עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Yarimiz,

הי כולם סרטון חדש עלה לערוץ Yarimiz "SSD vs HDD - האם הוא שווה את הכסף?" הפעם לקחתי שני כונני SSD של סמסונג מסדרת 840EVO והשוויתי את הביצועים שלהם אל מול HDD 1TB של Seagate. אם אהבתם את הסרטון תתנו לייק וסבסקרייב. שבוע מעולה וצפיה מהנה! Yarimiz

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by david866,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני בנפח 2TB .על איזה מומלץ תקציב עד 600

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by WhiteLen,

אני רואה שממליצים כאן הרבה על Seagate אז תהיתי אם אתם לא מודעים לבעיית האמינות שלהם. חברת Backblaze בעלת חוות שרתים עם 27,000 דיסקים פרסמה בתחילת השנה את נתוני התקלות של הדיסקים בחווה. אתם יכולים לקרוא כאן http://blog.backblaze.com/2014/01/21/what-hard-drive-should-i-buy מספר התקלות בדיסקים של Seagate היה די גבוהה. Hitachi דווקא קיבלה ציונים מאד טובים. עכשיו ברור שהדיסקים בבית לא עומדים בעומסים שיש בחוות שרתים ויתכן שהנתונים האלו לא רלוונטים למשתמש הפשוט אבל בכל זאת זה פרמטר שיש להתחשב בו.

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  4. איזה מבין השניים עדיף כשקבצים שנמחקו ואני רוצה לשחזר SSD או Hard drive רגיל?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by haranza,

1. האם הטמפרטורה תקינה? - 48 מעלות. 2. בבדיקת Error Scan - לא נמצאו בעיות (נעשתה בדיקה מהירה) 3. מה זה אומר מה שמודגש בכחול ובטורכיז. 4. זה אומר שאוטוטו אני אומר עליו קדיש? http://hwzone.co.il/community/attachment.php?attachmentid=6083&stc=1&d=1402607062

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by XCG120,

רכשתי לאחרונה דיסק קשיח WD4003FZEX לאחר התקנת הדיסק הוא לא מזוהה במערכת ההפעלה ווינדוס 8.1 64 ביט לוח אם ASUS RAMPAGE FORMULA X48 מה הסיבה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by 1stcowgirl,

שלום, אני צריכה מעט מידע. יש לי CORSAIR FORCE 3 240GB ולוח אם GA Z68P-DS3 יש משהו שאני צריכה להגדיר בלוח לפני ההתקנה של הSSD? יש על ה SSD מערכת הפעלה בתולית, אני מתכוונת לנתק את הHDD אח"כ לחבר רק את ה SSD, להעלות את מערכת ההפעלה ולהתקין דרייברים. אח"כ לכבות שוב... ורק אח"כ לחבר את הHDD. אז האם צריכה להגדיר משהו בביוס? להכין משהו לפני...? ועוד שאלה אם מישהו יודע: אם ארצה למחוק ולפרמט את ה SDD לGPT, האם אצטרך לשנות משהו בביוס? (לא לשכוח שיש עליו מערכת הפעלה והוא לא RAW) ובהמשך לכך: האם אוכל להשתמש ב DISKPART ולבצע CLEAN רגיל בכדי להפוך אותו ל RAW? (ואח"כ לאתחל? הבנתי שהמצב RAW המחשב מציע בעצמו פירמוט ל GPT א NTFS) תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. קניתי לפני כחצי שנה, דיסק קשיח חיצוני של WESTERN DIGITAL מדגם ELEMENTS בנפח 2TB, לצורך גיבויים תמידיים. הכונן נקנה בחו"ל ויש עליו אחריות VIP של WD ל3 שנים. הבעיה התחילה לפני כיומיים שהייתה הפסקת חשמל באזור שבו אני גר, ומאז הדיסק קשיח עושה רק בעיות. לפעמים הוא מזוהה על ידי המחשב ולפעמים לא, הפתרון היה להוציא את הדיסק קשיח ולחבר חזרה. היום ניסיתי לחבר שוב את הדיסק קשיח, ועכשיו רק המנורה הקדמית נדלקת, יש קול שהכונן עובד אבל שום דבר אחר לא קורה. המחשב לא מזהה את הדיסק קשיח (ניסיתי לחבר לעוד שני מחשבים אחרים- אותו הדבר), בדקתי גם בביוס וגם שם הוא לא מזוהה. בדקתי גם דרך ניהול דיסקים של הוינדוס וגם שם הוא לא מזוהה. המחשבים שלי מחוברים לאל-פסק, ולא קרה להם כלום, אחרי הנפילה של ה…

• 16 תגובות
    • 14.2k צפיות
  9. כרגע יש לי את הCRUCIAL M400 האם יש הבדלים ביצועים בינו לבין הסמסונג חוץ מנפח יותר גדול? (יש לי את ה128 גיגה של CRUCIAL רוצה להחליף ל250 GB של סמסונג) בתודה גל

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by gtrippleg,

הכוננים שלי: SAMSUNG EVO 840 120 GB WD CAVIAR BLUE 1TB לפי מיטב הבנתי, ב-SSD קצב הקריאה/כתיבה אמור להיות 400-500MB לשניה, ב-HDD אמור להיות 150MB לשניה. כשאני מעתיק מה-SSD לHDD הקצב הוא 120-150MB לשניה אבל כשאני מעתיק קובץ גדול (5-20GB) מה-HDD ל-SSD הקצב מקרטע על 70MB לשניה, זה לא אמור להיות דומה?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by composite,

שלום לכולם לאחרונה גמרתי אומר להקים את מערך הרייד הראשון שלי, כדי לקיים שרידות למידע. כיוון ששרידות היא המטרה הבלעדית, באופן טבעי חשבתי על RAID1, עם שני כונני 2TB לפחות. כרגע אני מתכוון להשתמש בבקר המובנה בלוח-אם, ולא להסתבך עם בקרים. 1) בהתחשב בייעוד, האם יש מערכים עדיפים על RAID1? כרגע חשבתי על רכישה של שני כוננים, אך אם אצטרך לרכוש יותר כדי להקים מערך טוב יותר, אעשה זאת. שמעתי על דברים יותר מתקדמים כמו unRAID ו- RAID-Z, שפותרים כל מיני בעיות מובנות ב- RAID1 ׁ(ראו בהמשך). 2) מה צריך לדעת לגבי RAID1 בכלל, ולגבי חסרונות המערך ובעיותיו בפרט? מה זה ה- Write Hole הידוע לשמצה? 3) מה קורה למידע שכבר נמצא על אחד (או יותר) מהכוננים שאיתם אבנה את המערך, ברגע במתחילים לבנות את המע…

• 26 תגובות
    • 5.8k צפיות
  12. Started by Polk-2,

לא מזמן קניתי מחשב חדש ודיסק SSD של 120GB למערכת הפעלה בלבד. עכשיו הוא כבר חצי-מלא, והולך ומתמלא לא יודע במה כל יום. בקצב הזה הוא יספיק לי לעוד חודש. אני קצת מבולבל... 120GB לא מספיקים למערכת הפעלה?

• 22 תגובות
    • 4.8k צפיות
  13. Started by Rockstatement10,

שלום רב. יש ברשותי קשיח של Seagate Barracuda 1TB. המחשב מאוד מהיר ואני מרוצה, אבל חברים ממליצים לי על SSD בכל זאת.. מהי עמדתכם בעניין? המחירים בשמיים.

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by scorpion_a,

שלום יש לי הרד דיסק מסוג סמסונג EVO840 120GB לאחרונה ביצעתי לו OS OPTIMZETION לMAXIMUM PREFORMANCE אבל מאז ה total bytes רק עולה מה עושים איך מחזירים את זה להגדרות בריירת מחדל? אין לי נקודת שחזור מערכת

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  15. Started by ha,

קוראת לי תופעה שלא חשבתי כי היא אפשרית ב WIN7 (אני משתמש ב WIN7 בוורסיית 64 ביט). כאשר אני מנסה להעתיק קובץ מהדיסק הבעייתי המחשב קופא לחלוטין, לא מסך כחול, לא ראסט, לא כלום. פשוט קפוא. שמתי לב כי ב 3 לילה קרתה התופעה הזו (כנראה האנטיווירוס ניגש אילו?) והוא לא השתחרר עד שביצעתי בבוקר כיבוי והדלקה. התמשתי ב Hard Disk Sentinel לבדיקה והוא מדווח: The drive found 48 bad sectors during its self test. There are 48 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. הדיסק הוא ST3000DM001-1CH166 ונקנה מאייוורי לפני כ 6-8 חודשים …

16. Started by mj23,

היי מחפש המלצה על SSD 120 128 80 GB בתקציב עד 40 שקל לשימוש של הווינדוס ותוכנות רגילות בווינדוס תודה מראש!

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. Started by asvg,

שלום יש לי דיסק קשיח חיצוני 750 גיגה בן 6 שנים USB 2 השתמשתי בו לגיבויים עד לאחרונה, ולפני כחודש בערך התחיל לעשות בעיות: כשחיברתי אותו היה רשום התקן לא מזוהה, כשחיברתי אותו על מחשבים אחרים לא זוהה ולא היתה כל הודעה, עכשיו כשחיברתי אותו שוב למחשב שלי ליציאת USB לא זוהה ולא היתה כל הודעה החלפתי יציאה בהתחלה נשמעו צפצופים מוזרים כאלה ופתאום זוהה טוב ,ועכשיו עובד טוב מזהה את הדיסק ומעתיק אליו קבצים ,מה זה אומר , מה עושים ??? תודה למגיבים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ronenz,

יצא לי להזמין רק דברים פשוטים וזולים מEBAY עד כה ככה שאין לי מושג למה לצפות מבחינת מכס ועיקובים ועוד כל מיני דברים מעצבנים שהמכס עושים. בעיקרון אני רוצה לקנות את הSamsung 840 EVO 250GB.. כמו למשל מכאן. נראה לי שיש הבדל של איזה 150-200 שקל ממה שכתוב שם למה שמוצע בKSP, לפני משלוח.. האם מישהו התנסה בקניה בסדר גודל כזה מאיביי? צריך לחשוב על הנושא של המכס או שזה שולי? אשמח לתגובה מאנשים שעשו הזמנות כאלו כמה וכמה פעמים.. תודה

• 2 תגובות
    • 938 צפיות
  19. Started by tiger2014,

שלום יש לי דיסק SAMSUNG EVO 840 120 GB יום אחד יש לי 77 גיגה פנוי ויום אחרי אני נותר עם 72 גיגה שמתוכם אפשר לנצל 68.8 גיגה הSSD מוגדר כמצב rapid ובachi וגם הtrim פועל יש לציין שלא הגדרתי over provisiohing מה ניתן לעשות? כול התיקיות ב c שוקלות ביחד כ 30 גיגה ועוד 10 גיגה אין לי מושג לאן נעלמו לא התקנתי תוכנות שנעלם המקום עוד דבר מוזר לוקח לביוס פתאום לעלות 19 שניות במקום 5.8 במצב הרגיל עדכון הצלחתי לפתור את בעיית העלייה זה היה בגלל USB שלא זוהה כנראה עקב סיסטם רסטור ע"י הסרה והתקנת הדרייבר הווינדוס עולה כעת ב 5 שניות

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Cynicoren,

שלום, ברשותי מחשב עם XP, לו 3 כוננים, וכנראה שאחד מחולק בפרטישן, כך שמופיעים 4 כוננים. כיצד ניתן לדעת מה הנפח של כל כונן פיזי ? תודה

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  21. הזמנתי את ה-EVO, האם אפשר להעביר את כל התוכן של הקשיח שלי ל-SSD מבלי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש? במידה וכן, לפני שאני עושה זאת אני צריך להגדיר AHCI בביוס?

• 52 תגובות
    • 10.1k צפיות
  22. אהלן, הHDD הישן שלי כנראה הלך (או בתהליכי גסיסה מתקדמים מאד) וכרגע אני מתבלט בין לקנות מחשב חדש ללקנות SSD וHDD חדש ולחכות עם המחשב. המפרט שלי כרגע הוא: מעבד: i7 920 לוח אם: ga-ex58-ud4p וכן 6 גיגה RAM (הi7 הזה הוא triple channel...) מה דעתכם? SSD וHDD ולחכות עם המחשב החדש? הרי הלוח אם לא תומך SATA 3... בכל מקרה אשמח להמלצה לSSD (250 גיגה) וHDD (חשבתי לכיוון של 2 כוננים, כל אחד של 1tb, אחד green והשני black - מה דעתכם?) במידה והחליט לקנות רק אותם כרגע ולהמתין עם המחשב (קחו בחשבון שבטווח של חצי שנה - שנה בטוח אקנה מחשב חדש אם לא עכשיו..) תודה רבה על העזרה

23. Started by alex241286,

היי כשקניתי את המחשב עקב חריגה מהתקציב לקחתי רק SSD אחד ש128G..הגיע הזמן ואני יכול להוסיף עוד SSD ואני רוצה להפוך את הSSD הישן להרדיסק לקאש אשמח לקבלי לינק למדריך לאיך הופכים הרדיסק SSD להרדיסק קאש ואין לי בעיה להתקין מחדש את המערכת הפעלה אם צריך ואם זה מקל המפרט של המחשב שלי מופיע בפרופיל תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. היי, אני מעוניין לקנות כונן חיצוני תומך WiFi, בכדי שאוכל להתחבר אליו ממכשירים ניידים(אנדרואיד + אייפד). הצורך העיקרי שלי הוא הזרמת סרטים, כך שחשובים לי שלושה קריטריונים בהקשר זה - האם ניתן לגשת לסרטים בכונן דרך תוכנות צד שלישי(דוגמא VLC)? אני יודע שהעניין יכול להיות מעט מסובך באייפד(באנדרואיד אני משוכנע שניתן לגשת לסרטים דאך תוכנות אחרות בטלפון). האם יש תמיכה בכתוביות חיצוניות(SRT) באפליקציה של הכונן/דרך אפליקציות צד ג'? האם המכשיר מאפשר הזרמת סרטים בצורה חלקה לגמרי, ללא תקיעות ואיכות HD? הכוננים ביניהם אני מתלבט הם - SanDisk Connect Wireless Flash Drive SanDisk Connect Wireless Media Drive Seagate Wireless Plus GoFlex Satellite Wireless Corsair Voyager Air אציין שה…

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  25. Started by A.Iniesta,

אפשר להגדיר את היוטורנט להוריד קבצים לדיסק הקשיח המשני והגדול יותר ישירות, מבלי שהם יעברו קודם בSSD קטן הנפח שעליו יושבת מערכת ההפעלה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים