לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
אהלן כולם. אני נסיתי להתקין את הדרייבר של madwifi כפי שהם אומרים באתר ואני פשוט לא הצלחתי להתחיל להבין את הerror (מצורף בקובץ תיעוד של הבניה של הדרייבר) שהולכים שם..יש למישו רעיון?? עריכה:אה ושכחתי מדובר בubuntu 9.1 והכרטיס רשת הוא מסוג Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01) [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה להתקין Ircd , ניסיתי 2 גירסאות של אנריל, וגם בהמות ובכולם עושה את אותה הבעיה, מצורפת תמונה דרך אגב זאת מערכת רדהט 9, הותקנה החבילה המלאה! ככה שקשה לי להאמין שחסרים פאקג'ים
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
מה מצופה? מאק פרו חדש, מאק מיני חדש, iWork 2009, עוד פרטים על SNOW LEOPARD ועוד.. למעוניינים להתעדכן LIVE מהכנס: http://www.engadget.com/2009/01/06/live-from-the-macworld-2009-keynote/ הכנס הפותח יהיה הערב, התערוכה תהיה מהיום עד התשיעי לינואר. הנה זה בא
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קשה לי להאמין שמערכת הפעלה שעולה 200$ תיהיה מתחרה ללינוקס או אפילו לוינדוס של מיקרוסופט שעולה 100$~ חוץ מזה שהיא בטח מבוססת BSD כמו MacOS X, אז ההבדלים בינה לבין FreeBSD או לינוקס שדי קרוב לBSD כמו סלקוור יהיה רק מראה. :-\
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלתי בפורומים של טכנו אמרו לי שזה שAPPLE לא זנחו את זה עדיין אז אני רוצה להבין יצא או לא יצא? ועוד שאלה האם יצא משהו כמו DIRECTX לMacOS ול LINUX הוא שתמיד יהיה רק לMICROSOFT? עריכה: פיסוק וניסוח בכותרת (Prog.)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש את מערכת ההפעלה MacOS 9.1 שתואמת למחשב powerPC
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב מקבוק אייר 6.2 , ברצוני להתקין עליו ווינדוס 7 , ביצעתי גם את שלב יצירת הדרייברים החיוניים בבוטקמפ וברגע שאני לוחץ לו על התחלת התקנה הוא מפעיל את המחשב מחדש נכנס להתקנה עצמה וברגע שאני צריך לבחור שפה, מטבע... אין לי לא מקלדת ולא עכבר ניסיתי לחבר גם עכבר ומקלדת חיצוניים אבל זה לא עזר- יש למישהו מושג מה הבעיה, כמו כן אתמול כן הצלחתי לעבור את השלב הזה ושהגעתי לשלב שאני בוחר כונן להתקנה בחרתי את הבוטקמפ ועשיתי לו אתחול ולאחר מכן זה לא נתן לי להתקין רשם שחסרים לו קבצי מערכת אודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
בקרוב אני מתכוון להזמין לי מחשב נייד ראשון. ראיתי את הmacbook החדשים, ובאמת שאני מוכן להתפשר על החומרה כדי שיהיה לי אחד כזה. העיניין הוא שיש לי לא מעט לבטים, ואני רוצה לדעת אם למרות זאת יהיה לי שווה להזמין לי את הנייד של אפל כמחשב מק ראשון. הצרכים שלי הם כאלה: אני מתחיל את הלימודים שלי לתואר ראשון (כלכלה), והמחשב ישמש אותי בשבילם (יש חבילת ms office למק, אז אני לא דואג בקשר לזה). עוד שימושים הם צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. חשובה לי הניידות וזמן סוללה סביר (3 וחצי שעות לסוללה יספיקו לי). וה"מכה" האמיתית... אני צריך סביבה שבה אני אוכל לפתח dotnet ולהתנסות במוצרים וטכנולוגיות מהעולם של windows (אי אפשר לברוח מזה, זה בערך התחום עיסוק שלי כרגע, ולא הולך להשתנות לכמה שנים הקרוב…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם תסימו לב באתר של אפל הבינלאומי שתבחרו במפרטים של הלבן 2 גיגה הרץ או השחור גיגה הרץ ותסימו אותם על המקסימום תקבלו את אותו המחשב בידיוק נפח מהירות חלקים חוץ מצבע ומחיר הלבן 1650 והשחור 1800 אז השאלה היא האם באמת זה הגיוני 150 דולר בגלל צבע?!?!!??
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד השנה, ואני רוצה לקנות מחשב. יש לציין שלמחשב אין שימושים כמעט בלימודים עצמם ויישאר בבית רוב הזמן. אני מעוניין במחשב שקט, מהיר ואמין, לכן אני פוזל לכיוון המקבוק אף על פי שמחירו יקר. עוד לא היה לי ניסיון עם מקבוק אבל כבר מתחיל להימאס לי מהווינדוס. האם זו תהיה בחירה נבונה? יש לציין שאני כנראה יצטרך להשתמש באופיס בתדירות יותר גבוהה מעכשיו. (אני לומד הנדסת תעשייה וניהול)
-
- 21 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט מאוד האם לרכוש את הmacbook pro 15 retina http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-15-with-retina-display-2-3ghz-me294hb-a-7077 עכשיו רציתי לדעת האם יש הבדל בין המפרט של המחשב שיש לי כרגע לmacbook pro והאם יש היתרונות בשימוש עם הmacbook pro לבין הpc ואם יש למישהו את הדגם הזה אשמח לשמוע חוות דעה עליו תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום כולם, אקדים ואומר שאני דיי חדש בעסקי הMAC ואני מתכנן לרכוש מחשב MAcbook Pro יד שניה. המחשב מגיע עם מע"ה Leopard מותקנת עליו כבר, העניין הוא שאני לא מקבל את הדיסקים. האם קיים במחשבי MAC איזשהו כפתור restore (כדוגמת הכפתור הכחול במחשבי Lenovo), או כל דרך אחרת שתוכל להציל אותי במקרה שארצה לבצע פורמט יום אחד..?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם המק הכי מיקצועי שיש בו עריכה וידאו וגרפיקה ממוחשבת וכמובן גם משחקים תומכים במק? במק היום קיים בשפה מימשק באנגלית. האם אפשר ליכתוב מילים עברית? האם קיים במק אימיילים שתומכים למשל מעבד תמילים וורד - אקסל- חבילת אופיס בכל גירסות תומכים פורמטים? האם אימיילים שאני שולח לחברים יראו את המכתב שלי,וכמובן מצורפים מסמכים של חבילת אופיס מיקרוסופט? האם יש במערכת הפעלה במק יש הורדה עידכונים באתר של אפל או במערכת הפעלה אוטמטי,ואם לא האם מק מחשב מוגן בפני וירוס,והאם צריך תוכנה הגנה אנטי וירוס במק? הייתי בחנות רמת אביב בת"א ויש מחשב מק מסך מובנה כל חלקים חומרה בפנים,והמוכר סיפר לי שכל חלקים חומרה נמצאים מאחורי מסך ויש כל חיבורים שם,וראיתי מסך יפה.אבל האם חלקי חומרה שמאחורי מסך מתחמם,ו…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין בנייד 13" קומפקטי ואיכותי, והחלטתי ללכת על אחד הדגמים של אפל. עדיין יש בי התלבטות קלה, על איזה מבין הדגמים הקיימים שם לבחור, עם נטיה כלפי ה-Air. הדגמים עליהם אני מדבר הם Macbook Air SSD 128GB 13 Inch I5 1.7GHz וה- Macbook pro 500GB 13 Inch I5 2.4GHz קצת מוזר לי האמת שהם מתומחרים באותם מחירים פחות או יותר, בעוד ה-Air נראה דגם הרבה יותר אטרקטיבי. לא רק שהוא קל ודק משמעותית מה-Pro, על פי מה שאני מבין הוא גם חזק ממנו, זה נכון? לפי מה שבדקתי, ה-Air בא כבר עם SSD, שמהווה יתרון חומרתי רציני, אך נפח הדיסק קטן בהרבה. לעומת זאת, ה-Air כלול עם מעבד 1.7GHz I5 , בעוד ה-Pro מגיע עם 2.4GHz I5 , זה משמעותי? ואם כן איפה אני בעצם אראה את ההבדל בכוח העיבוד? אני לא …
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן? ואם כן, תנו לי בבקשה קצת רקע. מה הפורמט של הכונן NTFS? FAT? או משהו אחר. אם ניתן, היכן ניתן למצוא דרייברים?
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. אז ככה, קצת רקע קצר: אני מתכנן רכישה של מחשב נייד בימים אלו, ללימודים שמתחילים בסמסטר ב' הקרוב, במרץ. אני שוקל האם לרכוש מחשב נייד רגיל, או כמובן ואיך לא, MacBook (לא Pro, אין תקציב). אז אני כאן לקבל כמה חווות דעת, המלצות, דעות, ותשובות לשאלות. קודם כל נתחיל בכך, האם לדעתכם, לסטודנט, שהשימושים העיקריים שלי מהמחשב הולכים להיות הכנת עבודות ע"י תוכנות כג'ון Office וכו', בשפה העברית כמובן, ועוד כל מיני שימושים "רגילים" כג'ון גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, וכו', לא משהו מסובך או יוצא דופן, עדיף נייד רגיל או MacBook, לצרכים שלי? מבחינת העברית, מבחינת תמיכת עברית בתוכנות כג'ון Office, Iwork (מה שזה לא יהיה ) ועוד... אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות, לכאן ולכאן. חשוב …
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
נסיתי להתקין פוטושופ CS4 על המאק, זה לא ממש הלך ולאחר ריסט הוא פשוט לא עולה. אני מקבל חלון כחול עם סמל של טעינה קטן. הוא נעלם לכמה שניות וחוזר שוב לכמה שניות וככה ממשיך בלי לעשות. למה זה קרה ומה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שנים שאני מפנטז על מחשב נייד של אפל, עכשיו מצאתי מימון, אני מתלבט מה לקחת הרי אין לי תקציב בשביל משהו גרנדיוזי מצאתי את הדבר הבא שהוא במחיר די גבולי בשבילי אבל ניחא. לקחת? http://store.yeda.co.il/product_info.php?cPath=59&products_id=766 או יש לכם המלצה אחרת? סתם הבהרה, אני לא רוצה נייד למשחקים כבר יש לי מחשב רגיל שמריץ משחקים כמו שצריך, ובסך הכל חלום ילדות מחשב נייד של מקינטוש כבר כמה שנים ועכשיו שהם עברו לאינטל המחירים צנחו קצת זה הכל..
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי קניתי מקבוק (אמנם משומש, אבל נראה כמו חדש) - שבא כבר מותקן עם BootCamp + Leopard + XP, והאמת... בחיים לא עבדתי עם OS X, וקצת נבהלתי - לא ממש היה לי נוח לדעתי רוב השימוש שלי יהיה בXP... גודל הדיסק - 120GB, כשהוא מחולק חצי-חצי לXP ולOSX, והחלוקה הזאת לא נכונה בעיניי... במיוחד בגלל שכשאני עושה בוט עם XP הוא לא מצליח לגשת לדיסק של הOSX (להיפך כן)... אני כרגע קצת מתלבט אם בכלל להיפטר מה OSX, ולהתקין מחדש את הXP, או אם להתקין מחדש - אבל לחלק את הדיסק אחרת (6-7 ג'יגה לOSX יספיקו? - ואת כל השאר לXP)... מה דעתכם? להשאיר את הOSX? בכל מקרה - אשמח לקבל גם קווי מתאר כלליים של מה אני הולך לעבור - מבחינת התקנה מחדש של המערכת כולה, איך מתקינים מחדש את 2 מערכות ההפעלה ומגדירים…
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
יש לי אמולטור שמדמה מעבדי PowerPC שקוראים לו pearpc(מדמה g4,g3) בכתובת: http://pearpc.sourceforge.net/ עובד על 20 fps איך שמים תמונה?
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב Mac Pro ועליו מותקן OS X 10.8.5 משום מה כשאני מדליק אותו, הוא מגיע לסמל של התפוח, ולאחר מכן עובר למסך טיפה יותר לבנבן עם גלגל טעינה שמופיע לכמה שניות, נעלם, ואז שוב חוזר חלילה. וככה זה נמשך עד אין סוף, והמחשב בכלל לא עולה. אני חושב שזה התחיל לקרות קצת אחרי שאני ניסיתי לחבר לו מסך נוסף ליציאת הdisplay port בכרטיס מסך שלו. דברים שנייתי לעשות עד כה: Safe Boot - לא מצליח להגיע לזה. Reset PRAM - אותה התוצאה. Running fsck –fy at single-user mode - למרות שהוא מחזיר לי תשובה שהכל נראה שם תקין, אותה התוצאה. Repair Disk - אותה התוצאה. Repair Permissions - לא לחיץ. Reinstall Mac OS X - אני מקבל…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-