (20x10x40 x 12) והריקו (24x10x40 x 12) המתחרים שמציגים ביצועים פחותים יותר ועולים בערך 300 ש"ח יותר. האם מישהו שמע דברים על הכונן או יודע על איזושהן בעיות?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by slimshady21,

אז נראה לי שהבנתי במה מערכות הRAID עוזרות אבל אני לא בטוח- RAID1 זה בעצם לעבוד עם שני כוננים קשיחים שכל פעולת כתיבה מתבצעת על שניהם וכן אחד מגבה את השני. ו-RAID0 זה גם עם שני כוננים שהמידע מחולק ביניהם בשווה כדי לשפר ביצועים. אבל זה באמת נכון שRAID0 יעזור בביצועים? במה הוא באמת מועיל?(משחקים,יישומים,מהירות?) .. או שזה בעצם עוזר רק לשרתים ומערכות איחסון כאלה?? כי בנתיים לא שמעתי על אף אחד שעשה את זה אצלו

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by mentalist12,

אהלןן חברים יש לי בבית HTPC עכשיו הלך לי שמה הכונן של 80גיגה [מע' הפעלה בלבד] אין לי צורך בכונן בנפח גדול לכן אמרתי אני ילך על SSD של 64GB ההתלבטות שלי כרגע זה בין הCRUCIAL M4 שהיה פה לא מזמן במכירה הקבוצתית...[באסה שפספסתי] או הOCZ VERTEX 4 החדש הקרושיאל עולה 410 שקל והOCZ עולה 490. בכל מקרה אמרתי אני לא נוגע בSANDFORCE למה שמעתי מה שלא אינטל עושה בעיות... יש איזה תובנות חברים? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by uber101,

אני שוקל להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלי לכונן SSD כי אני משתמש בו בעיקר לפיתוח והבנתי שזה אמור להוות שיפור משמעותי. עשיתי חיפושים וקראתי כל מיני מאמרים, אבל לא הצלחתי להבין איך אני קובע מה ה-SSD שמתאים למחשב. חקרתי קצת ומצאתי שהגודל הוא 2.5" שזה כנראה הגודל הסטנדרטי, זה אומר שכל כונן SSD בגודל הזה עם ממשק ל-SATA II יתאים? באתר הזה: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15r-(5537) יש רשימה של כל מיני כוננים שמתאימים - האם אפשר לסמוך עליו? והאם יש ברשימה הזאת משהו ששווה? ושאלות אחרונות? האם זה באמת שווה את זה? והאם ההחלפה פשוטה כמו שזה נראה בסרטונים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לכם 1,000 דולר מיותרים והמון מידע שצריך להיות נגיש בזריזות? מהיום תוכלו למצוא את כונני ה-850 Pro וה-850 Evo של סמסונג גם בנפח 2 טרה-בייט לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%9c%d7%91%d7%a2%d7%9c%d7%99-%d7%94%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%a1%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%a0%d7%99-ssd-%d7%91%d7%a0%d7%a4%d7%97-2-%d7%98/

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by gtx980sli,

אני לא בטוח שזה המקום המתאים אבל זה לא שאלה מסובכת יש לי חשבון דרופבוקס, הורדתי את התוכנה למחשב ושמתי בה תיקיות עם תמונות, שזה גמר להעלות זה עשה עליהם סימן ירוק (V) והנחתי שאני יכול למחוק את התיקיות אבל ברגע שאני מוחק את התיקיה זה מוחק את כול המידע מהחשבון באתר זה אומר שאני צריך לשמור את הקבצים פעמיים במחשב. גם בתקיה המקורית וגם בתקייה של דרופבוקס ניסיתי לבדוק באתר אבל לא מצאתי הסבר. משהו יכול להנחות אותי איך הקבצים יהיו רק באתר שלהם ולא בתקייה של דרופבוקס?

18. Started by duzap,

אהלן, אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 32GB דרך eBay אבל אני אחד שמאוד נוקט באמצעי זהירות לפני שאני משלם לכן אני פותח את הפוסט הזה. קודם כל שאלה ראשונה - אני רוצה להבין מה ההבדל בין הדגמים הבאים של סאנדיסק: Sandisk Cruzer Blade Edge Slice Ultra ואם קיימים דגמים נוספים אני אשמח אם תוכלו לציין גם אותם. שאלה 2 - אם אני קונה באיביי האחריות היא רק דרך המוכר שקניתי ממנו? האם יש אחריות שאני יכול לממש דרך חברת סאנדיסק בארץ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן; רציתי לדעת איך הנ"ל מתבצע לאחר שמערכת הפעלה כבר מותקנת על כונן SSD? ובנוסף, מה ההבדל בין RAID לבין AHCI ומה עדיף? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by House M.D.,

היי. לאחר התקנה נקייה של windows 8, והתקנת דרייבר של צ'יפסט, ביצעתי benchmark וזה מה שקיבלתי : לא נשארה לי תמונה של התוצאה שקיבלתי אחרי התקנה נקייה של windows 7 (לפני כמה חודשים כשרק קיבלתי את ה SSD) אבל אני זוכר שהציון היה בסביבות 770. מהי הסיבה לירידת הביצועים? חשבתי שלהפך, הביצועים אמורים לעלות, מכיוון שמאז שעשיתי את הבדיקה על windows 7 יצאו דרייברים חדשים של הצ'יפסט והמערכת עצמה יותר חדשה? ה SSD כמעט ריק אז לדעתי זו לא בעייה בגלל מקום פנוי מועט. האם מישהו נתקל בתופעה דומה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by tiger8894,

אחרי פירמוט ההארד דיסק השני שלי 320GB לא מזוהה גם אין אותו בDISK MANAGEMENT וגם בביוס לא מצאתי אותו מה יכולה להיות הבעיה ? (לא התעסקתי בכלום במחשב לא ג"אמפרים ולא כלום )

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Cryptonite,

שלום, אני מעניין לדעת אם יש כונן וירטואלי למחשב שמאפשר הכנסת קלטות וידאו במקום דיסקים. למישהו ידוע על תופעה מוזרה כזאת? תודה ויום טוב

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. מה המצב כולם? אני חדש פה! אוקי הנה הבעייה שלי - יש לי צורב דיוידי חדש של LG... הוא עושה הכל! קורא דיוידי, קורא דיסקים, צורב על דיסקם רגילים אבל הוא לא מזהה דיסקים של צריבת דיוידי! ניסיתי לשים דיסקים אחרים וגם אותם הוא לא מזהה! הוא כאילו אומר שאין דיסק! מה לעשות?? בקשה תעזרו אם מישהו מכיר את הבעייה אז בבקשה תעזרו לי! וכתוב שהוא קורא גם + וגם - ! והבעייה היא לא בצורב כי החלפתי אותו לאחד חדש כי הקודם עשה את אותם הבעיות! בבקשה תעזרו! תודה מראש! יש מצב שהבעייה היא בגלל שהצורב הוא 16X והדיסקים הם 8X או 4X או שזה אמור לעבוד??

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכם יש לי בעייה ;D ( מדהים הא? ) אני רוצה ליצרוב דיסק של קבצי וידאו מהמחשב כדאי להפעיל אותו בDVD, הבעיה היא שאני לא יודע אם אפשר כי יש שם שני סוגים שונים של קבצים 3 של MOV ואחד של MPEG, מה אני עושה צורב הכל ביחד כדיסק VIDEO ? יש לי NERO הכי חדש, אם זה משנה. נב:אני יודע שהרוב יודעים את זה אבל...... אתם יודעים למה יש ציור של הקולסאום באש באיקון של NERO ? כי זה מצחיק כזה כאילו NERO BURNING ROM = נרו שורף את רומא... LOL, אני יודע שזה ישן

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by x-dude,

הצורב נמצא בזיגזג,האם הוא שווה? (מבחינת איכות הצריבה) כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות צורב שיהיה לו אפשרות לDL בעתיד (מחירי הדיסקים עדיין יקרים לאללה אבל בסופו של דבר הם ירדו) ועם מהירות 4X עכשיו זה כבר יותר נורמלי. אני לא צריך DVD-RAM ואני יודע שלצרוב במהירות 16X אני עדיין לא יכול. מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים