לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום. האם ידוע לכם על תוכניות\כוונות מצד אפל למכור מקלדת אלחוטית שמבחינת ה- layout היא דומה למקלדת החוטית הרגילה? הסבר: למקלדת האלחוטית אין numeric keypad כמו לחוטית, ומערך המקשים קצת שונה, למשל מקשי החצים נמצאים מתחת למקש ה- Enter. במילים אחרות אני רוצה לדעת אם יש תוכניות לשיווק של גרסה אלחוטית של ה- Apple Keyboard with Numeric Keypad. Apple wireless keyboard - http://store.apple.com/us/product/MB167LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=MjE0Njk2Mg Apple keyboard with numeric keypad - http://store.apple.com/us/product/MB110LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=NDE4NTQ3NQ תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני מריץ מק על PC ע"י שימוש במכונה וירטואלית VMWARE. איך אני אמור להשתמש במקשי קיצור של מק עם המקדלת הרגילה של הPC? אפילו פקודות בסיסיות כמו "העתק הדבק" לא עובדות. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כבר זה הרבה זמן שהתחלתי ללמוד לינוקס ואני לרוב עובד עם ubuntu אני שם לב שמלא פקודות הן שונות והרבה מיקומים של קבצים הם שונים מאשר מערכות פדורה centos וכו'. אז רציתי לשאול: אני משקיע זמן נכבד בלימוד ubuntu שהיא ללא ספק שונה מכל לינוקס רגיל. אתם אולי ממליצים לי דווקא לעבוד על מערכת כמו פדורה לצורך לימוד אינטנסיבי של פקודות לינוקס? המטרה הסופית שלי היא להיות איש סיסטם לינוקס/יוניקס. על איזה מערכת מומלץ לי יותר להשקיע את זמני כדי שבעתיד אני ישלוט לחלוטין בלינוקס? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני ממש חדש בכל נושא הלינוקס. אני קניתי אקסטרימר אולטרה שהוא מחשב מדיה ביתיי. התקנתי עליו Win 7 והכול סבבה. המכשיר בא מוכן עם תוכנה שנקראת Ultra OS שהיא בעצם מערכת ההפעלה Ubuntu עם כמה התאמות. אני רוצה להעתיק את המערכת הפעלה הזו מהדיסק און קי לדיסק קשיח פנימי שנמצא במערכת. יש מדריך בפורומים של האקסטרימר איך לעשות את זה. הבעיה היא שיש פקודה שהיא killall dhclient && mount -no remount,ro הפקודה הזאת לא עובדת לי ובעצם תוקעת לי את כל ההתקנה....המשכתי בהתקנה למרות שהתוכנה לא עבדה אבל אז היו לי בעיות בעליה של ה- Ultra OS וכשהיא כבר עלתה היו בעיות בתצוגה, בסרגלי כלים ובפקודות שלא הופיעו ולא יודע עוד מה... אפשר בבקשה להסביר לי מה זו בדיוק הפקודה הזאת ואי…
-
- 26 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שאלה שאני יכול לענות עלייה בעצמי,ובכל זאת אני שואל,כי לכם בטח יש מחשב של מק ..אם אני קונה את המקבוק פרו בחו"ל האם כדי ליקנות אותו עם 256GB או עם 512GB..?? (הצרכים שלי: לימודים בהנדסת תוכנה,יש לי כוונה להריץ עליו גם מערכת הפעלה של ווינדוס במצב וירטואלי ואם זה עוזר שיש לי כונן חיצוני 500GB.) http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-13-with-retina-display-2-4ghz-256-gb-me865hb-a
-
- 5 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני רוצה להריץ רסברי עם XMBC אבל הבעיה שאני רוצה שתהיה אפשרות להשתמש גם בדברים האחרים בפיי כי ראיתי שבבוט של ה Xbian זה ישר עולה לXMBC כמו דפדפן או איזה אמלטור של NES אין לי כרגע אין את הרסברי. במגעים להשיג אחד אבל בטוח מביא
-
- 9 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו בריזי באדג'ר שמותקן לי על המחשב, ואני רוצה לשדרג לדאפר דרייק... ראיתי פה שאתם ממליצים על הגרסא הזאת ואומרים שהיא טובה ויציבה למרות שעדין לא יצאה רשמית... אז יש לי מספר שאלות לגבי הנושא: 1. איך אני משדרג את האובונטו שלי מבריזי לדאפר בלי לפרמט ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה? 2. באיזה גרסא של דאפר לבחור ב 6.06 (daily build) או ב 6.04 (flight cd 5) ? ראיתי פה שבעיקר מדברים על ה 6.04 ולא ממש הבנתי מה ההבדל בין שתי הגרסאות... 3. האם בכלל כדאי לחכות עד ליציאה הרשמית של ההפצה בתחילת יוני? והאם כשזה ייצא רשמית גם אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש או שקיימת דרך פשוט לשדרג/לעדכן את המערכת ? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
זה נכון שאם יש לי אייפון 4 אני יכול לשנמך מ6.1.3 לאיזה גירסא שבאלי בלי חתימות ? כי ראיתי משהו שקוראים לו בוטרום משהו כזה ויש את זה לאייפון 3GS ו4G
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לקחת את המחשב הישן והמעפן שלי ולעשות ממנו שרת. מכיוון שלא היה לי ווינדוס ביד החלטתי להתקין לינוקס עכשיו יש לי כמה שאלות איך הכל עובד.. 1. יש לי עוד מחשב שעליו מותקן הsteam עם המשחק ושם אני משחק, האם אני צריך להוריד גם סטים ללינוקס? 2. המחשב עם מפרט די מעפן (מעבד p4 2.53Ghz לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אסוס וזיכרון 384MB והמירות האינטרנט שלי זה 2.5) האם מהנתונים הללו הוא יוכל לספק תצרכים בשביל להיות סרבר טוב ובלי לאגים? 3. מה עוד אני צריך לדעת שאני לא יודע? נ.ב: אם זה לא הפורום המתאים בבקשה להעביר תודה ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט והשנה אני עורך מחקר כלשהו, וכלי בו אני צריך להשתמש במחשב הוא עבור מקינטוש. (סוג של מטלה ממוחשבת שמעבירים לנבדקים). אני עוד לא השגתי את הכלי, אבל ברמת התיאוריה - האם יש אפשרות להפעיל תוכנה של מק (מערכת הפעלה למיטב ידיעתי היא לא מהחדשות, אוכל לברר בהמשך) על מחשב PC? אני חשבתי בכיוון של תוכנות אמולציה, האם יש כאלו קיימות וטובות? האם זה אפשרי? תודה.. אני יודע שעוד לא פירטתי מספיק, אבל זה כי פשוט עוד אין לי את המידע המלא. אבל בתיאוריה..
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מותקנת אצלי מע' אובונטו ותוכנת הדוא"ל הכלולה בה evolution 2.22.3.1 . כדי לדעת אם נכנס דואר אני צריך בכל פעם ללחוץ על send/receive. האם ישנה דרך לקבוע כך שהדואר יכנס אוטומטית כמו באאוטלוק ואם כן, איך? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
האם ישנה אפשרות להקליט את המסך של האייפון במחשב ? אני יודע שיש , אבל אני מחפש דרך להקליט את המסך של האייפון למחשב מבלי לפרוץ את מכשיר האייפון שלי ... אם מישהו יודע איך עושים את זה , שירשום לי הודעה פה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום נניח שקיים אצלי קובץ בשם myfile. נניח שהדיסק הקשיח אצלי הוא במחיצה c (בדוס וב win). אני מעונין לדעת אם הקובץ נמצא ב c, בשורת הפקודה dos אקליד: ואם אני רוצה לבדוק המצאות הקובץ ב cd (מחיצה d) אקליד: ב win אקליק על "המחשב שלי", על : c ו d ואקבל את רשימת הקבצים. ב "לינוקס" יש לי בעיה. בהנחה ש ה cd שלי הועלה, ברצוני לבדוק קיום הקובץ myfile ב cd אני מקליד: מה עלי להקליד במקום ה ???????? לציין שאני מבקש מידע מה cd ? מה עלי להקליד במקום ה ???????? כדי לקבל את המידע מהדיסק הקשיח ? ובכלל: יציג לי קבצים מאיזה partition ? מהדיסק, מ ה cd ? מכונן flopy (בהנחה שהועלה ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש אפשרות כזאת במק צילום מסך, אז משהו יכול לומר לי איך עושים את זה?...
-
- 2 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
שלום, שאלו אותי בראיון עבודה את השאלה הבאה ואני חייב להחזיר לו תשובה. אז ככה... יש ROUTER מבוסס LINUX אשר לא יכול להעביר MULTICAST מה צריך לעשות על מנת לאפשר מעבר MULTICAST הוא הוסיף שיש קשר ל PIM ו IGMP תודה מראש על העזרה לירן
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבא שלי שאל אותי איזה מחשב כדי לקנות למשרד שלו אז הצאתי IMAC החדש אבל סתם שאלה למה IMAC משתמשת בSDRAM ולא בDDR או RDRAM ועוד שאלה למה יש רק במהרויות כמו 700MHZ למה אין 2000 או 1800 כמו הAMD או האינטל? עריכה: איות בכותרת - iMac ולא IMAC
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני הולך לקנות מחשב חדש וחבר שלי אמר לי שכדי לי להתקין על המחשב את המערכת הפעלה mac os x אמרתי לו שכמעט שום דבר לא עובד על המערכת הזאת אבל הוא אמר שכבר כיום כמעט כל הדברים עובדים על המערכת הפעלה זה נכון?המחשב לא מיועד לכל מיני עבודות מדיה וכל מיני דברים שחברות גדולות משתמשות בהם,המחשב מיועד למשחקים עבודות בword אינטרנט סרטים ומוזיקה.הפחד שלי שהמשחקים לא יעבדו על המחשב או תוכנות שכל מחשב צריך כמו winrar. כדי לי להתקין את המערכת הפעלה?היא תפעיל משחקים חדשים winrar ודברים כאלה או שעדיף לי כבר את הwin 7? גתודה לכל העוזרים!
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אחותי נמצאת בארצות הברית והיא רוצה לקנות macbook. היא שאלה אותי מספר שאלות ורציתי לשאול אותכם: 1. האם יש ל macbook אחריות בינלאומיות, כלומר היא תוכלל לממש את האחריות בארץ? 2. ה macbook מצויד בשני גיגה זיכרון. האם הזיכרון יספיק למשתמש שמכביד על המחשב מבחינת הפעלת תוכנות, השמעת שירים בו זמנית וגלישה? 3. האם מערכת ההפעלה שבאה עם ה macbook - Mac OS X, היה מערכת קלה ורצה מהר?, כדי להחליף ל xp? והאם המשתמש הפשוט(אני) יכול לעשות זאת על הmacbook? תודה רבה, זה דחוף
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס רדהט 8........ אבל זה 5 דיסקים!!! וזה מוריד לאט - 3 וחצי שעות לדיסק! צריך את כל הדיסקים בשביל להתקין או רק 1 כמו במנדרייק 8.2?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני מתקין אובנטו, האם זה לבד יתקין לי אפשרות לבחור האם לעלות את ה-windows או הlinux? או שאני צריך להגדיד לו בעצמי.
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-