עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. לעיונכם, ניתוח שלי של ביקורות לוחות אם ב-newegg לגבי Asus ו-Gigabyte ממה שרואים, הציון הממוצע שמקבל לוח אם הוא 82%. שני חריגים בולטים הינם ה-P6X58D-E (ציון 97) וה-P6X58D Premium (ציון 91), שניהם של Asus. ה-P6X58D-E הינו חדש, זהו החודש הראשון שהוא נמכר, והציון שלו מבוסס רק על 31 מדרגים, כך שאינו מאושש מספיק. לעומת זאת הציון של ה-P6X58D Premium מבוסס על 353 מדרגים, כך שהינו אמין. לכן, לדעתי, לוח האם שכדאי ללכת עליו הינו ה-Asus P6X58D Premium. עדכון: בקריאה שעשיתי עכשיו, ה-P6X58D-E הינו גירסה חדשה יותר של ה-Premium עם מעט שינויים (הורדת בקר הרשת השני, e-sata וכפתור ה-reset). ז"א שאפשר לדעתי להתעלם מכך שיש מעט דירוגים. אשמח לשמוע הערות וביקורות על השיטה ועל התוצאות.

• 4 תגובות
    • 928 צפיות
  2. Started by o.k,

שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם זה נכון שכדי לקבוע את כמות הזיכרון הווירטואלי שבמחשב צריך להכפיל ב שתיים וחצי את כמות הזיכרון הפיזי ??? ואם כן למה אי אפשר להכפיל ביותר ??? תודה...

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by shirNoshe,

מהירות ה-FSB של ה-805 ללא OC היא 533. באיזה מהירות מקסימלית יעבדו זכרונות 667 ?

• 10 תגובות
    • 651 צפיות
  4. Started by Holography,

איך מחשבים מהירות של זיכרון, אם הוא PC 5000 לדוגמא, איך מחשב בכמה MHz הוא עובד ?

• 8 תגובות
    • 737 צפיות
  5. Started by morbidangel,

שלום לכולם ברשותי מעבד amd2800 ולוח אם epox 8hda5j. בדקתי דרך cpuz את מכפלת המעבד והתוצאה היתה x9 (תדר המעבד היה 1800MHZ). כאשר בדקתי את אותו הדבר דרך הביוס היה רשום שהמכפלה היא 10 (cpu clock ratio) ולא היתה אפשרות לשנות. כמו כן תדר המעבד נמצא על 200MHZ. משהו פה לא מסתדר לי, הרי מהירות המעבד מחשבים לפי מכפלהFSBx. הFSB שלי הוא 200, אז איך זה מתחשב בפועל? מישהו מוכן לעשות לי סדר בראש? :s05: תודה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. חברי הפורום שלום כפי שאתם בוודאי יודעים, ההבדלים בין לוחות האם המודרניים לא ממש משפיעים על הביצועים של המחשב , מכיוון שהבקרים החשובים נמצאים במעבד (בקר הזיכרון והליבה הגרפית), כמו גם הקישור לחריץ ה PCI-E X16. לכן כאשר בוחרים לוח אם יש צורך לבחון את התכונות (הפיצ'רים) שהוא מציע. מכיוון שיש היום הרבה לוחות בשוק אני מעוניין למצוא נוסחה כלשהי שתיתן ציון ללוח ומשם כבר יהיה קל לחשב עד כמה הלוח משתלם. חשבתי לעשות זאת באופן הבא: א. קביעת התכונות החשובות של הלוח. לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון, מספר חיבורי ה SATA 6Gb/s, מספר חיבורי ה USB 3.0 וכד'. ב. מתן חשיבות (משקל) לכל אחת מהתכונות שבא' (כאן חשבתי פשוט לתת ערך בין 1 ל-10). לדוגמא - מספר חריצי ההרחבה לזיכרון יקבל חשיבות 7, מ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. כך היתבטא Jim Allchin סגן נשיא בקבוצת המערכות במיקרוסופט בכנס IDF אתמול. (מערכת ההפעלה מיועדת למעבדים שתואמים לתקן AMD64 שנתמך כעת גם על ידי אינטל) למערכת ההפעלה החדשה גרסה שולחנית וגרסה לשרתים ותאיץ ביצועים של יישומי 64 ביט לפחות ב 35% ביחס ליישומי 32 ביט דומים, טען Allchin. חלק מיישומי 32 ביט עלולים להרוויח עד 30% שיפור בביצועים תחת מערכת ההפעלה החדשה אך מיקרוסופט מצפה לפחות או יותר 5% שיפור ביישומי 32 ביט. המעבר ל x64 הוא פשוט וקל, אמר Allchin. מיקרוסופט תמשיך לתמוך במעבד האיטניום למרות מסרים מנוגדים שנשמעו בעבר. Allchin סיים את דבריו בפניה לציבור המפתחים: "הגיע הזמן. הכינו את התוכנה שלכם והמירו את היישומים שלכם עכשיו" מקור: THG http://www.tomshardware.com/hardnews/200…

• 5 תגובות
    • 713 צפיות
  8. אני לא דואג כי תוכנת CPU-Z מזהה נכון את מעבד ה SEMPRON 2800 במחשב אבל חלונות לא מצליחה ממש לזהות את סוג המעבד ומסתפקת בזיהוי "משפחת" המעבד. עדכנתי את כל הדרייברים של הלוח ומערכת ההפעלה מעודכנת. אני יודע שהמעבדים הללו די חדשים אבל האם יש משהו שניתן לעשות ע"מ שחלונות תזהה את שם המעבד. זו לא בעיה רצינית, יותר בעיה אסטטית. תודה.

• 8 תגובות
    • 653 צפיות
  9. Started by POD,

שלום לכולם, ברצוני להתקין 512MB של 400MHz DDR על המחשב (AMD 64 ליתר דיוק וזה לא dual channel). איך עדיף לי להתקין את זה? בסטיק אחד או שניים של 256? או שזה לא משנה? תודה מראש.

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  10. לוח - X58 של Gigabyte זכרונות - 3 סטיקים של Patriot, כל אחד - 4GB (סה"כ 12GB) מערכת הפעלה - Win7 64Bit. כתוב שיש 12 GB זיכרון, ובסוגריים כתוב שרק 8GB בשימוש. למה זה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by אחד שרוצה לדעת,

אני רוצה לקנות מחשב ויש לי שתי שאלות: 1. מהם החלקים שאני צריך לבחור ומה חשיבות כל חלק (מה הוא עושה, במה הוא עוזר, כמה הוא חשוב למחשב ועוד...)? 2. אם אני מרכיב מחשב, האם ישנה הגבלה לחלקים שאני לוקח, אם אני לוקח חלק מסויים האם יש בעיה בלקיחת חלקים מסויימים אחרים? האם אני חייב לקחת חלק מסויים אחר?

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  12. אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים לשאלה... אני ישאל בכל זאת: באתר www.performance-pcs.com מוכרים את הלוח של evga 680i ב-255$. יש לציין כי זה הלוח הראשון והיחיד שהם מוכרים מאחר והם לא מתעסקים בלוחות בכלל. האחריות היא ישירות מ-EVGA, ואני יודע שהאתר הנ"ל שולח לארץ (כבר הזמנתי מאווררים משם בעבר) את הלוח ניתן להשיג בארץ בכ-1600 ש"ח . האם משהו הזמין לוח אם מחו"ל בעבר? האם צריך לשלם מכס ? בקיצור, האם ישתלם לי לבצע את ההזמנה?

• 49 תגובות
    • 25.9k צפיות
  13. Started by Drazick,

שלום. רציתי לשאול משהו, כל הזמן אומרים שהרבה דברים הם טבועים בצ'יפ סט. למשל כרטיס הקול וכרטיס הרשת. אבל שאני מביט במפרטים של לוחות אם כיום, אפילו עם צ'יפסט של אינטל אני רואה כרטיס רשת של Marvell וכרטיס קול של Realtek. את כרטיס הקול אני עוד מבין את הצורך בממיר A/D אבל כרטיס הרשת? למה? תודה.

• 5 תגובות
    • 745 צפיות
  14. Started by Void,

אני רוצה לוח אם, כ.מסך, מעבד, וקירור טוב ואני צריך המלצות (תקציב 2000 שקל אפשר לחרוג קצת). אין ייעוד ספציפי אבל יותר לכיוון משחקים(את המפרט הנוכחי אפשר ליראות בצד)

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  15. Started by edi17,

שלום לכולם! אחרי זמן רב שאני סוחב עם המחשב הישן שלי ( פנטיום 3 ) החלטתי לקנות את השילוש המקודש - מעבד, לוח וזכרונות למחשב חדש! המחשב מיועד בעיקר למשחקים ,יישומים ובקרוב אני אשדרג גם לרדאון 9800 ובינתיים אני אסתדר עם ti4200 שלי. מה אתם אומרים על: 1. Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - ש"ח 1106 2. Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard (800 Mhz,AGP Pro,1394,Dual DDR,S-ATA,Intel LAN,USB 2) -ש"ח 767 3. GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit - ש"ח 784 4. ספק חדש... אבל השאלה היא האם כדאי להשאיר ספק פשוט של w 300 שיש לי?! בכל מקרה - Thermaltake TT420APD 2-fan APFC Power Supply ש"ח 371 והכל ביחד - 3000 ש"ח...…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by alergic,

intel core 2 duo 2.13ghz 2mb 1066mhz lga775 e6400 cpu 1270 ש"ח gigabyte ga-8i945p-s3 intel945p fsb1066 mot 571 kingstone ddr2 512mb 800 mhz 766 האם זה נראה לכם DEAL שןןה?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by eladbu,

שלום לכולם יש לי לוח של גיגהבייט GA-8IK1100 875 עם 512 דדר ומעבד 3.0 אבל משום מה נראה לי שהעבד ממש חם הוא נע בין 49 ל52 מעלות לא נגעתי oc או שום דבר שדומה לזה יש לי 2 מאווררים במחשב חוץ מהספק והם עובדים ב 2567 ר פי אם זה בסדר לדעתכם או שאין ממה להילחץ?

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  18. מאוד נהניתי לקרוא אותה אגב בגירסאות החדשות של הלוח ניתן להגיע ל-MCH=1.85 ול-FSB=500

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Farmalot,

אהלן. אני מחפש אלטרנטיבות לקניית רכיבים קלים בחול. באיביי מצאתי אפילו זכרון (OCZ) בחצי מחיר מאותו מוצר בארץ (יהיה מגניב לקנות 4 ג'יגה במקום 2, לא?) מישהו מכיר או קנה או עדיין קונה מוצרים מחול ויוכל להמצליץ לי על כמה חנויות טובות? ועזרה אולי עם המשלוח גם? גם קצת כואב לי הגב, אז עזרה גם עם זה. וזהו. תודה.

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  20. מציינות את ה 30 לחודש 5 כתאריך זמינות צפוי של המוצר בחנות. המחיר המפורט בחנות זהה למחיר הרשמי המומלץ של AMD. מקור: http://www.memoryexpousa.com/1.html מקור הידיעה: http://www.xtremesystems.org/forums...ad.php?p=865021 הערה: אם אני זוכר נכון זה גם מועד ההשקה הרשמית. מי שבאמת צריך ריבוי משימות ומחשב חזק ואיכותי בכלל ומתכנן קניה בקרוב, צריך לחכות עוד שבעויים שלושה לכפולי הליבה. אשכול נוסף באותו ענין: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...4+X2#post304407

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. חברים שלי נוסעים לשם ואני מחפש את ה AX478 וכרטיס GTXP6.1 איפה יש חנות טובה באילת שמוכרת כאלה דברים?

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  22. Started by RazorJunior,

אני מחפש חנות בחו"ל(כי זה זול) שמוכרת ושולחת זכרונות PQI לארץ. ראיתי את הזכרונות ב NEWEGG אבל הבנתי שהם לא שולחים לארץ, ולא מצאתי את הזכרונות ב EBAY. מישהו מכיר? תודה

23. יום 20 בחודש 7 לכל כפולי הליבה מה 4200+ עד ל 4800+. לא מצוינים מחירים עדיין. הערה: ההשקה הרשמית של המעבד ב 31 לחודש 5. אני מניח שמדובר בטעות במספר החודש, צריך להיות 6 במקום 7, אחרת מדובר בהודעה מראש של יותר מחודש וחצי, קצת היסטרי, 20 יום לפני יותר סביר. מקור: בתחתית הדף http://www.zigzag2000.co.il/catalog/index.php

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by idani1983,

אני מחפש חנות אמינה ואם אפשר זולה להזמין זיכרון למחשב נייד תודה

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  25. אז ככה: לחבר שלי נשרף הלוח (צי'פ 850 RDRAM) הקיצר המעבד הוא 1.5 בסוקט 423 עכשיו הוא הלך לחנות והתפתה לקנות גם הארדיסק וסידירום. מה שקרה זה שההארדיסק 80 ג'יגא של ווסטרן בלי 8 מגה קאש ועם שנה אחריות! חבר שלי שמח שהוא קיבל עוד הנחה..עלה 420 ככה חח נו טוב אין מה לעשות, לא הקשיב לי עכשיו מה שמעצבן: הביאו לו בהתחלה לוח RDRAM עם 2 סלוטים רק! ו AGPX4 הוא שילם מראש על הלוח 350 שקל (חדש) הלוח של אסוס והביאו לו אותו באריזה של MSI (משהו מסריח כאן) בקיצור אמרתי להם שיביאו לו לוח עם 4 סלוטים של RDRAM ו AGPX8 והוא החזיר את הלוח עכשיו ה"חכמים" עשו בדיקה ואמרו שהלוח לא מתאים למעבד ושרק לוח עם DDR יתאים (WTF?) בקיצור אמרו לו יש לוח של ג'יגא בייט DDR 266 חחח אמרו שזה הכי חדש ויתמוך בכל המש…

• 8 תגובות
    • 783 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.