עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by MONORAIL,

שלום לכולם! הצלחתי להבין שהאות A אחרי המעבד מסמלת שהוא עם ליבת נורתווד. מה פירוש האות B? (מופיע בטבלת השוואת המחירים באתר). בנוסף - מישהו יכול להסביר לי למה מחירי מעבד 2.4 גבוהים משמעותית ממחירי מעבד 2.53? (הגיון פשוט אומר יותר מהר=יותר כסף אבל כנראה שאני טועה בגדול...). ???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by paradoxical-pixel,

היי אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל יש לי בעיה. יש לי כרטיס מסך וודו 4 שעובד על 3.3V וכפי שאני יודע לוחות אם החדשים יותר תומכים רק ב 1.5V עכשיו השאלה , האם יש לוחות אם שתומכים ב 3.3V וגם ב 1.5V? תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Sweet_Tooth,

האם לדעתכם מעבדים אלו יתפשו את מקומם של מעבדים ה 32 ביט גם בשוק הביתי? ומה היתרונות של מעבדי ה 64BIT על ה 32BIT? והאם מעבד64 ביט 1GHZ שווה למעבד 32 ביט במהירות 2GHZ?

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  4. אני מחפש מערכת מחשב שתתאים גם למשחקים ותוכל לשמש אותי בשנתיים הקרובות בתחילה חשבתי ללכת על AMD-2200 עם לוח אם EPOX EP-8K5A3 (שנראה לי ממש טוב) אבל המליצו לי כאן לעבור לפנטיום 4 2.48 שעולה בערך אותו דבר ובעל ביצועים יותר טובים. ללוח האם אני מחפש סט מסויים של פיצרים, ואני לא מצאתי אף לוח אם לפנטיום שיש לו אותם (חוץ אולי מ IT7-MAX2 שלא מצאתי מוכר שלו בארץ): - תמיכה בזכרונות DDR333 (רצוי 400) - תמיכה בATA133 (רצוי RAID) - USB 2.0 (רצוי לפחות 4 חיצוניים) פיצרים נוספים הם nice to have אבל לא הכרחיים (למשל: Serial ATA, AGP8, LAN, 5.1 sound, IEEE1394 ) מאד אשמח לשמוע את דעתכם: א. לגבי ההמלצה האם באמת עדיף הפנטיום? ב. מה דעתכם על סט הפיצרים שלפיו אני מחפש לוח אם ג. האם…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by MONORAIL,

אני מודע לזה שאני NEWBE לחלוטין - ולכן כל עזרה תיענה בברכה. ניסיתי (ללא הצלחה מרובה) לעקוב אחרי כל הת'רדים ולמרות שהם נורא מעניינים הרבה חומר פה הוא ממש בסינית. יש אתר כלשהו שמסביר את כל המושגים? (הבדל בין סוגי זכרון, מה ההבדל בין 2.0 ל 2.0A, סוגי ציפסטים וכו')? תודה מראש - רשאים לפרוץ בצחוק.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by cKb,

מאז שהורדתי את עדכון הביוס האחרון - F7, המחשב משמיע 3 צפצופים קצרים, ממש לפני העלאת מערכת ההפעלה. מה זה אומר? cKb

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  7. Started by gluhoy,

מה קורה עם הצ'יפסט RDRAM של SIS? החדשה האחרונה שראיתי עליו היא מלפני 3 חודשים, האם ביטלו אותו או משהו כזה? (פשוט אני רוצה מערכת מבוססת RDRAM 1066 ולפי מה ששמעתי ה 850E הוא לוח יחסית מיושן מבחינת הפיצ'רים כמו AGP*8, USB2)

• 6 תגובות
    • 999 צפיות
  8. Started by פבפ,

בהתחלה בכלל חשבתי לקנות איי אמ די אבל עכשיו אני נוטה לקנות אינטל בגלל האמינות ובגלל שהמעבד לא מתחמם בצורה מטורפת בכל מקרה המפרט הוא: p4 1.7 MSI 6398AR Transcend 256mb 366 mhz אם יש לכם הערות אשמח לקבל אני בעיקר מתלבט בקשר ללוח אם מה אתם ממליצים???? בתודה ושבוע טוב

• 32 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. הכל היה בסדר במשחק שלי המערכת לגמרי הייתה תקינה ועכשיו על בסיס קבוע התחילו לי להיתקע משחקים וזה קורה רק במשחקים...המסך פשוט קופא...וכל מה שאני רואה נשאר...ככה קפוא ויש נקודה זוהרת כזאת בפינה של המסך בצד שמאל למעלה...אבל בגלל שזה קורה לי רק במשחקים ושזה התחיל פתאום בלי סיבה גרם לי לבדוק מה זה יכול להיות ולא הצלחתי לחשוב על שום דבר חוץ משאולי הArctic silver3 על הליבה של הכרטיס מסך מקצרת לי או שהמעבד שלי לא מקבל מספיק זרם יש לי AXP1700 עם מתח של 1.73 וכרטיס מסך GeForce4 Mx440 של visiontek עשיתי לו קירור אקטיבי עם Crystal Orb וArctic Silver 3. יש לי 512DDR PC2100 המערכת הייתה תקינה לגמרי זה ככה התחיל פתאום ניסיתי להתקין דריברים מחדש לא עזר...גם הוצאתי את הכרטיס מסך והחזרתי וו…

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  10. יש לי שאלה אם אני רוצה לקנות דיסק קשיח 40gb 7200rpm האם זה יעבוד בפנטיום 400-2???? או שאם בכלל יעבוד אצלי ה7200 rpm ואני צריך 40gb 5400 ולוח האם שלי הוא6119 msi שהוא רק לפנטיום 2 ---------------------------------------- VIA VT82C693A מי יכול להגיד לי לאיזה פנטיום מתאים הלוח אם הזה ??? ואם זה יעבוד לי על הלוח האם הזה??? ולא על ה6119 msi שלי פרטים על הלוח של via http://www.mit.edu/afs/sipb/contrib/doc/specs/ic/bridge/vt82c693a.pdf ואם בכלל הלוח אם הזה יעבוד אצלי בפנטיום 2-400 אם אני הייתי מבין הייתי בודקת לבד אבל אני לא כל כך מבין תודה מראש למי שיעזור ???

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  11. Started by Ameralis Zaiir,

מישהו יכול להסביר לי מה הולך שם? מה זאת אומרת 2-2-2 או cas 2 וכל הדברים האלו שאני רואה שמדברים על זכרונות (בעיקר לDDR), הבנתי שזה התזמון אבל איך המספרים האלו מתבטאים במציאות?? (אני יודע מה זה הזמן גישה זה קשור לזה איכשהו?) תודה מראש, Ameralis Zaiir

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  12. Started by montigo,

הזמנתי מלמיר זכרונות Samsung Original 512MB PC2700 DDR333. הביאו לי זיכרון של Transcend, עם צ'יפים של Samsung! :AR15: להלן אפיון הזיכרונות שקיבלתי: 1. מדבקה גדולה על ה-DIMM ועליה רשום הדגם TS64MLD64V3F5 וכמו כן 512MB DDR PC-333 2. מדבקה קטנה על אחד הצ'יפים עם הולוגרמה של Transcend 3. מדבקה קטנה על אחד הצ'יפים ועליה כתוב 512MB 184P DDR=CP PC333 DDR SDRAM 65022 Y0234 QC:3C. 4. על הצ'יפים עצמם מוטבע: SAMSUNG 232 K4H560838D-TCB3 BDFE68BB Korea המחיר של שניהם זהה לחלוטין, השאלה האם כדאי להחליף אותו ולדרוש סמסונג מקורי? או שהם Practically זהים?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Tzion,

לפי הדפים של הEP-8K5A2 והGA-7VRXP ההבדל בינהם הוא שלגיגהבייט יש בקר רייד, הכרטיס קול שלהם שונה ולאפוקס אין כרטיס רשת ואני מניח שיש עוד כמה.. וגם משהו לא ברור לי בקשר לUSB: בגיגבייט רשום 2*2ports אבל בסוף רשום "by cable with rear USB bracket" מה זה אומר? ואז רשום בREAR PANEL שיש רק 2*USB 2.0 ??? כמה חיבורי USB יש לי בו?!?! ואצל האפוקס לא רשום שיש בו USB 1.1 (רשום רק USB2.0) אז אין בו 1.1?? ועוד משהו- בדף של האפוקס לא רשום שיש לו game-port. האם יש לו?? אלה בינתיים ההבדלים ששמתי לב שיש בין שני הלוחות . מישהו יכול לציין עוד הבדלים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. סימפלטק לא מוכרים מושקין, שאיתם תכננתי את המפרט המקורי שלי. השאלה היא, האם XTREME DDR הם חלופה טובה, יציבה, ואוברקלוקית? תודה. ד"א- לא הייתי פה הרבה זמן בגלל בעית HD. השבוע קיבלתי אותו חזרה מהתקיון, ואחרי שיצרתי מחיצה אחת של C אני מקבל מתחת לVERIFYING DMI POOL DATA ג'יבריש. מישהו יודע מה לעשות? TNX ALL.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by shtroodel,

אוקיי אז ככה יש לי מחשב (או היה) עם athlon 1.13 ghz asus a7a-266 kingston 128mb DDR asus v7100-t והשאר סטנדרטי מת לי הלוח אם ואין את הדגם כרגע לא בלמיר (החנות שבה המחשב נקנה) ולא אצל הספקים שלהם.. עכשיו יש שתי אפשרויות או שאני ייחכה פרק זמן לא מבוטל בנוסף לכמעט שבועיים שכבר עברו עליי בלי מחשב עד שיגיע לוח כזה לארץ או שיחליפו לי ללוח אחר של אסוס ללא תשלום או עם תוספת קטנה... ככה שאני צריך את עזרתכם בהצעות לגביי איזה לוחות אם יכולים לבוא בחשבון כלומר שהם לא נופלים מרמתו של הa7a-266 ושלא עולים הרבה יותר ממנו... תוספות כמו רייד לדעתי לא ייתנו לי כלום למרות שכרטיס קול רשת או יו אס בי 2 מובנים יהיו נחמדים... אז... הצעות?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Ameralis Zaiir,

הרגע מישהו אמר לי שיצא פנטיום 4 3.1... רציתי לדעת אם זה נכון או שזה סתם ילד חרבשן (או שהוא בכלל ראה אוברקלוקינג של מישהו...)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by TZuKi,

הרבה פעמים ראיתי אתכם אומרים שה P1.6 לא קיים,וההפסיקו לייצר או משהו כזה. אז למה יש באיזשהו אתר פופולרי מקוון למכירת מחשבים כזה מעבד? (אה!! איך להמנע מפירסום חינם1!!!! תותח אני... ;D) אם אני אבל אישור מיוחד אני אתן לינק. והאם כדי לקחת את זה שמצוי שם באתר, הלו הוא ה - Intel P4 - 1.6GHz 478PIN 512k Cache או את ה Intel P4 - 1.8AGHz 478PIN 512k Cache שגם כן מצוי שם? אני מדבר על שני אלו המסויימים! וזהו. עריכה - עם EPOX 4G4A, איזה זיכרון? אני 512 ביחידה אחת, אבל לא נורא אם יבוא כפול. ל OC עריכה 2 - יש לוח אחר בלי סאונד? שיחסוך לי בהוצאות? כמו זה שרשום שורה מעל, איכותי כמוהו, אבל בלי תג מחיר כזה?רק שם ראיתי איפה לחסוך. צריך שיהיה לו LAN, בלי סאונד, טוב ל OC, עם RAID..... תודה …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. הפיסקה הבאה נלקחה מהחדשה "הפטיש משנה כיוון" שנכתבה ב27/8/ (היום): "אם להיות מציאותיים, המעבר ל 64 ביט אכן יתרחש באופן מלא במוקדם או במאוחר, וכבר היום אנו עדים לגסיסתם של מעבדי האת'לון, כנראה כצעד פינוי דרך ל Hammer. אך למרות זאת, התחזית של AMD לתחילת 2004 נראית אופטימית קצת יותר מדי..." המשפט המודגש מעורר בי ספקות וחששות- אני מתכנן כבר זמן לא קצר לקנות מחשב חדש, ועל הרגע הראשון ידעתי שאני לוקח AMD (פעם ראשונה איתו). ועכשיו, איך שקראתי את הפיסקה הרגשתי שאולי אני טועה? :-\ ואם באמת זה נכון שמעבדי האתלון גוססים, אז איזה עוד אפשרויות יש לבוחרי AMD (הביתיים) לקנות? ??? (הרי הם לא יקחו את מעבד השרתים.. :) שתבינו, אני מתכוון לקנות את המחשב הזה, ואני רוצה שהוא יחזיק מעמד …

• 47 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. Started by innoVision,

אני מתכוון לקנות לוח אם Gigabyte GA-VRXP ב 594 ש"ח.. האם שווה לי? ומה אתם אומרים על הלוח אם הזה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by I_S,

מהן כניסות TLB וכמה יש ל Amd,Intel? אני חושב שלP4 יש 64. תודה לכם.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מישהו שמע ביקורת על IT7-MAX2 של ABIT

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  22. Started by Delux,

??? ?

• 6 תגובות
    • 939 צפיות
  23. Started by BlackDragon,

יש לי לוח אם סיאטל 2 או 3. עליומותקנים מעבד פנטיום 3 866 וזיכרון 128 sdram 1 . אני מעוניין בתוספת זיכרון של 512 mb . האם אני יכול להתקין ddr או תקוע עם sdram ? 2. אני מעוניין לשדרג כרטיס מסך ל geforce4 4200 . האם סיאטל בכלל תומך בכרטיסי GPA 4 ? 3. האם לאור כל זאת כבר עדיף לי להחליף לוח אם ואם כן למה (על הלוח לכלול כרטיס קול) ? אלף תודות לעונים

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  24. Started by someone,

בהרבה מקומות קראתי שהצ'יפ הזה לא תומך בזכרונות DDR333... האם זה נכון?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אני מתכנן לקנות מחשב כזה CPU: INTEL P4 2.0A GHZ MB: ASUS P4S533 MSI GF 4 128 MB חשבתי בהתחלה ללכת על זיכרונות ה 512 של קינגסטון אבל נודע לי לא מזמן שהם עושים בעיות על מה אתם ממליצים? נ.ב לא מתוכנן oc אז אל תקחו את זה בחשבון

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים