עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי יש לי מעבד אינטל P4 3000 ועשיתי לו אתמול OC למהירות של 3300. בזמן רגיעה הוא נמצא בחום של 45 פלוס מינוס. אבל כאשר אני מאמץ אותו הוא מגיע גם ל-60 מעלות. שאלתי היא הטמרפטורה בה יש כבר נזק ממשי למעבד ואסור שהחום יגיע עליו? האם הנזק הוא נקודתי (אתחול מחדש או פריז) או נזק מצטבר לאורך זמן. יש אולי למישהו חומר בנושא. תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. האם זיכרון פנימי זה זיכרון פיזי? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Moo,

נשרפו לי מעבד AMD 1700+ ולוח גיגהביט 7VRXP לפני שבועים אבל למזלי קניתי את החלקים מחנות אמינה שהיה לי אחריות שלוש שנים קיבלתי היום את הלוח ואת המעבד ( וגם קניתי מארז חדש ) הרכבתי הכול והדלקתי המחשב נדלק ופתאום שמעתי כזה רעש לא ברור ואז הוא נכבה. היה ממש קצת ריח ( לא הרבה כמו בפעם הקודמת שנשרף) חוץ מזה אני רוצה להדגיש שהמאוורר של המעבד פעל כמו שצריך! לא הבנתי מה קורה ישר נתקתי מהחשמל בדקתי שהגוף קירור יושב כמו שצריך הדלקתי שוב והוא מייד נכבה ללוחות האלה יש הגנה של חום??? ( גיגה ביט - 7VRXP) מה יכול לגרום לשרפת המעבד והלוח? תעזרו לי אני כבר לא יכול !!!!!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. *The maximum weight for a heatsink is specified as 180g by Intel CPU(Socket 370) and as 300g by AMD(Socket 462). Should a heatsink which exceeds the relevant weight limit be installed in a computer, special care should be taken when the computer is moved. שימו לב להגבלת המשקל של הHSF של היצרנים השונים. המלצה שלי אם משהו קרה למעבד - לשים את המקורי ואז לגשת להחליף. *** מידע מאיסטרוניקס (יבואני אינטל) שאכיפת ההגבלה הזאת תחל בתחילת החודש , אני מנסה לברר אצל אזטק . ל P4 כרגע ידוע לי על הגבלה של 220 גרם.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. הכל התחיל בזה שרציתי לפרמט את המחשב. אז קודם כל לא הצלחתי להגדיר בוט בביוס כי אי אפשר היה להיכנס , המקלדת הייתה מגיבה רק אחרי הוינדוס (מקלדת USB) בחיבור ה PS2 הוא לא פעיל במחשב הנ"ל כך יצא שגם לא יכלתי להיכנס עם מקלדת רגילה. חשבתי להוציא את הסוללה,לאפס,ובמקרה הכי גרוע לפרמט את המחשב ע"י חיבור של ההארד דיסק למחשב אחר , אבל אחרי שאיפסתי לא רק שזה לא עזר בנוגע למקלדת USB , הגדרות ה BOOTABLE השתנו וגם ההארד דיסק לא מוגדר כפירסט בוט כנראה.. והמחשב פשוט תקוע לא יכולת עבודה , מה לעשות?! תודה ושבוע טוב , אבי.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by askme,

אינטל מוציאה דרייבר חדש שאמור להפיח רוח חדשה בכל הכרטיסים הגרפיים שמובנים במעבדי החברה החל מהדור השישי ומעלה, כן, עבור המישחקים דווקא ! https://www.geektime.co.il/intel-graphics-optimizing-gaming/amp/ https://downloadcenter.intel.com/download/27484/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-65- מעניין.

7. Started by MoSQuiTo,

מאחר וזו טכונולוגיה ישנה, כל לוחות האם דיי זולים- הייתי רוצה לדעת על מה אתם ממליצים? יש לי את המעבד הבא: Intel Pentium 4, 3000 MHz - HT ו2 ג'יגה זכרון. אני מחפש לוח אם שעדין זמין במלאי- מאחר והרוב כבר לא זמינים. רצוי לינק לחנות.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. יש לי חשב שולחני בן 5שנים לערך ,הצרכים גלישה + (לא גיימר) : חלונות 7 64 ביט, לוח אם H55M-MUD2H גיגהבייט , אינטל H55/rev 1.3 , Socket 1156/pci-E2.0X16 mICRO atx 4DDR3 Dual-CH/8-C HHD AUDIO מעבד I3-540 3.06 MHZ , יש לי זיכרונות 2ּ+1+1 GB מהירות 1333 DDR3 , 1.האם החלפת זיכרונות 2200 או 2400 מגה הרץ לא יגרמו לבעיה (של DDR3 ) או המלצה אחרת ? 2. האם יעמדו בעומס Corsair Dominator Platinum DDR3 2400MHZ CAS 10 2X8GB 3.מה הכי מומלץ לעשות רק תשובות על בסיס ידע חד-משמעי ולא שלוף בבקשה ! תודה. HOLYO1953@GMAIL.COM

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום, יש לי מפרט ואני מתלבט לגבי הזכרונות שמתאימים לו. המפרט הוא כזה (מיועד למשחקים): מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 8800GTS 512MB DDR3 - RETAIL דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS אני רוצה זיכרון בנפח 2GB. איזה הכי כדאי? תקציב עד 400 ש"ח.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by yousux,

עד כמה החצי זיכרון מטמון משפיע תחת הדברים השונים (משחקים, שימוש כללי במחשב וכו') ? האם הזיכרון המטמון משפיע באופן ניכר על ההתחממות של המעבד / יכולת ה OC שלו ? האם שווה להוסיף 250-350 שקל בשביל ה Q9550 ?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by ohad,

??? יש לי מחשב פנטיום ארבע 800 מגה הרץ לוח אם אינטל 815 רציתי לדעת אני מתכנן לעבור לפנטוים ארבע אבל אני רוצה שתגידו לי מה אני צריך להוציא מהמארז ומה אני יכול להשאיר במארז כדיי לעבור לפנטיום ארבע למשל רק את לוח האם והזיכרונות או עוד כול מיני דברים, ( אני רוצה להשאר עם המארז שיש לי והחלקים אבל רוצה להחליף רק את הדברים הנחוצים כדיי לעבור לפנטיום ארבע ולא להוציא את הכול ולקנות חדש רק את הדברים הנחוצים כדיי שהמחשב שלי יהיה פנטיום ארבע ) ,וכמה עולים החלקים הנחוצים לפנטיום ארבע ותנו שמות של חברות טובות אבל למשל לוח אם לא יותר מאשר 1200 שקל ללוח אם.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. קראתי שהמעבד הנל " supports dual-channel DDR4-2666 memory" , מעבד שתומך מהירות 2666 , יחד עם זאת רוב האנשים שבונים היום מחשבים מרכיבים זכרונות בהמלצה של 3000-3600 מגה הרץ , מה אני אמור להבין מי זה , שאין ניצול מספיק טוב של המעבד לזכרונות או מה או אין קשר בכלל בדברים ?

13. Started by gili15000,

האם המעבד g3250 מתאים ללוח Asus MAXIMUS VII RANGER? יש לי לוח אם g41 של אסוס, האם יתכן שהוא לא תומך ב8 גיגה רם DDR3 (סטיק אחד) 1333?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by DJPOWER,

יש לי 600-650 שקל לשדרג את המחשב ואני מחפש לוח אם במחיר הזה.. המפרט כתוב למטה הדרישות שלי: שהיה אפשרות לאוברקלוק אפשרויות שאני מאוד מאוד מאוד ישמח אם היו זה: רייד פי סי איי אקספרס א(אם היו לי עוד אני יכתוב בהמשך) תודה יונתן 8)

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אתלון 64 4000+, 2.4 גיגה הרץ, 1 מ"ב זכרון L2, שקע 939, 130 ננו מטר. אתלון FX55, מהירות שעון 2.6 גיגה הרץ, 1 מ"ב זכרון L2, שקע 939, 130 ננו מטר. אתלון 64 בשקע 939 - "הזולים": אתלון 64 3000+ ו 3200+ ב 90 ננו מטר, 1.4v vcore, שקע 939, חצי מגה L2, גרסת D0 (תהליך ייצור משופר ושיפורים קטנים בליבה). מספרי המודל: ADA3000DIK4BI / ADA3200DIK4BI מקור: צריך להירשם לפורום כדי להיכנס לפורום הזה. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=42065&highlight=90nm פרטים על ה 90 ננו מטר של האתלון 64: ======================= יישום של SSE3 - בסימן שאלה. שיפורי ליבה מסוימים. שיפור מסוים לבקר הזכרון. מנגנון עצירת פעולת מעבד עקב חום על הליבה. B…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by asili,

אני מחפש לוח אם כרגע ויש לי זכרונות PC2100 עכשיו חשבתי ללכת על EPOX EP-8K3A שמכירו כ 700 שקל אולי אני אצליח להשיג בפחות מה אתם אומרים? על איזה לוח ללכת? עד 700 שקל

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by sufy,

שלום לכולם אני מקווה שהשאלה שלי לא תמימה באופן מוגזם אבל אני חושב לקנות מעבד יד שניה ולהרכיב אותו לבד על מנת לשדרג את ביצועי המחשב - האם יש משהו שאני אמור לבדוק במעבד לפני הקניה (מלבד התאימות של המעבד ללוח האם)? וכמו כן האם התקנת המעבד על לוח האם זה משהו שהוא בר ביצוע לבחור כמוני עם כישורים טכניים בסיסיים (התקנתי כרטיס מסך ו-SSD באופן עצמאי) תודה

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by YairZ,

ערב טוב, יש היום מבצעים לא רעים על חומרה באמזון ארה"ב, לחצו כאן לקישור. יש שם כמה מבצעים שווים במיוחד כמו מעבד רייזן 1700x בכ-930 ש"ח כולל מיסים ומשלוח. למרות שמדובר על מעבד מדור קודם - עדיין מדובר על מעבד high-end מעולה ששווה כל שקל במחיר הזה. שימו לב שיש מוצרים שלאחר ההנחה יורדים מקו המכס (75 דולר), כלומר בפועל עבור משלוח לישראל ההנחה גדולה עוד יותר. תיהנו. עריכה: יום המבצעים הסתיים.

19. האם windows ישרוד החלפה של לוח האם? עובר מ-MSI ל-ASUS, אותו צ'יפסט... האם בכלל כדאי לנסות או שלוותר מראש ולהתקין מחדש?

20. אני קונה מחשב בחודש הבא, ושמעתי דיבורים על ליבת Vince... במה מדובר בדיוק? מתי הוא יוצא לשוק? אילו דגמים הוא כולל (יש 3200 ?) האם יש הפרש ניכר במחיר ביחס ל-Winchester באותה המהירות? לא יודע פשוט אם כדאי לחכות לו או שזה מיותר. אני מתאר לעצמי שעדיין אין תשובות לכל השאלות הללו... מי שיודע - בבקשה תשתפו תודה.

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by crazydiamond,

שלום לכולם קניתי לאחי מחשב שמבוסס על המעבד הנ"ל - עם ליבת necastle עם 512 זיכרון מטמון, הלוח היחיד שהוצע לנו (נראה לי נחמד לא יותר) הוא msi k8m - neo v מבוסס על צ'יפסט VIA - באופן כללי המחשב עובד מאוד מהר וחלק יחסית לפנטיום 4 3.2 פרסקוט שאמור להיות עדיף עליו. השאלה שלי היא כזאת איך הלוח אם הזה - האם הוא סביר לדעתכם או שאפשר יותר טוב ממנו (אם אני אחליף) אני לא מחפש לעשות אובר קלוקינג וכו', המחשב יהיה בעיקר לפעולות בסיסיות - אופיס אינטרנט ומעט משחקים ודבר נוסף איך מפעילים את תכונת ההגנה נגד וירוסים אשר מובנית במעבד.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by napoleon45,

היי על פי המתפרסם ברשת, אי שם בשנת 2021 אינטל תכריז על מעבדי Alder Lake בתושבת ( הפתעה, הפתעה ) חדשה LGA 1700. העניין הוא, שבסדרה החדשה של המעבדים שיגיעו עם TDP בין 80 ל - 120 וואט, יהיו מעבדים בסגנון הנמצא בשוק הסלולאר, כלומר, 8 ליבות חזקות לצד 8 ליבות חלשות וליבה גרפית המכונה GT 1. ברור שאלה לא מעבדים לניידים, אז נשאלת השאלה מה ההגיון לשלב ליבות חלשות במעבד שולחני. התשובות כאמור, אי שם ב - 2021.

23. שלום לכולם יש לי מפרט מחשב לוח ga-h170-d3h של גיגהבייט מעבד I7 6700K זיכרונות 32GB DDR4 crucial 2400MHZ קירור למעבד ANTEC H600 PRO ספק כוח ANTEC 1300W כרטיס מסך sapphire r9 390x tri-x 8gb gddr5 512bit עכשיו הדילמה שלי להחליף לוח לMSI Z270 GAMING PRO CARBON שאני יוכל לעשות קצת אוברקלוק השאלה שלי האם זה משתלם להחליף לוח? ומה דעתכם על MSI בלוחות אם? תודה לעוזרים

24. שלום, אני משחק במשחק League of Legends. ה requirements של המשחק הם: Minimum: [TABLE=class: req-table, width: 570] [TR] [TH=width: 125]CPU Speed:[/TH] [TD=width: 380]2 GHz processor[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: req-table, width: 570] [TR=bgcolor: #ECEEF5] [TH=width: 125]RAM:[/TH] [TD=width: 380]1 GB RAM (Windows Vista and 7 users will want 2 GB of RAM or more)[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: req-table, width: 570] [TR] [TH=width: 125]OS:[/TH] [TD=width: 380]Windows XP SP2, Windows Vista SP1, or Windows 7[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: req-table, width: 570] [TR=bgcolor: #ECEEF5] [TH=width: 125]Video Card:[/TH] [TD=width: 380]DirectX 9.0 capable video card suppor…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  25. Started by WinInc.dll,

היי מה אתם אומרים על זיכרונות של אליקסיר(ELIXIR) אני רוצה חוות דעת טובה לגבי הזיכרונות האלה אם הם טובים חזקים עמידים ואמינים זה דחוף להיום תודה

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים