אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
האם ניתן לגשת לקבצים בשאר הדיסקים הפיזיים במערך?
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
מה מיוחד ב- special version של WD? מה ההבדל בין הכוננים האלו לרגילים? והאם עדיף SATA באותו גודל (אבל בלי מטמון של 8MB)? תוספת: SATA בלי באפר עולה יותר זול מהרגיל עם הבאפר. SATA עם הבאפר עולה 60 שקל יותר. מה יותר כדאי?
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=202864 עבר boot אחד תקין, ועוד 2 reboot-ים. אבל אז הייתי צריך להוסיף דיסק חדש אז כיביתי את המחשב. בהדלקה עשה בעיות, רעשים מאוד חזקים של הראש (רעש של חניה של הראש, כל שניה בערך) בזמן POST כאשר הוא לא מזוהה ב-POST ותוקע את ה-POST. הדלקה מחדש והוא עבר זיהוי וזאת הפעם האחרונה שהוא זוהה ב-POST על SATA3 או בכלל. מסתבר שיש בעיה עם ה-Spinpoint F3 ו-SATA3. יש גם עדכון Firmware אבל לא הצלחתי לבצע אותו, גם התוכנת דיאגנוסטיקה של סמסונג לא מצליחה לזהות אותו? ההרדדיסק הזה היה הדיסק OS שלי וכל המידע שלי היה עליו, מישהו מכיר חברת שיחזור מידע בצפון? בעקרון זה רק החלפת בקר אז אני מקווה שזה לא יהיה יקר.
-
- 26 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
מתלבט בין 2 הקשיחים. ב tomshardware.... המליצו את spinpoint כדיסק עם התמורה הטובה ביותר למחיר, שקט וביצועים לא רעים, וגם בפורום הזה המליצו עליו .390 שח, 3 שנות אחריות את ה Caviar המליצו כאחד עם הביצועים הטובים יותר ומחיר לא בשמיים -470 שח , 5 שנות אחריות. שניהם בגודל טרה ו 32MB באפר. שניהם מתחממים באותה מידה, ופולטים אותה מידת רעש. ב Caviar הוביל בכל בדיקות ה Access Time And I/O Performance ו Spinpoint הוביל במקום הראשון מתוך 14 ב Throughput And Sequential Performance בשאר הבידקות הם היו קרובים אחד לשני. הנה הכתבה : http://www.tomshardware.com/reviews/HDD-6Gbit,2528.html תודה לכל העוזרים והתומכים
-
- 30 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
-
-
-
אני עם מחשב נייד שממש התחיל לקרטע, אני די בטוח שזה בגלל ההארדיסק (זה קורה גם בווינדוס וגם בלינוקס, קטע מוזר). אני מתלבט אם לקנות SSD ולהשתדרג כבר שהכל יעבוד ממש מהר. איך התמיכה שלהם בלינוקס? ספציפית אובונטו. מאיפה אני משיג אחד סטאנדארטי למחשב נייד? יש משהו שאני צריך לדעת חוץ מזה? לא הייתי בעולם הזה הרבה זמן...
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב PC עם כונני דיסק רגילים (WD) את הלימודים שלי במגוון הנושאים אני מתרגל על מכונות וירטואליות (VMWARE) הבנתי שכונן SSD יכול לעזור בביצועים. נכון לעכשיו זה די זוחל. האם יהיה שיפור בביצועים של הפעלה של התחנות הויטואליות גם אם הכונן SSD הוא משני ולא ראשי? כלומר, אני לא מתכנן להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הזה, אלא רק להעתיק את קובצי המכונות הוירטאליות עליו. עלי לציין שהמחשב קצת ישן ועובד עם SATA II בלבד. אשמח לשמוע את דעתכם אם ההשקעה כדאית בדיסק כזה לצורך שיפור הביצועים? תודה רבה אמיר
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות ssd 500gb יש לי 2 מחשבים , אני רוצה לקנות ssd חיצוני ( usb) להתקין עליו מערכת הפעלה , ולהשתמש בו בשני המחשבים ( להעביר אותו ממחשב למחשב לפי הצורך ) 1. השאלה האם זה יעבוד .? 2. מעבר לזה אני רוצה המלצה ל ssd 500 gb ( מה עדיף חיצוני או פנימי ) משהו בסביבות 400 ש"ח . תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה כבר שנה, הצורך והרצון שלי לקנות SSD הולכים וגדלים.. אך יחד איתם גם התסכול וחוסר הוודאות.. אני עוקב (ברשת, באתר ובפורום) אחרי הנושאים הקשורים, אך המידע אינו עקבי.. לא פלא שכל פעם אני מוצא את עצמי עם תובנות חדשות, שונות ואפילו מנוגדות.. לא פלא שעוד לא מימשתי את הקניה! אני מאמין שאני לא היחידי שיוכל להיעזר במדריך עדכני ומרוכז בנושא.. מדריך קצר, פשוט ולעניין.. כזה שייתן להרגיש שלם עם הבחירה ובטוח עם ההתקנה והשימוש.. למטה, כתבתי התחלה (או יותר) של מדריך כזה.. העניין שאני לא מספיק בטוח בנכונותו, ובטח שלא בשלמותו!! אני פונה אליכם חברי הפורום, למומחים, לכתבים ולאחראים.. האם ישנו מישהו שמוכן להרים את הכפפה ולהמשיך מדריך זה? [מיותר לציין שניתן לשנות, להרחיב ול…
-
- 69 תגובות
- 12.1k צפיות
-
-
עד כמה יהיה מורגש ההבדל בין שני הדגמים הנ"ל? ה-510 הוא 120GB וה-320 160GB. לוח האם יהיה DP67BG של Intel עם 2600K ו-16GB RAM. על ה-SSD תותקן מערכת ההפעלה, OFFICE, VS, משחקים וכו'. שאר הדברים (מוזיקה, סרטים וכו') על דיסקים קשיחים רגילים. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב די ישן (Core i5-750) עם לוח אם P55-US3L שתומך בSATA2 ולא בSATA3. ברשותי כונן מכאני (1TB) של סמסונג (7200RPM). אני מעוניין לתת למחשב בוסט בביצועים השוטפים, ולהתקין את מערכת ההפעלה על SSD. העניין שהוא לפחות כרגע, אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש, אבל אני כן מעוניין להנות מביצועים טובים יותר, ולכן רוצה לשים SSD. שמתי עין על ה-EVO 850. הבעיה היא שהלוח אם תומך רק עד SATA2, וזה יצור צוואר בקבוק. רציתי לדעת עד כמה זה יהיה משמעותי ומורגש. האם מומלץ בכל זאת? שמתי עין על זה: http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-SSD-850-EVO-120GB-120G-SATA-III-540MB-S-SOLID-STATE-HARD-DRIVE-NEW-/371271296717?hash=item56717e66cd האם זה אמין לקנות מאיביי? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעוניין בכונן SSD הכי קטן שיש, ראיתי שיש מלא חברות שלא הכרתי בתחום האחסון קשיחים. זקוק נטו לXBMC - יש הבדל בין הכי זול ליקר ב100 שקל. למה ההפרש.??? תודה
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
נוח להשוואה בין אופציות שונות. לינק לאתר:http://www.pcper.com/ssd לינק ישיר לטבלה: http://www.pcper.com/content/SSD-Decoder-popup
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
אני כנראה בודק לגבי ה-980 PRO בנפח 2TB. בארץ זה כ 300-400 ש"ח יקר יותר מבחו"ל אבל האחריות כנראה היא הבעייתית.. למרות שזה רכיב שאמור להיות אמין.. מה דעתכם? כאן בארץ יש מחיר טוב רק על נפח 1TB של הכונן הזה, או שבמחיר הזה כבר אלך על 2TB Gen3.
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מחשב המשמש כשרת אחסון ועליו כרגע מותקן חלונות 2003, אני שוקל לשדרג את כונן המערכת, שכרגע יושבת על כונן IDE זקן לכונן SDD (ישנה אופציה שהמערכת תשודרג לחלונות 2008) חשבתי על: 40GB SSD X25-V Sata II 2.5'' SSDSA2MP040G2R5 (Retail) אני מחפש אמינות גובהה, וכמובן גם ביצועים ומהירות, אבל יותר חשוב עניין האמינות, חשוב שכונן המערכת יתפקד למספר שנים רב ללא בעיות עד כמה שניתן, לכן אני חושב על SSD ולא הארדיסק (שכאמור בעל שחיקה ואמינות נמוכה יותר עקב החלקים הנעים) האם יש דגם מומלץ יותר? האם SSD באמת יספק את הדרישה לאמינות גבוהה לאורך שנים ושווה את ההשקעה? בנוסף אני רוצה לציין שאני לא צריך 40 ג'יגה לכונן C כרגע המערכת על מחיצה בגודל 10 ג'יגה וגם זה מספיק, ככה שאם יש כונן 3…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, מדובר במחשב נייד DELL בן כחודשיים. SSD Liteon LCT-128M3S עם הקושחה האחרונה. בעל 128 גיגה, ככל הנראה מדור 3. -הגיע עם המחשב. מאז קבלת המחשב, מדי פעם במהלך גלישה, נדלקת נורת HDD קבוע למשך כחצי דקה. מבחינתי זה הסימן "להחנקות" הכונן. יחד איתה קופא הדפדפן - פיירפוקס, אך העכבר מגיב (לעיתים גם הוא קופא). לא ניתן לפתוח תוכנות חדשות, ולאחר שהקפיאה משתחררת, כל הלחיצות שביצעתי מבוצעות אחת אחרי השניה. מבחינת דל - יש תוכנת בדיקה מובנת בביוס, שלא מזהה בעיות. חשדתי תקופה מסוימת שמדובר בעניין של "ניהול צריכת חשמל" כי אני לרוב במצב זה כשאני ללא חיבור לחשמל, אך זה קורה גם במצב high performance - הפעלתי סרטון של שעה ביוטיוב ועזבתי את המחשב - במהלך הניגון התרחשה אותה קפיאה! האם למישהו …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, האם עדיף SSD + HD או רק SSD? אפשרות א': כונן SSD 120/128 + כונן HD 500 אפשרות ב': כונן SSD 250 בהתחלה המחשבה היתה ללכת על אפשרות א' אבל במחשבה שניה, אין לי בעיה להתסדר עם 250GB כאשר יש לי עוד 2 דיסקים חיצוניים של 1TB כל אחד לאחסון קבצים. במקרה כזה אני "מרוויח" את המהירות של הSSD כאשר כל התוכנות יהיו מותקנות עליו ולא אצטרך לחלק, כאשר על הכוננים החיצוניים אוכל לשים קבצים שהם למעשה גיבוי כמו תמונות וסרטים (שגם ככה אני רואה בסטרימר בעזרת הכוננים האלה) או מסמכים שלא משתמשים בהם בשימוש יום יומי. השאלה היא האם כונני הSSD מספיק אמינים כדי לשמש ככוננים יחידים. ועוד משהו, באם במקרה כזה כדאי לחלק את הSSD כמו שמחלקים כונן HD כאשר ב-C מותקנת מערכת ההפעלה וב-D מותקנות כל שאר התוכנ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://ksp.co.il/?uin=25581 http://ksp.co.il/?uin=24163 אם אני מבין נכון ה PRO עדיף וגם אמור להיות ב 20%-30% יותר יקר מישהו יכול להסביר? אני ממש חייב לקנות דיסק בגודל הזה בימים הקרובים ואם הבנתי נכון אז אחד מהשניים האלה הוא הבחירה הטבעית אם יש לכם השגות או המלצות אחרות אשמח לשמוע גם -עןף
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אני מעוניין להחליף כונן מכאני לSSD ואני תוהה לגבי "עוצמת" הSATA אצלי במחשב לקבל כונן כזה. האם זה שווה את זה? תודה מראש לעוזרים. אגב, חשבתי על Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB האם הוא כונן ראוי?
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
הי, ההתלבטות היא בין: Samsung 840 Series 2.5'' 120GB SSD SATA III Corsair Neutron GTX Series 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail שניהם עולים בסדר גודל של 450-530 ש' ב-KSP. ה-CORSAIR הוא היותר יקר. ההתמקדות שלי היא על אמינות ומהירויות, עם עדיפות למהירות קריאה (שתוכנות יעלו הכי מהר). האם יש כבר ביקורות רציניות על אמינות וביצועים לטובת אחד מהדגמים? בסטיקי של הדגמים המומלצים באתר נראה שיש רק את הדגמים הישנים יותר, שנראים פחות מוצלחים מבחינת עלות/תועלת. אשמח לכל דיעה והמלצה. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עכשיו מתלבט בין לרכוש SSD 120GB, או 1TB HDD. אני עם מערכת חדשה, וHDD ישן של 80GB, ומסתדר יחסית טוב איתו. מה אתם חושבים כדאי להשקיע שיהיה לי אפשרות למקום אחסון, או אם כבר מחירי הHDD עלו אז להשקיע בSSD ולהינות ממהירות? טווח המחירים יחסית קרוב 500-600 ש"ח לטרה HDD, או 650 SSD במבצע שנגמר מחר.
-
- 54 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש ודיסק SSD של 120GB למערכת הפעלה בלבד. עכשיו הוא כבר חצי-מלא, והולך ומתמלא לא יודע במה כל יום. בקצב הזה הוא יספיק לי לעוד חודש. אני קצת מבולבל... 120GB לא מספיקים למערכת הפעלה?
-
- 22 תגובות
- 4.8k צפיות
-