עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. היי לכולם ברשותי מחשב סלרון ישן (שלא היה בשימוש זמן רב אך עובד) וחשבתי לנסות להכיר דרכו את עולם הלינוקס ותוכנות מקבילות אחרות (אופן אופס למשל) לשם כך חשבתי להתקין עליו אוברנטו (ללא חלונות) מעריכה שתאורטית לא אמורה להיות עם זה בעיה (תקנו אותי אם אני טועה). העניין הוא שאין לי מסך שאוכל לחבר אליו ובכל מקרה עוד מסך לוקח מקום רב שאין ברשותי. לכן חשבתי ליישם דוגמה שראיתי בעבר לשם שליטה ולשלוט הרעיון הוא לחבר אותו לרשת הביתית (דרך ראוטר) ולשלוט עליו דרך מחשב מבוסס XP PRO בדוגמה היה על הדסטופ של המחשב השולט אייקון וברגע שלחצו עליו נפרסה על המסך התצוגה של המחשב הנשלט. הבדלים בין הדוגמה למקרה שלי: בדוגמה היה מדובר ברשת מקצועית בדוגמה שני המחשבים היו מבוססי XP בדוגמה המחשב והמחש…

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by tomegozi12,

היי אני מנסה להתקין mintymac וזה לא מאפשר לי בלי שם משתמש וסיסמא כל מה שניסיתי לא עזר

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. Started by chmmr,

(אני יודע שזה לא כל כך חדש אבל בכל זאת) http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/628/529.html http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/630/827.html אני מאחל למר פרס שנה טובה ושיוביל את מוצרי Apple בישראל למקום הראוי למעמדם.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by guyk,

שלום לכולם, בארץ מחשבי אפל מאוד יקרים והחלטנו לקנות בארה"ב... רציתי לדעת האם אני יכול להזמין מארה"ב מקבוק ושיוסיפו לו במקלדת אותיות עבריות. חשבתי על זה והרי שהאותיות העבריות שיש במחשבי מק בארץ חרוטות בהזמנת המחשב מארה"ב ולכן אולי אני יכול לבקש בארה"ב להוסיף עברית במקלדת... חשבתי לשלוח מייל לאפל אבל לא מצאתי כתובת של תמיכה כזאת.. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 976 צפיות
  5. Started by KingYes,

שלום לכולם, פתחתי אשכול שרשור טיפים לגנום 3 ב-Whatsup, שווה קריאה: http://whatsup.org.il/forum/56931

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by WMG-omry,

היי, אני יסביר יש לי שרת שהתקנתי עליו CENTOS7 Linux localhost.localdomain 3.10.0-123.el7.x86_64 #1 SMP Mon Jun 30 12:09:22 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux ברגע שאתה מחבר תשרת לרשת שלי (מדובר על שרת ברשת במשרד ולא משהו חיצוני בחווה) הוא גורם לכל האינטרנט ליפול במשרד לסירוגין. למישהו יש רעיון מה לבדוק ? תודה.

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. היי אפשר בבקשה לקבל קבצים של קונטר לשים על השרת היעודי {ssh} שתהיה לי אפשרות להריץ שרתים קונטר ? כמה שיותר מהר בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. בגלל שזה הנושא החם בזמן האחרון, שרת לינוקס קטן שיהיה פרוקסי, ROUTER, פיירוואל, ואולי שרת אחסון קטן. (סמבה). אז, ת'רד זה נפתח כדי להשאר ולהתעדכן בדיעות חברי הפורום בקשר לתכנה המתאימה, וגם קצת חומרה (זה המקום לציין, זה לא ת'רד של מפרטים.) בשביל האדם הפשוט שרוצה שרת נוח וקל בביתו. כל אדם שיש לו דיעה בכל נושא מוזמן לפרסמה. (כמובן שאי אפשר להגיד כתכנה מערכת של MS או כחומרה שלא עובדת בלינוקס.) נחלק את זה לפי תקציב ורמת ידע של המשתמש. אולי אף נגיע לסקריפטי הגדרות. אני אתחיל. מערכת מנימלית לאדם שכסף אין לו בשפע, אבל ידע ויכולת התקנה יש. מחשב מבוסס לוח שprognathous הראה לי, לוח כולל כרטיס רשת, מסך, וקול, ומעבד דיורון 1.2. ב570 שקלים. יחד עם HD 7200 בנפח 20G, כונן CD, פלופי, מארז …

• 35 תגובות
    • 6.4k צפיות
  9. התקנתי הכל , אני מקבל כתובת IP מהשרת DHCP לתחנת עבודה שלי , יכול לעשות PING מהתחנות עבודה לכתובות IP אבל לא יכול להגיע לאתרים.(מהשרת עצמו אני יכול) משום מה השרת DNS המובנה לא עובד והDHCP לא עושה FORWARD ל DNS שהוא מקבל מהספק שרות. איך מסדרים את הFIREWALL כך שיעביר לתחנות את ההגדרות IP שהוא מקבל מהISP ? תודה. ???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Roneng,

יש לי בבית רשת של מספר מחשבים בעלי חלונות ומחשב אחד שמותקן עליו לינוקס ומודם. מישהו יודע איך אני יכול להפוך אותו ל "שרת פקסים" -דהינו שאני אוכל לשלוח מכל המחשבים ברשת פקסים דרכו, ולקבל אליו פקסים שאפשר יהיה לקרוא אותם משאר המחשבים? תודה על עזרתכם

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. Started by arik23,

יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com

12. Started by DT Tunong,

שלום לכולם, האם מישהו יוכל להסביר מה הכוונה לשני שרתי Unix המחוברים בתצורת HACMP ? ? ? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  13. Started by CoronaLover,

טוב אז יש לי שתי בעיות ואני ישצח אם מישהו יוכל לעזור לי,נתחיל מהקל אל הכבד. 1.איך אני מפעיל את הקול ב licq גרסת cvs ?? (יש לי alsa) 2.אני משתמש במודם ADSL משודרג וכדאי להתחבר לאינטרנט אני כותב את שתי אפקודות הבאות: ifconfig eth1 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0 mtu 1500 route add -net default gw 10.0.0.138 netmask 0.0.0.0 metric 1 הבעיה היא שכאשר אני נכנס לאתר בערך 3-10 שניות שום דבר לא קורה והדף לא ניטען ואחרי זה הדף מתחיל להיטען זה לא קורה בXP. ניסיתי עם mtu 1500 ובלי אין הבדל. תודה אלכס.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  15. Started by kfirbep,

1.יצא האקינטוש mountain lion? 2.המחשב שלי יוכל להריץ האקינטוש? מפרט: i7 2600 8 gb ram 6850-כרטיס מסך אם צריך עוד פרטים תיידעו אותי ואני אוסיף

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by kobibo,

התקנתי Debian באמצעות CD (גירסה אחרונה) ורציתי לדעת: 1. איך מעדכנים אותה באמצעות האינטרנט מכיוון שההתקנה הייתה בסיסית למדי? 2.בגלל ההתקנה הבסיסית נסיתי כמה מאמרים ולא הצלחתי להפעיל את הממשק ה GUI ..אולי בגלל העדכונים?

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  17. Started by HaEsrimVeArba,

זה הוא ת'רד שבו אני ארשום שאלות שיצוצו במהלך מסעי בעולמו של לינוקס. אם ברצונכם לעזור עזרו ובבקשה אל תפנו אותי ל www.fuckinggoogleit.com[/b או דומיו] אלא תרשמו מה עשיתם כדי לעשות זאת. טוב UBUNTU יש ומותקן. שאלה ראשונה מדריך\ספר מערכות הפעלה !בעברית! שיתן לי שליטה סבירה בסביבת UNIX שאלה שניה האובונטו שלי 64ביט ובגלל זה FLASH לא רוצה להיות מותקן, איך ניתן לעקוף את זה? אבקש למחוק את ההודעה של LY G()D()|-| מאחר שהיא סתם ספאם.

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by tb0001,

עקב סיבות אישיות (לא משהו רע, אל תדאגו) אמיר נאלץ לעזוב את האתר והפורום, ת'רד זה ישמש כת'רד פרידה מאמיר והוקרה על כל תרומתו הרבה. אמיר, קודם כל אני רוצה להודות לך על כל עזרתך ותרומתך הרבה לי באופן אישי ולשאר משתמשי הפורום והאתר, הידע הנרחב שלך עזר לנו רבות, ואני אישית נהנתי לשוחח איתך באיי סי קיו על שלל נושאים ולקרוא את הודועתייך בפורמים השונים. עזרת להרבה משתמשים חדשים להתחיל לעבוד עם לינוקס וקידמת את נושא הלינוקס באופן כללי. אלכס (CoronaLove) ואנוכי נחליף אותך בניהול הפורום ונקווה להמשיך את מה שהתחלת. תודה לך על הכל, מקווה שתקפוץ לבקר מפעם לפעם אדי.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by thepoosh,

שלום לכולם. לאחרונה נפתחה לי הזדמנות עבודה שדורשת התקנה של OSx ויש לי מחשב נייח ומחשב נייד. השאלה היא האם אני אוכל להתקין ולהריץ את המערכת על המחשב שלי: המפרטים הם: נייח AMD athlon 64 bit Dual Core 5200+ gygabyte MA78GM-S2H 4 GB RAM DDR 2 NVIDIA GeForce 9800 GT 2XHD western digital (in RAID 0 as one) האם צריך לקנות הארד דיסק בודד לזה? ואם כן, האם אפשר להריץ אותו במקביל לשניים שברייד? נייד DELL inspiron n5010 intel Core i5 4 GB RAM DDR 3 תודה מראש ישי

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by shlomom,

יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon 800Mhz ולוח מבוסס VIA KT133. כרטיס מסך GeForce 2 MX. האם יש גרסאות לינוX שירוצו עליו טוב מבחינת תאימות דריוורים??

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  21. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מעוניין להתקין לינוקס בנייד הישן ( SONY VAIO PCG Z600 HEK ) במקום XP שרץ עליו יחסית בסדר. ידוע לי מקריאה בפורום שישנם מחשבים מחברות מסוימות שלא כ"כ תואמות ללינוקס . אך לא ראיתי בנוגע לסוני. האם יהיה קשה להתאים לו ? ואם לא איזה לינוקס מומלץ ? ( מעבד פנטיום 3 800 וראם 256 ) תודה

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  22. Started by סלרי,

אני רוצה להתקין לינוקס במחשב הישן שלי שרכיביו: מעבד:פנטיום 2 350 זיכרון:64 הרדיסק :20 גיגה של מקסטור כרטיס מסך:RAGE IIC וכרטיס רשת של ריילטק האם החומרה מספיקה? נ.ב :זה נכון שנטוויזן נותנת תמיכה ללינוקס?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. היי,יש לי דיסק התקנה של mac ורציתי לשאול אם מישהו פעם ניסה להתקין או האם זה בכלל אפשרי לעשות את זה? מפרט המחשב (של אחותי): intel pentiun 93 processor 866 mhz 384 mb of ram עכשיו מותן לה על המחשב וינדוס xp pro עם סרביס-פאק 2 תודה מראש! (הדיסק שלי של mac מקורי!!!)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by DontTouch,

אני חייב DOCK באיזה אתם מישתמשים? תמליצו לי ....אני צריך אחד מפואר יפה לא פשוט....אבל תמליצו לי הכל...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by -Cyber-Tek-,

בבקשה תגידו לי אם היא שווה מה טוב ובה מהאחרות ומה לא . בתודה -Cyber-Tek-

• 32 תגובות
    • 5.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.