מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
אני צריך להתקין בו 3 כרטיסים כאלה:
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום.. פשוט לא מצאתי הגדרה במדריכים ואינני יודע מה זה כי ברצוני לקנות I3 מעבד וכתוב לי בו GPU CORE ואני חושש שמה הכוונה למעבד למחשב נייד ואני רוצה שולחני
-
- 1 תגובה
- 12.3k צפיות
-
-
אני רואה ל מיני מחשבים עם סוגים שונים של זיכרונות ותיזמונים שונים באותו מחשב.. האם המחשב יודע לבד לתזמן את הזיכרונות ע"פ הסוג האיטי? איך זיכרון 8-7-8 יכול לעבוד עם 9-9-9 ? תודה ושבת שלום
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
מצאתי מחשב זרוק Athlon xp 1800+ 256KB L2 עם לוח אם של ECS K7SOM+ VER 5.2 עם זיכרון 512MB החלפתי לו את המאוורר CPU של המעבד שהיה גנריק ברמה מזעזעת ושמתי DEEPCOOL חדש שהיה לי במלאי מרחתי משחה טרמית AC . שאלה 1 . למה מקביל המעבד פנטיום 4 ? 1.8 ? המעבד על 1.53 MHZ תושבת 462 . שאלה 2 . כמה שווה מחשב כזה ? יש לו 40GB כונן קשיח וצורב רגיל . שאלה 3 . על כמה מעלות אמור להיות המעבד ? הוא רותח 40 מעלות בביוס / מנוחה זה טבעי ? מעבד חם עם המאוורר הפשוט הוא היה 43 . שאלה 4. למה הוא טוב ? רק אינטרנט ? יש בו WIN XP PRO SP3 . הוא עובד מצויין באינטרנט עשיתי לו עידכון ביוס מ 2001 ל 2003 .
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למפרט חדש שאני מרכיב.. התקציב הוא בסביבות ה500 שקל, יש חיה כזאת?
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני מעוניין להשמיש מחשב ישן למטרת גיימינג קל מזדמן (SIMS3 ודומיו) על מסך 19' רחב ברזולוציה 1440X900 (אבל אפשר על פחות). הבסיס הוא לוח אינטל בסיסי מתוצרת אינטל מדגם 915GAV. אחד הראשונים שיצאו לתושבת הזו... http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=5981&code=Intel%C2%AE+915GV+Express+Chipset על הלוח יותקנו 2G DDR400 וכרטיס ATI 1950XT 256M שעלה בזמנו 1700 ש"ח כרגע מותקן עליו Celeron D 330 2.66Ghz שלמיטב ידיעתי מסוגל ל-OC לסביבות ה-3G+ די בקלות (לא יודע אם הלוח הזה מאפשר זאת). http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27112 יש באפשרותי להשיג לכל היותר Intel Pentium 4 Northwood 3.20 GHz במקומו אבל זה דורש ממני לא מעט התעסקות וזמן. http://www.tomshardware.com/charts/cpu…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך להזמין מחשב מבוסס צי'פסט nvidia לצורך בדיקות חומרה. שמתי לב שההיצע ממש קטן כי רוב הלוחות מצויידים בצי'פסט של AMD . אין בעייה עם תקציב ואת שאר החלקים אתאים אח"כ. אנא המליצו כי אולי אני מפספס :-) תודה
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
עקב קניית מחשב חדש,יש לי במלאי 4 סטיקים של חצי ג'יגה של DDR.(סה"כ 2GB) איפה הכי כדאי לפרסם מודעה למכירה? יש לציין שהביוס נדפק לי,והוא היה נתקע אחרי השלב של ספירת כמות הזיכרון,(לעיתים,היה עובר לשלב הבא,ואף מנסה להיכנס להגדרות ה-CMOS Setup,אבל פשוט נתקע בכניסה),אבל נראה לי שלא נגרם נזק לזכרונות עצמם. אני רוצה למכור את כל הסטיקים במחיר של 300 ש"ח,מה שנראה לי סביר,יחסית למחיר של זכרונות חדשים. 2 סטיקים אינם באחריות(של Geil),ושניים של Kingston.(אחריות לכל החיים או ל-5 שנים,אינני זוכר במדויק) הזכרונות כולם נקנו בחנות הראשל"צית גולדטופ. אודה למישהו על עזרה בנושא, יוחאי.
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני צריך לקנות לוח אם חדש, הקודם(GIGAVYTE GA-P35-DS3L) נשרף לי אני צריך משהו שיתאים לזה. INTEL Q9450 Seagate Barracuda 500GB 32MB sata 2(יש לי את זה פעמיים יענו 1TB) G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 NVIDIA 8800GT OC CM690 עכשיו שמעתי יש משהו כזה שנקרא RAID, מכיוון שיש לי אותו דיסק קשיח אני יכול לעשות את זה לא? אם כן אפשר לוח אם שיתאים לכל זה. אם לא,למה.
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
http://www.maximumpc.com/article/news/globalfoundries_kicks_out_first_28nm_arm_processor במהלך ועידת הטכנולוגיה העולמית שהתכנסה השבוע, GlobalFoundries חשפה את מעבד ה-28 ננו-מטר הראשון בעולם של חברת ARM (אשר מתמחה במעבדים למכשירים ניידים) מסדרת CORTEX A9 בעל טכנולוגיית High-K Metal Gate. "זוהי אבן דרך חשובה לייצור ה-28 ננו-מטר והובלה טכנולוגית למעבדי הדור הבא, החל ממכשירים סלולאריים ועד למכשירים כבדים בעלי ביצועים גבוהים." -אמר מוג'י צ'יין, סגן נשיא מחלקת הייצור ב-GlobalFoundries, והוסיף - "על ידי עבודה צמודה עם ARM כבר בשלבים הראשונים של פיתוח הטכנולוגיה, אנו נאפשר ללוקוחותינו לעבוד במהרה עם מעבדי ה-ARM החדשים וכך לקבוע סטנדרט חדש לעוצמה במכשירים ניידים." ב-Glob…
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שהכותרת אומרת אני מחפש לוח אם ל-CF עם חיבורי USB3 ו-SATA3. כמו כן ייתכן ויהיה OC אבל ממש לא קיצוני. המחשב ישמש לגיימינג על מסך ברזולוציה של 1680X1050 או FULL HD עדיין לא בחרתי מסך. כמו כן עריכת סרטים באופן חובבני למדי, מולטי טסקינג, סרטים וכו'... שאר החלקים נכון לעכשיו יהיו: i5 750 / i5 760 לגבי זכרון לא הוחלט עדיין. אשמח לקבל ביחד עם ההמלצה ללוח האם המלצה לזכרונות תואמים. HD5770 1GB Samsung spinpoint F3 1TB כמו כן האם יש הבדל משמעותי בין CF על לוח של x16/x8 ו- x16/x4. בנוגע לתקציב אני מחפש משהו שעונה על הדרישות הללו וכמה שפחות יקר. עריכה: הבנתי שזה קצת בעייתי בלוחות P55 אז אשמח לקבל המלצה ללוחות אחרים גם. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שילוב של לוח אם ומעבד באיזור ה-800-900 שקל. אני מעוניין לבצע אוברקלוקינג. אשמח לשמוע את ההצעות שלכם ! תודה.
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אני בקרוב מזמין מחשב חדש ולאחר התייעצות באתר החלטתי ללכת על הלוח הזה, אני מתכוון להזמין מ-IQPC ואני רואה שם שיש כל מיני דגמים של הלוח הזה. לא הצלחתי להבין ממש את ההבדלים בינהם, גם באתר של ג'יגבייט לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדלים בדיוק... מישהו במקרה יודע מה אומר כל סיומת? דוגמא לדגמים שיש: GIGABYTE GA-P55-USB3 GIGABYTE GA-H57M-USB3 GIGABYTE GA-P55M-UD4 GIGABYTE GA-P55A-UD3R GIGABYTE GA-P55A-UD4 GIGABYTE GA-P55A-UD5 וכו' האם יש משמעות בכלל לי, שאני לא מתכוון לעשות OC?
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks. לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W. אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי). זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם: 1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח). סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף. 2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר:…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד Intel P4 prescott 3.0 GHz 478 SL7E3 לוחות EPOX EP-4SGM8I Abit IS7-V2 ב 2 הלוחות המעבד עובד באותם מהירות ובאס ומתח ו HT מופעל. כולם לפי הברירת מחדל של המעבד ללא אוברקלוק והברירות מחדל זהות ב 2 הלוחות בלוח EPOX המעבד עובד ב 40 מעלות ב IDLE ומגיע גג ל 60 במאמץ - כל זה אם קירור סטוק בלוח ABIT המעבד מגיע ל 80 ב IDLE אם קירור סטוק (אותו גוף קירור ומאוורר שאני מנסה איתם בלוח השני). אם גוף קירור הרבה יותר חזק יכול להוריד אותו ל 65 בכל התקנה מחדש של המעבד ניקיתי אותו ושמתי חומר קירור מחדש. הבדיקות נעשו באותו מארז (קירור מארז טוב) ואותו ספק (איכותי) ואותו כונן קשיח אם מערכת הפעלה הטמפרטורות נמדדו בתוכנה + טמפרטורות דומות נמדדו אם חיישן טמפ' שהכנסתי לתוך הגוף קירור כלומר התוכנה…
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות DDR2 2GB עכשיו מה שיש לי עכשיו זה 512DDR2 533 ואין במלאי 533 אז ניסיתי 667 וזה עבד עד שזה התקלקל ויש במלאי רק 800 השאלה האם זה יזהה אותו?
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם 50C מעלות זה מסוכן למעבד? ומה הטמפ' הנורמלית למעבד במאמץ ובמנוחה? יש לי מאוורר של ZALMAN מ"מ120 ( אם זה עוזר)
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מה ההבדלים בין המעבדים 870 וה- 920 למה ה -870 מתומחר יקר יותר
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
היי. כבר מעל שנה שאני לא עוכב אחרי התפתחויות של חומרה וזה יתווכח בשאלה הבאה; אני מתכנן לקנות בקרוב לוח אם חדש. שמתי עיין על ה-GA-MA785GM-US2H של ג'יגבייט. בצד שמאל של הסוקט קיים חיבור של 8 פין. החיבור לא קיים בספק הנוכחי שלי לכן אני חייב לשאול - מה מטרת החיבור והאם נחוץ לחבר אליו את הספק? עיינתי בסטיקי הסברים על חיבורים אבל זה לא עזר לי. אשמח לתשובה בהקדם.
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
בשביל משחקים כבדים ארה"ב אמרו לי עדיף אמד. אירופה אמרו לי עדיף אינטל.. אין לי מושג איזו מעבד מעולה ??? תודה
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב בן 5 שנים שיש לו מעבד AMD 64 ולוח אם תואם עם זכרון DDR אם אני קונה מעבד ATHLON 64X2 שמתאים לאותו סוקט (939) הוא יעבוד כמו שצריך? יש לי 3 גיגה זכרון DDR1 לא DDR2 ובנוסף מה עוד צריך לקנות ע"מ לעשות את ההחלפה כמו שצריך (משחה טרמית או משהו כזה לא?) תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שהשאלה הזאת כבר בטח נשאלה פה לא מעט, וראיתי אותה בשאלות הנפוצות, אבל הבנתי שיש דרך, משהו עם PAE שאפשר לסדר את זה ככה שמערכת 32 ביט הוא ידע להשתמש בכל ה- 4 ג'יגה? האם ידוע לכם על דבר כזה? כמובן שבשביל יותר מ-4 ג'יגה צריך 64 ביט אבל שמעתי שיש איזשהו סידור ל-32 כדי שזה יראה שהוא משתמש בכל ה-4... http://sites.google.com/site/cmonacom/Home/hardware/4gb-limits-32bit אם אני ימצא את הקובץ boot.ini הזה שיש ב- windows 7 ואני יוסיף את ה- /pae זה יוכל לעבוד? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות את המחשב vestro 3500 ולשדרג את הזיכרון מ- 2 GB ל- 4. אתמול דיברתי עם המוקדנית של dell והיא אמרה לי לקחת בחשבון שהאחריות שהם נותנים מכסה רק את הזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב. אני פוחד ממצב שבו משהו ישרף ו- dell יאשימו את הכרטיס שלא באחריותם וככה בעצם האחריות שלי לא תקפה. לפיכך יש לי מס' שאלות: 1) במחשב יש 2 סלוטים. האם הזיכרון מגיע בשני כרטיסים של 1 ג'יגה או כרטיס נוסף של 2 ג'יגה? 2) איך אני יכול לדעת שלא הכניסו כרטיס נוסף של 2 מחברה אחרת? 3) אולי עדיף לוותר על שדרוג הזיכרון, ללכת עם המחשב למעבדה מוסמכת ולבקש שיכניסו לי כרטיס נוסף של dell של 2 ג'יגה. 4) יש לי אחריות NBD (טכנאי בבית הלקוח)- האם יש אפשרות שהוא יגיע עם כרטיס נוסף וככה אני אקבל מהם א…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך BENCH לRAID 5 ללוח אם שלי ונוסף של eVGA - X58 SLI LE. מישהו מכיר ?
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
לא ראיתי שהיזכרו את הנושא. בכל מיקרה כל מי שחשב שיוכל להכניס מעבד בולדוזר ללוח AM3 - הקומבינציה הזאת לא תעבוד. http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100826225852_Desktop_Bulldozer_Processors_Will_Require_New_Platforms_AMD.html :-\
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-