מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
על הלוח יותקנו 6 גיגה ראם(4 סטיקים) E7200 OC 3.6 יש צורך בלפחות 6 חיבורי SATA,יהיה נחמד אם יהיה בקר RAID ואם החיבורים יהיו מופנים הצידה למרות שזה ממש ממש לא הכרחי,כמו כן מספר גדול של USB יהיה טוב,חשוב כמובן שהלוח יהיה טוב לOC,אין עדיפות לחברה מסוימת התקציב שלי הוא כ700 שקלים...
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלומות, אתמול הרכבתי את החומרה החדשה שלי, לוח Abit IS7-E עם מעבד פרסקוט 3.0 וזכרונות 2xADATA PC4000 512Meg. המחשב עובד מצוין, מהיר בטירוף (קצת חם אמנם ) אבל מעבר לזה מצוין. הבעיה היא, כשאני מעמיס עליו (למשל MemTest או Prime95 במשך יותר מרבע שעה), הוא מתחיל לצפצף בטירוף, בשני גבהים שונים, ללא כל תבנית קצב מסוימת. ביטלתי את כל ההתראות על חום / מהירות מאורר בביוס (כלומר, הגדרתי את הטמפרטורה לאזהרה על 120 מעלות), אני לא מריץ את ה-AbitEQ. בדקתי באמצעות MBM5 לראות מתי הוא מתחיל לצעוק, זה קורה כשהמעבד מתקרב ל-70 מעלות. לפי אינטל ו-Abit זו טמפרטורה סבירה לחלוטין בשביל המעבד הזה. מישהו נתקל בבעיה הזו? יודע איך פותרים אותה?
-
- 9 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אז ככה יש לי אפשרות להשיג 8800GT ואחרי דיון בפורום תצוגה וגרפיקה הגעתי למסקנה שאין למחשב הנוכחי שלי סיכוי לנצל את הכרטיס אז הגעתי לפה בשביל מעבד, זכרונות אבל בעיקר לוח אם שיעזור לי לנצל את כל היכולות של כרטיס המסך(עם עדיפות לכרטיס קול מובנה). התקציב הוא כמו בכותרת 1500-2000 שקל.
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש, איזה משני הלוחות עדיף? אולי הצעה אחרת באותו טווח מחירים? מה ההבדל העיקרי בין השניים? ובאופן כללי, של מי לוחות יותר טובים, יציבים ואמינים? ASUS או GIGABYTE? נ.ב - חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 957 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי למה זה ככה? אני יודע שamd שונה מאינטל אבל אף פעם אף אחד לא הסביר מה בדיוק ההבדלים ולמה זה ככה ? תודה מראש יניב
-
- 9 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום ! המפרט שלי : 3.0 775 lg D915PGN 2*256 RAM תזמונים X600XT 128 MB @ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) רציתי לדעת למשחקים מה עדיף להוסיף עוד גיגה זיכרון או לשדרג את הכרטיס מסך? חשבתי על זיכרון: ?512MB Corsair (CMX) CL2? שעולה 350 ב KSP כרטיס מסך נראה לי כרגע יקר מידי לשדרג למרות שאין בעייה לתקציב עד 1300 ש"ח. מה עדיף להוסיף זיכרון בתקציב של עד 500 ש"ח או כ. מסך חדש?
-
- 9 תגובות
- 629 צפיות
-
-
חשבתי על משהו ואני לא בטוח נגיד שאני מפעיל את המחשב והווינדוס עלה אם אני יוציא את הזיכרונות המחשב לא יוכל להשתמש בזיכרון וירטואלי בלבד?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האתר הטכנולוגי Cnet מדווח כי אינטל הורידה את מחירי חלק מהמעבדים מתוצרתה בעשרות אחוזים. בין המעבדים שהוזלו היו ה-Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Dual Core, Celeron ומעבדים לשרתים מסדרת Xeon. לפי הדיווח, מעבדי Q9650 ומעבדי X3370 הוזלו ב-40% ממחיר של 530 דולר ל-316 דולר. גם מעבדי ה-E5200, הנפוצים במחשבים ניידים, הוזלו בשיעור של 24% מ-84 דולר ל-64 דולר. בחודש באפריל הורידה אינטל מחירים בשיעורים שבין 10% ל-50%. המעבד למחשב שולחני, שהוזל בשיעור גבוה של 50% הוא מעבד עם ארבע ליבות מדגם Q6700, שמחירו ירד מ-530 דולר למחיר של 266 דולר. דגם נוסף שהוזל בצורה משמעותית הוא E6850, שמחירו ירד ב-31%, ממחיר של 266 דולר ל-183 דולר. באותה העת נראה היה כי ההוזלה נבעה מהתחרות עם AMD. ואולם, ית…
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
קניתי פעם מחשב עם E2160 ברעיון שאני רוצה קואד אבל יקר לי מדי ולבינתיים אני אעשה לו אוברקלוק (והגעתי ל 3200mhz, לא רע). בכל אופן, הגיע הזמן לקנות quad ומשום מה, הקואדים המהירים (9550/9650) עולים אפילו יותר מ-i7 ממוצע. אני לא הולך להחליף את כל הפלטפורמה שלי עכשיו בשביל לשדרג ל i7 אז ההחלטה היא לקנות קואד בכל זאת. השאלה היא האם הולכים לרדת להם המחירים מתישהו? או שפשוט יפסיקו לייצר אותם והם יעלמו? האם יש יתרון כלשהו ל q9650 יותר מ 9550 ששווה את ה-300 שקל הפרש? האם AC freezer 7 rev2 שיושב לי שם עכשיו יספיק לקרר את הקואד? ספק קורסאייר 520 יספיק בשביל המעבד (אין לי איזה כרטיס גרפי מטורף וגם לא יהיה)? תודה!
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום. אני מתלבט ביני לבין עצמי מה קורה למערך או מנגנון הטורבו כאשר מעלים את המכפלה באופן ידני במעבדי ה Sandy Bridge. האם בעצם העלאת המכפלה משמעה העלאת אותה נקודה מקסימלית שמנגנון הטורבו שואף אליה? או שמא בכלל בשינוי המכפלה יש ביטול אוטומאטי של מנגנון הטורבו? מבלבל
-
- 9 תגובות
- 846 צפיות
-
-
בזמן האחרון אני רואה מודעות של מחירת מחשב של ELITE עם מעבדי 1800 DURON או עם DURON 1600 איפו יש מעבדים כאילו למכירה ללא הלוח
-
- 9 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני מתכנן לנסות OC כי הלוח אם שלי עכשיו מסריח ולא מאפשר את זה. רצוי שיהיה עם כרטיס קול איכותי on board. התקציב הוא בסיבובות ה 600-700 שקל אני מניח, עוד לא סגור. אני רוצה משהו שישתלם מבחינת ביצועים/מחיר. תודה! עריכה: ראיתי את הלוח אם הבא: MSI 865PE Neo2-LS http://pch.co.il/docs/pd-253377142.htm הוא נראה לי לא רע, מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 790 צפיות
-
-
לאחר שכבר התקנתי את כל המערכת, אני פותח את CPUZ ואני מגלה שהמעבד שלי על 1199GHZ... יכול להיות? לא נגעתי בשום דבר בביוס, בטח לא ב-OC...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכול תודה לכול העונים עריכה: שינוי בכותרת, PCIe ולא PCI-X
-
- 9 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מעוניין בלוח עם כל הפיצרים, שיהיה מצויין לOC עד 750-800 שקל... למעבד אינטל E8400 (מיתכוון לעשות OC של 3.9-4 GHZ)
-
- 9 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום. אני זקוק לפלטפורמה למטרות תכנות כבד עם ריבוי משימות,(וכמובן גם השימושים הרגילים: גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD ). יש צורך בקימפול קטעי קוד גדולים. נעשה שימוש בו זמנית בשרת MYSQL ובשרת TOMCAT. סביבת העבודה היא Eclipse. לפעמים יש צורך להריץ כמה עותקים של שרת TOMCAT בו זמנית. דרישות החמורה עבור כל אלה יחד זה לפחות 2GB זכרון, עדיף 4, וכן מעבד מרובה ליבות. על pentium e5700 זה עובד בסדר רוב הזמן, אבל אני רוצה פלטפורמה חזקה שתספיק לי להרבה זמן. לא מתוכנן OC. השדרוג היחיד שמתוכנן לעתיד הוא הוספת זכרון. אין צורך ב-USB3. חשבתי ללכת על הפלטפורמה הבאה (ב-KSP): Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה , אחרי היעדרות של חודשיים (ניתקו לי את האינטרנט ) חזרתי וכעת אני כותב את ההודעה מחדר מחשבים בבית ספר (עוד אין לי אינטרנט) . טוב אז השאלה שלי היא כזאת : קיבלתי את הלוח אם שהזמנתי ABIT NF7-SL ועל ה PCB של הלוח רשום ABIT NF7 ועל המדבקה שמודבקת על ה SERIAL ATA CONTROLER רשום ABIT NF7-S , אני בטוח שהלוח הוא לא NF7 כי ללוח שלי יש SERIAL ATA ! אז השאלה שלי היא איזה לוח זה ואיזה ביוס צריך בישבילו ? מקווה שתוכלו לעזור לי כמה שיותר מהר ?! :'(
-
- 9 תגובות
- 711 צפיות
-
-
עקב ירידות המחירים החלטתי לשפר את השילוש. המעבד היה או 930 או 3800X2. הבעיה שיש לי AGP דיי חדש וזה מבטל את ה-AM2 בגלל שלא מצאתי בארץ לוחות AM2 אם AGP. רציתי לדעת איזה לוח אם הכי טוב ל930 ול3800X2 בסוקט 939 עד בערך 500 שקל. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 621 צפיות
-
-
היי יש לי את הלוח אם של גיגהבייט 7VM400M-RZ ויש לי איתו זיכרון של 256מגה. הייתי רוצה לקנות עוד זכרון. 1. איך אני יודע איזו מהירות הזכרון שלי ? 2. האם יש בעיה לקנות זכרון במהירות שונה מזה שקיים ? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שידרגתי את המחשב לפני כחצי שנה בערך ל: i5 3570K, GA-Z77-D3H DDR1600 וזוג סטיקים של 2GB של G.Skill מסדרת Ripjaws DDR3 1333Mhz dual channel. נראה לי שהגיע הזמן להוסיף קצת מעבר ל4GB זכרון. קורה שאני גולש עם עשרות טאבים ורואה שהזכרון מנוצל לגמרי, כשגם הבנתי שלמשחקים מסויימים [bF3] רצוי יותר מ4GB. לשימושי אינטרנט רגילים, גיימינג וOC מתון לאזור ה4.2GHZ, איזה זכרונות אני צריך? עוד זוג זהה של 2 סטיקים של 2GB, או עוד סטיק בודד של 4GB? האם יש טעם למכור את הזכרון הנוכחי ולקנות בכלל סט חדש של זכרונות מהירים יותר? הבנתי שמהירות של זכרונות וdual channel אלה דברים זניחים למדי. אני צודק? כמו כן, יש צורך להתאים תיזמונים בין סטים של זכרונות? אשמח למעט ייעוץ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא סגור בדיוק על איך רייד עובד אבל נראה לי שצריך בקר חיצוני בשביל לחבר שני קשיחים שיעבדו ברייד... השאלה שלי היא האם הלוח תומך באיזשהו בקר מובנה כי הסתכלתי באתר שלהם ולא ראיתי משהו לגבי זה או שפספסתי או שלא יודע מה תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות 2GB CL3 של זיכרון DDR, שווה להוסיף 40 שקל ל-CL2.5 ו/או 85 שקל ל-CL2? מיועד למחשב למשחקים ללא OC. תודה
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מה עדיף: מה עדיף, שמעתי שאינטל הוזילו את המעבדים ב-50%. PENTIUM 4 או AMD ATHLON XP, זכרונות DDR PC-2700, שמעתי גם וזה הוכח שזה המעבד (פנטיום 4) שעבר אופטימיזציה לווינדווס XP. לכן אני מתלבט... לא מתכנן אוברקלוקינג, וחשבתי שעם ז\ציוד הקירור לAMD זה יעלה לי כבר כמו מעבד אינטל בלי קירור כלל.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האים לוח-האם שלי מידגם:GIGABYTE-GA-M61-SME-S2 יאפשר החלפת כרטיס-מסך מידגם: GIGABYTE 7300GT 256MB ל-8800 מיכל הדגמים למרות שלוח-האם תומך ב-PCI-E 8X ולא ב-16x
-
- 9 תגובות
- 732 צפיות
-
-
לחבר שלי הלך הלוח MSI K8N NEO2 PLATINUM והוא נשאר עם המעבד הנ''ל + 2GB DDR1 מכיוון שכבר אי אפשר למצוא לוחות 939 אפילו ביד שניה חשבנו למכור אותו. כמה לדעתכם הוא שווה (ביחד עם הסינק המקורי) ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-