עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by itayze,

אח שלי אולי קונה מחשב חדש וחשבתי שאולי כדאי לי לנצל את ההזדמנות ולהתקין לינוקס כדי להתנסות , עכשיו אני מקבל רק מעבד+לוח+זיכרון ( p3 450 עם 256mb sdram ) ורציתי לדעת אם כדאי לי להשקיע במארז + כ.מסך פשוטים כדי להתקין עליו לינוקס . שווה את ההשקעה ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Vega,

Uhh, I've installed Netscape last night, and it ran automaticly after installation. After I reboot, I coulden't start it; Because I have no idea how to do it. I've tried to run 'Netscape' in the KDE menu.. What, and where should I be looking for? ??? :

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by xzibit,

שלום, ליד הבית שלי יש גן ילדים שתרמו להם iMac (הישן) הם לא מבינים למה הם לא מצליחים להפעיל אפליקציות של ווינדוס (גורדי...) והסברתי להם למה אי אפשר אבל כפי שידעתי כבר מראש ש-Virtual PC יכול להפעיל את מערכת ההפעלה WINDOWS ... שאלתי היא: 1 - האם יש הבדל בין גרסאות התוכנה? 2 - מה הם דרישות המערכת של Virtual PC? תודה לכל העונים! :-*

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by mandark,

אני גר במקום עם עם נפילות מתח רבות ולכן אני צריך אל פסק למחשב. איפה אני יכול לקנות אחד כזה? כמה יעלה? האם אפשר לחבר לאל פסק רגיל? בתודה, איל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Vega,

Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by untitled,

לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by mandark,

הורדתי אי סי קיו למערכת ההפעלה החדשה של אפל. לצערי האי סי קיו לא תומך בשפה העיברית, ורציתי לשאול האם יש תוכנה או תוסף שיאפשר לי לדבר ולקרוא עיברית. גם הודעה זו נכתבה בעזרת היגואר!

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Vega,

Hey guys, I just installed Linux Mandrake 8.2... Im kind of a newbie so bare with me. What programs, or actions do you recommend doing after installing linux? Btw, how do I install Hebrew support, and, why do I get like 5 popups when trying to enter a site that has flash? (Im using Konqueror right now)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. הבטחתי שאכתוב ביקורת מלאה על המחשב והמערכת החדשה. אני אכתוב את זה מחר לאחר קצת משחק עם המערכת. רציתי לשאול האם יש אנטי וירוס חינמי שאני אוכל להוריד?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום רב בזמן השירות הצבאי שלי עבדתי על מק בתוכנה שנקראת מק דרו אני מעוניין לעבוד עליה ב pc 1. איך ניתן להריץ תוכנה למק ב פי סי..? 2. למה אני לא מצליח להכניס דיסקט של מק לכונן של פי סי (המחשב אומר שהדיסק לא מפורמט) אודה לכל מי שיחכים אותי בנושא עריכה: איות ופיסוק בכותרת (Prog.)

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by shahaf,

יש לי נייד של DELL דגם INSPIRON 8000 ולו עכשיו Synaptics Touchpad PS/2. לאחרונה התקנתי Linux Mandrake 9 וישנה בעייה עם העכבר: העכבר עצמו עובד אך לא רואים את הסמן! הבנתי כי עלי למצוא דרייברים של העכבר, אז מצאתי והתקנתי: http://www.mobilix.org/touchpad_driver.html גם לאחר ההתקנה הסמן לא קיים אך העכבר עצמו עובד, אך שמתי לב כי לאחר ההתקנה עדיין אין העכבר נוסף לרשימת העכברים הנתמכים. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה פה אך גם ב-ICQ שלי שמספרו הוא 104535477. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by imac,

דיברתי אם חבר של אבא שלי והוא הבין שאני מחבב מקינטוש בקיצור יש לו קשרים בחו"ל אז נתתי לו את המפרט הזה: 512MB SDRAM - 1 DIMM Keyboard/Mac OS X - U.S. English/Hebrew 80GB Ultra ATA drive SuperDrive NVIDIA GeForce4 Ti 4200 Mac OS X & Mac OS 9 installed Apple Keyboard Apple Pro Mouse Apple Pro Speakers מה אתם אומרים הוא אמר לי גם שאם אני יוסיף 500 שקל אני יקבל 3 משחקים שאני יבחר. כל זה (לא כולל המשחקים) - 8320 ש"ח (אם כמה קומבינות ) מה אתם אומרים.? ד"א - אין זיכרונות DDR למקינטוש?

• 40 תגובות
    • 5.1k צפיות
  13. מי האנשים המפחידים שAPPLE שמה בעמוד הפתיחה למשל תיראו את האיש המפחיד הזה: עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  15. Started by elio,

הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by alsal,

כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה

17. Started by Yehazkel,

משום מה פתאום ככה כשאני מפעיל את המחשב הלילו לא פועל וזה מעלה לי רק את ווינדוס ואין לי מושג איך לעלות את לינוקס

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. כנסו הנה עריכה: תיקון הכותרת השגויה (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Yehazkel,

1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by maCr0T,

what can i say? the hebrew of mac OSX 10.2 jaguar is awaful, just sucks. it took me about two minutes to write that sentence. the hebrew is minimal. i can't write a full hebrew document with a little bit of english like a normal human. i need to write, and then rewrite... and again... and again.... almost catastrophic. the daily use hebrew is some how okay, word here, line there, we can live trough it... writing hebrew as a directory's name works quite good altrough not perfect as well. i can't wait for the god damn 10.2.5, which will include full hebrew, or 10.2.3-4 which will include some what better hebrew. basicly, the os is very nice, and fast, works smoothly, anyth…

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. התקנתי לינוקס מנדרייק 9 ועכשיו הוא לא זיהה לי את הכרטיס קול חיפשתי לו דרייברים ולא מצאתי, יש סיכוי לאיזה משהו שיעזור לזה או יגדיר אותו בתור GENERIC כמו בחלונות? או אפילו משהו שיפעיל אותו בצורה חלקית, ד"א יש לי כרטיס של Philips, Rhythmic egde דגם 703pcs, אולי יש איזה rpm שיעזור לי? הנה דף שבו מוזכר הכרטיס שלי זה הדבר היחידי שמצאתי אפילו אינפומציה אבל אין: http://www.pcsound.philips.com/download.html עכשיו בעיה שניה: שאני מפעיל משחק שהוא בתלת מימד פשוט הוא עובד לי לאט והFPS שלו ממש איטי (נראה לי אפילו 2) הקיצר הורדתי דרייבר מהאתר של Nvidia (יש לי כרטיס Ge-Froce 2 400mx משהו כזה) לצערי היה שם למנדרייק 8.2 חשבתי שזה יעשה משהו אבל לא עזר בגרוש

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  22. Started by Yehazkel,

שלום התקנתי מנדרייק 9 והוא בא עם משחקונים נחמדים הבעיה: מנדרייק זיהה והתקין אוטמטי את הדרייברים של הוודו בנשי שלי אבל כשאני בא לשחק משחקונים בתלת מימד המקסימום fps שלו זה 2 והממוצע זה אחד אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by erezst,

ברגע שאני מדליק את המחשב אני שומע ציפצופים קצרים משהו מבפנים אני משתמש G4 733 מקינטוש המערכת לפעמים עולה ולפעמים אני רואה תיק עם סימן שאלה (?) מה זה יכול ליהיות ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by imac,

לפני שאני עובר ללינוקס אני רוצה לוודא כמה דברים: 1 - האם אפשר לצרוב בלינוקס 2 - תוכלו לתת שמות של תוכנות תודה אנשים ;D

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. וסתם לידע כללי: האם כל מסך מתחבר לכל מחשב?

• 32 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים