עבור לתוכן

אקטואליה ותרבות

פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!

1. אז מי לדעתכם אחראי לכישלון הכי גדול של התקופה האחרונה ? לכך שלמעלה מחודש כל צפון הארץ טווח בלמעלה מ 100 רקטות קטלניות ביום שגרמו לרבבות פליטים אשר נאלצו לעזוב את בתיהם בלי סיוע ותמיכה רשמיים מתאימים מצד הממשלה , להפסקת אש ללא הכרעה מוחשית , לאי השבת החטופים , לאבדות הרבות , לכישלון חסר תקדים בכושר ההרתעה של ישראל ועוד האם הממשלה ? ברשות אולמרט ופרץ חסרי הניסיון אשר מנעו מצה"ל להשתמש ביכולתיו האמיתיות ? כגון : הגבלה להתקפות רק מהאוויר בתחילת המבצע אחר כך הגבלה לכניסה קרקעית מוגבלת של עד 7 ק"מ מהגבול וכו' ולבסוף כשהתאפשר כניסה מסיבית היה כבר מאוחר מידי כשלא נותר זמן ולנוכח הפסקת האש אשר גרמה לצה"ל להסתער ולאלתר (ע"ע הנחתת כוחות ע"י למעלה מ50 מסוקים) וכך לאבדות רבות שלא הצלי…

• 58 תגובות
    • 5.6k צפיות
  2. הסברים של בעד ונגד לכל שיטה ניתן למצוא כאן: https://ioos.wordpress.com/2006/08/16/

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  3. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3291668,00.html אותי זה הצחיק.

• 83 תגובות
    • 5.2k צפיות
  4. Started by aquarius,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3292585,00.html האם לא נראה לכם שקצת מתחילים להגזים?? ??

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Koss,

היום כשהייתי בעבודה נכנס חבר של אחד העובדים ששירת בלבנון באחד הגדודים והתחיל לספר סיפורים על הזמן בלבנון. עם כמה שחלק מהסיפורים קשים, זה ממש מעניין. הוא סיפר על חבר שלו מהגדוד שנכנס לאחד הבתים כדי לחרבן ובאמצע החרא עם המכנסיים למטה פתאום הוא רואה חיזבלון עם ארפיג'י על הגב דרך החלון, לקח את הרובה וירה בו דרך החלון . ומצד שני הוא גם סיפר על עוד חבר שלו מהגדוד שעמד מאחורי קיר שחטף ארפיג'י וכל הקיר התמוטט עליו ומילא אותו רססיסים, הוא איבד עין, וכל הראות שלו התמוטתו, אבל עכשיו מצבו יציב. הוא סיפר על זה שהפרמדיק הציל עם החיים שלו עם הצינור הזה שמחדירים לחזה כדי שהוא יוכל לנשום, ואיך הם חיפו על הפרמדיקים בדרך למסוק שהיה ד"א 5 קילומטר משם במעלה גבעה. הוא סיפר על זה שהוא סרק…

• 4 תגובות
    • 877 צפיות
  6. Started by rk666,

http://web02.postil.com/soldiers.nsf/ad?OpenForm תרמו להם, מכל הלב. אני את החבילה שלי כבר שלחתי.

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by rk666,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3292754,00.html זה מה שנקרא "ויפה שעה אחת קודם "

• 8 תגובות
    • 870 צפיות
  8. תמרה וייס מהשיר שלנו נרצחה אוףףףף :'( :'(

• 19 תגובות
    • 4.8k צפיות
  9. מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3291606,00.html האם פרץ יחזיר את הגולן?

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by avi2014,

משפט שאומר הכל... "ברגע שלא יהיה לערבים נשק לא תיהיה מלחמה, שלישראל לא יהיה נשק לא תיהיה ישראל." משפט שמסכם 58 שנה..... ביבי היום בכנסת..

• 89 תגובות
    • 7k צפיות
  11. Started by Rhx,

תפתחו ערוץ 10/11/22 יאללה, אני מקווה שיצליח..

• 124 תגובות
    • 10.4k צפיות
  12. Started by Guy King,

כלומר עד סוף מרץ 2007, 7 וחצי חודשים מהיום. לא רק הלחימה מערערת את מעמדו, אלא גם תוכנית "ההתכנסות" שלו.

• 40 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by Salwaby,

כולנו יודעים שהיום הוחלט באו"ם על הסכם הפסקת אש , שאני לא מתבייש להגיד מציב חרא תנאים לישראל (כוח רב לאומי ללא סמכויות אכיפה , חיזבאללה לא מנותק מנשקו - אפילו שזה בלתי אפשרי - החזרת חוות שבעה וגם לפי תגובות הצהלה של לבנון שרואה בהסכם הישג). אז מה אתם אומרים , להסכים להסכם המשפיל הזה (לפי דעתי) או להמשיך ללחימה ? מאופן כתיבת ההודעה הזו ניתן להבין שאני תומך בלהמשיך את המלחמה , אפילו אם לצערי ולצער כולנו זה אומר מוות של הרבה מחיילנו יש להשמיד את האיום מה נקרא "חזבלה" (כן אני יודע שלא ככה רושמים), צריך להסביר להם שכשמתעסקים איתנו לא פשוט נשב ונקבל את זה , ולא נחריב ואז נחליט באמצע שאנחנו מתקפלים, עושים משהו ומסיימים , לליטני ! (ושתבינו לפני המלחמה הזאת אני הייתי תומך עבודה -…

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3291721,00.html משעשע. בסוף יצביעו ליברמן. "חשבנו שאנחנו עם אחד וכי מה שהכאיב להם באמת, הכאיב גם לנו. יצאנו להפגין למענם ותרמנו להם רבות משום שאמרנו שהם אחינו וזו חובתנו. אולם מה שמצאנו היה רק ניצול ויחס בלתי ראוי אלינו כבני עם אחד", סיפר. אותו תושב הוסיף כי היו לו ציפיות שהמשפחות מחיפה ומנצרת יתקבלו בחום וברגש רב בערי הגדה, אולם מה שקרה היה ההפך המוחלט, והיום הוא מדבר בצער על היומיים אותם בילה בבית לחם. העיתון לא הצליח להשיג את תגובת בתי המלון ומשרד התיירות הפלסטיני, ואולם, דיווח כי הרשות הפלסטינית פתחה בחקירה רשמית בנושא.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by IG,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3292203,00.html now, this is funny! סוהא אל טראבולסי... מחליפה גריאטריים כמו גרביים ומי החתן המעושר?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by WhiteLen,

בעקבות השמועות על מחטף סורי ברמת הגולן אני רואה הרבה תגובות מזלזלות בכוחה של סוריה והמלצה לישראל לתקוף כבר עכשיו כתקיפת מנה. כנראה אנשים לא מבינים מה יהיו תוצאות מלחמה כזו. סוריה כבר מזמן הבינה שלא תוכל להביס את ישראל בכוחות שיריון או אוויר ולכן תורת הלחימה שלה מבוססת על ריסוק עורף ישראל בעזרת טילים מתוך הנחה שישראל לא תוכל לעמוד בהיקף האבידות. גם אם סוריה לא תשתמש בטילים בעלי ראש נפץ כימי או ביולוגי ( אשר יש לה בכמויות ) מאגר הטילים העצום שלה מאפשר ירי של אלפי טילים ביום על ישראל. אם חשבתם שהרקטות של חיזבאללה מסוכנות אתם צריכים להבין שמטחים כאלו של טילי קרקע קרקע יכולים להפוך את תל אביב או כל עיר אחרת לאיי חורבות תוך זמן קצר מאד. אני אישית חושב שאין לסוריה אינטרס לת…

• 101 תגובות
    • 9.6k צפיות
  17. Started by WhiteHaze,

by Michael Béhé The politicians, journalists and intellectuals of Lebanon have, of late, been experiencing the shock of their lives. They knew full well that Hezbollah had created an independent state in our country, a state including all the ministers and parallel institutions, duplicating those of Lebanon. What they did not know - and are discovering with this war, and what has petrified them with surprise and terror -- is the extent of this phagocytosis. In fact, our country had become an extension of Iran, and our so-called political power also served as a political and military cover for the Islamists of Teheran. We suddenly discovered that Teheran had stocked more t…

18. Started by nirt,

זה לא שלא ידענו ולא ראינו אבל הנה עוד דוגמה מאלפת איזה חינוך מקבלים ילדים ערבים

• 14 תגובות
    • 995 צפיות
  19. אני אישית בחרתי בארבע אמהות כי אני שונא את השם הזה ואת ההילה השמאלנית הזאתי במקום שהן יגידו תתחילו לחסל גם ילדים ערבים קטנים שהולכים ברחוב עם שוקו כדיי שתהיה לנו הרתעה ולא לוותר לחיזבאלונים האלו עד שישמידו אותם עם הצאצאים שלהם והשכנים שלהם, אז הם מתייפיפים, ויש את האפסים האלו כמו אהוד ברק שישמעו להם "החזירו את הבנים הביתה" (בקול נשי מתייפייף ומגעיל), הנה עכשיו הם חוזרים הביתה,שוב, עד הפעם הבא, שגם אז יהיו יפיי נפש שלא לומדים לקח. 4 אפסים, חסרי שכל, שאיך שהוא הצליחו להשפיע עם התיפיפות נפש שלהם על כל ה"מדינה" (מספיק כמה שמאלנים שמחפשים תקשורת ותמונות בשלטון), הם והשמאלנים בת"א שמפגינים נגד כל דבר, חושבים שזה יתן להם איזה מטרה בחיים, חושבים להיות מרטין לותר קינג משניי הפגנות

20. יש מלא מלא מה להגיד אבל זה יתפוס הרבה מקום ורובכם לא יתרחו לקרוא אפילו, בשביל להעביר את כל המידע שיש לי אני אצטרך לדבר בלי הפסקה שבועיים +. אז אני יתחיל פשוט. אתם לא סקרנים, והמיעוט ממכם סקרנים מזדמנים, יענו רק כשעולה נושא מסויים פתאום אתם נדלקים כמו נרות חג מולד עם שאלות. זה לא מספיק ! אני ראיתי הרבה ועיינתי בהרבה לאורך תקופה של כמה שנים, לכן גם מה שאני יתן לכם לראות עכשיו זה כבר חומר ברמה של בין חובבנים לרציניים, אבל אין מה לעשות רובכם אנשים שיטחיים ומונעים ע'י פסיכולוגיה פשוטה ולא מודעים לתיפקוד חלקים רבים במוחיכם. אתם מעדיפים הכל על מגש כסוף וכמה שיותר מתומצת ושיאכילו אותכם בכפית, אחרת כבר היתם מודעים למה שכיום מספר מעוד מצומצם מודע. אני מדבר על Disclosure Project שהת…

• 160 תגובות
    • 13.3k צפיות
  21. נגמרה המלחמה, אפשר לחזור להתעסק בדברים החשובים באמת... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3291527,00.html

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by משה007,

כששמעתי את השר מופז מבקר את פעולותיו של שר הביטחון ממש נדהמתי.איך מופז בכלל מרשה לעצמו לפתוח את פיו כאשר כולם יודעים שהמלחמה הנוכחית פרצה בגלל מחדליו שלו ושל אריק שרון.כי הרי באיזה משמרת ארגון החיזבאללה התבסס והתבצר בדרום לבנון?מי אפשר לארגון הטרור חיזבאללה להצטייד בטילים ארוכי טווח שמכסים חצי מדינה? מי אפשר להם לבנות בונקרים ותעלות מתחת לאדמה?מי אפשר להם לקבל נשק-מאיראן מהיבשה ומאוויר באין מפריע במשך שנים?לא הם?אז באיזה חוצפה ועזות מצח מרשה לעצמו מופז לבקר את שר הביטחון?הרי שר הביטחון הנוכחי מנסה בכל כוחו לתקן את מחדליו של מופז ואריק שרון.לכן עדיף שמופז יסתום את פיו ויתן לשר הביטחון הנוכחי לתקן את המצב הקשה והסבוך שהוא השאיר אחריו.

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  23. האם יש לכם אמון מלא בנצחונו של צה"ל?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by משה007,

כששמעתי וקראתי את פרטי ההסכם נדהמתי לאיזה תנאים גרועים ראש הממשלה הסכים להם.הרי לא השגנו שום דבר ממטרות המלחמה שהם החזרת החיילים השבויים ופירוק ארגון הטרור חיזבאללה.גם אחרי ההסכם חיילינו השבויים אינם יוחזרו במהרה ואין לנו שום מידע על מצבם.בנוסף לכך ארגון הטרור חיזבאללה ימשיך להיות בדרום לבנון ובלתי מפורק מנשקו.נמשיך לסמוך על אותו כח בינלאומי שהיה עד כה אך גדול יותר אך בלי סמכויות של פירוק החיזבאללה גם שלא נקף אצבע כאשר נחטפו חילינו.בקיצור שום דבר טוב לא ייצא לנו מההסכם זה רק להפך מה שהיה כך יהיה רק מה שילמנו ביוקר רב בדם חיילנו ואזרחינו(כ160 הרוגים בסה"כ וכ1000 פצועים)ובהרס אדיר של בתים ובתשתיות בכל הגליל.לכן אני טוען שראש הממשלה ושר הביטחון צריכים להתפטר לאלתר על "הישגי …

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  25. הרי הוא מחלק מזון, תרופות וציוד לתושבי בירות תחת ההגדרה סיוע הומניטרי. יש מניעה לסייע באותה צורה לתושבי הצפון ?

• 21 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים