עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by thechecker,

מה אתם חושבים על ה-SSD הזה? http://www.aliexpress.com/store/product/SSD-128G-SATA3-6Gb-s-solid-state-hard-drive-solid-state-drive-read-524MB-s-write/322977_1057995495.html

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  2. Started by tomllic,

אהלן, קניתי מחשב חדש אחרי הרבה זמן, על הלוח אין חיבורי IDE כמובן. יש לי שני HD עם חיבור IDE בנפחים לא קטנים ואני מעוניין שיעבדו מתוך המארז החדש (ולא מתוך DOCK או בחיבור USB). צריך המלצה לממירי IDE to SATA שלא יעשו לי נזק ללוח או לכוננים. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום! ברשותי תכני וידאו של כמעט טרה (גדל עם הזמן), ועוד מוזיקה ותמונות של כמה עשרות ג'יגות צריך המלצה לדיסק חיצוני של 3 טרה לגיבוי הוידאו ושאר התכנים. ד"א עדיף לעשות מערך RAID לגיבוי ? כמו כן אפשר המלצה לכונן SSD (לא יותר מידיי גדול) למערכת הפעלה ? הלוח אם הוא GIGABYTE EP-43-DS3L עם חיבורי SATA 3GBPS, יש טעם לכונן SSD? ("צוואר בקבוק") כרגע אני עם דיסק פנימי 2 טרה. ** המהירות קריאה\כתיבה פחות חשובה לי, לא נקודה קריטית. תודה ושבוע טוב!

4. Started by Joshua_G,

עליי לקנות בדחיפות, מחר, דיסק קשיח חיצוני. נראה לי שהמחיר פר נפח הטוב ביותר הוא בדיסקים של 3 טרה-בייט. אני מלבט בין שני הדגמים האלה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8713 680 ₪ ושנתיים אחריות או http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10943 899 ₪ ושלוש שנים אחריות. המלצותיכם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני לא יודע אם זה המקום לשאול, אבל לא מצאתי אף מקום מתאים אז אני אשאל כאן אם זה שייך למקום אחר אשמח אם תעבירו את זה לשם (או שתענו פה) יש כמה מערכות הפעלה שאני רוצה שיהיו לי זמינות (כאלה שאפשר להפעיל מdok), האם אפשר לשים כמה מערכות הפעלה על dok אחד ולבחור כל פעם איזה מהם אני רוצה שתפעל?

• 48 תגובות
    • 7.5k צפיות
  6. קיבלתי את הכונן הקשיח מחבר, (לאחר שקרס בגלל באג BSY) ותיקנתי אותו. הכונן הגיע ממחשב בנוי של HP, כך שה firmware שלו אינו זהה לרגיל של seagate. ניסיתי לעשות עדכון גירסא, וכרגע אני על גירסא HP26. האם יש גירסא מתקדמת יותר? האם אני עדיין בסיכון שיחזור הבאג? תודה!

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  7. Started by ddlfiles,

שלום לכולם , אני מחפש מקום לאכסן בו את התכנים שיש ברשותי. אשמח אם תוכלו להציע לי משהו שאתם מכירים וממליצים עליו. אני מחפש לרכוש ציוד Storage , ככל הנראה לשים אותו ב RAID . אשמח לקבל המלצות + מחירים. אני מכוון לאזור ה-8 TB ללא ה RAID. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by אורבך1,

מחפש מארזי כוננים איכותיים SATA 6 בצבע שחור עם דלת מקדימה להחלפת דיסק

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  9. Started by wildog,

אני בונה עכשיו שרת NAS חדש 24/7. רציתי לשאול, על איזה כוננים אתם ממליצים? אני חושב על הWD Red, שלוש או ארבעה טרה. שלוש/ארבע דיסקים כאלו להתחלה. לאחר שנה שנתיים אולי ארחיב בדיסקים נוספים. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 809 צפיות
  10. Started by YoniDahan,

שלום, התקנתי כונן SSD בנוסף לכונן HDD במערכת שלי דגם סמסונג EVO 250G. אחרי התקנה של מ'ע הפעלה (WIN7), אני לא רואה את הכונן HDD שאני נכנס "למחשב שלי". מופיע לי רק כונן C בקיבולת של כונן הSSD, אבל שאני לוחץ מאפיינים ולוחץ בלשונית חומרה, אני רואה את שני הכוננים. גם כשאני נכנס לביוס, המערכת מזהה לי את שני הכוננים, אבל בפועל לאחר שאני מעלה את מ'ע ההפעלה אני רואה רק את כוננן הSSD. אם המערכת מזהה את שני הכוננים, למה אני רואה רק אחד שאני נכנס "למחשב שלי"? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 910 צפיות
  11. Started by rorshach,

יש לי כרטיס מיקרו SD בנפח 32 ג'יגה שמשמש כאמצעי לאחסון מדיה בטאבלט אנדרואיד Asus Trasformer TF101. כאשר אני מעתיק קבצים חדשים לכרטיס ממחשב PC (למשל ע"י חיבור הטאבלט למחשב, או הכנסת הכרטיס באופן ישיר למחשב), לאחר ההעתקה הכרטיס הופך ללא מזוהה - לא ע"י המחשב ולא ע"י הטאבלט ולא ע"י כל אמצעי. הפתרון היחיד שמצאתי היא השארת הכרטיס למשך לילה שלם בתוך מתאם USB-מיקרו SD מחובר ל-USB של המחשב. לאחר כמה שעות(!) המחשב מזהה את הכרטיס וניתן לגשת לקבצים. כשמוציאים את הכרטיס ומכניסים לטאבלט גם הטאבלט מזהה אותו. כל עוד אין שינוי בקבצים שעל הכרטיס, אין כל בעיה, אבל ברגע שמעתיקים אליו קבצים - שוב יש את אותה בעיה. אני משער שכאשר אני מעתיק קבצים חדשים משהו משתנה (חלק ב-SD שאחראי על אינדקס של הק…

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  12. Started by teh1archon,

שלום רב, יש לי את המחשב הנוכחי כבר יותר מחצי שנה ורק היום שמתי לב למשהו מוזר (בעיקבות התקנת HDD נוסף שכרגע מחובר חיצונית ע"י USB). מערכת ההפעלה היא win8 pro. יש לי כונן SSD של סמסונג 840 series שמן הסתם הוא הכונן הראשי והוא מחולק ל5 מחיצות (כפי שיש בתמונה המצורפת): חלק ששמור ע"י המערכת -סבבה, כונן C עצמו היכן שwin יושב - סבבה, ועוד 3 מחיצות של 10GB כל אחת שאחת מהן לא הוקצתה בכלל ו2 מהן הן RAW. בזמנו כשהתקנתי את המחשב הדבר הראשון שעשיתי היה להתקין את המעדכן קושחה של סמסונג ולעדכן והכל היה בסדר. לא היו תקריות חומרה אחרות חוץ מספק שנשרף (שבטוח לא קשור לבעיה הזאת לדעתי) ועידכוני דרייברים כושלים של הכרטיס מסך (כנ"ל). אז האם זה אמור להיות ככה? כלומר בשביל התקן הזה של האיחסון המ…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by YoniDahan,

שלום, אני מעוניין לרכוש SSD ומתלבט בין מהירות לנפח. לפי מה שהספקתי לראות בפורום שSSD של סמסונג נותן תמורה למחיר. ההתלבטות שלי היא בין גרסת ה840PRO לבין 840. מצד אחד יש את ה840PRO 256G במחיר שנע בין 1100-1200 ומצד שני יש את הגרסה "הרגילה" 840 500G במחיר שנע בין 1700-1800 מטרת הרכישה היא שיפור חווית משחק! ברור לי שאני לא יקבל שיפור בביצועים במשחקים, אלה בזמני טעינה מהירה יותר בין שלבים! ניראה שבמקרה כזה עדיך לי נפח, כי ידוע שמשחקים דורשים נפח אחסון מאוד גדול...אבל השאלה שלי... אם יש הבדל גם בין הביצועים בין הדגמים בשימוש הזה או שזה מינורי? וכמו כן, דבר שלא פחות חשוב לי...אורך חיים לכונן! יש הבדל גם פה בין הדגמים או שלא? תודה מראש לעונים!

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. אני צריך בבקשה אתר אמין לגיבוי בענן שנותן שטח גדול יחסית(10GBׂ+ׂ) ובחינם. מעדיף לא לשפוך על זה כסף. אם אתם מכירים, אשמח לשמוע.

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  15. Started by efee123,

חברים שלום, אני זקוק לעזרתכם בבחירת כונן SSD בנפח 250~ ג'יגה ל-asus vivobook s400ca . בזמנו רכשתי בקנייה הקבוצתית את ה-330 של אינטל אבל מסתבר שהוא גדול מידי למחשב שלי מכיוון שהוא 9mm ולא 7mm כמו רוב הכוננים בשוק. השימושים העיקריים שלי במחשב: 1. תכנות בc/c++ , ג'אווה. 2.עבודה על מספר צגים במקביל(לא נראה לי זה משנה). 3. פתיחת לשוניות (בדפדפן) רבות . 4. תוכנות כמו matlab ו matmatica. 5. שימושים רגילים- גלישה סרטים וכו. לאחר חיפוש בפורום יש לי מספר שאלות/בקשות: 1. המלצה על כונן שיתאים למחשב- 7mm או פחות. 2. אני כבר דיי הרבה זמן לא התעסקתי בתחום אז אני רוצה להבין איפה הכוננים של היום(סביבות 900 שקל) עומדים מבחינת ביצועים ביחס ל330? 3. שמתי לב שיש כאן המון דיבורים ע…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ה-HD שלי במחשב השולחני בבית לא מתפקד לצערי, המחשב שלי בערך בן שנתיים וחצי ואני רוצה להחליף HD, אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, תכנות ולעיתים וירטואליזציה. אני מחפש כונן מהיר וזול, מוכן להתפשר על הגודל (שוקל להריץ מ"ה בלבד על ה-SSD וכל השאר על SATA 500 GB שאקנה, אני לא צריך יותר מקום מזה). על אילו HDים כדאי ללכת? או שאולי עדיף לוותר לגמרי על ה-SSD ולקנות HD רגיל זול ושימושי? אני ממש מתקמצן פה, אני עובד עם מקבוק פרו (רטינה) ביום יום והתחלתי לחבר אותו למסך, יש לי SSD במקבוק וכשמתרגלים קשה לחזור אחורה, אבל אני ממש לא רוצה להוציא פה יותר מדי כסף. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by composite,

שלום לכולם בעקרון גמרתי אומר לשלם את ה- 270 ש"ח הנוספים מעבר ל- 840 EVO ולרכוש את ה- 256GB 840 Pro ב- KSP. לאחר מחקר נוסף, שמתי לב שבחלק מהביקורות, בחלק מהמבדקים, יש יתרון ל- EVO לעומת ה- Pro. כיוון שמדובר במבדקים ספורים איני יכול לתת קישור מדויק אליהם. בכל אופן, אני מוציא הרבה מאוד כסף, במיוחד לנוכח הדגמים היותר זולים, בידיעה שאני מקבל את מלך הביצועים הבלתי-מעורער בליין של סמסונג, אבל עכשיו אני מעורער. רציתי לדעת באלו תרחישים ה- EVO כן מתעלה על ה- Pro. עריכה: ניתן להגדיר אותי כמשתמש ביתי. תודה מראש

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  18. יש לי SAMSUNG HD204UI שקניתי לא מזמן ה SPIN TIME שלו 56 אחוז בשאר הוא בסדר הוא ירד ל 0 ומערכת ביקשה שנעשה גיבוי עשיתי ריסט למחשב וזה חזר ל 56 יש סיבה לדאגה? האם כדאי להתחיל לגבות ולממש את האחריות? האם SAMSUNG לא חברה אמינה ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by compman12,

אהלן, בלוח שלי יש רק 4 כניסות לכוננים קשיחים. זקוק לכרטיס הרחבה, או מכשיר חומרתי אחר שיש, שאוכל להרחיב את הכניסות ללוח של הכוננים קשיחים. תודה!!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by compman12,

אהלן, מחפש כונן SSD למחשב מדיה סנטר שיריץ עליו רק מערכת הפעלה OPENELEC. כבר קניתי אחד של 120 של סמסונג, שעלה 520 ש''ח מחפש כונן יותר קטן מבחינת מקום - כי זה בזבוז רק למערכת הפעלה. במידה ולא כדאי, אז המלצה לכונן 120 SSD איכותי ואמין - שלא קורע את הכיס. תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by elkriefy,

היי. אני מבצע המון עבודות תכנות במחשב והחלטתי לעבור לSSD חדש. אחרי קריאה כאן ובאתרים נוספים יש הסכמה שסמסונג כנראה הכי טובים בקטגוריה של 128/256GB תוך שמירה על ביצועים ורמת מחיר. ההתלבטות שלי היא כזו : כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128BW 128GB SSD SATA III ​695 שקלים [*] כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD256BW 256GB SSD SATA III ​1190 שקלים ההבדל בין שני הכוננים מלבד הנפח הוא בערך 500 שקלים - שאר הפרמטרים כמעט זהים עם כ10% תוספת ביצועים לטובת גרסת ה256GB. מתוך האתר tomshardware.com http://media.bestofmicro.com/O/1/397441/original/ADR.png בגלל שרוב עבודתי תהיה תכנות בשפות שונות (הרצות של פרוייקטים רבים) אולי וירטואליזיציה וכמובן דפדפן עם ה…

22. Started by Gil28,

במסגרת האחריות החליפו לי את ה-M4 המיתולוגי באיזה SSD של sandisk. בכל מקרה, קיבלתי תוצאה גרועה. יש לציין שאני עם לפטופ, ממשק SATA2 והתקנה נקייה של windows 8.1 עם כל הדרייברים מעודכנים. תמונה:

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Yotam.B,

היי, אבא שלי הביא לי את המחשב שלו - HP Pavilion dv3-4110ej על מנת שאעזור לו לפתור איזו בעיה שהתגלה אצלו לאחרונה. הכונן דיסקים שלו פשוט לא קורא את הדיסקים. הכונן עצמו מוצג במחשב. כשמכניסים דיסק, הוא מנסה לקרוא אותו והתוצאה הסופית במחשב היא "דיסק ריק". ברור שהם דיסקים שמלאים בתוכן כלשהו וניסיתי כמה דיסקים. גם DVD וגם CD. מה יכולה להיות הבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. דיסק קשיח לשימוש של סרטים/מוזיקה .... שיהיה אמין ומהיר תודה.

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  25. Started by Nahum2,

הי חברים אני מחפש DOK בגודל 64 אולי 128 GB חסין מים/חול. מותאם למחזיק מפתחות USB3.0 אין בעיה להזמין מחול. אין מגבלת תקציב ברורה אבל לא מעוניין במוצר יוקרה. יש המלצות?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים