עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by TheBP,

רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף ביוס למחשב כי לביוס שלי אין אפשרות של שינוי מתח למעבד ואני צריך את זה לOC. ניסיתי לעדכן לעדכון הכי חדש אבל זה לא הוסיף לי שינוי מתח. או אם הבעיה קשורה ללוח אם שלא תומך באפשרות כזו. המחשב שלי ממש ישן אבל אני עושה עליו OC כתחביב: mobo: intel d845ebg2 processor: intel p4 2.0 northwood bios: ami....... תתעזרו לי אם אתם יודעים תודה...

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  2. Started by Ashand,

שלום רציתי לדעת במה כרוך החלפת CPU במחשב ישן? האם צריך להתקין WINDOW מחדש? הגדרות וכו?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by GlolG,

שלום חברים יש לי מחשב ישן (פנטיום 3 800Mhz ) לוח אם - ASUS cuv4x הH.D הנוכחי -20Giga- QUANTUM FIREBALLlct15 20 - 4500RPM ברצוני להחליף את הH.D לנפח וRPM גדול, ביקרתי בK.S.P והטכנאי שם אמר שH.D חדש של 40G לא יעבוד אם לוח האם שיש לי. חיפשתי קצת באינטרנט באתר של Asus ומצאתי את המפרט של לוח האם: ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/sock370/pz133/cuv4x/cuv4x-102.pdf -MANUAL עיינתי בו אך עדין לא הצלחתי להבין איזה H.D אני יכול לחבר לו ... :s05: אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בבדיקה של העניין

• 6 תגובות
    • 542 צפיות
  4. Started by jungo,

שלום לכולם, רציתי בבקשה המלצה ממבינים, כרטיס האם של המחשב שלי (SuperMicro P6SBA) עם מעבד פנטיום 700 (בניצב ללוח) החזיר את נשמתו לבורא, מן הסתם אני צריך חדש וגם מעבד, בדיוק לזה אני צריך המלצה - האם כדאי ללכת על כרטיס אם תומך AMD או על פנטיום? ואם על AMD אז איזה כרטיס מומלץ. אני מעוניין להחליף כרטיס אם, מעבד וכרטיס מסך. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  5. Started by sharmeiri,

שלום לכולם אני מאזור חיפה. האם מישהו יודע איפה אפשר להחליף סוקט ללוח אם למשל LGA1155 של אסוס? או כל חברה אחרת... יש לי מעבדה משלי אך אין לי את הציוד הנדרש להחליף סוקט (צריך ציוד מיוחד) . אודה לכם אם תפנו אותי אל מי שעושה דברים כאלה. נ.ב: בעבר הייתה לי בעיה עם לוח של ג'יגהביט ומצאתי מישהו שמחליף סוקטים בג'יגבייט. מישהו מכיר מקום שמחליפים את כל התושבות? תודה למשיבים

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by b3ta0,

יש לי מחשב עם לוח אם Asus P5E בן 6 שנים. האם צריך לדאוג שבטריית ה CMOS תתרוקן? ואם זה יקרה, האם זה רק ישפיע על הגדרות ה BIOS ועל השעה? כאשר זה יקרה, איזו בטרייה אני צריך לקנות בכדי להחליף את הישנה? ב Manual של לוח האם באינטרנט לא מצאתי תשובה לגבי סוג הבטרייה. תודה.

• 12 תגובות
    • 5.2k צפיות
  7. Started by bneli,

הזמנתי מאייבי ביוס ללוח שלי (asrock fatal1ty p67 professional ) מתוך מחשבה שאם איי פעם התקלקל לי הביוס אז לא ימות לי הלוח (עכשיו קל למצוא אותם אחרי כמה שנים זה בטח יהיה בלתי אפשר) מישהו יודע איך אני מחליף? יש כיוון לרגליים(כי זה ביוס נישלף לא מולחם) כשיגיע הביוס אני פשוט רוצה לשים אותו כדי לבדוק שהוא תקין ומתאים. יש עוד משהו שאני צריך לדעת ? כללי זהירות? (פעם הלך לי לוח בגלל ביוס שנידפק בעדכון אז בגלל שזה לוח כזה יקר אז אני מנסה לנקוט באמצעי מנע) תודה לכולם =]

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  8. Started by FruitLoops,

שלום אני קונה קירור חדש למחשב ו אני צריך עזרה בעניין של הדבק הטרמי א.האם זה משנה איזה חברה או איזה סוג קונים? ב. ראיתי שצריך לקנות את המעבד מדבק טרמי אם יש למישהו מדריך טוב לאיך לעשות זאת אני אשמח תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום חברים! אין לי הרבה ידע אבל זה הפרטים שמצאתי עליו באינטרנט אשמח בכל עזרה בפרט בהנחות של ה11.11 תודה. מותג Dell MPN 3NMF7A01 מזהה מוצר ב- eBay (ePID) 1328743208 תכונות מפתח המוצר דגם קו רוחב של Dell E4310 צבע אפור מאפיינים מצלמת אינטרנט מובנית, Bluetooth הקלד מחברת / מחשב נייד קו מוצר קו רוחב מהדורת מערכת הפעלה לא ישים סוג אחסון HDD (כונן קשיח) מערכת הפעלה לא כלול קיבולת SSD 4 גיגה בייט קישוריות חומרה USB 3.0, USB 2.0, חריץ לכרטיס SD סוג עיבוד גרפיקה משולב / על הלוח גרפיקה

10. שלום...יש לי שאלה על החלפת דיסקים קשיחים בין שתי לוחות אם של אותה חברה אני יודע שבדרך כלל צריך לפרמט אבל תענו לי אם מה שאני רוצה לעשות יכול להצליח. לאחים שלי יש פנטיום 4 עם הלוח הזה: P4i65G של אסרוק ולאבא שלי יש את הלוח הזה: ConRoe945G-DVI גם של אסרוק....עכשיו לאחים שלי יש פנטיום 4 עם סוקט 478 ולאבא שלי יש את הלוח עם הסוקט 775 ואני רוצה פשוט להחליף להם את הדיסקים קשיחים בין המחשבים כדי שאבא שלי יהיה עם הפנטיום 4 ולהם יהיה את הפנטיום D שיש לו (שחכתי לציין שיש לו פנטיום D) עכשיו בדקתי את הדיסקים של הדרייברים ואלו ממש אותם דיסקים עם אותם דרייברים...יכולה ליהיות בעיה או שיהיה חובה לפרמט?! (אני לא יכול כי לאבא שלי יש חומר ותוכנות שהוא לא מוכן למחוק בשום אופן וזה גם קצת סיבוך)…

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  11. שלום לכולם החלפתי את הזיכרון שהיה לי מיחידה אחת של 512 מ"ב DDR 400 לשתי יחידות של 256 DDR 400 של PQI - אני מאמין שהזיכרון הזה יותר טוב משל ELPIDA (הקודם שהיה לי) השאלה עד כמה ישתפרו הביצועים עכשיו כשהמערכת עובדת ב DUAL DDR ?

• 7 תגובות
    • 670 צפיות
  12. שלום לכולם קיבלתי הצעה להחליף את המערכת שבחתימה למערכת מבוססת אינטל: מעבד פנטיום 4 B - באס 133 512K נורטווד 512 מ"ב זיכרון הלוח אני עדיין לא יודע איזה אני אקבל (כנראה לוח פשוט יותר ממה שיש לי) כל שאר החלקים ישארו אותו דבר. מה לפי דעתכם עדיף? פנטיום 4 2.4 או AMD אתלון XP 2500+

• 7 תגובות
    • 566 צפיות
  13. Started by gil_elgazar,

יש לי את המעבד e7200 וכרטיס מסך hd4850 אני עובד ברזולציה FHD האם החלפת המעבד ל-q9550 תעזור למשחקים חדשים.. החלפת כרטיס המסך כמובן גם חשבתי על hd6850. האם זה יספיק למשחקים בשנה שנתיים הקרובות? או שמספיק להחליף רק את כרטיס המסך וזה גם יספיק לי?

14. שלום לכולם קיבלתי לוח אם ומעבד - אביט AI7 ומעבד פנטיום 4 3.0E - פרסקוט - זאת היתה טעות הייתי צריך לקבל במקור 3.0C - נורטווד, בכל מקרה יש לי את האופציה להחזיר את המעבד ולקחת את הנורטווד. מה אתם אומרים האם כדאי בכל זאת לקחת את הנורטווד או להשאר עם הפרסקוט, בדקתי ומצאתי גם שהפרסקוט הוא סטפינג 0 - הבנתי שהם לא הכי מוצלחים, מה אתם אומרים?

• 60 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. Started by Ace-of-spade,

היי לכולם. אני רוצה להחליף את עיקר המערכת שלי שהיא: intel q9550 asus p5q-d transcand ddr2 800mhz. אני משחק משחקים כבדים,ברשותי GTX680, ומתעסק עם מכונות וירטואליות. יש לציין שאני לא מתפשר על איכות,ולא מסתפק במועט. אני הרבה זמן לא עשיתי סקר שוק ולכן אין לי הרבה ידע בנוגע לסוקטים החדשים. על הלוח אני מוכן להשקיע 2000 ש''ח ולגבי השאר תפתיעו אותי. תודה מראש לעוזרים היקרים.

• 1 תגובה
    • 963 צפיות
  16. Started by SoapSeller,

המחשב מיועד אך ורק לעבודה גרפית כבדה(2D). אני מעדיף אינטל, אבל מוכן לשקול אי אמ די. מומלץ שהמחיר יהיה לכיוון הסף התחתון יותר מלעליון, אבל לא חייב תודה. נ.ב. המחשב שיוחלף הוא PIII, לא תהיה בעיה לדחוף את מפרט חדש במארז שלו, נכון?

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  17. שלום לכל חברי הפורום, אני שוקל להחליף לוח, מעבד וזכרון במחשב שלי, כיום אני מחזיק מעבד Q9450, לוח אם של ג'יגהבייט מסדרת P45 (לאחר שהלוח X48-DQ6 הלך לעולמו מבלי לעשות עבודה טובה במיוחד), ו-2 זכרונות של מושקין בנפח של 2 ג'יגה כל אחד במהירות של 800MH. מכיוון שאני לא מצליח למצוא לוח אם נורמאלי למעבד שלי (המחשב שלי מכיל גם 4 דיסקים קשיחים, צורב DVD וכרטיס מסך RADEON 4870), אני חושב לרכוש שילוש חדש, התקציב שלי עומד על 2000 ש"ח. אשמח לקבל עצות לרכישת שילוש אופטימלי לשימושים נרחבים (החל מגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים שנמצאים על המחשב וכלה במשחקים ועריכת וידאו חובבנית לבית). בתודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  18. Started by phantomII,

אני משתמש היום בזכרון 1GB פשוטים האם אני ארגיש בהבדל משמעותי במשחקים אם אני אחליף לזיכרון הזה2GB ? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3982 (לא מתכוון לקנות בארץ)

• 6 תגובות
    • 615 צפיות
  19. Started by ניבר,

היי, בלוח אם יש 2 סלוטים, על כל סלוט מותקן כרטיס זיכרון "קינגסטון" מסוג: KVR800D2N6/1G רציתי להגדיל זיכרון RAM במחשב מ-2G ל-4G: הוצאתי את 2 הכרטיסים הקיימים ושמתי במקומם 2 כרטיסי זיכרון "קינגסטון" מסוג: KVR800D2N6/2G להפתעתי כשהדלקתי את המחשב הוא לא עלה. המסך שחור. עכבר ומקלדת לא מגיבים. שאלות: 1. אולי תוכלו להסביר לי מה לא עשיתי טוב? 2 האם יש דרך לבדוק אם הזיכרונות שקניתי תקינים? תודה רבה! מצרף 2 תמונות : 1. כרטיסים ישנים. 2. כרטיסים חדשים. הכרטיסים נקנו באיביי אצל מוכר מומלץ. לוח אם ( ASUSTeK, P5KPL-CM ) תומך בזיכרון באופן הבא : DDR2, עד 4G, מהירות:667 / 800 /1066(o.c).

20. Started by ktulu,

שלום, ברשותי מחשב עם המפרט המצ"ב. מחשב בן 6 שנים כבר. מותקן עליו ווינדוס 10. ברצוני לשפר קצת את הביצועים שלו, משתמש בעיקר לאינטרט ושימוש משרדי (אופיס). מותקן אצלי כרגע 4 ג'יגה באמצעות 2 זכרונות של 2 ג'יגה כל אחד. מה מומלץ? 1 של 8 נגיד או 2 של 4? ואיך אני יודע מה בדיוק מתאים ללוח אם שלי? תודה.

• 32 תגובות
    • 4.9k צפיות
  21. ברשותי הנייד הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2368181 אני רוצה להוציא את הסטיק של ה 512 ולהכניס במקומו 2GB וכאן באות השאלות: האם ללכת על סטיק אחד של 2GB או שני סטיקים של 1GB ? האם להישאר במהירות הקיימת 667 או לקחת של 800MHZ ? יש סיכוי גם שבשלב כלשהוא מערכת הפעלה תשודרג מ XP HOME ל WIN7 תודה

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  22. טוב כרגע אתם רואים בחתימה איזה זיכרון יש לי... הוא די מגביל מבחית אוברקלוק אבל הוא עובד ב-T1 2.5-3-3-6 אני יכול להביא את ה OCZ EL DDR PC-4000 Gold GX XTC 2GB Dual Channel ב-1200 בערך חדש. שווה לי? עד כמה יהיה השיפור ומה יהיה ניתן להשיג עם הזכרונות באוברקלוק?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Sunny Jim,

מסתבר שהזכרון שלי תקול, ואני צריך להחליף אותו... פנדה נחמדים ונתנו לי את האפשרות להחליף לזכרון אחר(איזה שאני רוצה), ופשוט לשלם את ההפרש במידה ואבחר זכרון יותר יקר מהזכרון הנוכחי שלי. התקציב לזכרון החדש הוא עד 1400(גג, אסור חריגות), וחשבתי על הזכרון הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&products_id=14781 האם הזכרון הזה הוא טוב, והאם הזכרון מתאים ללוח האם שלי? והאם יש זכרון יותר טוב בתקציב, כמובן רק מפנדה... תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 569 צפיות
  24. Started by qwerty1987,

המפרט שהצעתי לחנות הוא Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2*2Mb L2 LGA 775 Box GIGABYTE GA-8I945P-G SAMSUNG DDR2 512MB 667MHZ WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII eVGA 6800GS 256MB PCI-E LG GSA-4167B BLACK BULK Enermax LIBERTY 400W, ACTIVE PFC עכשיו הם אמרו שאין להם זכרון samsung והציעו 1G 512*2 GEIL DUAL CHANNEL KIT NSV 667 better or worse?

• 3 תגובות
    • 448 צפיות
  25. קניתי מחשב חדש לפני שבוע ויש בו זיכרון trandscend 2g ddr3 1333 dimm cl9 כפול 2 יחידות. המחשב היה נתקע באופן מטורף ואחרי המלצות של חברי הפורום הורדתי סלוט אחד והמחשב טס ולא נתקע בכלל... אני מעוניין בשדרוג הזכרונות למשהו יותר טוב אין לי בעיה להוסיף כסף לשדרוג .. הלוח שיש לי הוא : gigabyte ep45c-ds3 מעבד : intel q8200 כרטיס מסך : gigabyte 9800 gt 1gb אני אשמח לקבל המלצות לגבי הזיכרון תודה חבר'ה

• 3 תגובות
    • 569 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.