עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by haim652,

1) איך מעדכנים ביוס ללוח אם P5GC-MX/1333, בדקתי באתר של ASUS לא מצאתי (לוח אם של ASUS) 2) איפה בביוס נצאים המחלקות של הזיכרונות (אני רוצה לשנות למחלק של 1:1) 3) ואני רוצה לדעת המתח של הספק כדי שיספק יותר כח כדי לעשות OC טוב יותר? תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  2. Started by SagroN,

שלום לכם, קניתי לא מזמן מחשב חדש(חודש+-) עכשיו: Thermaltake 400W Intel Core2 Quad 2.4 GHZ Q6600 8MB Intel Mother-Board DP35DP Seagate 320GB SATAII 7,200 RPM 16MB HIT Kingston DDR2 4GB 800MHZ CL5 PHILIPS DVD-RW BLACK 18x Bulk GainWard 8800GTS G92 512MB 256BIT DUAL DVI Logitech MX510 Mouse Logitech Media Keyboard כפי שאתם רואים יש לי לוח אם של אינטל, DP35DP, את האמת אני רציתי לקנות של Abit או ג'יגה בייט אבל פשוט קניתי את המחשב מדוד שלי והיה לי על המחשב הנחה גדולה. בקיצור הוא אמר לי שהלוח אם של אינטל הוא מקצועי ויחזיק אותי המון שנים, עכשיו כיוון שמחירי הג'יגה היום הם מאוד ירודים, לא היה אכפת לי לקנות 4 ג'יגה(400 שקל רק) בהתחלה רציתי לקנות CL4 אך לאחר שהתעמקתי בנושא ו…

• 5 תגובות
    • 561 צפיות
  3. Started by itaim,

אוקיי זה המפרט שלי: p.4 1.4 לוח אינטל (לא יודע איזה דגם) 128 RDRAM ATi RAGE 128 32mb עכשיו אני רוצה לשדרג ויש תקציב של 1500-2000 בהתחלה רציתי להוסיף זיכרון וכרטיס מסך חדש אבל גיליתי שהלוח תומך רק בRDRAM לכן חשבתי אולי גם לקנות לוח ואז כבר להחליף גם מעבד שאלתי היא זאת: אם אפשר להחליף לוח ללוח שיאפשר לי לעשות OC למעבד?? ואם כן לאיזה ביצועים אני יכול להגיע?? ואם אפשר גם המלצות לחלקים במסגרת התקציב

• 4 תגובות
    • 465 צפיות
  4. Started by xXDevil4Xx,

1. שמעו אני רציתי לקנות את הלוח אם A8N-SLI Deluxe אבל לפי מה שהבנתי מהרבה אנשים ומהפורום שיש בו באגים ולכן רציתי לשאול אם בלוח A8N-SLI Premium תוקנו הבעיות שהיו ב-deluxe? ואם הוא יותר טוב....ושאלה בקשר לקירור שלו תגיד איך עובד בקירור הנוזלי ואם אני צריך להחליף את הנוזל או משהו בבקשה זה חשוב.... 2. אני מלבט הין ה- A8N-SLI Premium לבין DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D זה מפרט: מעבד : amt athlon 3200+ box מארז : sunbeam transformer זיכרון : geil 512m פעמיים כ.מסך : leadtek px7800gt ספק : Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply לא ניראה לי ממש לפי המפרט שאני יצתרך overclock בשנתיים הקרובות (בגלל המפרט) 3. ידוע שהלוח אם DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D טוב לאוברקלוק אבל הוא טו…

• 56 תגובות
    • 3k צפיות
  5. במזל טוב הם יוצאים, השאלה שלי היא אם הם נשארים בסוקט 775 או כמו לפי האתר של אינטל הם עוברים לסוקט אחר LGA771??? לא ראיתי בכלל לוחות באתרים של ג'יגהבייט ושל אסוס או התייחסות לסוקט כזה. האם זה שאין עוד לוחות לזה או שזה טעות באתר של אינטל? אני ממש מקווה שזה טעות כי כבר התכוונתי לקנות מחשב לפני חודש ובחרתי לוח מצויין 775 אבל דחיתי את זה ששמעתי שה-45nm כבר יוצא ולא בא לי לחפש שוב. ואם גם בארץ הם יהיו זמינים בקרוב או שזה יגיע בשלב יותר מאוחר? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 598 צפיות
  6. רציתי לדעת מהם המעבדים החדשים שאמורים לצאת בזמן הקרוב של INTEL וAMD (לשוק הביתי) ואני בימיוחד מיתעניין במעבדי הYORKFIELD ורציתי לישאול עם אלא הם המעבדים היחידים החדשים שINTEL מתכננת לשוק הביתי בנתיים (או שיש עוד)? מתי מעבדי הYORKFIELD מתוכננים לצאת? אילו ערכות שבבים מתוכננות לצאת בזמן הקרוב של INTEL? העם הם יתמכו ב PCI-E 2 ? תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 917 צפיות
  7. Started by roei88,

במעבדים של AMD יש פחות mhz יחסית למעבדים של אינטל, אז איך הם נותנים ביצועים כמו של אינטל? ואיך משוים אותם לאינטל? נגיד amd 1700+ xp שווה ל-1.7, amd 2500 barton שווה ל-p4 2.5.....? ונגיד אני קונה amd 1700+ xp ואני עושה לו oc ומגדיל את הmhz שלו ל-2000 או יותר, אז הביצועים שלו יהיו כמו של amd 2500 barton? תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  8. Started by Dano,

אוקיי אז. 1. איזה זיכרון יותר שווה: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6200 או http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1999 או 512MB A-DATA /VT מK*P הכסף בערך אותו דבר אז מה הכי טוב? (לא משנה אחריות) ואני לא מתכוון לעשות אוברקלוק אם זה משנה.. 2. איזה מוצרים (כ. מסך, לוחות אם) מתוכננים לצאת לשוק הבינוני בחצי שנה הקרובה? :s05: כי אני מתכוון לקנות אתה מחשב רק בעוד חצי שנה (לאחר החופש הגדול) תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  9. Started by manenbu,

קניתי פעם מחשב עם E2160 ברעיון שאני רוצה קואד אבל יקר לי מדי ולבינתיים אני אעשה לו אוברקלוק (והגעתי ל 3200mhz, לא רע). בכל אופן, הגיע הזמן לקנות quad ומשום מה, הקואדים המהירים (9550/9650) עולים אפילו יותר מ-i7 ממוצע. אני לא הולך להחליף את כל הפלטפורמה שלי עכשיו בשביל לשדרג ל i7 אז ההחלטה היא לקנות קואד בכל זאת. השאלה היא האם הולכים לרדת להם המחירים מתישהו? או שפשוט יפסיקו לייצר אותם והם יעלמו? האם יש יתרון כלשהו ל q9650 יותר מ 9550 ששווה את ה-300 שקל הפרש? האם AC freezer 7 rev2 שיושב לי שם עכשיו יספיק לקרר את הקואד? ספק קורסאייר 520 יספיק בשביל המעבד (אין לי איזה כרטיס גרפי מטורף וגם לא יהיה)? תודה!

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  10. יש לי כרגע 256 DDR266 של סמסונג אני רוצה לקנות עוד סטיק של אותו זיכרון ואין לי בעיה להזמין אותו כבר מחר, אבל עלה לי רעיון לקנות סטיק אחד של 512 DDR3200 וככה אני יוכל לעשות OC טוב למעבד שלי (P41600 נורפווד) ששמעתי שהוא מעולה לOC אז יש לי כמה שאלות. 1.האם כדאי לי בכלל לקנות סטיק אחד של 512 DDR400 ולעשות OC או לקנות ב200 שקל עוד סטיק כמו שיש לי 2.הלוח שלי תומך בזיכרונות עד 266 אז אם אני יסים זכרונות 400 אז לא צריכה להיות בעיה פשוט ה400 יעבדו כ266 ושאני יעשהOC הם יעלו בלי בעיה עד 400 אני צודק או טועה. 3.כמה כסף אני יכול לקבל על הזכרונות שיש לי כרגע(סמסונג 256 DDR266) הם בני שנה, וחדשים עולים 208 שקל.

• 5 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by com,

אהלן.. מי שמכיר אותי לפני הרבה זמן כתבתי המון בפורום וגם עסקתי בOC והתעסקות בלי סוף במחשב... אבל זה היה כבר לפני כמה שנים, ומאז אני לא מתעסק ולא זוכר כלום.. אז אני צריך טיפונת עזרה: המפרט הנוכחי של המחשב שלי - אפוקס 8K9A (לוח מבוסס KT400) טוינמוס 256 (400 cl2.5) ומעבד AMD 1700, מהאלה שעובדים ב0.13 מירון ומצוינים להמהרה (לא זוכר ת'שם שלהם..) ועליו גוף קירור ענק ואיכותי מנחושת (גם לא זוכר ת'שם, למרות שזה נראה לי היה sk משהו, אבל אולי אני מתבלבל..) בכל מקרה, בקרוב אני רוצה לעשות שידרוגון למחשב, משהו צנוע. אז, 1. איזה מעבדים יתאימו ללוח הזה? (אגב, אם זה משנה, הלוח הזה ידע לעבוד על באס 166, ובאסים הרבה יותר גבוהים, (הגעתי לאיזה 210 פעם) ולשנות מכפלות..) קיצר איזה מעבדים עובד…

• 10 תגובות
    • 696 צפיות
  12. Started by love-its-my-name,

אני עכשיו מסדר את המחשב וכול זה והתכנאים לא התקינו לי את הsecure ide הם אמרו שלא צריך את זה... כדאי להתקין את זה או לא? תביאו לי פקודה שמוחקת את המסנגר המזדיין מהמחשב! סעמק מחשב חדש רק התקנתי את השלט של כרטיס מסך וכבר איבדתי את המכסה של הבטריות... תעזרו לי לחפש!

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  13. שלום לכולם, הזמנתי לי לכבוד Battlefield 4 מעבד 4770K. ראשית אבקש המלצה ללוח אם וזכרונות עבור OC בסיסי עד בינוני. עד 1000 ש"ח, כל שקל שאפשר לחסוך - מה טוב - 8GB זיכרון מספיק בהחלט - אין צורך בכרטיס מסך או קול בלוח אם - נכון לרגע זה אני כנראה אשתמש בזוג כרטיסי HD6850, לכן צריך שהלוח יתמוך ב CrossFire. בעניין הנושא האחרון: כמה עניין ה CF מייקר את העסק ? יש לי 6850 שיושב בצד כבר חודשים, ובמידה ואני אצליח למכור אותו אני אעדיף למכור גם את השני ולעבור לכרטיס קצת חזק יותר. שנית, ברשותי קירור MUGEN2, האם הוא מתאים למעבד הנ"ל ? אם כן בכמה הוא עדיף\לא-עדיף על הסטוק של אינטל ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Br33z3R,

ערב משובח לכולם, לפני מספר ימים קניתי שני סטיקים של זכרונות Corsair. Corsair CM64SD512-3200 XMS (512 mb x 2). עכשיו, במחשב שלי עד כה היה מתוקן זכרון מסוג Wintec 512MB 3200 . מה שעשיתי זה לחבר בין 3 הסטיקים ועכשיו יש לי זכרון בנפח של 1.5 GB. מה שאני רוצה לדעת הוא: א) האם מה שעשיתי שווה משהו או שבעצם מה שעשיתי זה להוריד מביצועי הזכרון? ב) אני רוצה לציין שמאז שהרכבתי את הזכרונות ביחד משחק מסויים לא עובד כמו שצריך, אני לא יודע אם זה קשור אבל עדיין... ג) אם אני רוצה לעשות OC, איך אני עושה את זה? האם כדאי לי לעשות את זה? ומה אני צריך בשביל לעשות את זה? מקווה לתשובה מהירה. הנה המידע על הזכרונות עפ"י התוכנה Eversthome : [ DIMM1: Corsair CM64SD512-3200 ] Memory Module Properti…

• 13 תגובות
    • 883 צפיות
  15. מה יותר חשוב ? באס או מהירות ? נניח 2.4 גיגה הרץ 800 באס או 2.6 גיגה הרץ 533 באס ? ואילו זכרונות לקנות למעבד 2.4 800 גם חברה וגם מהירות והשאלה הנצחית איזה לוח אם לקנות ? אין הגבלה של כסף אבל אין סיבה להשיקע בלוח להמהרה כי אני לא מתכוון לעשות. אין סיבה להשקיעי בפיצרים של צגי טמפרטורה וכבלים עגולים וכל מיני לוקסוסים יש סיבה להשקיע באמינות ביציבות בלוח ללא תקלות כי הוא גם לא בשבילי ויש סיבה להשקיעי בלוח שלא יצטרך שדרוג בקרוב וגם כשנצטרך שהלוח לא יהווה מכשול ז"א להוסיף זכרון דיסקים קשיחים מעבד מהיר יותר וכו'. השימוש במחשב יהיה משחקים קצת הרבה אינטרנט מוזיקה לימודים

16. אם אני קונה מעבד Q9450 איזה לוח אם מתאים לו ? מעונינת בלוח או של גיגה בייט או אסוס עד סכום של 550 שח. האם אני צריכה להתקין מערכת הפעלה 64 ביט ? האם מערכת הפעלה XP תאפשר ביצועים מרביים עם המעבד Q9540 ? האם תהיה הורדת מחירים של מעבדים בחודש זה ? נדהמתי לראות באתר גיבור מחשבים שהמעבד Q9450 עלה מחירו מ-1550 ל-1900 שח השבוע ,מוזר?? האם קיים כרטיס מסך השווה בביצועיו לGT 8600 ובמחיר דומה של חברת ATI ? מומלץ בכלל הדבר ? pCI לא AGP

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  17. Started by b127,

שלום חשבתי לעצמי יום אחד 1 למה לא עושים ציפסט שיריץ זכרוונת בארבע ערוצים, הרי ברוב הלוחות יש ארבע סלוטים, אז למה רק דואל? 2 למה אין בדיסק קשיח בקר רייד שיריץ רייד בין הפלטות עצמם? אמנם יש לכולם מנוע משותף, אבל אפשר לכתוב סיבית אחת על ידי כל ראש קריאה על כל פלטה בו זמנית, ובכל עצירה לכתיבה או קריאה יפעלו כל הארבע ראשים ביחד כך שיתקבלו ארבע ביטים בכל פעם, כך שHD עם ארבע פלטות יהיה מהיר פי ארבע מאחד בעל פלטה אחת, אמנם זה מחייב דיוק טכני מאוד גדול שלאורך זמן תמיד יהיו כל הראשים ממוקמים בדיוק אחד מעל השני, אבל אפשר לפתח מנגנון תיקון, שיזיז את הראש סיב אחד או שנים ימינה או שמאלה... תחשבו על זה, זה יכול לפתור את צוואר הבקבוק הזה. 3 למערכת ההפעלה XP יש אפשרות ליצור רייד תוכנה לד…

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  18. אני צריך כמה הסברים על כמה פרמטרים: 1. family 2. EXT. family 3. model 4. EXT. model 5. stepping 6. revision ועוד שאלה: מזה HTT?

• 5 תגובות
    • 681 צפיות
  19. Started by RareAvi,

1. התקנתי דרייבר של AMD : Cool & Quiet והפעלתי את האפשרות הנ"ל בביוס. כאשר הפעלתי לאחר מכן את CPUZ ראיתי שהוא רושם ב - CORE SPEED 1010 MHZ במקום 2010 כאשר האופציה על DISABLED. מה הסיבה לכך ? מה זה cool & quiet ולמה זה טוב ? האם זה תקין שהוא משנה את המהירות. ? 2. התוכנה סיסופט סנדרה מראה לי שטמפרטורת המעבד שלי היא 50 מעלות , האם זה תקין או גבוהה מידי. (המחשב לא עבר שום אוברקלוקינג) לעומת זאת מחשב האינטל שיש לי לידי שהוא 2.6 GHZ ו - 800FSB מדגם NORTHWOOD סוקט 478 הטמפרטורה היא 25 מעלות... בנוסף לזה סנדרה מודיעה לי שהמאוורר שלי כשל .. למרות שהוא לעיתים מסתובב ומפסיק ( אגב זאת הגירסה הכי עדכנית של סנדרה) למה זה קורה ? 3 שאלה אחרונה לגבי הזיכרונות שלי. מאיזו שהיא סיבה…

• 12 תגובות
    • 854 צפיות
  20. Started by ClockBack,

שלום ! בקרוב אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת כמה דברים על הלוח אם הזה : DFI LANPARTY DK X38 1. אם הלוח טוב לOC (עם המעבד E8400) ? 2. אם הוא טוב לCF .. ראיתי שיש לו 2 חיבורים של X16 .. 3. איך הוא בכללי ?! , אני ישמח אם מי שיש לו את הלוח הזה יגיב .. תודה לכולם ..

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  21. Started by MOX,

1. האם כדי שהפונקציה הזו תעבוד חייב ששתי הסטיקים יהיו זהים לחלוטין? (יצרן, גודל, מהירות) 2. בלוח אם שלי קימיים 4 סלוטים שמחולקים ל2 צ'אנלים A ו-B במידה ויש לי 2 סטיקים לאיזה סלוטים אני אמור להכניס אותם כדי שהפונקציה תעבוד? שתיהם באותו צ'אנל? או אחד בA ואחד בB? תודה...

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  22. Started by shimon23,

שלום אני רוצה לקנות מחשב מבוסס A64 בקרוב ויש לי כמה שאלות... מתי Socket 939 אמור לצאת? מתי יצאו מעבדים שתואמים לו? האם יצאו גם מעבדים במהירויות יחסית נמוכות כגון A64 3000 שתואמים לו, ולא רק 3400+? ואם יש למישהו מידע מבוסס האם מחירי הלוחות/מעבדים מבוססים Socket 939 יעלו/ירדו?

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  23. כמה שאלות שלא מצאתי תשובה: 1. לא מצאתי אפשרות לחבר את הקונקטור של ה Audio בקידמת המארז ללוח האם אין בלוח אפשרות כזו ? 2. ברוך השם יש הרבה קונקטורים למאווררים בלוח הזה רציתי לדעת מה זה OTESFAN והאם ניתן לחבר אליו את המאוורר שנמצא מאחורי המארז ? 3. לגבי אפשרות לחבר זיכרונות ב Dual Channel ישנם 4 DIMM כל שניים בצבע שונה ,האם יהיה ניתן להשיג Dual Channel עם אתקין כל זיכרון על צבע אחר ? בדקתי בחוברת של הלוח ולא כל כך הבנתי מה זה Single rank ומה זה Double rank ,אודה לעזרתם. במידה וכדי להשיג Dual Channel אני אצטרך לחבר את שתי הזיכרונות על אותו צבע אם אני אוכל לחבר אותם יחד גם אם ארצה לחבר לזיכרונות שלי Heat Sink ?

• 5 תגובות
    • 553 צפיות
  24. הלוח אם שלי הוא Albatron K8SLI-AM2 כרגע יש לי 2 סטיקים של 1gb. נתונים: 800mhz, ddr2, 1024mb, latency 5-5-5-18 שניהם עובדים בדואל צ'אנל. אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 512mb ולעשות איתם גם דואל צ'אנל ולהגיע ביחד ל3 ג'יגה. הזכרונות שאני רוצה להוסיף הם: 800mhz, ddr2, 512mb, cl 6 השאלות שלי: א)האם השילוב הנ"ל בכלל מתאפשר? (בהנחה שיש לי 4 סלוטים בלוח) ב)האם ניתן לעבוד עם הזכרונות ביחד למרות שלזוג מהם יש תזמונים טיפה יותר גבוהים? ג)אם יש 4 סלוטים שהם 0, 1, 2, 3 זה משנה איזה זכרון אני שם איפה? (כלומר: 0-2, 1-3 / 0-1 ,2-3) ד)האם כל ה3 ג'יגה ייתמכו, יזוהו ויעבדו טוב עם Vista ultimate גרסא 32 ביט? תודה

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  25. Started by no nick,

1. יש לי לוח אם ASUS P4S533-VM עם 256 DDR אני חייב להוסיף זכרון בכפולות או שאני יכול עכשיו להוסיף שבב של 512 מ"ב ולשבת על768 מ"ב? 2. בלוח אם שלי הוא מכוון בג'אמפרים שלו על DDR 266 כשהשבב שלי הוא במהירות 333, לשנות בלוח אם ל-333?

• 4 תגובות
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.