עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Gnome,

שלום, במפרט שאני רוצה לקנות יש אתה הלוח ABIT IC7. אבל נזכרתי שיש איתו בעיה בקול :-\, ראיתי את זה בכל מני מקומות. בכל מקרה הרצתי חיפוש ומצאתי על זה עוד חומר מדיונים שהיו בעבר. עכשיו אני לא יודע מה לעשות אני מפחד לקנות את הלוח הזה (כי ויתרתי על ה AUDIGY 2 מהסיבה שהשימוש בו יעשה רק בעתיד ואין בו צורך עכשיו), ואז אני אתקל בבעיות בקול. וזה דבר שאני ממש לא רוצה. לא בעיות בשמיעה ולא בעיות במיקרופון. :-\ אז אני אשמח אם תגידו לי מה כדאי לעשות. אם לקנות אותו או לא לקנות אותו. אשמח גם אם תגידו לי איזה לוחות אם אני אוכל לרכוש במחיר דומה עם ביצועים דומים (המחשב נועד לעריכת ווידאו, אם יש צורך אז אני אכתוב את המפרט). ומה עם ה ASUS P4P800 DELUXE? אני יודע שהוא טוב אבל הבעיה הי…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני מתחיל לגבש לי מחשב מבוסס קונרו E6600 וראיתי שלוחות האם האיכותיים תומכים בבאס של 800MHZ ו 1066MHZ. השאלה היא מה צריך להיות השיקול שלי בקניית זיכרון (אני לא מתכנן OC, אולי רק משהו מינימלי): האם רק זכרון במהירות 1066MHZ ימצה את מלוא הפוטנציאל של הלוח והמעבד ? אם אני קונה זכרון 800MHZ האם זה אומר שהמחשב יעבוד יותר לאט ממה שהוא יכול ? מה כדאי לקנות מבחינת זיכרון ?

• 5 תגובות
    • 556 צפיות
  3. Started by Ac-Boy,

יש לי שתי סטיקים של 512.. כרגע אני מסתכל לעצמי בEVEREST אני רואה את זה: שאלותיי: 1. זה אומר שיש לי סטיק אחד של 667 ואחד של 533? 2. שניהם מאותה חברה?

• 22 תגובות
    • 973 צפיות
  4. Started by NI4NI,

אני מתכוון לקנות מחשב נייד מבוסס אינטל בתקציב בינוני-נמוך (עד 6000 שקל) ואני צריך קצת סדר במעבדים. ראיתי שבגדול יש 4 סוגי מעבדים: P4-M רגיל, סנטרינו, דותן ו CELERON-M. מה בעצם ההבדלים ביניהם ? את הסנטרינו והדותן ראיתי רק במהירויות נמוכות של 1.3-1.5GHZ לעומת ה P4 שהגיע גם ב 2.4GHZ. מצד שני ה CACHE שלהם גדול יותר. במי כדאי יותר לבחור ? מה ההבדל בין דותן לסתם סנטרינו ? האם הסלרון הנייד עלוב כמו הסלרון הרגיל או שהוא שווה בדיקה ? יש לציין שאני הולך להשתמש במחשב בעיקר בבית כך שלא נורא חשובים לי חיי סוללה ארוכים. כמו כן אני רוצה להיות מסוגל להריץ על המחשב משחקים (גם אם לא מהדור הכי אחרון) וקומפילציות.

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  5. Started by NI4NI,

מה בעצם ההבדל בין PCIx לבין PCIe ? אם יש לי לוח אם עם שני חריצי PCIx וחריץ AGP אני עדיין אצטרך להשתמש בכרטיסי מסך AGP, נכון ?

• 7 תגובות
    • 564 צפיות
  6. Started by integral,

http://www.sciencedaily.com/releases/2005/04/050428093731.htm

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  7. Started by Yellow,

שלום לכולם,יש לי כמה שאלות,במידה ויש לי כעת מעבד INTEL במארז אז אני אוכל לשים בו גם מעבד AMD,ואיזה מעבד? Tray או BOX? ומה ההבדל ביניהם?

• 6 תגובות
    • 589 צפיות
  8. Started by amisha,

איך אני בודק יציבות של הזיכרון - לכול אורך הכתובות של הזיכרון ושהוא יבדוק לכול האורך והרוחב ?

• 2 תגובות
    • 514 צפיות
  9. אני קצין בסדיר ולכן אין לי יותר מידי זמן ללמוד את העסק לעומק; קראתי את הכתבה שפורסמה ב - DEV ועכשיו אני עוד יותר מבולבל ולכן אני צריך את עזרת אלו שכן הצליחו להבין את הכתבה במלואה: יש לי כרגע במחשב זיכרון 512mb 2700 של חברה עלומה בני לפחות שנה וחצי (או אפילו יותר) באחרונה רכשתי Athlon XP 2500 Braton, Abit NF-SL אני רוצה גם לחדש את הזיכרון, אז ככה: האם עדיף כרטיס בודד של 512 או שנים של 256? מה משמעות ה - C2, C2.5, 3 (האם זה ה - latency?) האם עדיף לי לקנות זיכרון 512 3200 בעל "C" נמוך יחסית (2.5, 2) ושל חברה טובה או פשוט להוסיף עוד 512 2700 רגיל? [מבחינת מחיר מול ביצועים] לא מתוכנן OC והשימוש העיקרי הוא גלישה, הורדה צפיה בסרטים וצריבה ופחות במשחקים, אך מכיוון שאני שואף לעשות…

• 4 תגובות
    • 427 צפיות
  10. עכשיו נזכרתי אחרי שקראתי.. האם ליבה של מעבד יכולה להמשיך לעבוד כאשר היא סדוקה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  11. הכתבה נלקחה מכאן http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129 אחד הגולשים שאל (תגובה 2, לא מכיר מאק) http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129&tb=/i/4674030 ואחד אחר ענה (תגובה 3, נדב) http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129&tb=/i/4674705 עכשיו, אני שמעתי פעם שהמעבדים של המאק חלשים מאלה של אינטל, אז איך בכלל נדב אומר שהם פועלים על 64 ביט ושהם חזקים ומהירים יותר מהמעבדים של אינטל???

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. קראתי פה תגובות של אנשים כנגד הלוחות של ASROCK אפשר לדעת מה כ"כ רע בהם שאנשים פה נגדם בצורה גורפת...? משה.

• 8 תגובות
    • 705 צפיות
  13. Started by makron1,

http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/display/20030429040241.htm מישהו שמע על הלוחות האלה? לי זה נראה יותר נראה כמו סטפינג משופר של הNFORCE2 או שאני טועה... תשפטו בעצמכם

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  14. מעבד ה-AMD Ryzen 7 5800X3D תיכף נוחת למאבק ישיר אל מול ה-Core i9 12900KS – ומבחן ביצועים מוקדם ראשון מציג יתרון משמעותי לטובתולכתבה

15. יש לי 2 גרוטאות שמהם יחד אני יכול להרכיב מחשב פעיל יחיד האחד Asus P4S333-M Intel Pentium 4 1.8Ghz השני Gigabyte GA-7VA Amd Athlon 2000+ להם אני מוסיף בערך 1GB זיכרון DDR 400Mhz השאלה איזה מם עדיף בהתחשב בזה שיש לי רק ספק, מארז, דיסק קשיח וזיכרון לאחד מהם. המחשב מיועד רק להורדות מ-uTorrent ו-eMule עם מערכת הפעלה XP SP3 אם הדיון לא בפורום הנכון אשמח אם תעבירו אותו

16. אני מנסה להרכיב מחשב בסיסי בעלות מינימאלית. בעיקר לצפיה בסרטים. מה לדעתכם עדיף : AMD Sempron 2300 + Asus A7V400-MX או Intel Celeron 2.0 + Asus P4S800 אם יש הצעות זולות אחרות, אשמח. תודה !

• 5 תגובות
    • 637 צפיות
  17. Started by Fkl0ster,

מה טוב יותר לאוברקלוק? ה i850 או ה i845D ? מאחר ומחירי RDRAM לא מי יודע מה יותר גבוהים מ DDR מקביל (PC2700 ומעלה) , ומאחר שהפנטיום 4 רגיש מאד ל FSB שלו, ולרוחב פס הזיכרון, האם עדיף לרכוש את ה 4T2H על פני ה 4BDA? האם גם לו (i850) יכולות המהרה מרשימות,כאלו שיקחו Northwood 1.6 לגבולות ה- 2.4, כאשר הוא נמצא בלוח כמו ה 4T2H של אפוקס? 10x

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by nec_000,

מבוא: אולי זה יראה או ישמע קצב מוזר, אבל בסבב הזה לא מעבדי הצמרת K הם שמככבים בפוקוס הבכורה של השקות המעבדים החדשות של דור 10 מבית אינטל. שכן הסדרות היקרות עם ה- K בסוף, אלו שעולות 300-500$, די הוכיחו עצמן שאינן מעניינות את הסוקרים ואת הקהילה החובבת את התחום. הם אינם מציעים תמורה הולמת למחירם, ולא מביאים לזירה משהו חדש או מעניין. מנגד המקום שבו מתקיימת תחרות עזה (בסבוב הזה של אמצע 2020) איפה שעיקר התחרות מצויה, איפה שיש חידושים ברורים המשנים סדרי עולם ממש לעומת טרום חודש מאי 2020, זה בנתח השוק שבו יש את עיקר הבשר - הנתח שוק שבו נמכרים רוב רובם המכריע של המעבדים והמחשבים החדשים. סגמנט ה- value המורכב ממעבדי 6 ליבות וגם 4 ליבות (עם HT פע…

19. Started by amisha,

התייחסו בשני סעיפים : 1.במצב רגיל (תזמוני חברה ותדר של 400 MHZ ) 2. OC 3.שינוי תזמונים קיצוני לאגרסיביים אלו המתחרים להלילה : בפינה הכחולה יש לנו את המתאגף מבית GEIL העמיד למכות מתח של 3.1V ורוחב כתפיו הוא כ 495 מגה הרץ בזמונים רגילים במכת מתח של 3.0 : http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1483740607.htm בפינה השמאלית יש לנו את המתאגרף מבית OCz בעל התזמוניםהרגילים המצויינים של 3-2-6-2 ויכולת תדר של 433 מה הרץ!! ( עמידות למתח עדיין לא נוסתה!!) http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ+EL+DDR+PC-3500+Platinum+Edition שניהם בעלי צ'יפים של 4.5NS אז באו נתחיל בקרב!!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מפתחת מעבדי ה-Threadripper יצאה בהצעה בלתי צפויה לצרכנים שזכו בהגרלה הגדולה מבית אינטל - וזו האחרונה לא נותרה חייבת לכתבה

21. אני צריך עזרה בבחירת לוח אם שיתאים לצרכי, זהו המפרט שלי (ורק לוח אם חסר...) מעבד - Q660 זכרונות - 4GB DRII 800MHz מארז - Antec P180 כ. מסך - 8800GTX אני מאוד מתלבט בין שני לוחות האם המוזכרים, המחשב מיועד לגיימינג וגם לעבודה עם תוכנות גרפיות, ואני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג ולא (בעתיד הקרוב) לחבר עוד כרטיס מסך ב SLI. ה P5K זול ב 100 ש"ח מה Striker ועם צ'יפסט יותר טוב (P35) , אבל ה Striker משווק כאחד הלוחות היותר טובים שייוצרו, ואני פשוט לא יודע במי לבחור... ואגב, האם מישהו יודע אם יש הבדל מהותי בין ה Striker ל Striker extreme ואם כן מהו? (ההבדל במחיר, אגב, עומד על ~200שח) אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, כבר חרשתי את כל האינטרנט ואני כבר מתחרפן, לא מצליח להיס…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by napoleon45,

שלום לכולם. בעוד AMD מבטיחה שיפור של 19 אחוזים של IPC בדור המעבדים החדש שלה לעומת הדור הקודם, ממידע שאמנם לא הכי מהימן בשלב זה, מצתיירת תמונה לא פחות טובה מהדור החדש של INTEL, כשעל פניו נראה כי מעבדי רוקט לייק יהנו משיפור דומה ביחס לדור המעבדים הנוכחי. https://www.tomshardware.com/amp/news/intel-rocket-lake-vs-core-i9-10900k-benchmarks בקיצור, חובת ההוכחה על היצרניות, אבל ברור שאף אחת מהן לא נחה על זרי הדפנה. לא שהן לא היו רוצות ( מספיק להבית 3 שנים אחרוה על אינטל ), הן פשוט לא יכולות. אז בינתיים, לפחות בדבר אחד, העתיד וורוד למדי.

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  23. מישהו מוכן לעשות לו שטיפת מוח? כל ההסברים שלי לא עזרו לו אז אני מקווה שקהילה גדולה כן תעזור. וזאת גם הזדמנות להגיד מה אתם מעדפים ואיזה מעבד יש לכם. אבל אל תחרגו יותר מדיי מהנושא המקורי.

• 7 תגובות
    • 614 צפיות
  24. Started by כפיר,

אני מחפש קרור אויר שיהיה שקט למעבד 5900 למארז 801 ( נמאס לי מקרור מים שמרעיש ,כל כמה חודשים המצב חמור יותר ) שיתאים להמהרה קלה המחשב בחדר כך ששומעים כל רעש be quiet! CPU Cooling Shadow Rock 4 Noctua NH-U12S או Noctua NH-D15S

25. Started by gtx980sli,
    • 0 תגובות
    • 364 צפיות

דיונים חדשים בפורומים