עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אז ככה יש לי מחשב עם RedHat 8.0 ויש לי מחשב עם XP והם מחוברים ברשת. המודם נמצא במחשב עם הXP אז ככה המחשב עם הלינוקס יכול לגלוש באינטרנט ואפשר לעשות פינגים משני המחשבים. אבל מה, הפעלתי את שרות הhttpd ואת הFTP, במחשב עם הלינוקס ואם שם אני נכנס לFTP או לאתר זה נכנס, אבל מה במחשב עם הXP זה לא נכנס מאיזה שהיא סיבה שלא ידוע לי....אבל יש פינגים מישהו יכול לעזור?? למה אין תקשורת?? נ.ב. סליחה על הבורות אבל מה הפקודה של הIPCONFIG בלינוקס? בתודה IZIKD

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Muddy,

שלום אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו בריזי באדג'ר שמותקן לי על המחשב, ואני רוצה לשדרג לדאפר דרייק... ראיתי פה שאתם ממליצים על הגרסא הזאת ואומרים שהיא טובה ויציבה למרות שעדין לא יצאה רשמית... אז יש לי מספר שאלות לגבי הנושא: 1. איך אני משדרג את האובונטו שלי מבריזי לדאפר בלי לפרמט ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה? 2. באיזה גרסא של דאפר לבחור ב 6.06 (daily build) או ב 6.04 (flight cd 5) ? ראיתי פה שבעיקר מדברים על ה 6.04 ולא ממש הבנתי מה ההבדל בין שתי הגרסאות... 3. האם בכלל כדאי לחכות עד ליציאה הרשמית של ההפצה בתחילת יוני? והאם כשזה ייצא רשמית גם אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש או שקיימת דרך פשוט לשדרג/לעדכן את המערכת ? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  3. Started by Jules Winnfield,

שלום, אני מנסה עכשיו את מערכת ההפעלה ubuntu והגעתי למקום בו אני צריך ליצור מחיצה בשביל מערכת ההפעלה אבל נתקלתי שם בבעיה והיא: http://img299.imageshack.us/img299/6351/screenshotpy7.png 1. מה צריך לכתוב ב "use as 2.מה אומר המושג Mount point ? ומה צריך לכתוב בו? תודה.

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. Started by SOLIDUS SNAKE,

אני לפני יצירת FIREWALL של MNF היש דברים שאני צריך לדעת ? דבר שני הוא שלא מצאתי SNF אם מישהו יכול לתת לי לינק אם הוא יותר טוב. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. אני מתאר לעצמי שזו השאלה הכי נפוצה אבל חיפשתי ולא מצאתי תשובות. יש לי PC ואני שוקל להחליף ל-mac אבל רציתי לברר מספר דברים: 1. אני משתמש במחשב שלי בעיקר לאינטרנט, הורדת סרטים וצפייה בהם בטלויזייה, אימיילים ו-office. האם ה-mac יענה לי על צרכים אלה, כולל תמיכה בעברית שהבנתי מהתכתובת באתר שהיא בעייתית. 2. אין לי יכולת לכמת יכולות של ה-mac מול ה-PC ע"מ להשוות בין יחס עלות תועלת. האם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות? 3. יש בעיות להתחבר לאינטרנט המהיר הקיים שיש לי (ADSL של בזק)?

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. עוד 13 שעות מרגע זה, מחר ב20 לחודש, ב01:00 בלילה לפי זמן שלנו (19/5/2005 - 18:00 UTC-5), תיפתח חנות אפל חדשה בשדרה החמישית בניו יורק. חוץ מהמראה המרהיב המסורתי של אפל והמיקום המקורי מתחת לקרקע, יש עוד דבר מיוחד לגבי החנות, היא תהיה פתוחה כל השנה 24/7. לרגל השקת החנות החדשה כל שעה מישהו יזכה לקבל מק-בוק מתנה ביממה הראשונה, 2500 הלקוחות הראשונים יקבלו חולצה מיוחדת מתנה. קצת תמונות של החנות: http://www.appleinsider.com/article.php?id=1759 http://www.curbed.com/archives/2006/05/18/inside_the_apple_store_really.php http://www.flickr.com/photos/neps/sets/72057594138660723 http://images.businessweek.com/ss/06/05/apple_on_5th/slideshow.htm

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by עמיר,

http://www.ubuntu.com/news/ubuntudesktop704

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by x-boy_24,

שלום עוד שבוע אני מקבל מקבוק בחינם מאח שלי עכשיו אני רק יודע שהוא קנה אותו לפני חודש וחצי בערך עכשיו אין לי צורך במחשב נייד אז אני חושב למכור אותו אז מה אתם אומרים למכור או להשאיר ? מה היתרונות של המקבוק מול המחשב ?

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by oded6188,

אני לא זוכר את סיסמת הכניסה יש אפשרות לאפס אותה? תודה

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by simonsix,

http://livinginagoogleworld.blogspot.com/2009/10/google-chrome-os-browser-unstable-build.html

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  11. Started by polip,

יש לי CD שנצרבו במאק ואני רוצה לצפות בהם ב-PC הבעיה שאני רואה רק את השכבה האחרונה שנצרבה (הדיסק נצרב בכמה פעמים כל פעם קצת) ולא את כל החומר שעל הדיסק. במאק אני רואה הכל. למישהו יש פתרון ??

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני יודע שרוב ההודעות כאן הם רק על התקנות וכמה יפה לינוקס אבל אני יותר מתעניין בפקודות של הshell אז אם יש צדיק...בבקשה לדוגמה הקוד הנ"ל , שאלתי היא מה בדיוק הביטוי בתוך ה while אומר , אני יודע שזה ביטוי בוליאני ששואל האם מספר השורות במשתנה line שונה מ0 אבל מזה הסוגריים המסולסלות ומתי משתמשים ואיך מספר השורות קטן בדיוק, כך שהלולאה תעצור? set line = ($<) set i = 0 while (${#line} !=0) @i = $i + $line[3] echo $line set line = ($<) end תודה אוקי די הבנתי את את הביטוי בלולאה אבל עדיין לא איך המשתנה LINE קטן...?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. חיפשתי באתר שלהם ולא ראיתי. תודה מראש לעונים ;D

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by x-factor,

שלום אנשים......אני רוצה להתקין אובנטו גירסת אדג'י.....אבל הפלא ופלא אני לא יכול ): ברגע שאני ניכנס באפשרות להתקנה תוך זמן קצר מופיע לי ההודעה הזאת failed to start the X server (your graphical interface) מה לעשות? ): תודה רבה לעוזרים...

• 35 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. Started by crypt,

בתאריך 24.9 ייערך ערב הרצאות נוסף (השלישי בסדרה) במכללת סיוון בתל אביב. נושאי ההרצאות: 1. שרת הקבצים - samba, שימוש והיכרות עם שרת זה - הרצאה זו תועבר על ידי יריב גרף. 2. אבטחה בסיסית במערכת הלינוקס - היכרות עם שיטות וכלים שונים לאבטחה של מערכת הלינוקס - הרצאה זו תועבר על ידי דורון אופק. עוד פרטים ב - http://www.penguin.org.il/article.php?sid=28 +כתריאל

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by division,

מישהו יכול להסביר לי מזה Windows X ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. היי חברים!ֿֿֿ אני משתמש טרי טרי במק. מה הוא קיצור המקשים במקלדת להחליף את השפה מעברית לאנגלית ומאנגלית לעברית?

• 3 תגובות
    • 37.3k צפיות
  18. היי, יש לי שאלה קטנה. אני יודע שיוניקס היא מערכת מסחרית ולינוקס היא מערכת הפעלה פתוחה שנבנתה על היסודות של יוניקס (בעלת הפצות רבות). בזמן האחרון אני שומע שיש בשוק ביקוש רב מאוד לאנשי יוניקס. אני רוצה להרחיב את ידיעתי בנושא. האם הדרך הנכונה ללמוד זאת היא ללמוד לעבוד ולתכנת בסביבת לינוקס (אובונטו- למשל), או שיוניקס היא עולם אחד. אם זה כך, היכן ניתן להשיג יוניקס? (אני יודע שהיא מסחרית, אבל בטח ישנה גירסת נסיון חינמית). תודה מראש לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by BKnife,

יש לי 2 כוננים אחד C ואחד D על C מותקן windows xp על D יש לי כמה דברים ו12 ג'יגה פנוי שלום אני צריך שתעזרו לי בהתקנת Fedora גירסא : Version: Fedora Core 3 (Heidelburg) אני רוצה להתקין את פידורה על D אבל הוא לא נותן בגלל שהכונן לא ריק איך אני יכול להתקין את פידורה על D גם כשיש לי עליו עוד דברים ? בהתקנה לחצתי לו על Next עד שהגעתי לחלק של אחרי השפות...והוא לא רצה לעשות לי NEXT כי הוא חיפש כונן ריק הכוונה לחלק הזה : אם זה חשוב אז הורדתי את זה מפה : http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=64 בבקשה תעזרו לי להתקין את פידורה על כונן D בלי לפרמט אותו תודה מראש

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  20. Started by רמי אשכנזי,

איך עושים בלינוקס לפני ההתקנה בהארד דיסק צילום מסך? תודה

• 34 תגובות
    • 8k צפיות
  21. Started by KingYes,

שלום לכולם, אני רוצה להתחדש עם מחשב חדש במשרד, ורציתי להתייעץ לגבי זה. חשוב לי שיהיה לי מחשב "מפנק" וגם שיהיה חזק.. עברתי קצת באתר של iDigital (חשוב לי לרכוש מהארץ), וראיתי את המחשב iMac הזה: העלות של זה לבינתיים: 14,376 שקל. עכשיו אני חושב שצריך יותר זיכרון (הבנתי שהמאקים זוללים זיכרון), אז תוספת של עוד 8GB עולה 1,162 שקל. וג"כ המעבד נשמע לי קצת חלש, אז לשדרוג של i7 4.0GHz-4.4GHz עולה עוד 1,453 שקל. סכום ביניים: 16,991 שקל. עכשיו בואו תעזרו לי להבין מה אפשר לשדרג כרגע ואם במהלך העבודה אראה שאני צורך יותר, אז אני ישדרג. ומה אי אפשר.. לדעתי מעבד זה מוצר הליבה ועדיף לתת עוד כמה שקלים ולקבל משהו שיעבוד כמו שצריך. מה שאין כן הזיכרון. אבל השאלה האם באמת המאקים זוללים זיכרון מ…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by uzi4u2,

מאוד מעניין אותי לדעת מי משתמש ב-MAC בימנו . ילדים ? מבוגרים ? אנשים בני 50+ ? כותבים? עורכי גרפיקה ? מי ? למה זה מעניין אותי ? כי אני פשוט מנסה לקשר אנשים מסוגים שונים למחשבים שונים . נגדי ואתה כותב באיזה עיתון אופנה אני דיי משוכנע שאת/ה תבחר ב- MAC וזאת בגלל העיצוב וכדומה . אבל זאת רק סטיגמה או שלא ? בוא נעשה איזה סקר קטן ונראה מי המשתמשים שלנו

• 40 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  24. Started by הראל01,

היה לי דפדפן אקספלור ושעדכנתי בטעות תמדייה פלייר הוא שם לב שהווינדוס שלי לא חוקי ומחק לי תמדייה פלייר והדפדפן. אני אשמח לדעת איך אני מחזיר תמדייה פלייר ולא משנה איזה גרסה. ועוד משהו קטן.. ניסתי להוריד תדפדפן של אקספלואר שוב אבל הוא לא נותן לי ולכן הורדתי תפייר פוקס שבהרבה מקומות לא נותן לי לפתוח דפים. אז מה עושים בנידון? אני יכול באיזה שהוא דרך להוריד חזרה תאקספלואר?? ממש תודה רבה!!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by jungle-man,

שלום אני מעוניין להתקין WIN7 יחד עם MACOS בתצורת DUALBOOT. מדובר על MACBOOK PRO חדש שכבר מותקן עליו Mac OS X 10.6.6. אשמח לקבל לינק למאמר מומלץ ולתוכנה מומלצת. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.