לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, התקנתי את מערכת ההפעלה LINSPIRE ורציתי לשאול אם ניתן להריץ תוכנות ווינדוס על המערכת בעזרת אמולטור או משהוא כזה. ראיתי שהתוכנה עצמה ממליצה על WIN4LIN אבל לא הצלחתי להפעיל את התוכנה בכלל. תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
בעזרת crossover משתמש מאק יוכל להריץ תוכנות\משחקים של מערכת ההפעלה win ללא צורך בהתקנתה. מפתחי התוכנה עובדים קשה ומעדכנית את התוכנה בתדירות גבוהה לשם ריבוי התוכנות הניתנות להרצה בעזרתה. בין התוכנות שנתמכות: Microsoft Office 2007, 2003, XP, 2000 and 97 Internet Explorer Windows Media Player משחקים: Steam Games World of Warcraft EVE Online Guild Wars כמובן שיש עוד הרבה..מידע נוסך תוכלו למצוא באתר http://www.codeweavers.com. המשחקים והתוכנות שתפעילו דרך crossover לא ינצלו את כל כוחו של המאק שלכם, מה שאומר ששימוש בתוכנה מוריד בערך 20% מהפוטנציאל האמיתי של המאק. שזה לא מוזיז למאק.. הורדה: http://www.megaupload.com/?d=O5925IYD
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה דברים.. 1. האם מישהו מכיר מעבד תמלילים תואם OFFICE שאיננו NeoOffice? אני מחפש מעבד תמלילים נוח שיכול לקרוא ולשמור קבצים גם עבור אופיס. הניאו אופיס מתסכל אותי מאד בגלל תאימות העברית הלוקה (ואשמח אם תקחו את זה כעובדה, לי כבר אין כח לנסות להתאים עצמי לניאו אופיס). 2. האם מישהו מכיר את תוכנת "MELLEL"? אשמח לחוות דעת עלייה, האם אפשר להפעיל ולשמור בה קבצי וורד ואופיס. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
טוב עריכה שכחו מכל מה שהיה פה הכול סודר רק בעיה אחת יש לי איך אני הופך את גנום לעברית ממש עברית טוטל אני לא יודע מאיפה להשיג את התמיכה חיפשתי בפאקמן ולא מצאתי כלום רק ל kde מצאתי
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תפרטו גם בתגובות אני מתצפה לתגובות
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד ישן שהתחיל להיות בעייתי. יש תקלה במקלדת מקש ה' ,v לא עובד המחשב בן כבר 4+ לא שווה תיקון במעבדה או קניית חלפים .. הוא משמש את אמא שלי ואבא שלי לאינטרנט. אני רק רוצה להחליף את המקש v עם מקש אחר פחות חשוב במקלדת או עם שילוב מקשים כלשהו (נגיד אם יש דרך לעשות שלחיצה על b וc יחד תדפיס לי v זה יכול להיות אחלה כי הם צמודים) ניסיתי באמצעות איזה מדריך שקראתי באינטרנט על תוכנה כלשהו שנכנסתי אליה דרך הטרמינל, שכחתי איך קוראים לה.. שהציגה לי מקלדת שם אני עושה את כל השינויים שאני רוצה ושומר, הבעיה שזה לא עבד ואחרי "אירוע" (למשל החלפת שפה או הפעלה מחדש) ההגדרות נמחקו. יש לכם פתרון אחר?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
באובונטו ... מוזר שבBSD הצלחתי בקלות .. אז יש באפשרויות WIRED CONNECTION יש לי כמה דברים לרשום שם כמו HOST ודומיין ועוד כמה דברים , מה שאני יודע לרשום שם זה שם משתמש , סיסמה ו כתובת של נטוויז'ן (שד"א איפה לרשום אותה ? DOMAIN\HOST) ויש שם עוד כמה דברים .. אם אפשר עזרה עם תמונה או או שתיים זה יעזור מאוד ולא רק לי
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני להקים שרת קבצים במשרד האם התצורה של סמבה על אובונטו קליינט מוגבלת בכמות ה CONNECTIONS שניתן לעשות לשרת? (אנחנו משרד קטן עם הרבה פניות לשרת) האם ניתן להגדיר את השרת שיבקש שם משתמש וסיסמא כאשר פונים לתיקייה המשותפת? אם כן איך? באופן כללי אני מעדיף ממשק גרפי אבל אני יכול להתאמץ מודה לקהילה מראש על העזרה
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה להכנס קצת לתחום של לינוקס ולהתנסות בזה. קראתי על כל מיני הפצות ולפי מה שהבנתי מומלץ להתחיל עם UBUNTU. אז קודם כל אני אשמח לדעת אם אני יכול להתקין את הלינוקס במקביל לווינדוס, כלומר שמתי שהמחשב עולה תהיה לי אפשרות לבחור איזו מערכת הפעלה אני רוצה (כמו שמתקינים יותר מווינדוס אחד במחשב). דבר שני, אם אין אפשרות אז הבנתי שצריך לעשות וירטואליזציה. עכשיו המצב הוא שיש לי מעבד AMD 64 ביט עם WIN XP 32 ביט. 1. אם אני מתקין לינוקס בנפרד כמו שתיארתי בהתחלה(במקביל לווינדוס), אני יכול להתקין אותו 64 ביט? 2. אם אני מפעיל את הלינוקס וירטואלית (עם VBOX), כלומר על ווינדוס, אני יכול להשתמש בגרסאת 64 ביט? סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש =] עריכה עוד שאלה.. אני צריך להתק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הורדתי iATKOS S3. חילצתי את ה ISO מה RAR והשתמשתי בתוכנה בשם iso to usb כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. אחרי שהתוכנה סיימה לחלץ את ה ISO לדיסק און קי שלי, נכנסתי לדיסק און קי וראיתי שם קצת קבצים, קובץ בשם BOOT ועוד כמה קבצים. סה"כ הם שקלו כמה KB, עכשיו אני יודע שזה לא הגיוני. בכ"מ ניסיתי להכניס את הדיסק און קי ולהפעיל אותו כשהמחשב עולה, כמו שציפיתי, זה לא עבד (המחשב ביקש להוציא את הדיסק און קי, ללחוץ על כפתור כלשהו ואז הוא עשה ריסט). עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות? איך לחלץ את ה ISO כמו שצריך כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב\ערב טוב שלום חברי הפורום.אני חובב לינוקס ואני מעוניין בעצה לפיתרון בעייה שורשית.אני משתמש בלינוקס בהפצת קובנטו כבר מגרסא 5.10.אולם בעיה אחת מנעה ממני שימוש שוטף. אחרי התקנת הנגן VLC במנהל חבילות וראיתי שהוא כבר מותקן הוא פשוט לא היה בשום מקום במערכת הפעלה.יכולתי להסיר אותו ולהתקין אותו בלי סוף אבל למצוא אותו ולהשתמש בו ממש לא יכולתי. עכשיו.בגרסא החדשה צפיתי לפיתרון של הבאג הזה.ומשום מה הבעיה חוזרת גם בהפצה חדשה זו.מישהו נתקל בבעיה ומצא את הפיתרון המיוחל???. בתודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 930 צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי כמה שאלות אליכם ואשמח לכל הצעה לפתרון. מערכת ההפעלה העיקרית שלי במחשב הינה windows xp pro, ואולם איני יכולה לגשת אל הכוננים עקב מה שנראה כשגיאת רגיסטרי. אבל כמו שציינתי יש ברשותי את מערכת לינוקס על דיסק.לינוקס, שם הפצה כזית, live cd. 1. אני רוצה להתקין כונן חיצוני שאיתו אפשר לגבות מחשב בלחיצת כפתור. בשעת ההתקנה המחשב שואל אותיבאמצעות איזה ישום לפתוח אותו. הכונן אמור לעבוד רק תחת windows,mac,os. 2. איך נכנסים לאינטרנט בלינוקס ? 3. כאשר רוצים להעביר קבצים מכונן אחד לאחר לא ניתן, הודעת השגיאה אומרת מחיצת דיסק קשיח מנותקת. 4. אם אצור דרך הלינוקס מחיצות בכונן האם זה יהרוס את המידע שקיים כעת בכוננים ? בתודה מראש, שרה. [br]פורסם בתאריך: 28.07.200…
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי להתעניין בלינוקס והחלטתי ללכת על זה ולנסות. תוכלו בבקשה להמליץ לי על הפצה שמבוססת על ממשק ויזואלי (כמו חלונות) שהיא גם קלילה ולא מכבידה על המערכת וגם קלה לשימוש? ועוד דבר חשוב, אני רוצה להריץ גם משחקים בלינוקס, תוכל להמליץ לי על תוכנה מתאימה? תודה, עמית
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, זמן רב שלא כתבתי משהו מועיל על גבי הפורום . לא נגעתי בלינוקס תקופה ארוכה מכיוון שקניתי מחשב חדש, ולא חשבתי שלינוקס יוציא את המיטב ממנו... עכשיו אחרי שחרשתי עליו, החלטתי שוב ולהתנסות בחווית הלינוקס... אוקיי זה התחיל עם התקנה של ההפצה הרגילה של Ubuntu, אחר כך Linux Mint שהיא אחלה הפצה אבל עדיין הרגשתי שזה לא מה שאני מחפש... בגישושים באינטרנט מצאתי את ההפצה Crunch Bang Linux או #! . היא מבוססת על OpenBox (ואני חולה על מינימליסטיות) מבטיחה Boot Time מהיר מהרגיל ומהירות שאני לא רגיל אליה. ההתקנה בוצעה תוך כמה דקות - ממליץ לכולם כאשר אתם מתקינים הפצות לינוקס להשתמש ב- Unetbootin - תוכנה שמאפשרת להפוך כל DiskOnKey להתקנת לינוקס Bootable, וגם לא לשכוח מהיר הרבה יותר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, במחשב נייד Windows 10 המחובר לאינטרנט דרך WIFI בצעתי חיבור גשר בין חיבור ה WIFI לחיבור ה ethernet. חיברתי כבל בין מחשב לינוק ישן למחשב הנייד. הגדרתי למחשב הלינוקס כתובת IP קבועה. יש פינג ממחשב הלינוקס למודם אך אין גישה לאינטרנט. פינג לגוגל מראה אין גישה לרשת. כל עזרה תתקבל בברכה
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
-
עברתי ללינוקס ומהירות ההורדה איטית משמעותית מבווינדוס. בעוד שבווינדוס קיבלתי בטורנט מהירות 1.4MB, כרגע אני מקבל 600-700 מקס'. מדובר על רשת קווית, המחשב מקבל אותו DHCP שהוא מקבל ב Windows. וידאתי ובשתי המערכות הופעל אותו פורט. ניסיתי גם המון קליינטים, מביניהם: ktorrent,qBittorrent,transmission,Vuze,Deluge ואפילו גירסאת ה uTorrent ללינוקס [server]. שום דבר לא עזר. כיצד ניתן לדווח על באג? איך ניתן ליפתור ת'בעיה? האם יש סיכוי שיש ל ubuntu פירוואל שעושה לי בלאגנים? או שצריך בכלל דרייבר? תודה
-
- 14 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple powerbook 3G שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הינה ק…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
התקנתי דביאן בעברית, וכאשר אני מכניס את הסיסמא והשם משתמש הוא מגיע לשורת הפקודות ולא נכנס לממשק הגרפי איך אני עושה זאת? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום,יש לי פרויקט בשפת סי ואחד הדרישות שאני צריך להריץ את זה בסביבת לינוקס, אז אני הורדתי מכונה וירטואלית שבתוכה התקנתי אבונטו ולאחר מכן ניסיתי להתקין eclipse, אבל הבעיה היא שזה לא מצליח לי בכלל ולא מבין מה צריך לעשות כדאי שזה יעבוד ואני יוכל להריץ בשלום את התוכנית שלי בסי בסביבת לינוקס.בבקשה אני צריך עזרה, כי ההגשה בקרוב וצריך להתחיל לראות אם הכל מתקפל.אם אפשר איזה מדריך מקיף של מה אני צריך לעשות אפילו אם זה בעצם אומר שאני צריך לעשות את כל השלבים מאפס, אני פשוט חייב להריץ את התוכנית בסביבת לינוקס. (אני ישבתי היום איזה כמה שעות טובות, שלדעתי היו בערך 5 שעות בכיף ושום דבר לא צלח לי. אז אני ממש יודע אם תוכלו לעזור לי ותודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הורדתי את המערכת הנדונה ע"ג CD מהאתר הבא : http://www.kde.org/il/knoppixkde/ צרבתי אותה על CD כקובץ ISO והפעלתי איתה המחשב. עולה מצויין , עובד מצויין , זיהה כל הרכיבים ,הפעיל ה- USB , נכנס לרשת המקומית הפעיל האינטרנט בקיצור - מאה אחוז. יש לי 2 שאלות ( חיפשתי בכל הפורומים ובארכיב ולא מצאתי תשובה ) : איך אני מתקין זאת כהתקנת קבע במחשב ? איך מוסיפים פונטים כגון ariel או corier new ? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כותרת -אני יודע איך לשנות מעברית לאנגלית בחזרה אבל ליפעמים אני רוצה לכתוב רק מילה אחת ואין לי מושג על איזה כפתור לוחצים רצוף לעשות את זה ?
-
- 11 תגובות
- 7.9k צפיות
-