עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Orillion,

שלום אני קונה בקרוב מחשב עם 4GB של זיכרון פנימי (אני גיימר כבד, וגם רוצה מחשב שאני לא אצטרך לשדרג\להחליף בזמן הקרוב). קראתי לאחרונה שווינדוס XP בגירסת ה-32 ביט שלה לוקחת 2GB לעצמה ומשאירה 2GB לאפליקציות. אפשר עם שינוי מסויים של הקובץ boot.ini לגרום לה להגדיר 3GB לאפליקציות ו-1GB לעצמה - אבל שוב, מניסיוני ווינדוס לא צריכה כל כך הרבה RAM כדי לפעול כראוי, ולכן זה סוג של ביזבוז. לעומת זאת הבנתי שלגירסת ה-64BIT של ווינדוס XP אין את ההגבלה הזאת. אז השאלות שלי למומחים פה הן: 1. האם כל מה שציינתי נכון 2. אם כן, האם כדאי לי להריץ את גירסת ה-64BIT על המחשב החדש? 3. קראתי קצת והבנתי שלגירסת ה-64BIT יש כל מיני בעיות תאימות, וצריך "להתעסק" איתה די הרבה. האם למישהו פה יש ניס…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. לאחר ההשקה הטרייה של דור מעבדי 14 ננומטר חדש עם תושבת מעודכנת ואותן ליבות עיבוד שמלוות אותנו משנת 2015 - נראה כי אינטל פונה להתמקד במעבר אל טכנולוגיות חדשות ומעניינות יותר לכתבה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. שלום עדכנתי כהרגלי לביוס האחרון ללוח שלי ( ASUS P7P55D DELUXE ) והביוס הזה גרוע ברמות והמחשב לא יציב ב OC שקבעתי, והיה כן יציב עם הביוס הקודם... אני מנסה לצרוב ביוס אחורה ( מה שעד עכשיו לא היה בעיה לעשות )ועם הביוס הזה זה פשוט לא נותן ואומר שהביוס שאני מנסה לצרוב ישן יותר יש עוד דרך חוץ מ BUPDATER של אסוס ? רעיונות ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. זהו הדיון הרשמי על החדשה: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1118771432,43495, - אתם מוזמנים להגיב כאן ולהשמיע תגובות, רעיונות לצעד של Infineon ואם תרצו לעזור לנו ולשפוך עוד קצת מידע על ה-DH-5 החדשים. [חוצמזה שםה מיוצרים בתהליך יצור של 0.11micron].

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by ilan_fix,

בוקר טוב.... חבר שלי הולך לשדרג את המחשב, וכמובן שהכיוון הכללי הוא ל64 ביט... שמנו עיין על הלוח GIGABYTE GA-K8NF-9 שמבוסס על NFORCE 4, http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Products/Products_GA-K8NF-9.htm# וכמובן בא עם חריץ PCI EXPRESS במקום חריצי הAGP הישנים.... מסיבות של תקציב במיוחד, חבר שלי לא רוצה בשלב הזה לקנות כרטיס מסך חדש, הוא רוצה להשאר עם הכרטיס הישן שלו (AGP X2). עכשיו השאלה היא, עד כמה יש תאימות אחורה? האם אפשר להפעיל את הכרטיס הישן על הלוח החדש עם איזשהו מתאם? ואם כן, האם מתאם כזה מגיע אם הלוח בדרך כלל? תודה מראש....

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by imac,

אל תצחקו? (ואל תשאלו למה רק תענו בבקשה בתודה SKAZI)

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by R.G,

כמו שהכותרת אומרת.... תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אני צריך המלצה ללוח-אם שתומך במעבד INTEL מסדרת ה 900 (סדרת כפולי ליבה)... התקציב הוא עד 1500 ש"ח (אבל רצוי כמה שיותר זול אבל גם שיהיה טוב) *מעוניין רק בסדרת ה NFORCE 4 של NVIDIA ורצוי מאוד של ASUS!!! אם אפשר גם לינקים...

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שאלה. הזמנתי לוח ga-a320ma-m.2, והיום הזמנתי מאמזון את הרייזן החדש (התחכמתי קצת כי זה לא היה טריויאלי, אבל יצא 130$ כולל הכל). בקיצור, השאלה האם הלוח יעבוד עם המעבד, הבנתי שיש עדכוני ביוס, אבל אני מניח שהוא יגיע עם ביוס ישן, האם הוא יזהה את המעבד? האם אהיה חייב לשים מעבד ישן כדי לעדכן? אשמח לעזרה. כעיקרון הזמנתי מאמזון גם רייזן 3 1200 שלאור ההזמנה החדשה אחזיר מיד כשיגיע, אבל אם לא תהיה ברירה אשתמש סו כדי לעדכן את הביוס...

10. Started by Flea,

שלום. אני עומד לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין המעבדים הבאים: AMD Athlon II X4 Quad 630 AMD Phenom II X2 555 Intel Core i3-530 כולם בטווח מחירים זהה רק קשה לי להבין מה יותר טוב ומה עדיף..עצות? ??? http://skypc.co.il/pl_product~ADX630WFGIBOX~3~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~HDZ555WFGMBOX~3~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~i3-530ay~3~0.htm תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם יש לי פה תופעה מוזרה ואקווה שתוכלו לעזור לי. ידידה שלי קנתה מחשב שיתאים לתקציב שלה: פנטיום 4 2.8 , 2X256 DDR , דיסק קשיח 120GB , לוח אם ASUS P4R-800VM ושאר הדברים הרגילים. התקנתי לה win XP , ולפעמים כל 10-20 דקות יש קריסה והמחשב נכבה, לעיתים דקה אחרי שעולה המחשב לעיתים לאחר שאני נכנס לאינטרנט או משהו כזה. חשבתי שאולי המעבד מתחמם יתר על המידה וחיפשתי תוכנה לבדיקה ולא מצאתי, אך לאחר שקרס נכנסתי לביוס וראיתי טמפרטורה של 40 מעלות שעד כמה שהבנתי זו טמפ' תקינה. אולי יש לכם רעיון מה יכול לגרום לזה ואיך לבדוק זאת ? תודה !! אבי

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. ייעצתם לי מה לקנות ואכן הקשבתי לכם. התקשרתי לSPYPC אבל אין להם במלאי אז התקשרתי לחנות אחרת וגם שם אין במלאי אז התקשרתי לחנות שלישית-wellcom, ושם הופתעתי לשמוע שהמחירים זולים. אפשר לומר זולים מדי. אין להם מעבד 3600 שהמלצתם, לכן אני אקח 3800. וזה עדיין זול יותר ממעבד 3600 מהחנות הכי זולה בזאפ. בקיצור הזמנתי לוח אם ומעבד (כמו שציינתי בכותרת). בנוסף החנות הזאת היא במקרה גם הכי קרובה אליי כך שבאמת יוצא משתלם. רציתי לשאול האם יש כאן משהו מוזר? איך זה שהם הכי זולים אבל לא מופיעים במקום הראשון בזאפ? איך הם מוכרים בכאלה מחירים? מה אתם אומרים? אני מצרף צילום מסך של הרכיבים אותם הזמנתי. הנה השרשור הקודם שלי כאן-http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=285486.0 [attachment dele…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם רציתי לומר דבר ראשון שאני נהנה מאתר ומהפורום כבר הרבה זמן למרות שאני לא פעיל בצורה שאני קורא מתעדכון באתר רציתי להביא לשומת הלב שלכם משהו מעניין החברה ASUS הוציא התקן שמתלבש על תושבת של Socket 478 והופך אותו ל Socket 479 שאפשר להתקין עליו את המעבדים של Pentium M שהם יותר חזקים הראי רק לאחרונה קראתי מאמר אצלכם שאינטל עוברת ליצור של כל המעבדים לPentium M אז כבר עכשיו אפשר לעבור בלי לשנות את הלוח הינה הלינק לאתר של ASUS למי שרוצה לקבל פרטים http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=54&l3=0&model=467&modelmenu=1

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by meitar9,

כיום ברשותי 2 מודולי זכרון 4GB RAM DDR3 מדגם: KHX1600C9D3B1/4G. https://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1_4G.pdf הזכרונות האלה עובדים בתדר 1.65V, אבל היום גיליתי שהלוח שלי (GA-Z77MX-D3H) תומך רק ב 1.5V לכן כנראה שהם עובדים במתח 1.5V. אני מעוניין להוסיף עוד 8GB RAM והדגם הזמין בשוק כיום הוא: 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Blue - 8192MB - HX316C10F/8 האם המודולים יעבדו ביחד בלי בעיות? תודה!

15. Started by compman12,

אהלן, אני מרכיש מחשב HTPC. מתלבט בין שני המעבדים הנ''ל שהכרטיס הכרפי שלהם הוא HD4000 הראשון הוא [h=1]Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1150 שמגיע עם מאוורר כבר - מחיר 680[/h]השני Intel corei i3 - 3225 S1155, 3.3Ghz הוא 683 ש''ח מה כדאי? ולמה? הכרטיס הגרפי של הראשון הוא 4400. תודה

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by etgar818,

שלום, אני צריך עזרה בבחירת מעבד אבל מאחר ויש לי לוח אם עם socket 1155 המאוד בעייתי בכל מקרה אם צריך אז תגידו גם לוח אם התקציב שלי זה 2000 שקל אבל אני לא מחפש להוציא סתם כסף. המטרה היא גיימינג של הדור הזה והבא תודה לעוזרים נ.ב. כרטיס מסך gtx 980 אם זה חשוב

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אחד המקורות האינטרניים בנושא: https://adoredtv.com/exclusive-zen-3-to-feature-10-15-increased-ipc-32-mb-of-l3-cache-per-ccx/ כרגע אנו מבינים שרצו לבצע הצגה של הדור הבא על הנייר ביוני הקרוב, אך בשל משבר הקורונה = Covid 19, ההצגה נדחתה לאוגוסט/ספטמבר נכון לעת כתיבת שורות אלו. מה מבינים שהדור הבא המכונה Zen 3 (סדרה 4000 הבאה), ישנה לעומת Zen 2 (סדרה 3000 הנוכחית): שמאחדים את ה- CCX לראשונה כך שכל 8 הליבות של המעבד יהיו מחוברות יחדיו באותו מודול CCX. המשמעות היא כי הזכרון מטמון מדרגה שלישית המכונה cache level 3, יהיה משותף לכל שמונת הליבות. זוהי אותה נקודת תורפה/חולשה של מעבדי AMD הנוכחיים, לעומת מעבדי אינטל, שכאשר רץ יישום או …

19. Started by oriki9999,

שלום לכולם! אני מתכוון לקנות מחשב בקרוב ורציתי לשאול על ההבדלים במעבדים בין היצרניות Intel וAMD. במידה ונקח שני מעבדים מאותה רמה פחות או יותר, יש סיבה להעדיף אחד מהחברות?, במה ההבדלים באים לידי ביטוי? תודה מראש!

20. Started by zazaza,

AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU 1099.98 ¤ VS Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1063.89 ¤ שמתי לב שה-AMD עובר את האינטל בביצועים והמחירים +- זהים מה דעתכם עדיף? כי שמתי לב שהרוב פה שמים INTEL במפרטים.. ???

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. ברשותי 2 כרטיסונים של 256 מגהבייט כ"א - סה"כ 512 מגהבייט. קיבלתי מחבר כרטיסון נוסף של 256 מגה. אני חוששת שאם אחבר אותו (יש לי סלוטים פנויים) אקבל אמנם 750 מגה אך הזכרון לא יעבוד dual ddr ואז אאבד מהירות. מה כדאי לי לעשות ? להישאר אם 512 מגה או להוסיף את הזכרון ולקבל 750 מגה? מעבד: 3200 Athlon 64 ביט לוח תומך dual ddr של גיגהבייט

• 45 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. מדובר בלוח אם של PCPARTNER לפנטיום 3. בהפעלת המחשב מופיע בפינה: 694ס-696b-6a6ljprac-00 ניסיתי לבדוק באתר של PCPARTNER ולא ממש הצלחתי למצוא BIOS לזה. מישהו יכול אולי לעזור לי למצוא את העדכון הספציפי שאני צריך?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by spin,

שלום, אני צריך המלצה לשילוש עד 3500 ש"ח שיהיה למשחקים ואוברקלוק וכמובן משהו שיחזיק תקופת זמן יחסית ארוכה תודה מראש!

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. קניתי לאחרונה מחשב חדש, וקיבלתי אותו אתמול... אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. אתם חושבים שהם דחפו לי מוצר יותר זול ממה שרציתי ולקחו מחיר מלא ? או שיש סיכוי שהתכנה הזו טועה ? יש בדיקה יותר אמינה ? כי לפתוח את המארז, להוציא זיכרון ולבדוק מה כתוב עליו זה סיפור מההפטרה, תאמינו לי.

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Refaelo,

חברה אני חייב עזרה בבחירת לוח אם , אני מתלבט קשות בין 4 לוחות אם המחשב מיועד למשחקים כבדים ועבודה ב-autocad. המפרט של המחשב הוא : מעבד :intel E6600 זכרון :2x1GB G.SKILL 2GBHK (4,4,3,5 כ.מסך: geforce 8800gts הלוחות שאני מתלבט בינהיים : ASUS P5W DH DELUXE ASUS P5B DELUXE ASUS COMMANDO P965 ASUS P5N32-E SLI NVIDIA nForce® 680i SLI אני מתכנן OC אבל לא קיצוני תודה

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.