עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Decktor,

פורסמו התוצאות של הרבעון הקודם וזה נראה טוב לחברת אפל קודם כל היא היצרן ה 4 בגודלו של מחשבים בארה"ב עם נתח שוק של 6.1% אחרי DELL, HP ו Gateway שנית נמכרו ברבעון האחרון 1.6 מליון מאקים שזה יותר מאי פעם (מאקים חזרו להיות רוב הרווח של החברה לאחר שבמשך כמה זמן חטיבת המוזיקה הרוויחה יותר) לאפטופים אחראים לכמעט שני שליש ממחירות החברה ולכן בשוק הלאפטופים יש לה נתח שוק של 12% כל זה אחראי לעובדה שאפל סיימה את הרבעון עם 10 מיליארד דולר במזומן עוד כמה דברים חוץ מזה: למי שלא יודע אריק שמידט ה CEO של גוגל הצטרף לא מזמן למועצת המנהלים של אפל ונראה כאילו נוצרת ברית אפל-גוגל אפל גם הגישו בקשה רשמית לרשום את iPhone בתור סימן רשום ולבסוף אפל גם הצליחו לשחרר לשוק מספר לא ידוע אך ככל הנראה מ…

• 0 תגובות
    • 949 צפיות
  2. Started by Googleness,

המחשב עם המפרט שבפרופיל שלי, אני הולך להתקין את אובנטו 13.04 יש לי פשוט הנאה סדיסטית מההפצה הזאת שנים שאני הולך ושב ממנה. בכל מקרה הרצתי גרסה בלייב באמצעות USB וכל הרכיבים מזוהים והכל עובד פיקס בלייב, אפילו הFN של המקלדת והאקסטרה כפתורים של העכבר. בכל מקרה כמה שאלות אשמח אם תוכלו לעזור לי, יש לי UEFI במקום ביוס, הגדרתי את מה שצריך בשביל שאובונטו יזהה את הדיסק קשיח והכל מצוין. איזו חלוקה של המחיצות בהתקנה מומלץ לעשות בשביל שהמחשב יעבוד חלק ובצורה תקינה? (דיסק של 1 טרה). עריכה: המערכת החדשה קצת מבלבלת אני אצטט את המפרט של המחשב, בנוסף אם יש לכם טיפים או עצות אני אשמח לקבל.

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. Started by ivry12,

זה נכון שאם יש לי אייפון 4 אני יכול לשנמך מ6.1.3 לאיזה גירסא שבאלי בלי חתימות ? כי ראיתי משהו שקוראים לו בוטרום משהו כזה ויש את זה לאייפון 3GS ו4G

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  4. קניתי מחשב DESKTOP שעליו מותקנת מחערכת הפעלה אובונטו 11.10 היות וגירסה זו כבר אינה נתמכת אני מעוניין לעשות upgrade לגירסה 14.04.2 ובהמשך להתקין גם את הקובונטו הורדתי וצרבתי לדיסק את את גירסת 64 ביט בעמוד ההתקנה של אובונטו היה הסבר ארוך לגבי גירסת 64 ביט והגדרות הביוס legacy mode ו UEFI mode היות וכרגע מותקנת לי מערכת הפעלה אחת על המחשב הבנתי שאני יכול לבחור באיזו הגדרת ביוס שאני רוצה וזה לא משנה (במידה ואני מתקין מחדש ולא עושה upgrade ) בדקתי את הגדרות הביוס והן מכוונות ל LEGACY mode (וכנראה גירסת ה 11.10 שהותקנה, הותקנה עם ההגדרות האלה) השאלה שלי היא איזו הגדרת ביוס עדיפה ? ומה ההבדל בינהן ? אם המחשב חדש לא עדיף לכוון אותו ל UEFI mode ולעשות התקנה מחדש וזהו ? א…

• 42 תגובות
    • 11.5k צפיות
  5. Started by sprinter,

היי, האם יש בעיה כלשהי להתקין tripel boot נגיד, win7+ubuntu+OpenSuse ? ההתקנה היא כרגיל כמו ב dual ? תודה

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום! אני צריך לבדוק תוכנה מסויימת כחלק מפרוייקט שאני עובד עליו. הבעיה שהתוכנה פועלת רק בסביבת לינוקס.. יש לי דיסק Knoppix Live CD. הבעיה שב-PC הוא לא עובד לי ובמחשב נייד של IBM עולה מסך טעינה כמו של דוס ובסוף לא קורה כלום. יש אולי מערכת אחרת שאוכל להשתמש בה כדי לבדוק את התוכנה? התוכנה נקראת: Mercury תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  7. Started by Godmoney,

מישהו יכול להפנות אותי למדריך בנושא? אני לא רוצה לפרמט אף אחד מההארדיסקים שלי בשביל זה... יש דרך להמנע מזה?

• 11 תגובות
    • 9.3k צפיות
  8. שלום לחברי הפורום אני מחפש להוריד את מערכת הפעלה של UNIX לא מצאתי את ספציפי שיש בו הורדה לכן פניתי למומחים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by devek,

שלום יש לי מקינטוש וברגע שאני רוצה לעשות שיחק וידאו עם מישהו בתוכנת המסנג'ר אני מצליח לראות את הבן אדם השני שיש לו מייקרוסופט אקס פי אבל הוא רואה מסך שחור במקום לראות אותי.. יש לזה פיתרון? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 840 צפיות
  10. Started by DOGMA,

סוף סוף יש כרטיס רציני לבעלי הmacים 8) והנה משהו מצחיק, הX800XT יחסית ל6800 בגרסאות הMAC http://www.barefeats.com/radx800.html

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אני כרגע עובד על Windows XP PRO SP2 אני רוצה להתקין גם לינוקס במקביל שאני יוכל להשתמש בשניהם כי אני עדיין לא מכיר את הלינוקס..האם זה אפשרי במקביל? איך זה הולך? בוחרים בהפעלה של המחשב מה להריץ? ועוד שאלה..אזיה גירסה הכי מומלצת בכללי למשתמש כמוני עם מערכת AMD64BIT (מפרט בצד) ואם אפשר לינק? תודה... עריכה : חשבתי על UBUNTU אם כן אז מה להוריד? יש גירסאת 64ביט ויש גם רגילה...

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by tomz,

i just bought a new comp used for a server, it has the wd raptor sata 36gb 10000 rpm i tried installing debian on it, but it doesnt recive anything i cant load anything because it cant find the sata drive if someone knows which linux will work with this drive\how to make it work with debian?

13. Started by RAZIEL98,

שלום רציתי לדעת האם התוכנה IMOVIE של MAC תומכת גם בPC כי אני רוצה להתחיל לעבוד עם התוכנה הזאת ויש לי PC ולא מקינטוש בתודה מראש רזיאל

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  14. Started by elior021,

הי התקנתי דואל בוט בין וינדוס 7 לopen suse הכול עובד תקין חוץ מזה שאני לא מוצא את הרשת האלחוטית שלי אולי חסר לי דרייבר או שאני לא עושה את זה נכון עוד שאלה קטנה בנוסף איך אני בודק אם חסר לי דרייבר בopen suse ואם כן מאיפה אני מוריד ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. השאלה בכותרת

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. לגבי קיפאס אני מנסה להקליד את הסיסמא שלי אבל זה מקליד רק שתי אותיות או שלוש מהצד השמאלי של המקלדת. כשאני מקליד את שאר הסיסמא היא לא מוקלדת. מספרים כן בסדר אגב. מה זה יכול להיות? יש לי מחשב נייד חדש אגב. דבר שני. האות קוף בכרומיום לעיתים מוצגת עם הקו מאוד דק ולא ברור. מה זה יכול להיות? אשמח לפיתרון עשיתי כבר ריבוט ולא עזר לקיפאס

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Wood-Elf,

הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  18. אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  19. אנא הסתכלו כאן http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=205330 תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by MasterDK,

שלום אני מחפש תוכנה ללינוקס כמובן, אשר תאפשר לי לנהל פרוייקטים של פיתוח. לדוגמא: אני צריך משהוא שיהיה אפשר לעקוב אחרי התקדמות הפיתוח, נניח אני כמנהל פרוייקט קובע מטלות ומתי צריך לסיים אותן וזה אוטומטית מקדם כל יום ואז אני יודע שמטלה X נגיד צריכה להסתיים בעוד יומיים. כמו כן עדיף שיכלול TODO ליסט, ורשימה של באגים ומצבם. לא יודע אם כזה דבר קיים, ראיתי משהוא דומה בויסטה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  21. Started by Haflo,

היי, איך אני צורב דיסק ב-Windows XP עם Nero ש-RH יוכל לקרוא?

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  22. Started by -JobNick-,

שלום חברה כמה זמן כבר לא כתבתי בפורום הזה (בגלל התקלות). אז ניגד ישר לענין. התקנתי לינוקס REDHAT 7.3 על הרדיסר "ריק" ז"א היה לי איזה הרדיסק של 4 ג'יגה ולקחתי אותי בטור שפן ניסיות ללינוקס. אז ככה בהתקנה הלכתי על הGRUB ולא LILO אז ככה התקנתי את הGRUB בMBR עכשיו אחרי שהעפתי את הלינוקס (בגלל שהייתה צריך את ההרדיסק בשביל לגבות כמה דברים) מחכתי את הפרטישנים של הלינוקס עשיתי פרטישין של דוס עכשיו כל טוב ויפה אבל עדיין עם אני מחבר את ההרדיסק כ PRIMERY הGRUB הזה עולה, אין נפתרים ממנו? ועוד שאלה אם אני מתקין לינוקס כמו שציינתי על הרדיסק ריק לא עושה שום DUALBOOT שום דבא אז עדיף להתקין את הGRUB בMBR או FIRSTSECTOR ?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by GunBlade,

התקנתי Redhat חדש ונוצץ, אשר זיהה בקלות את כרטיס הרשת שלי, ולכן יש לי פינג למודם ה ADSL של בזק שנמצא אצלי. קראתי בעיון את ה Howto של Mulix לגבי התחברות ל ADSL בישראל, ובהתאם להוראות הורדתי את התוכנה PPTP עם התאמה לישראל. ניסיתי להתחבר לאינטרנט, ואין שום הודעת שגיאה, ואפילו יש לי פינג ל IP המרוחק המצויין ב ifconfig תחת ppp0. אבל משום מה, אינני יכול להיכנס לאף אתר באינטרנט, להתחבר לשום כתובת או שום דבר אחר! לא התקנתי Firewall, ולכן אין לי מושג למה זה קורה!!? תוכלו לעזור לי בבקשה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. בוקר אור לכולם.. יש ברשותי מחשב נייד ללא דגם וחברה.. (כן משהו מסין) שמגיעה עם לינוקס.. קיבלתי אותו במתנה מחבר! יש לי ניסיון בהתקנות מערכות הפעלה אבל המחשב הזה באמת מוזר..אין לו אופציה להיכנס לביוס באת ההפעלה כרגע מותקן אליו לינוקס מסוג VANNOV שגם אותה אני לא ממש מכיר..ואי אפשר לעשות אית כלום אפילו דפדפן אין. שחקתי קצת עם המחשב וחשבתי שאם אני ישלוף את הדיסק הקשיח ויתקין אליו מערכת הפעלה דרך מחשב אחר זה יעבוד.. אבל אין לו גם דיסק קשיח מה שכן יש USB LAN ועוד כמה דברים. מה שגורם לי להבין שאין למחשב הזה גישה לביוס.. למרות שפעם אחת לחצתי על כל הכפתורים וזה הביא אותי למסך כזה שבו אני יכול לבחור דרך איפה לבצע BOOT. בכל אופן השאלה שלי אליכם היא האם יש איזו גישה דרך הלי…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by VESAGO19,

המשחק savege עומד להכנס לשלבי בטא (זהו משחק מיסחרי) ואיתו גרסת הלינוקס של המשחק :jump: : לפי הפורומים של linuxgames.com (שם נוכחו מפתחי המשחק) הם צריכים את כל האנשים שהם יכולים כדי לבחון את גרסת הלינוקס. אז כל מי שיש לו מחשב הגון ורוצה לשחק בלינוקס בדקו את אתר ההרשמה לבטא ב: http://beta.s2games.com/ נ.ב זהו משחק fps בשילוב עם אסטרטגיה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.