לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום לאחרונה החלטתי שאני רוצה ללמוד ולהשתפשף בלינוקס (בנוסף לחלונות כמובן) וגיליתי שאין לי ממש מושג איך זה הולך שם... אז אני זקוק לעזרתכם : אני רוצה שתסבירו לי איזה גירסאת לינוקס מומלץ להתקין, מאיפה, ומה ההבדל בין לינוקס ללינדוס. דבר שני, אם יש דברים חשובים שאני צריך לדעת לפני התחלת התהליך, אני אשמח לשמוע. גם על תהליך ההתקנה ו/או העבודה אני אשמח לשמוע. מצטער שזה כ"כ הרבה שאלות, אבל זה די דחוף... תודה לכולם
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז המערכת מאד נחמדה והכל אבל. הסמן של העכבר לא מופיע, העכבר עובד והכל כי הוא "מדגיש" את האיקונים שהוא עובר מעליהם. עברתי על כל מיני הגדרות של העכבר אבל לא הצלחתי. בקיצור אם למישהו יש רעיון או שמכיר את הבעיה אני אשמח לשמוע פתרון. כאמור הפצת SUSE 9.3 ב LIVE DVD.
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע הרבה על לינוקס ולכן אני לא ממש מבין אבל.... בכל זאת אנסה להסביר. התקנתי תוכנת ראוטר (ipcop) שמבוסס על לינוקס על מחשב ישן שעובדת בסדר אבל הוא לא מזהה את אחד מכרטיסי הרשת. אני רוצה להגדיר את הדרייבר שלו דרך ה command line הורדתי את הדרייברים שלו מאתר הבית שלו. הצלחתי לעשות את מה שצריך עד שלב 3 בקובץ ההוראות שבא עם הדרייבר אבל את שלב 4 אני לא ממש מבין מה בדיוק אני אמור לעשות או שאני בכלל לא בכיוון זה מה שכתוב בקובץ צירפתי את כולו בכל מקרה 3) untar the archive file: tar xzvf rhinefet-4.11.tar.gz cd rhinefet-4.11 4) Compile the driver source files and it will generate rhinefet.o, and …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
anyway, after a reinstall of fedora core 4 and manual partioning' i've noticed that my system doesnt use swap file. my partitions are set up as follows: /hda1(belongs to windows) ntfs /hda2 as /boot 100mb size /hda3 as / with 13gb /hda4 size of 512mb, which should work as swap problem is, that it doesnt any ideas? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש למישהו פיתרון לפתיחת החלונות החדשים באינטרנט אקספלורר?
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
לא ידעתי לאיזה פורום לשייך את זה אז אם טעיתי מצטער. בכל מקרה התקנתי UBUNTU 5.04 וממש אין לי מושג איך להגדיר שם את הרשת. יש לי מודם אלקטל שמחובר לראוטר של אדימקס ואל הראוטר מתחברים כל המחשבים. איך אני מגדיר על אחד המחשבים המחוברים אל הראוטר שמותקן עליו לינוקס את הרשת?
-
- 46 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
לא קיבלתי תשובה בפורום רשתות אז אולי מישהו כאן יודע!! אז ככה יש לי מחשב ישן celeron 800 mhz עם 160M של זיכרון 2 כרטיסי רשת כמו כן יש לי hub הייתי רוצה שזה יהיה מחשב שתמיד יהיה מחובר לאינטרנט, וששאר המחשבים שבבית יתחברו דרכו לאינטרנט הכוונה שלי היא שכרטיס רשת אחד של המחשב יהיה מחובר ל מודם של הכבלים והכרטיס השני יהיה מחובר ל hub אל ה hub אני רוצה לחבר מחשבים אחרים כדי להעביר מידע בינהם ולגלוש באינטרנט האם זה אפשרי? ואם כן איך ובאיזה תוכנה לעשות זאת? אני מקווה גם ללמוד קצת על רשתות דרך התהליך
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום , יש לי ספר פקודות ביוניקס ואני רוצה להתחיל לתרגל . יש לי וינדוס XP . האם אני צריך תוכנה כלשהי ? אם כן אז מאיפה אני משיג ? האם אני צריך להתחבר לשרת כלשהו ? אם כן אז איך ? בכלל , מה עלי לעשות בכדי להתחיל להריץ פקודות ביוניקס ? תודה רבה למי שמוכן לעזור
-
- 2 תגובות
- 970 צפיות
-
-
מודם Terayon TJ715X דרך USB ולא כרטיס רשת!! אני יודע שהוא תמך דרך כרטיס רשת מה אם USB? שאלה שתיים: איזה לינוקס ניתן להתקין (התקנה בסיסית בלי משחקים וכל השטויות המיותרים) על 1.5 גיגה?
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש נייד ג'י 3 64 זיכרון דיסק קשיח 8 ג'יגה סידירום רשת ומודם.... לא ידוע מהירות... זה שווה את ה 999 ש"ח? אפשר להתקין על זה את המערכות החדשות כמו הטייגר וכדומה...?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי תוכנה טובה שמיתחברת לשרתים של ICQ ו MSN ו IRC שתומכת בעברית עם יש למישהו בבקשה שיתן לי תשם ולא את GAIN היא חרא
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם איפו נימצאות התיקיות בסיס של ה HTTP וה FTP????שרת
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
על איזו גרסה אתם ממליצים Mandrake (Mandriva?) ?? או שאתם ממליצים על אחרת? אם אתם ממליצים על Mandrake, איזו גרסה להוריד? Commercial או את ה- "Download Edition" ? שמעתי שההתקנה די מסובכת אז אודה לכם אם תוכלו לתת לי מדריך או להסביר לי איך מתקינים את ה- linux. יש לי מודם של GlobeSpan ALE 130 (ADSL) אתם חושבים שאני אוכל להתקין אותו בלינוקס? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה שאני לא יודע איך להגדיר דואר ב לינוקס בתוכנה של KDE מישהו יכול לעזור לי ?
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
התקנתי ב-Windows 2000 את Gaim 1.3.1. הגדרתי ב-Gaim שני חשבונות ICQ. כאשר אני מנסה להתחבר עם חשבון אחד, אני מקבל הודעת שגיאה 'Your account is currently suspended'. מדובר בחשבון חדש שיצרתי ב-ICQ ועדיין לא השתמשתי בו. כאשר אני מנסה להתחבר עם חשבון שני, אני מקבל הודעת שגיאה 'Incorrect nickname or password'. מדובר בחשבון ישן שהשתמשתי בו בעבר ב-ICQ2Go. בדקתי את ה-Password, והוא נכון. מה ההבדל בין Screen Name ל-Alias? אין לי אפשרות להכניס מספר ICQ. האם ה-Nickname יחודי לכל משתמש? כלומר, האם לא יכולים להיות שני משתמשים שונים עם מספר ICQ שונה שיש להם את אותו ה-Nickname ב-ICQ? שאלה נוספת לגבי ICQ: איך אפשר לשנות Nickname ב-ICQ2Go, או למחוק חשבון ICQ במטרה להשתמש בכתובת אימייל כדי ל…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני רק אתמול בלילה התקנתי לינוקס (אחלה של דבר) אני משתמש בהפצה MENDRIVA ויש לי בעיה קטנה..... הכריטיס קול שלי לא עובד אני סם שירים הוא מנגן אבל לא משמיא ואני כבר נואש אני לא יודע מה אני יכול לעסות! הכרטיס קול שלי זה Audigy2 zsעזרה בנוגע לכרטיס קול בלינוקס
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
-
הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
שלום .... לי היה ניסיון(כושל ביותר אני חייב להגיד...) כאשר פעם התקנתי FEDORA CORE 2 עם KDE..... דבר ראשון לקחו לי כמה שעות להגדיר את האינטרנט.....(הוא פועל אצלי מהרשת(הוא ממודם אלקל...))) דבר שני אני אף פעם לא מבין מה זה לקנפג או במילים אחרות איך להתקין תוכנות.....וכשאני שומר מוריד וכו דברים איך ואיפה אני אמור לשמור אותם(איך הסיפריות עובדות שם..) ואני אשמח להמלצה על הפצה נוחה למשתמש.....(ולינק לאותה הפצה על LIVE CD תוכל לעזור מאוד....) תודה רבה! איתן
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם. התקנתי לינוקס suse 9.2 ואני לא יודע איך לחבר אותו ל domain שמבוסס על רשת NT מישהו יכול לתת הסבר קצר או אולי מדריך שיש ברשת גם יעזור לי. תודה לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני מוריד גירסת DVD של Debian באמצעות jigdo 0.7.1a. השרת ממנו אני מוריד הוא: http://ftp.us.debian.org/debian. הורדתי את הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-1.jigdo. מה אני צריך לעשות עם הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-2.jigdo? עריכה 1: הורדתי את דביאן במשך 16 שעות רצופות, ואז ה-Windows שלי נתקע ונאלצתי לאתחל את המחשב. הפעלתי את jigdo מחדש, והוא ממשיך להוריד את דביאן כבר במשך שעות ארוכות. מהירות ההורדה שלי היא בד"כ בין 30KB/s ל-50KB/s. הבעיה היא שאני לא יודע אם jigdo התחיל את כל ההורדה מהתחלה, או שהוא ממשיך מהמקום בו הוא הפסיק. ??? אין ל-jigdo שום מדד באחוזים או ב-MB לגבי גודל הקובץ שהוא כבר הוריד או לגבי גודל הקובץ שנותר לו להוריד. יש למישהו נסיון עם jig…
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
קוראים לתוכנה MySLAX Creator http://myslax.rabidhutch.co.uk/files/MySLAX_Creator.exe
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-