לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי תסלחו לי על הבורות פשוט אין לי מושג ב MAC אני רוצה להתחיל ללמוד MAC ולפני שאני מתקין אותו על המחשב יש לי כמה שאלות 1 האם אני יוכל להריץ את כל התוכניות שיש לי בוינדוס על הMAC ? 2 האם הMAC תומך בקבצי exe ? 3 האם הMAC הוא הפצת חינם כמו לינוקס או שצריך לרכוש אותו ? 4 איזה גירסה הכי טובה להתקין למשתמש חדש ? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
למי שמכיר את הפונקציה וגם למי שלא, לרוב אתרי הטורנטים הגדולים יש תמיכה בשירות rss (עדכונים לגבי שינויים אחרונים), קליינטים תומכים יכולים להשתמש בשירות הנ"ל בכדי להוריד אוטומטית סדרות ע"פ חוקים הנקבעו מראש (לדוגמא שם הסדרה, מקור ההקלטה וכו'). להורדת גרסאת הבטא כנסו לאתר uTorrent, בחרו בגרסאות נוספות, מק, ובגרסת הבטא. תהנו (:
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אז אוקיי, הבנתי מאחד השירשורים כאן שלאופיס של מייקרוסופט למאק אין ולא תהיה תמיכה בעברית. אבל חוץ מזה, יש תמיכה בעברית במאק? אני לא רוצה שיהיה רשום "מערכת" במקום system או משהו, אבל יש אפשרות לקרוא לתיקיות בשמות בעברית, שלוח השנה יוצג בעברית וכו'? ובכלל, מה רמת התמיכה של מאק בעברית יחסית לחלונות? (אני שואל כי אני אולי מתכנן לקנות, ותמיכה בעברית זה אחד השיקולים הכבדים יותר בשבילי)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי WINDOWS XP ויש קובץ אחד של DMG שאני מנסה לפתוח אותו או יותר נכון לדמות אותו בכונן ולא מצאתי תוכנה שעושה את זה DAEMON TOOLS לא תומכת בקבצי DMG תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אני דיי חדש באובונטו אזP: היי אני. בכל אופן, אני מעוניין שהכפתורי צד בעכבר שלי יהיו באק+פורוורד...הורדתי את האפלט של לוג'יטק אבל הוא לא שווה שום דבר. למישו יש מושג איך אני מאפשר את זה? באתר של לוג'יטק לא ראיתי תמיכה מעניינת במיוחד ללינוקסאים...
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב על לעבור מווינדוס כמובן ללינוקס או למערכת הפעלה נוספת מה ההבדל בין לינוקס ליוניקס, על לינוקס שמעתי הרבה על יוניקס בכלל לא? מה ההבדל בין ווינדוס ללינוקס, הבנתי שזה קוד פתוח או משהו כזה אבל מה זה אומר? ובנושא תמיכת משחקים בלינוקס האם יש בעייה בהתפעלת משחקים כמו HL2, CS:S אנריל 2004 ו far cry תודה, טל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת, אם יש אפשרות ללינוקס לתמוך ברוסית, אנגלית, ועיברית בו זמנית?
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אם אני מוריד גירסת Live CD של הפצת לינוקס כלשהי אני יכול להריץ אותה כל פעם שאני מכניס את הדיסק מבלי לפתוח מחיצה חדשה ולהתקין עליה את ההפצה? אם כן אז זה גאוני, תמיד רציתי לנסות Ubuntu / Kubuntu.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מק לצורכי עבודה ואני מאוד מתלבט איזה דגם לקנות. אני מתלבט בין macbook air 13 לבין macbook pro 13 (לא עם מסך רטינה). אני אשתמש במחשב הזה למטרות הבאות: 1) לעבוד עם xcode למטרת פיתוח אפליקציות. 2) לצורכי יום יום שוטפים: גלישה באינטרנט, מיילים, וידאו וכדומה. 3) הייתי רוצה גם להתקין סביבה וירטואלית עם וינדוז 8.1 למקרה שאני אצטרך לעבוד עם אופיס או משהו שכזה. האם macbook air (מהדגם החדש) מספיק חזק למטרות האלה? האם 4 גיגה זכרון מספיק? האם יש הבדל מהותי בעוצמה בין air לבין pro? יותר קורץ לי הmacbook air בגלל הניידות ובגלל הבטריה המדהימה שלו אבל אני חושש שאולי הוא לא חזק מספיק בשביל הצרכים שלי. אשמח לשמוע את הדעות שלכם
-
- 4 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם דבר ראשון.. אז ככה יש לי מערכת 7 המותקנת על המחשב...שמתי VMWARE ע"מ שאוכל להתמצא בלינוקס העלתי וחשוב להסביר שהכל תקין ועובד (כולל עדכנונים וכו..) הבעיה שיש לי זה שהעכבר לא מכוייל ז"א שאני רוצה לסמן משהו אני צריך לזוז שמאלה ולחנש עד שזה נלחץ בבחירתי אני לא מכיר את המערכת ואולי מישהו נתקל בזה או יכול לייעץ מה לעשות .. הורדתי את הגרסה החדשה 10.10 וגם פתחתי עוד סשן עם גרסה 9 (חשבתי שאולי זה יעזור ) ועדיין ללא שינוי אשמח אם תוכלו לעזור.. תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, מסתבר שלמערכת ההפעלה הנא*ית הזאת יש שתי אפשוריות: 1. כמו אובנטו לא לזהות את כרטיס הרשת, ורק אחרי מכאובים רבים וניסיונות אין סוף להפעיל את הכרטיס הרשת אבל לא לאפשר להתחבר לאף רשת למרות שאפשר לראות אותן. 2. כמו OPENSUSE להפעיל את כרטיס הרשת, להתחבר לכל הרשתות הלא מוצפנות בכל השכונה שלי, אבל לא להתחבר לרשת מוצפנת שלי(WPA2 AES) בשום אופן... כמובן, זה תענוג שצריך כל פעם לערוך קבצים ולהכנס לטרמינל רק בשביל להתחבר לרשת אלחוטית באוניברסיטה בית קפה...
-
- 40 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
אחרי שאני מכניס יוזר וסיסמא הוא מבקש ממני שוב יוזר וסיסמא. קודם לכם נכנסתי ל packagemanager והסרתי שם איזו חבילה של xgl יודעים איך לסדר את זה? אם תעלו תמונה של החבילות שנמצאות בחיפוש של xgl אני יגיד לכם איזו חבילה בדיוק תודה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היום התקנתי FREE BSD אחרי ההתקנה הוספתי דברים עכשיו איזה דברים אני צריך בשביל תצוגה גרפית? ואיך אני מפעיל את זה? התקנתי דברים שקשורים ל ס וגם גנום אבל אני לא יודע עם התקנתי טוב מישהוא יכול להסביר לי איך עובדים עם זה? ואם יש מדריך אפשר בבקשה לא באנגלית
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום. אני מריץ ubuntu server 12.04 בשרת esxi5 התקנתי עליו את תוכנת approx (אמורה לשמש מעין wsus של ווינדוס) ההתקנה הסתיימה בהצלחה. ערכתי את הקבצי קונפיגורציה של התוכנה לפי המאמרים האלו: http://direct.unix-tutorials.com/go.php?id=4108 http://bethesignal.org/blog/2009/04/13/approx-package-caching-ubuntu-debian-lovers/ עידכנתי גם את הקבצים המתאימים בתחנות קצה שיימשכו את העידכונים מהשרת של האובונטו! אבל כאשר אני מזין את הפקודה apt-get update באחת התחנות... תמיד מקבל אותה הודעת שגיאה on refused) Err http://kryten hardy-security/restricted Translation-en_US Could not connect to 10.10.*.*:8080 (10.10.*.*). - connect (111 Connection refused) Err http://kryten hardy-…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שהתצוגה בעברית לא מוצגת כראוי לא בקידוד של בעברית רגילה ולא בקידוד של עברית, חזותית, האם עד כדי כך קשה אפילו למפתחי הדפדפן של פיירפוקס לפתור את התקלה הזאת? https://support.mozilla.org/en-US/questions/1083581 אולי אתם פה יכולים לפתור את הבעיה הזאת? נכון שאם אני בוחר בקידוד של יוניקוד אז יש תצוגה בעברית, אבל אני מעוניין לפי העדפה שלי שיוצג כתב רגיל או אחר בעברית ולא רק צורת כתב מסויימת שנהוג לרשום בה את קריאת שמע. ודרך אגב ביוניקוד יש מקרים שאם הכתב או רגיל אז הוא הפוך במקום כן אז רשום ןכ. ויש את הבעיה הזאת באתר אינטרנט של היו טיוב שאם אני צופה בסרטון אז שהוא מסתיים ויש במסך הסרטון אפשרויות נוספות של סרטונים שרשום בהם למה דברים, אז אם מה שרשום בהם למטה זה בשפה העברית אז זה …
-
- 130 תגובות
- 59.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש (מאוד) בלינוקס.. חברה שלי קנתה נייד של דל עם מערכת הפעלה אובונטו. המערכת מאוד נוחה ויציבה, אך היא רצתה להתקין גם windows (בעיקר בשביל הoffice) אין CD במחשב, אז ניסינו להעביר את דיסק ההתקנה ל-USB, על ידי מדריך שמצאנו באינטרנט. המדריך המליץ שימוש ב-gparted ו-UNetbootin סימנתי את ה-USB כboot דרך ה-gparted ולאחר מכן התקנתי את מערכת ההפעלה עליו דרך ה-UNetbootin , אך כנראה שהסימון הזה ביטל את ה-boot מהדיסק קשיח, עכשיו גם הUSB וגם הדיסק קשיח לא עולים... (כשאני מנסה מה-USB זה נותן לי הודעה שיהיה boot אוטומטי תוך 10 שניות, אך ההודעה פשוט חוזרת על עצמה והזמן מתאפס מחדש) מישהו מכיר את התוכנות הללו? איך אפשר להחזיר את אפשרות ה-boot לדיסק קשיח? תודה מראש ליאור
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
;Dרציתי לשאול איפו ניתן לראות את כל רכיבי החומרה המותקנים ומנהלי ההתקן שלהם (כמו מנהל ההתקנים devise meneger שב WINDOWS ) יש לי כרטיס מסך REDEON X1300 ATI של MSI -התקנתי את האובונטו על VIRTUAL BOX שב חלונות XP HOME . הכל עובד אבל אין אפשרות גרפית להפעיל את הכל , ומלבד זאת היתי רוצה לדעת איפה ניתן לראות ולטר אחר החומרה ומנהלי ההתקנים שלה?! תודה למשיבים שררר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מפתח windows כבר הרבה זמן, והחלטתי להכנס קצת ללינוקס.. הורדתי vmware ואיתו image של ubuntu8.04 מותקן מראש. יש לי בעיה לגרום ללינוקס לגשת החוצה לאינטרנט. אני יודע שזאת בעייה גם של vmware אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי. לאחר ההתקנה בחרתי copy כש vmware שאל אותי אם העתקתי או העברתי את המכונה. לאחר מכן ניסיתי את כל 3 האופציות: nat bridge ו host ואף אחת לא עוזרת. האם יש משהו שצריך לקנפג? כדי לנסות לבדוק בעצמי, אשמח לקצת עזרה עם לינוקס: 1. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig? 2. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig \renew 3. איך קובעים אם הכרטיס מקבל כתובת מ DHCP או סטאטית? אם יש לכם רעיונות איך לעזור עם ה VMWARE אני אשמח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי שלום אני מעוניין לתרגם את השורות האלה לטובת CERTBOT ואני לא מצליח למצוע תיעוד המתייחס ל מערכות הפעלה WINDOWS אלה רק ללינוקס. הפקודות הן: mv /etc/letsencrypt/archive/example.com /home/user/me/certbot/example_archive sed -i 's,/etc/letsencrypt/archive/example.com,/home/user/me/certbot/example_archive,' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf mv /etc/letsencrypt/live/example.com/*.pem /home/user/me/certbot/ sed -i 's,/etc/letsencrypt/live/example.com,/home/user/me/certbot,g' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf certbot update_symlinks זה מאוד חשוב לי תודה למשיבים טובי הלב
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-