עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב, לאחרונה החלטתי להתקין לצד Windows 7 את מערכת ההפעלה הפתוחה Ubuntu. את ההתקנה ניסיתי לבצע מתוך DOK שכן למחשב הנייד שלי אין כונן אופטי. ביצעתי את ההכנות להתקנה כמו שמוסבר באתר www.ubuntu.com ואף הצלחתי לעלות את המערכת ישירות מה-DOK לצורך ניסיון. כאשר אני מנסה להתקין את מערכת ההפעלה, ולאחר בחירת האופציה של סידור מחיצות אוטומטי על ידי תוכנת ההתקנה, תוכנת ההתקנה עוברת למסך הבא ונתקעת. רציתי לדעת האם מישהו יכול להסביר לי מה מקור התקלה וכיצד לפתור אותה. בתודה מראש לכל העונים, ליאור.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by CoronaLover,

שלום, התראד הזה מיועד לכול האנשים שחושבים שfluxbox הרבה יותר מכוער מKDE או GNOME ולכן לא משתמשים בו אז לכם (וגם לאלה שסתם רוצים להגיב בקשר למראה של שולחן העבודה שלי ) אני מציג תמונה של fluxbox ala OSX תגובות? נ.ב. התמונה נמצאת על המחשב שלי ואתם רואים אותה (אני מקווה) כי רץ אצלי אפאצ'י ;D אז לא להרוג אותי אם זה איטי....יש לי רק ADSL 0.5

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. היא עובדת בעיקר עם פריהנד ופוטושופ, ויוצרת כל מני מודעות ועלונים. כמו כן, חשוב שתהיה דרך לציצור רשת בינו לבין פיסי, ולחלוק דרכה אינטרנט מהיר. על איזה מק אתם ממליצים (התקציב לא גבוה)?

• 27 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. Started by BiMbA,

הורדתי Linux SuSE-8.1-LiveEval-i386 איך אני מתקין אותו??? עשיתי דיסקט בוט ולא הצלחתי להפעיל אותו למה???

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Haflo,

במדור המדריכים ישנה את הכתבה המצויינת של ניצן זיפמן על בניית Router ממחשב ישן יחד עם מערכת ההפעלה Mandrake SNF אולם הקישור בכתבה מוביל לאתר ההורדות של Mandrake שם לא קיימת הורדה ל SNF, מאיפה כן אפשר להוריד את Mandrake SNF?

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by roibehory,

בס"ד שלום לכולם , יש לי בעיה חמורה שאני לא יודע איך להתגבר עליה בקלות יש לי מחשב ויש לו הארדיסק בנפח 160GB (מספיק למערכת הפעלה) ניסיתי להתקין עליו לינוקס, במחשב שיש בו ווינדוס 7 ולא הלך כלום הווינדוס 7 מראה לי שאי אפשר להתקין את הלינוקס על מערכת של מייקרוסופט אנא מכם תעזרו לי זה דחוף אני רוצה להתקין לינוקס !!

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  7. Started by pssheba,

שלום המדריך מציג דוגמא לקובץ locales עבור תוים לאנגלית וגרמנית: שאלתי: האין זה עדיף להוסיף locales לתוים עבריים ? מה ה syntax להוספת תוים עבריים ? עלי לציין שהנושא של locales לא ברור לי כפי ש make.conf לא היה לי ברור ואשמח לקבל הסבר. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by vitali02,

אז ככה אני דיי חדש בכל הנושא הזה.. והבעיה אצלי שיש לי כרטיס רשת שהוא מותקן בתוף המחשב(PCI) לא דרך USB כשאני נכנס לBACKTRACK אז יש לי אינטרנט אבל האינטרנט מופיע כחוטי למה זה לא אלחוטי?? זה אמור לקלוט רשתות.. תודה לעוזרים!!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by kokoloko,

היי, אני מנסה כבר דיי הרבה זמן והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעייה לא כל כך פשוטה. זה מתחיל פשוט - אני רוצה להתקין Windows כ Dual boot. לא, זה לא בעיית קונפיגורציה של Grub (לצערי). אני עובד על Gentoo - הWindows שרשום ליד זה בגלל ה VirtualMachine . אני יודע ש"צריך" בעיקרון להתקין ווינדוס לפני לינוקס אבל הפעם ויתרתי על התענוג והתקנתי קודם Gentoo. לפני מספר ימים החלטתי שהגיע הזמן להתקין Windows - הייתי צנוע: Windows XP sp1. השלב הראשון שעשיתי הוא כמובן לגבות את הMBR שלי. (אני לא אפרט איך - אתם יכולים להזיק לעצמכם. מנסיון) אחרי זה אמרתי מה כבר יש לי להפסיד והמשכתי בדרך הרגילה. Reboot למכונה והכנסה של Windows XP sp1 (מקורי כמובן... ) והנה ממשיכים........ אז זהו …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shlomy79,

האם קודי יעבוד בלינוקס כמו שהוא עובד בחלונות? או שאני יצטרך להתקין מקודדים נוספים תודה על העזרה מראש שלומי ברוך

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by psyco,

שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  12. שלום אשמח לעזרה . אני רוצה לעשות רשת בין שתי מחשבים מחשב אחד ויסטה מחובר לאינטרנט עם כרטיס רשת אחד והכרטיס רשת שני חיברתי בכבל מוצלב למחשב השני עם LUBUNTU 13.10 64 BIT הצלחתי די בקלות להגדיר ICS בויסטה כלומר שיתוף אינטרנט וזה עובד טוב אני רוצה לשתף תקיה אחת בווינדוס ותיקה אחת בלינוקס והצלחתי להגדיר את זה בווינדוס וגם באמצעות SAMBA הגדרתי תיקיה נוספת בלינוקס לשיתוף בווינדוס אני רואה ברשת את ההמחשב עם הלינוקס ואני רואה גם את התיקה ששיתפתי אבל כשאני מנסה להיכנס אליה אני מקבל EROR כזה נראה לי זה עינין של הרשאות . איך אני מסדר את זה ? מה שמוזר שאפילו שהגדרתי בסמבה לתיקה להיות נגישה לכולם גם קריאה וגם כתיבה עדיין…

13. Started by omertgm,

שלום, ראיתי את הכתבה הבאה: http://www.extremetech.com/computing/180291-with-the-death-of-windows-xp-now-is-the-perfect-time-to-switch-to-linux שבקיצור מאוד (לא קראתי הכל) מציעה לעבור לאובונטו אחרי ש XP סיימה את דרכה מבחינת עדכוני אבטחה וכו' הצרכים מהמחשב הם הורדות וצפייה בסרטים FHD. המעבד חלש ולכן אני חייב את כ.המסך כדי לנגן חלק. א. איזו גרסת לינוקס מומלצת לצרכים פשוטים אלו? ב. בהתחשה בחומרה שיש ב-HTPC שלי (אולי יהיה מוכר למישהו, זה עם הלוח שנשרף וחזר לפעול) האם תהיה לו בעיה? -כמה התעסקות ולמידה זה דורש לעבוד עם אובונטו? -האם תהיה חוסר תאימות בגלל הרכיבים הישנים? ג. האם עדיף לעבור ל- WIN7 (נגיד גרסת starter)? או שבכלל להמשיך עם XP לנצח? תודה ושבת שלום!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by udicol,

כתבה בנושא : http://www.ynet.co.il/articles/0,10211,L-2062096,00.html

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by csohad,

המחשב הכי ישן שעובד אצלנו כרגע הוא איימק (233) ההוא הראשון. הוא כבר מתחיל להראות סמני זיקנה. אנו משתמשים בו בעיקר לאינטרנט, office, ופוטושופ. למרות שנראה לי שהדבר הכי כבד שהוא מריץ זה מערכת ההפעלה 9.2.1. הרחבתי לו את הזיכרון מ-96 ל-192 (שני DIMM של 128 זה המקסימום שהוא מקבל). השאלה היא האם אתם חושבים על חלקים נוספים שכדאי לשדרג כך שאפשר היה להשתמש במחשב עוד זמן (שנה-שנתיים לפחות)? או למשוך זמן ואז לקנות מחשב חדש. (אני יודע שאתם אוהבים לדעת תקציב - אז זה תקציב זה לא ממש הבעיה אבל בכל זאת אני לא אוהב לזרוק כסף אך מצד שני גם לא מוכן לעבוד קשה בשביל לחסוך כמה שקלים ie OC). תודה אוהד

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אהלן חברים. יומיים אני יושב על המחשב ומנסה לפתור בעיה. מאוד פשוט - רציתי לעדכן גרסא באייפון 4 שלי, לא הלך, והלכתי לתחנת שירות לאפס את האייפון חזרתי לביתי עם אייפון ריק ו"חדש", במטרה לחבר לאייטונס ולהפעיל גיבוי או להתחיל להשחיל אליו תכנים (מוזיקה, רינגטון וכו') פתאום מסיבה לא ברורה, האייטונס לא מזהה את האייפון. אני רואה שהאייפון במנהל ההתקנים רשום תחת "לא מוגדר", והאייטונס שולח לי הודעה שצריך להתקין גרסאת 64 ביט (שכבר הורדתי). אלה התמונות שמבהירות כמה שאפשר על התקלה. אין כל זכר לApple Mobile Device בתהליכים או בשירותים בלוח הבקרה.

• 3 תגובות
    • 10.6k צפיות
  17. Started by עידן192,

היי כולם. בהמשך לאשכול שלי ומלפני מספר שבועות, הכל עבד בסוף מצויין ותודה. החלטתי אבל לאחרונה לעדכן את המערכת ל-10.6.2. היא אכן התגלתה כהרבה יותר יציבה ותואמת את החומרה שלי, אבל ל-ATI x300 שברשותי לא הצלחתי להתאים kext-ים (אחרי העדכון)! ניסיתי את גרסאות ה-x300_c005/008 המפורסמות - לא עזר. ניסיתי לערוך את ה-kext של ה-9700 כפי שמוסבר בכמה מקומות ל-Device ID שלי - גם לא עזר. מה שאני לא עושה - מופיע לי במאפייני המערכת שה-kext לא מותקן. האמת היא? שדרייברים לא "כזה משנה" לי כמו לשנות את הרזולוציה שתקועה על 1280x1024 (ל-1680x1050). ניסיתי אז להתקין את switchres ו-switchresx... דיי מתסכל, אבל לא עזר. אשמח לשמוע כל רעיון אפשרי, תודה!

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם. יש אפשרות להעביר את ההגדרות של פיירפוקס (סיסמאות שמורות,סרגלי כלים,מועדפים וכו'..) מהווינדוס ללינוקס? עוד שאלה. הבנתי איך אני מוריד תוכנות אבל בשביל זה אני צריך לדעת את שם התוכנה. יש אפשרות לראות את הרשימת תוכנות שאני יכול להוריד מסודרים לפי קטגוריות? אני משתמש בפדורה 12 עם KDE

• 0 תגובות
    • 973 צפיות
  20. שלום רציתי לדעת אם קיים אמולטור שאני יכול להתקין על הווינדוס והוא ידמה סביבת מקינטוש...?

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  21. אם אני מוריד גירסת Live CD של הפצת לינוקס כלשהי אני יכול להריץ אותה כל פעם שאני מכניס את הדיסק מבלי לפתוח מחיצה חדשה ולהתקין עליה את ההפצה? אם כן אז זה גאוני, תמיד רציתי לנסות Ubuntu / Kubuntu.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אורח מוטי
    Started by אורח מוטי,

שלום לכולם קיבלתי לרשותי מחשב נייח ישן בעל ווינדוס XP יש לו 512 MIB זיכרון , 160 ג'יגה הארד דיסק, לא בדקתי מעבד ולוח אם.. בכל מקרה הגעתי למסקנה שאין לו שימוש מלבד להתקין בו הפצת לינוקס כלשהי למטרת התנסות ולימודים עם מערכת לינוקס מה דעתכם, יש איזו הפצת לינוקס שתרוץ טוב על המחשב הזה לפי הנתונים שרשמתי? ואם יש לכם רעיונות לשימוש אחר במחשב אשמח לשמוע (: תודה רבה

• 4 תגובות
    • 4.4k צפיות
  23. adobe photoshop CS יש עברית אך הפוכות , אם אפשר לשנות שיהיה כיוון עברית נכון .(להקליט עברית נכון) ? מיניב

• 6 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. Started by tom123,

ברשותי קובץ dmg שהורדתי (אני בווינדוס עכשיו) ואני רוצה לצרוב אותו למק שלי... איך אני עושה את? יש לי OS9

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by assaf990,

משתנה בתוך סקריפט: X=6598 אני רוצה לחלק אותו ב- 10000 כך שיהיה 0.6598 איך עושים זאת?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.