עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. יש לי חבר שמוכר מחשב, זה המפרט: מעבד e6300 קרור למעבד TUNIQ TOWER 120 לוח אם ASUS P5N-E-SLI זכרון GEIL 1G 667mhz מארז cumpucase 6a19 שחור ספק ENERMAX LIBERTY 400 צורב דיוידי LG הרדיסק WESTREN DIGITAL 160 GIGA SATA עכשיו אני יודע שהוא עשה עליו אובר קלוק רציני המחיר הוא 1800 ש"ח האם זה כדאי????????

• 8 תגובות
    • 754 צפיות
  2. אני בונה מפרט למחשב ביתי ובסיסי לאופיס, אינטרנט ומשחקי ילדים. הדרישות הם למחשב פשוט, שקט וחסכוני ב 2K. בנוסך, ארכוש מסך Samsung 2333T, אני צריך הסבר+עצה המפרט שבניתי (והומלץ בפורום מפרטי מחשב) הוא כדקלמן: AMD Athlon II X3 445 Box ₪373 לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪267 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪210 אני רואה שיש המון סוגי לוחות-אם של gigabyte ורציתי לדעת מה ההבדל בינם ומה ממולץ לצרכי. חשוב שיהיה onBoard Graphics. האם Athlon II X3 הוא overkill עבורי והאם ,על מנת לחסוך בצריכת חשמל ולמקסם את השקט עדיף שאקנה Athlon II X2 או שלא יהיו כאלו הבדלים? האם הזכרון שבחרתי הוא overkill בהנחה שאתקין XP 32bit ואולי רק בעוד שנתיים-שלוש אתקין Win7?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by moshel7,

חוות דעת על הרכיהים הבאים : 1 -לוח אם : giga-byte ga-m61sme-s2 2- מעבד: amd athlon 64 x2 4200+ 3-כ.מסך : gigabyte 7300 gt pci expres

• 8 תגובות
    • 680 צפיות
  4. היי, לוח אם:ASUS P8Z68-V PRO. זיכרונות:(8GB (2*4GB CROSAIR DOMINATOR PLATINUM DDR3 1600MHZ. מעבד:CORE i5-2500k. יש לי 2 סלוטים של זיכרונות,מסוג זה חדשים.כאשר על הלוח אם שלי,בסה"כ 4 סלוטים לזיכרונות. זאת אומרת,ששני סלוטים מלאים ושניים ריקים.בדקתי וזיכרונות אילו תואמים ללוח אם שלי (Z68). האם מצב XMP בהגדרת זיכרונות בביוס,מצריך את זה שכל 4 הסלוטים של הזיכרון - יהיו מלאים,כלומר על כולם יהיו מורכבים זיכרונות? *כי כאשר אני מרכיב את הזיכרונות על 2 סלוטים,ובודק אותם בעזרת Memtest:כעבור 20דק' בערך,מתחת לשורה הראשונה של תוצאות הבדיקה,שבה כתוב בפינה הימנית PASS+ERROR וכו'...ERROR נשאר=0.! ...אבל מתחת לשורה זו (הראשונה של תוצאות הבדיקה) - מופיעות איזה 7 שורות נוספות,שבהן כ…

• 8 תגובות
    • 922 צפיות
  5. Started by Tsvi89,

שלום לכולם, המפרט שלי כרגע : כרטיס מסך 1070 מעבד i5 6500 לוח אם asus H110M-C זיכרון Kingston HyperX 2133 C14 1x16GB מסך 60hz המטרה שלי לקבל 60 fps ב 1080p. אני רוצה להחליף מעבד כי אני לא מקבל איתו 60 fps. המעבד כמעט תמיד ב100% במשחקים כבדים בזמן שהכרטיס מסך באיזור ה 50%. חשבתי על מעבד i7-7700k, אני צריך להחליף לוח אם? ואם כן לאיזה אתם ממליצים? תודה!

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Lanzar,

שלום, אני מחפש לוח אם לסוקט 775, המעבד שישודך אליו הוא E4500, והכרטיס מסך 8800GT, נחברה לא משנה במיוחד, אבל עדיף מ אסוס,ג'יגה בייט,די אפ איי... תודה

• 8 תגובות
    • 790 צפיות
  7. טוב שלום לכולם, אני רוצה לשדרג מחשב ישן שלי. הלוח אם זה Gigabyte GA8L915P - Duo PRO שהוא תומך PCI-Express1 , עכשיו מה השידרוג הכי טוב שאני יכול לעשות במחיר של כ 650 שקל? מעבד celron 3ghz זכרונות שני גיגה DDR2 כרטיס מסך 6200 אני רוצה לשדרג כרטיס מסך ומעבד. מה דעתכם לגבי יד שניה? תודה לעוזרים וחשוב, האם יש הבדל גדול ביכולת של הלוח האם לנצל כרטיס מסוים בגלל שהוא תואם רק pci-express 1?

• 8 תגובות
    • 778 צפיות
  8. Started by gk,

שלום מחר אני מזמין מחשב המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט סרטים מוזיקה ועובדה משרדית אני צריך להחליט על המעבד המחשב יורכב מ לוח של אינטל 945 זכרון ddr2 667 עכשיו על מה שאני מתלבט נורא וצריך את עזרתכם האדיבה האם לקחת מעבד 3 גיגה עם באס של 800 mh"z? או לקחת את המעבד 805 שהוא הבאס שלו 533? (וא נקודה לציון אני לא מעונין לעשות אובר קלוק כלשהו למעבד) כמה זה חשוב הבאס של המעבד?? איפה שני רוצה לקנות אמרו לי שהעדיף לקחת מעבד עם bus 800 ושגם ככה אין עדין שימוש לכפול ליבה (ועוד הערה אין לי תקציב לקנות את ה820 )

• 8 תגובות
    • 560 צפיות
  9. חברים יקרים שלום! אני מחזיק עסק מחשבים ובתור מוכר אמין אני משתדל להשיג תשובות אמינות. אני צריך דעה לגבי זמן תגובה של מעבדי AMD אל מול האינטלים. לצערי לא פעם שמעתי תלונות ובעצמי נוכחתי לגלות שאיטלים מגיבים לאט יותר ולא ממש נותנים לך תחושה של מחשב חזק. לאחרונה הייתי אצל לקוחה שהמפרט שלה עלה לא פחות מ 10,000 ש"ח. הערכה כללה 2GB RAM 800MHZ המחולק ל-4 סלוטים (כל זוג דואלי) לוח מקורי של INTEL ומעבד E6600. לצערי נוכחתי לראות שבזמן תגובה בחלונות שהותקן מחדש עם כל הדרייברים העדכניים המחשב מגיב נורא לאט. המשמעות של מגיב לאט זה למשל חלון של אקספלורר נפת לאט יותר ותוכנות אופיס עולות "בכיף" שלהן. זה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה. ולא סוד שאינטל מחזיקים בכתר הביצועים. דרך אגב, הרבה משו…

• 8 תגובות
    • 919 צפיות
  10. שלום אני לפני קניית מחשב ויש לי שאלה הבנתי שהליבה הכפולה של אינטל עובדת בצורה די עקומה, רק מתי שליבה אחת מגיעה ל-100 אחוז עבודה השנייה נכנסת לפעולה רציתי לדעת אם בAMD זה עובד באותה צורה? אני שואל לגבי מעבד ‏AMD Athlon 64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore‎ תודה מראש

• 8 תגובות
    • 743 צפיות
  11. מעט פרטים Intel(R) Pentium(R) CPU B970 @ 2.30GHz 4GB RAM המחשב כעיקרון סבבה, אני צריך טיפה יותר מהירות האם שידרוג ה RAM ל 6/8 יעזור לי?להזמין מ EBAY לדוגמא? תודה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  12. התלבטתי בין X700Pro 256MB X800GT 256MB של Sapphire

13. Started by eliil1,

המפרט שלי הוא E8400 HD 4750 SONIC Corsair 550VXEU 550W Mushkin 4 GB - שתיים של שתיים גיגה אני צריך את לוח שיהיו בו את כל החיבורים האפשריים, יתמוך במפרט שלי, גם אם אני אחליף איזה חלק פה ושם , שיהיה בו USB , לפחות כמה , ו...פשוט שייתן תמורה למחיר שלו , שכמו שציינתי עד 600 ש"ח, פלוס מינוס... האפשרויות שחשבתי עליהן : P5QL P5QL-E Gigabyte GA-EP45-DS3 אבל אני לא מבין בזה הרבה... תודה.

• 8 תגובות
    • 681 צפיות
  14. Started by eran1,

שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב amd ושיהיה ממש טוב. אני רק מתלבט לגבי הלוח אם שאני רוצה לקנות. הציעו לי את ה- msi k8n neo 4 platunum יש גם את הלוח של ג'יגבייט ושל אסוס שעושים רושם טוב, אני צריך את עזרתכם אני ממש מבולבל. אני לוקח במחשב את הכרטיס מסך GE 6600 GT

• 8 תגובות
    • 703 צפיות
  15. אני בעיקר גולש באינטרנט ומדי פעם משתמש בפוטושופ, תוכנות ללכידת וידאו מכרטיס טלוויזיה, VIRTUALDUB ופה ושם משחקים. חשבתי לקנות את הE6750 או E6600, אבל בעקבות ירידת המחירים של המעבדים מרובעי הליבה, כדאי לקנות את ה-Q6600 ? תודה.

• 8 תגובות
    • 690 צפיות
  16. Started by compman112,

מה יותר כדאי? מבחינה משתלם לכסף, ביצועים לOC, העתיד דרך אגב יש יל כרטיס מסך 9600XT שהוא AGP (ואני צריך לדעתכי אני קונה מחשב חדש מעבד AMD 64 זה מה שאני בנתיים סגור) תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 726 צפיות
  17. Started by dog_foot,

אני מחפש לוח אם לא יקר ומאצאתי 3 סוגים. 1. Asus P4P800-E DELUXE i865PE 2. Gigabyte GA-8IPE1000PRO-G i865PE 3. Gigabyte GA-8IPE1000PRO2 i865PE בבקשה תעזרו לי כי אני לפני רכישה של אחד מהם ואני מתלבט...

• 8 תגובות
    • 573 צפיות
  18. שלום, החלטתי לרכוש מחשב חדש. המעבד - i5 2500k, נתון. לגבי לוח אם: אין לי כוונה לבצע OC (למרות שידוע לי שמעבד המסויים מותאם לכך). בנוסף חשוב שיאפשר למצות את היכולות הגרפיות המוטמעות במעבד (הגם שמדובר ביכולות צנועות). 'חבר שמבין' המליץ ללכת על כרטיס של Gigabyte. אז הלכתי. תוך שימוש במנגנון ההשוואה המוצלח באתר של החברה איתרתי שני מועמדים: H67A-UD3H-B3 ו Z68X-UD3H-B3. ראו קישור: http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3772,3853 הכרטיס הראשון קיבל ביקורות טובות בכמה אתרים אך קשה להשיגו בארץ משום מה. מצד שני המוכר בחנות המחשבים הקרובה טען שמדובר בהתפשרות וכי מוטב ללכת על הכרטיס השני (אני מרשה לעצמי להתייחס לדבריו בערבון מוגבל). מצד שלישי, הביקורת באתר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Fkl0ster,

רבים מאיתנו המתכננים על מחשב חדש המבוסס על פלפורמת ה-Athlon 64 של AMD, מחכים לערכת השבבים nForce4. כאמור, הערכה מגיעה בשלושה טעמים: Vanilla - הדגם הפשוט; אין S.ATA II אין ActiveArmor, אין תמיכה ב-NCQ כמו גם אין G.LAN על ערוץ PCI-e ובל נשכח את ה-HTT הנמוך... SLI - הדגם הכי יקר ויוקרתי, כולל את כל הפיצ'רים שאין ל-Vanilla וגם תמיכה ב-SLI Ultra - דגם המידריינג' הכי מעניין: זהה ל-SLI מינוס התמיכה ב-SLI. אבל, כאמור, כל הפיצ'רים שמניתי שלא קיימים ב-Vanilla קיימים כאן! ללא ספק, זוהי הערכה המספקת מקסימום איכויות ופיצ'רים במינימום $$$, ללא SLI (ביננו: מי צריך אותו?) כרגע, יש בארץ את ה-K8NXP-9 של ג'יגהבייט אשר מתבסס על ה-NF4 Ultra המדובר; זהו לוח טוב ללא ספק, רק חבל שהוא יקר (מעל 10…

• 8 תגובות
    • 878 צפיות
  20. למה יש לי 2 ליבות באוורסט ולא מופיע 3? כי לבן דוד שלי יש גם בידיוק אותו מעבד ומופיע לו 3 דברים אחד cpu השני cpu core 1 ווהשלישי cpucore2 הינה תמונה מישלי

• 8 תגובות
    • 657 צפיות
  21. הנה הזכרונות: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DRGIL4003C&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1432 אבל יש להם תיזמונים יחסית גבוהים לזיכרונות אחרים בשוק, 2.5 8-4-4 התיזמונים בסדר?

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  22. מה ההבדל בין cl 2.5 לבין cl 3 וכן אלה ... ( מדובר בזיכרונות) , למה 2.5 יקר יותר מ 3 ?

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  23. דבר ראשון בביוס העדכני ללוח שלי (k8n ultra9 - nforce4 ultra), נוספה אופציה של top preformance, או משהו בסגנון. יש enable או disable בלבד, על מה זה משפיע ומה זה משנה בעצם? בנוסף, בקשר למתחים ראיתי שתי אופציות, core pcie chipset voltage ht-link voltage על מה משתנה המתח באופציות האלה? רב תודות

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  24. Started by A1eX,

יש לי 1GB זיכרון DDR400, עכשיו בביוס זה היה על AUTO ושיניתי את זה ל400MHZ, כמובן שיש שיפור משמעותי.... האם ישנה סכנת שריפת הזיכרונות? (OC?)

• 8 תגובות
    • 525 צפיות
  25. Started by askme,

וואללה, עוד מעט יהיה צורך בטבלת exel למצוא ידיים ורגליים בסבך המעבדים מכל יצרנית. על כל פיפס ומכשיר בשוק היצרניות מוציאות מעבדים "תפורים" להם, או שמוציאות כי המתחרים הוציאו וצריך תגובה ועדיף כמה שיותר מהר. https://www.geektime.co.il/intel-pentium-celeron-update/amp/

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.