עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by magus972,

מישהו כאן הצליח להפעיל על הMANDRAKE MNF 8.2 את הADSL של WOW ? מאיפה הבאתם את הפרוטוקול PPTP VPN ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by matanya,

מדובר ב Centos עם קרנל: 2.6.18-164.15.1.el5PAE העתקתי את הדיסק למערכת חומרה אחרת. במקורי lspci : 02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82574L Gigabit Network Connection 03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02) ובנוכחי: RTL-8169 ביצוע ריסטרט לדימון לא עזר. אני שואל שוב האם זו בעיה של דרייבר, או עניין אחר. בפוסטים הקודמים הזכרתם שזה אולי בעיה ב dev , האם אתם יכולים לשלוח אותי ללינק, שמסביר כיצד להגבר על הבעיה? (אם אין בעברית, אז באנגלית). כמו כן כתבתם, שיש לקמפל את הקרנל מחדש.למשתמש חלונות זה נראה קצת מוזר בשביל התקנת כרטיס רשת, וגם קצת מבהיל. אם תוכלו לציין לינק שמבהיר את העניין.

• 27 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by omnius,

בכל פעם שאני מפעיל לינוקס על המחשב, המסך לא מראה את כל התמונה, מתחיל לרצד, ומראה לפעמים את אותה תמונה פעמיים על המסך. ניסיתי את זה כבר עם כמה גירסאות לינוקס. נראה לי שזה משהו ברזולוציה, הבעיה היא רק איך אני משנה את זה? מחשב ישן, כרטיס מסך ישן יותר, אבל אם זה מריץ XP זה אמור להריץ לינוקס

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by DUDIDOO,

שלום לכולם דבר ראשון.. אז ככה יש לי מערכת 7 המותקנת על המחשב...שמתי VMWARE ע"מ שאוכל להתמצא בלינוקס העלתי וחשוב להסביר שהכל תקין ועובד (כולל עדכנונים וכו..) הבעיה שיש לי זה שהעכבר לא מכוייל ז"א שאני רוצה לסמן משהו אני צריך לזוז שמאלה ולחנש עד שזה נלחץ בבחירתי אני לא מכיר את המערכת ואולי מישהו נתקל בזה או יכול לייעץ מה לעשות .. הורדתי את הגרסה החדשה 10.10 וגם פתחתי עוד סשן עם גרסה 9 (חשבתי שאולי זה יעזור ) ועדיין ללא שינוי אשמח אם תוכלו לעזור.. תודה

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Menuval,

היי, ברשותי מקבוק בלאק שרכשתי לפני חצי שנה, המחשב מתוחזק ברמה גבווה ואני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמיים שהשתמשתי בכונן התקליטורים שלו. הכונן פולט לי החוצה המון דיסקים , גם את הדיסק המקורי של ההתקנה של חברת אפל. פשוט לא מצליח לקרוא אותם. מישהו מכיר ?

• 0 תגובות
    • 849 צפיות
  6. Started by assaf990,

יש לי קובץ טקסט. ואני צריך לאתר את הערך המספרי הראשון שבא לאחר המילה good time: כיצד? למשל לקובץ הנ"ל אני רוצה את הפלט: 0.01 0.09 dudu good time: 0.01, 0.02 yaron dr eat dogs goot time: 0.09, 6.02 kurgel תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. גבירותי ורבותי, אני שמח להודיע שבקרוב אני קונה הארד דיסק 60 ג'יגה ודבר ראשון שאני עושה זה מתקין את לינוקס בתור מערכת ראשית! החלטתי שהכי כדאי יהיה להתחיל עם רד האט 7.3, את ההתקנה אני כבר מכיר כימעט בעל פה, מה שיותר אני לא מכיר זה את ההגדרות... האם מישהו יכול לתת לי טיפים כיצד ואיך להגדיר שם את החיבור כבלים שלי? מישהו אולי יכול לתת כמה טיפים או אזהרות לגבי הגדרות דברים? מישהו מכיר אתר עם מדריכים נורמאלים (לא חובה בעברית, וחוץ מהמדריך המקורי של רד האט..)?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. ביום ראשון אני צפוי לקבל תצעצוע החדש סוף סוף אני מתכנן להתקין אליו ויסטה במחיצה אחת ואבונטו באחרת המחשב יהיה אם מעבד Q6600 כרטיס מסך 8800GT 4 גיגה זיכרון כרטיס טלוויזיה וארד דיסק 500 גיגה אז איזה אבונטו להוריד? מה להתקין קודם ואיך לבחור או להכין מחיצה לאבונטו? האם יש ביטורנט לאבונטו? FF מגיע מובנה באבונטו? והאם יש מקביל לIE TEB באבונטו? צריך מקודד DIVX ומקודדים אחרים או שיש בתוכו? בתודה קרירין

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. הי, התחלתי לעבוד עם OS X (10.9.4 ויש לי 2 בעיות. הבעיה הראשונה - אני לא מצליח לגרום ל flash player לעבוד. ניסיתי להתקין את ה flash player גם דרך האתר של adobe וגם בעזרת המדריך הזה: https://forums.adobe.com/thread/1267823 ה flash player עצמו מותקן במערכת אבל הוא לא פעיל (אי אפשר לראות סרטונים ביוטיוב\פייס או כל דבר מבוסס פלאש גם ב FF וגם בSAFARI) *עם כרום אין בעיה והפלאש עובד (הכרום כבר כולל את הפלאש). הבעיה השנייה: ספק האינטרנט או התשתית חוסמים לי את הגישה לאתרי גוגול בדפדפן safari. כולל את כל האפליקציות של גוגל כמו DRIVE ל OSX. ב windows אין את הבעיה הזו. ברגע שאני מחליף את חיבור האינטרנט בזה של הפלאפון - הבעיה נעלמת והכל בסדר. באיזו דרך הספק מגביל אותי? ומה אני צריך …

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. אופפ... שמעתי רבות על הניהול של "ידע".. אבל enough is enough... אני מחכה יותר מחודש וכל יום מובטח לי שלמחרת המחשב ישלח.. או שהוא בהתקנה.. בזיון..

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. ערב טוב, זו שאלה שראיתי באיזה מקום וזה בדיוק משהו שגם אני הייתי רוצה לדעת. רציתי לדעת אם יש שיפורים \ עדכונים \ שדרוגים כלשהם בפענוח הצפנות WPA2-PSK? אני שואלת על פענוח ללא מילון וללא שימוש ב REAVER. ואם מישהו מבין....: האם יש דרך לעקוף נעילה של WPS? ובקשר לנ"ל, האם יש אפשרות לאפס הגדרות, מרחוק, של ראוטר שיש לו נעילה של WPS? _ (הכוונה שהוא יתאפס ויחזור לברירת המחדל שלו, ללא הצפנה) תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. שלום כולם !! התערבתי היום עם אחי ששרתי Hotmail פועלים על לינקוס לפי דעתי ולפי דעתו הם על ווינדוס אנא עיזרו לי לשבור אותו ולזכות ב200 ש'ח ! נ.ב הבחור רוצה לינק תודה מראש לכל העוזרים צפו לרווחים ;D

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by Googleness,

בפעם הקודמת שהתקנתי 64 ביט (יש לי מעבד תומך) אכלתי הרבה קש מהFLASH שלא קיים וכל מיני תוכנות... האם בגרסה החדשה אפשרי להתקין את ה64 ביט או לוותר על זה? בכלל מה היתרון ב64 ביט? זה משנה משהו אם כל מה שאני עושה זה עבודה ברשת? אה ועוד דבר.. שאני מתקין הפעם אני רוצה לעשות את המחיצות בעצמי לא שאובנטו יעשה לבד.. אז עם פרטישן מג'יק אני מפנה לא שטח ריק על ההארד דיסק איזה 12/20 ג'יגה יספיק ואז כמה לעשות לכל מחיצה ואיזה צריך? (יש 3 אם אני לא טועה?)

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  14. ידיעה שפוסמה ב-Ynet, בלינק הבא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3392233,00.html

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  15. הסרתי את סיסמת המשתמש בלינוקס (זאת אומרת בחשבון משתמש בסיסמה כתוב - "אין"), אבל המערכת ממשיכה לדרוש ממני סיסמה כל פעם שאני מנסה להתקין או להסיר משהו או להשתמש בפקודת sudo והוא לא מקבל לא את הסיסמה הקודמת וגם לא כשאני משאיר את שדה הסיסמה ריק.... איזה סיסמה צריך לכתוב?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Enigma209,

לפי הכתבה הזאת http://www.tomshardware.com/hardnews/20050606_162637.html נאמר שאפל עוברים למעבדי אניטל והמעבר יושלם בתוך שנה... זה אומר שאפשר יהיה להתקין OSX על מחשבי X86????

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אובונטו 8.04 server TFTP\DHCP\PXELINUX\SAMBA המצב כרגע שאפשר לעלות מPXE ולעלות Acronis True Image ו-Acronis Disk Director. אני מעוניין לדעת איך איך ניתן לעלות גם מקבצי ISO, לדוגמא Ghost 14, או WinPE. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. שלום רב, אני חדש בעסק. אני מנסה להתקין לינוקס כמערכת ראשית על המקבוק שלי (שתחליף את mac os x). בנסיון להבין אם אפשר להעביר את הקבצים בין המערכות ניסיתי תחילה עם מכונה וירטואלית. פירמטתי את ההארד דיסק החיצוני לפורמט Mac os exstended שאמור (עפ"י מה שקראתי) להיות תואם ללינוקס. כאשר אני מנסה להוריד קבצים שהעליתי במק ללינוקס אני מקבל הודעה אדומה שאין לי ההרשאות המאימות. נכנסתי לטרמינל לתיקיה של ההארד דיסק ואני רואה שכמעט לכל הקבצים יש את כל ההרשאות. מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את העניינים? שאלת הבנה: אני מניח שהבעיה היא ב file system ולא בהרשאות. למה לינוקס מתריע על בעיית הרשאות?? תודה רבה, מיכאל ושאלה נוספת: מה דעתכם על Mint Linux?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by MadGhost,

שלום לכולם! קניתי dedicated server מחברה מסוימת , והמערכת הפעלה שמותקנת היא debian 5.0 . משום מה החברה מסרבת לעזור לי להתקין על השרת VNC - בשביל שאני אוכל לעבוד איתו... אני יודע שיש דרכים להתקין מרחוק את הvnc server , אבל ביינתים לא הצלחתי. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי או להפנות אותי לאיזה מקור שמסביר איך אני יכול להתקין את הסרבר מרחוק... תודה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Rammler1983,

למה אתר הסקירות Distrowatch לא נמצא בנעוצים? לדעתי הוא חיוני כדי לתת מידע על כל מערכת שיוצאת

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by le011,

שלום לכולם איך מפעילים את הפונקציה של NWIEV (ריבוי מסכים) של NVIDIA באוובונטו 8.04 האם היא קיימת ביכלל? תודה

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  22. Started by omrij,

http://www.efi-x.com/index.php?language=english עד עכשיו המוצר הזה היה בעיקר בדיחה, אף אחד לא ממש האמין שיצא בגלל עיכובים אינסופיים וחוסר מידע מצד המפתחים. כעת, לאחר שאנשים כבר קיבלו אותו ויש דיווחים (אם כי לא ביקורות מקצועיות) שהוא פועל אולי כדאי שגם פה ישמעו עליו (לאלו שלא מסתובבים בINSANELYMAC בזמנם החופשי ) מדובר ברכיב חומרה שמתחבר ללוח האם, לחיבור הUSB - החיבור של ה10 פינים ומאפשר להפעיל את מערכת ההפעלה לאופרד על חומרה רגילה של PC בשונה מהאקינטוש טיפוסי, אין פה עבירה על החוק מכיוון שלא נעשה שינוי במערכת עצמה כמו הפצות OSX86 שונות (שזה מה שהופך את העניין ללא חוקי), הרכיב מאפשר התקנה של המערכת מדיסק מקורי של לאופרד. הרכיב ניתן לעדכון (כך שבעתיד נראה תמיכה רחבה …

• 84 תגובות
    • 12k צפיות
  23. דרישות: 1. התאמה למפרט שלי (כולל 4GB DDR2 ומערך RAID0 בנוסף) 2. סימולציות של MODELSIM SE - משתמשת בת'רד בודד ותלויה בעיקר במהירות המעבד, FSB וזיכרון לעיתים עד 4GB. 3. צריכה להיות ידידותית מספיק למשתמשים טכניים אבל לא מנוסים בלינוקס. 4. ביצועים מקסימליים - לא חשוב יכולות נוספות או ממשק יפה (רק שלא יהיה CMD בלבד ). 5. התקנה נוחה של תוכנות עזר כמו עורכי קוד או תוכנות להשוואת קבצים כגון KDIFF. תודה מראש, TMP

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. ^ עומד לפני קניית מיני מק.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.