לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי עכשיו windows vista ואני ממש לא אוהב אותה... ובעבר היה לי לינוקס וxp ורציתי לנסות משהו שונה.... רציתי לדעת אם אפשר להתקין את המערכת ההפעלה Mac OS X Tiger של apple על מחשב pc.... יש לי חומרה כזאת: Intel® Core 2 Duo 2.00 ghz 2048MB ram ATI® RADEON® X1400 256MB DDR, וזה נראה לי הפרטים הכי חשובים... אז אפשר להתקין Mac OS X Tiger על המחשב שלי? ואם כן איך זה יעבוד? (איטי, מהיר) האם זה יכול לעבוד בנוסף לויסטה? (2 מערכות הפעלה) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום כל הזמן זה ניתקע לי. רציתי לדעת אם יש, כמו בחלונות, מנהל משימות שכזה?! alt +ctrl+del זה לא עושה שום דבר...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מקניטוש :AR15: אני נורא לא אוהב אותם אבל למרבה הצער לאמא שלי יש אחד. החדשות הטובות שסוף כל סוף אני משכנע אותה לעבור למחשב נורמלי pc :saint: אבל עכשיו אני צריך להעביר לה את כל החומר מהמקינטוש אל הpc. למען האמת אין לי מוסג איך עושים את זה. אני יודע שאמורות להיות תוכנות שעושות את זה אבל אני לא יודע איך קוראים להם וזה נראה כמו מקום טוב להתחיל לחפש... סוג הקבצים שאני רוצה להעביר הם בעיקר קבצים של free hand 5 photoshop 3.04 עם לשמור על השכבות בקובץ והמון המון פונטים בעיקר בעברית. תודה רבה מראש לכל מי שייתן כתף ושנה טובה לכולם
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להעביר פלט של תוכנית שרצה בלינוקס בקונסולה, לקובץ טקסט. בדר"כ הייתי כותב: prog > a.txt אבל הבעיה שהתוכנית מוציאה פלט ל-Standard error ולא ל-standard input, אז זה לא עובד. יש דרך אחרת? עריכה: הצלחתי, משום מה זה עובד לי רק ב-bash. כותבים prog 2> a.txt
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
היי, יש לי מחשב נייד ישן עם הנתונים הבאים: IBM ThinkPad 1 GB זיכרון מעבד Intel Pentium 1.7 GHZ הארד דיסק 50 GB איזה גרסאת לינוקס הכי מומלצת למחשב ? האם תהיה לי בעיה עם דרייברים ? הוא ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ותפעול בסיסי.
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי Athlon 64 4400+ Dual Core ואני רוצה לנסות את הגירסא של ה-64 ביט (פעם שעברה הורדתי 32). שווה לנסות?
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
-
פיניתי בשביל ההתקנה את כל כונן E שלי שזה 30 ג'יגה... עכשיו אני נכנס להתקנה וזה שואל INSTALLITION SIZE יש לבחור מ4 עד 30... מה זה? הגודל שזה יתפוס לי בכונן או הגודל המוקצה ללינוקס?... כי כל הכונן הוא 30... (כל המחשב הוא 160....)
-
- 6 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני עדיין חדש בעולם של לינוקס (אני בינתיים משתמש רק בגרסאות Live-CD), ואני מעוניין בחוות דעתכם - איזה ממשק GUI עדיף Gnome או KDE, ולמה? מהם ההבדלים העיקריים בין Gnome ל-KDE? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? איזה הפצות מגיעות עם Gnome כברירת מחדל ואיזה עם KDE? צרפו בבקשה תמונות מסך של ה-Desktop שלכם עם תיאור לגבי איזו ההפצה וממשק GUI אתם משתמשים. תמונות מסך נוספות מלבד ה-Desktop יתקבלו בברכה.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אני צריך עזרה בכתיבה של תוכנית: המשתמש מכניס 3 מחרוזות\משתנים (שם הקובץ, ושתי מספרים) באמצעות איזו פקודת גזירת אני יכול לגזור את השורות ה 2-4 מהקובץ שמכיל: 20 14 6 100 3 אני צריך לגזור את שלושת המספרים 2-4 ולחבר בניהם כך שהסכום הכולל יהיה 120. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מחובר לאינטרנט באמצעות נתב שהוא למעשה proxy. נניח שאני רוצה לדעת אם קיימת תקשורת ביני לנתב עלי להשתמש בפקודה: ping (address) אך אינני יודע מהי כתובת ה ip או dns של הנתב (פרוקסי). כיצד מוצאים זאת ?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני מעלה דרך ה-vmware את backtrack 3 ואני עושה VM<כרטיס הרשת שלי<קונקקט ואז אני רושם arimon-ng והוא לא מראה לי כלום. כרטיס הרשת שלי הוא Edimax usb adapter. תודה מראש, ניב.
-
- 12 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לקחת את המחשב הישן והמעפן שלי ולעשות ממנו שרת. מכיוון שלא היה לי ווינדוס ביד החלטתי להתקין לינוקס עכשיו יש לי כמה שאלות איך הכל עובד.. 1. יש לי עוד מחשב שעליו מותקן הsteam עם המשחק ושם אני משחק, האם אני צריך להוריד גם סטים ללינוקס? 2. המחשב עם מפרט די מעפן (מעבד p4 2.53Ghz לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אסוס וזיכרון 384MB והמירות האינטרנט שלי זה 2.5) האם מהנתונים הללו הוא יוכל לספק תצרכים בשביל להיות סרבר טוב ובלי לאגים? 3. מה עוד אני צריך לדעת שאני לא יודע? נ.ב: אם זה לא הפורום המתאים בבקשה להעביר תודה ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
קבלתי מתנה MACBOOKAIR מעבד 1.6GHZ 2GB 13inc 75GB סביר למה שאני צריך מה הOFFICE במאק? איך אני עובר מעברית לאנגלית? :kopfpatsch: כל הקיצורי מקלדת של WINDOS איך הם מול הקיצורים במאק? עם אפשר בכללי כל מיני טיפים ועזרים לעבודה במאק תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אין גרוע מבעיה "מושלכת" כוונתי לכזו שנוצרת עקב פיתרון של בעיה מקבילה; המחשב הוא P4 שמריץ שתי מערכות על HD אחד (win XP & Linux mandraek 8.2). לפני יומיים זרק לי החייגן של XP הודעה עם המספר 720 מה שגרר (לאחר ניסיונות מגוונים) פירמוט של המחיצה ובאיתחול הראשוני כמובן שGRUB נעלם וXP זינק למסך הכנסתי את דיסק הRESCUE של לינוקס וניסיתי (כמו בעבר) להתקין את הBOOT LOADER שנית רק שהפעם נראה כי יש בעיה אם הMOUNT כיוון שהדיאלוג זורק לי בסוף כל ניסיון שכזה הערה "Fatal error unable to load dev\hda1" גם ניסיון להתקין שנית את לינוקס לא צלח מאותה הסיבה רק שבהתקנה ההערה היתה שונה בזו הלשון - Unable to install boot loader your partition table is to corrupt ועלתה שאלה האם אני מעוניין ל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי כונן בפורמט FAT32, ואני מעוניין למנוע את ההרשאה של ההרצה על כל הכונן. אם אני משנה את ההרשאות בצורה הרגילה, לאחר הפעלה מחדש זה שוב חוזר למצב הישן, כי FAT32 לא שומר הרשאות. לכן אני חושב שהבעיה היא ב FSTAB. השורה נראית כך: UUID=449D-7059 /media/hda5 vfat defaults,utf8,user,uid=1000,noexec 0 1 אפילו שהוספתי את האפשרות NOEXEC, בתקווה שזה יעשה את זה, אין שום שינוי.. מה לשנות בשורה?
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם, הבן שלי מתחיל ללמוד גרפיקה ב"בצלאל". האם מומלץ לקנות powermac dual 1 ghz יקר מאד, או להשתמש במחשב pc עם windows xp - חזק ומהיר וכרטיס גרפי משוכלל? (בחצי מחיר). האם יש בעיה של תאימות בפורמטים הגרפיים בין pc למקינטוש - בייחוד כאשר מדובר ב"הבאה לדפוס" מקום בו כולם משתמשים במקינטוש ? האם יש בעיה תאימות בתוכנות כמו: freehand, photoshop וכו' ? למה למרות הכל, בשטח המולטימדיה, פרסום וגרפיקה השימוש במקינטוש נפוץ ביותר ? אשמח לשמוע המלצות.
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
התקנתי הכל , אני מקבל כתובת IP מהשרת DHCP לתחנת עבודה שלי , יכול לעשות PING מהתחנות עבודה לכתובות IP אבל לא יכול להגיע לאתרים.(מהשרת עצמו אני יכול) משום מה השרת DNS המובנה לא עובד והDHCP לא עושה FORWARD ל DNS שהוא מקבל מהספק שרות. איך מסדרים את הFIREWALL כך שיעביר לתחנות את ההגדרות IP שהוא מקבל מהISP ? תודה. ???
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קבצי .o.out ו.irv זה קבצי לינוקס? אם כן איך אני יכול לערוך אותם?
-
- 0 תגובות
- 923 צפיות
-
-
אני מתכוון בלי להתקין סיפריות של IA32 וכל הסיבוך?
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אני צריך את הספרייה הזאת לתוכנה Mcu8051IDE וכל הבעיות התחילו כשראיתי שהדרישות היו חבילות של tk / tcl למי שמכיר.. בקיצור יש תת חבילה שאני לא מצליח להתקין בכלל, הורדתי את ה RPM שלה וחילצתי, לא עזר, כנ"ל DEB. כנראה בעיה ב arch-linux עצמו. והאינטרנט לא סיפק לי תוצאות, אני קצת מתעצל לשאול במקום אחר, אולי מישהו פה מנוסה עם TK שאני מקווה שיוכל לעזור לי..
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-