עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Amitai,

שלום! יש לי לוח MSI 6119. על לוח זה יש לי מעבד אינטל 500MHz, וזיכרון 128SDRAM במהירות 100MHz. לאחרונה רציתי לשדרג את כמות הזיכרון במחשב שלי ולהוסיף עוד סטיק של 256 מ"ב, אך נתקלתי בבעיה: איני בטוח אם הלוח שברשותי תומך בזיכרון הנ"ל. הדילמה נובעת מכך שבאתר המוצר נאמר שיש תמיכה ל 384 מ"ב זיכרון, אך בתוכנת SiSoftware Sandra נאמר כי יש תמיכה רק עד ל256 מ"ב. אשמח אם מישהו יוכל לפתור את בעייתי. קישור ללוח: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=105&MODEL=MS-6119 ההודעה של התוכנה: SiSoftware Sandra Memory Controller Error Detection Method : None Error Correction Capability : None Supported/Current Memory Interleave : 1-way / 1-way Number of…

• 5 תגובות
    • 984 צפיות
  2. Started by thegodx,

תגידו כמה זיכרון אני יכול לנכניס על הלוח שלי? אני חושב שהלוח תומך עד 3 ג'גיה אבל אני לא בטוח מישהו יכול להגיד לי במדוייק? (לוח גיגבייט K8NS עם NF3 הדגם שבחתימה)

• 6 תגובות
    • 482 צפיות
  3. Started by matan007,

אני בונה מערכת HTPC ממחשב ישן שהתקלקל. אני מתכן להתקין זיכרון של 2GB DDR3 כל שהוא. האם זה מספיק לניגון סרטים ב- FHD? הערה: אני הולך להריץ את הסרטים על הכרטיס.מסך המובנה של הלוח, אם זה משנה משהוא לגבי הזיכרון שנחוץ. אני קונה את הלוח אם מהחנות TMS ככה שהזיכרון חייב להיות מהם! איך הזיכרון הזה למשל: http://tms.co.il/product/7901 התקציב שלי מאוד קטן וכמה שיותר זול עדיף. שאלה נוספת: יש לי 1GB DDR2, האם אפשר להתקין זיכרון מסוג DDR2 על סלוט של DDR3?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. מה כמות הזיכרון המומלצת למחשב HTPC לסלון? ישמש למשחקים(בינוניי לא כבדים) מוסיקב, סרטים וקצת אינטרנט. במידה ואני מתקים עליו Vista home premium בשביל תוכנת המדיה סנטר. האם יספיקו לי בהחלט 2GB? או כדאי להשקיע ולשים 4GB זיכרון? ( תוספת של כ 300 ש"ח אם אני מגדיל) האם עם הVISTA ומשחקים הזיכרון יהיה גבולי? תודה!

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by K0sTa,

יש לי 512X2 שעובדים על 400MHZ עם אוברקלוק של 452MHZ, האם כדי לי להוסיף עוד 786 זכרון פנימי ולקבל 4 סטיקים,1810 מ"ב זכרון שעובדים על 166MHZ או להשאיר כמו שזה או להוסיף רק עוד 512 ואז לקבל 1536 זכרון שעובד על 266. או להשאיר כמו שזה... תודה

• 3 תגובות
    • 454 צפיות
  6. לוח האם שלי הוא GA-81945GZME-RH קבלו תמונה http://www.pconline.com.cn/market/tw/ztbd/0609/pic/0906_10kdiy_3.jpg [move]השאלה[/move] האם יש לי רק שני חריצים בהם אני יכול להכניס זכרון ראם??? [move]שאלה שנייה[/move] איך אני יכול לדעת אם הם רצים על דואל צ'אנל :s05: תודה רבה

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  7. ברשותי 2 כרטיסונים של 256 מגהבייט כ"א - סה"כ 512 מגהבייט. קיבלתי מחבר כרטיסון נוסף של 256 מגה. אני חוששת שאם אחבר אותו (יש לי סלוטים פנויים) אקבל אמנם 750 מגה אך הזכרון לא יעבוד dual ddr ואז אאבד מהירות. מה כדאי לי לעשות ? להישאר אם 512 מגה או להוסיף את הזכרון ולקבל 750 מגה? מעבד: 3200 Athlon 64 ביט לוח תומך dual ddr של גיגהבייט

• 45 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום .קצת עיון בדפי ההיסטוריה של עולם המעבדים עשיתי סקר רק מתקופת ה DDR עד DDR 2 והנה מה שיצא אינטל 478 775 AMD 462 754 939 940 AM2 AM3 בציון ביניים ש 940 היה לשרתים לפני צאת ה AM2. לא מעניין אותי ויכוחים מי יותר טוב אני רוצה לדעת למה. אינטל שרדה יפה את השנים עם שני סוקטים ואילו AMD שאני מעדיף פיתחה 5 !!!.החמישי אולי שמועות אבל בכל זאת ציינתי.את המעבדים לא ציינתי כי זה לא משנה מחכה לתשובות הרבה תודה לכולכם.

• 9 תגובות
    • 635 צפיות
  9. Started by LinKinG,

יש לי 1 GB זכרון על המחשב בשני סלוטים של 512MB ואני רוצה להוסיף עוד 1 GB השאלה היא אם יש הבדל בין שני סלוטים של חצי גיגה כל אחד לבין סלוט אחד של גיגה. מה עדיף?

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  10. Started by daniel.segal,

שלום, ברכושי יש את לוח האם MSI K9N6PGM2-V2 רציתי לשאול כמה סלוטי זיכרון יש לי בלוח זה?

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  11. עם תג מחיר גבוה משל לוחות B660 רבים אחרים אך נמוך מזה של לוחות Z690 ממוצעים, מצאנו את לוח האם הזה יושב במקום טוב באמצע - כל מה שצריך לדעת על B660 GAMING X DDR4 של GIGABYTE מחכה לכם בפניםלכתבה

12. Started by nec_000,

אחרי שכוסה בכל מקום ברשת אחיו הגדול 10900k, ואחיו הקטן 10600K (שהוא המעניין יותר בינהם) נשאלת השאלה - הכיצד ממוקם ועד כמה כדאי הוא אח הסנדוויץ הידוע בשמו 10700K ? הנה מה שסטיב מ- HU חושב:

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. ההשקה הרשמית המתקרבת של עידן ה-AM5 וה-Zen 4 באמצע החודש הבא מרגישה קרובה במיוחד תודות להדלפה עדכנית נוספת לכתבה

14. אז לאחר מחקר מקיף באתרים רבים ולאחרונה באתר הנפלא הזה, החלטתי לבנות מחשב חדש על בסיס A64 אך פתאום צצו כמה מחשבות שגרמו לי לפזול שוב לכיוון אינטל. - נראה לי שאינטל קצת יותר מתקדמים מבחינת chipsets, תמיכה ב-DDR מהיר יותר, PCI-EX ועוד. אם אני מחפש מחשב בעיקר ליישומים כבדים בסביבת windows xp/longhorn ורוצה להנות מפלטפורמה חדשה - מה המקביל בעולם אינטל ל- socket 939 - כלומר ארכיטקטורה שתישאר זמן רב? - איזה מעבד מומלץ היום ליישומי windows בסיסיים, הרצת שרתים על המחשב וקצת משחקים ? האם זה prescot או northwood? תודה

• 9 תגובות
    • 696 צפיות
  15. Started by sapartil,

אפשר להגיד שאני לא מבין באלקטרוניקה של מחשבים אבל מה שכן הצלחתי להבין משוק המחשבים שיש הרבה דרכים להרכיב מחשב. כשהסתכלתי באתרי מכירות של מחשבים ניתקלתי במילה VIA וגם ניתקלתי באתרים שמציינים כיתרון שהמחשב שלהם אינו VIA. מה היתרון כשזה לא VIA ומה זה VIA ביכלל ?

16. כן, שומו שמיים אני קונה AMD, רק כדי להתנסות ולראות מה החרא הקטן שווה ( ;D). כמקובל כיום אני אבחר ב-1700+ 0.13 מיקרון משולב עם איפוקס עסיסי, וכאן נכנסת הדילמה, מה כדאי יותר ? איפוקס מבוסס נפורס 2 או KT400 ? כאשר אני בהחלט לא צריך את הכרטיס המסך המשלוב אלא אפשרויות אוברקלוקינג נדיבות מאד, וביצועים חזקים. ללוח יצורף סטיק זכרון PC3200 של קרוסאייר.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Dilbert Marker,

אינטל כנראה ממש רוצים שאני אמשיך לחכות עד לקניית המחשב הבא שלי, כי עכשיו אני רואה שברבעון השלישי של השנה מתוכנן לצאת מעבד E4500, שיפעל בתדר 2.2GHz ויהיה בעל מכפלה של 11. מקור: http://techreport.com/onearticle.x/12023

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  18. שמועה חדשה מבטיחה לנו שיתוף פעולה חסר תקדים בין שתי היריבות הגדולות כבר במהלך השנה הנוכחית לכתבה

19. יש לי: 256x2 (512 MB) MB Dual DDR SDRAM PC3200, Real Clock: 200 MHz Effective Clock: 400 MHz, Micron Tech. Intel Pentium 4 530J, 3GHz (15x200) 1Mb 800FSB LGA775 #530 רוב הזמן ניצול הזיכרון עומד על 95% גם כשה-emule לא עובד. וכמובן שהוא איטי ולפעמים נתקע לזמן ארוך. 1. להחליף או להוסיף? 2. כמה מומלץ? 3. מה המקסימום שיהיה אפקיבי למעבד הזה? 4. איזו חברה מומלצת?

• 1 תגובה
    • 400 צפיות
  20. Started by veredaniel,

שלום לכולם משום מה אני לא מצליחה להיכנס לbios של הלוח dfi 661 fx ניסיתי delete וctrl s וesc ושום דבר לא עזר אולי מישהו מכיר את הלוח ויכול לעזור תודה

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  21. Started by moris,

היי! אני מאוד מקווה שזה הפורום המתאים אם לא סלחו לי! כיצד אני נכנס "לביוס" במחשב מאוד ישן? ניסיתי להכנס עם DEL או F1 אך לא הולך יש עוד הצעות? המון תודה!

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  22. Started by lempsar,

שלום יש לי לוח abit an7 עם כניסת Firewire על הלוח. מערכת ההפעלה (win 2000 pro sp4) רואה את הכניסה (control_panel->system->hardware->ieee 1394... ( . כשאני מנסה לבצע קישור (תוכנת DV) למכשיר DV המחובר לכניסה זו, התוכנה טוענת שכלל אין DV device במערכת. עדכנתי Firmware (abit, nforce400) באתר של abit . האם מישהו יודע מה הבעיה ?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  23. Started by Tall-Guy,

ככה, לפני כחודשים קניתי מחשב AMD 64 2800+, עם לוח אם של Abit KV8 Pro. הרכבתי את כל העסק במארז Compucase 6A19 חדש שהזמנתי. לאלו מכן שמכירים את המארזים האלו הם באים עם שני מאוררי 120MM גדולים. הלוח אם מגיע עם כמה כניסות של 3 פינים למאוורים - Cpu Aux 1 Aux 2 System חיברתי את המאורר של המעבד ל CPU, את ה Aux 1 למאורר ה 120MM הקידמי, Aux-2 ל - 120 האחורי, ואת ה System למאורר כרטיס המסך. לאחרונה התחלתי לקבל שגיאות מוזרות מ uGuru (תוכנה שמגיעה עם לוחות Abit שמפקחת על מהירות המאוררים). המד מהירות של המאורר 120 ממ הקידמי אדום, ואינו זז - למרות שכאשר פיזית אני פותח את המחשב אני רואה שהוא מסתובב. בדיקה בביוס הראתה לי שמשום מה המאורר האחורי מאורר בסדר גמור וקצב ה RPM שלו זז בצורה נור…

• 7 תגובות
    • 666 צפיות
  24. זה חוזר על עצמו, באיטניום, בפנטיום 4, בפנטיום M. תמונה של מערכת עם כפול ליבה מבוסס פנטיום 4 (Smithfield 800): זכרון DDR2-667, לוחות אם מבוססי ערכת מעבדי מערכת 955X, ו FSB של 800MHz, הליבות רצות ב 3.2 גיגה הרץ (מהירות השיא) ולכל אחת 1 מ"ב זכרון מטמון. כפולי הליבות מבוססי הפנטיום 4 של אינטל אמורים לצאת לשוק ברבע השני של 2005. נקודה מענינת, המספר "4" מושמט משם המעבדים (שהם בעצם פנטיום 4). מקור: http://www.theinquirer.net/?article=21517 האתר של אנאד-טק נותן דיווח די עדכני של ה IDF http://www.anandtech.com/ הערה: אז תדר העובדה המרבי לכפולי הליבה של אינטל יהיה 3.2 גיגה הרץ, זה רחוק 3 דרוגי מהירות מהשיא של אינטל כיום ה 3.8 גיגה הרץ. AMD הדגימה כפול ליבות ב 2.…

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by בלוסטון,

אני מעוניין לקנות את המחשב הזה.... דיסק קשיח: 80GB זכרון: 512MB/400 DDR לוח אם: SS939-2000/DDR1/SATA/AGP8 מעבד INTEL 2.8GH/755 CELEROM D מערכת הפעלה: XP אלה הדברים העיקריים.... אז איך המעבד??

• 3 תגובות
    • 448 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.