עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by poop2,

שלום וברכה לכל חברי הפורום. רציתי לשאול: יש לי היום מחשב עם מעבד אינטל מהדור השני i7 2600k במהירות 3.4 ובטורבו עד 3.8. רציתי לעבור למחשב ALL IN ONE, וראיתי גם באתר של אינטל שהמעבדים היום בדור הרביעי i7, כולם במהירות עד מקסימום 2.9. רציתי לשאול איך יכול להיות שמהירות של המעבדים היום פחותה מעבדים שלפני 3 שנים? אני ויודע שיש שינוים של פחות צריכת חשמל וכ'ו, אבל מדוע המהירות פחותה מדורות קודמים? תודה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי חבר'ה, לא מזמן קניתי את המחשב החדש חודש בערך ופתאום התחילה לי בעיה חדשה... אני מתחיל לשמוע צקצוקים כאלו מהספק כוח! עד שעליתי שזה הרעש מהספק יצאה לי הנשמה! הספק כוח שלי : FSP Aurum 750W Gold 90+ המחשב שלי : CPU:Intel Core I7 4770 3.5GHz(3.9 T) 8MB cache Cpu Cooler:Scythe Mugen 3 rev .b.Mainboard:Gigabyte H87-D3H Ultra Durable™GPU:GigabyteGTX 780Ti (OC) 3GB Windforce X3 cooler RAM:Corsair XMS3 (4X2) 8GB 1600MHz CL9 PSU:FSP Aurum 750W Gold 80 Plus Modular Case:Corsair 500R (White) & 6 Fans white led Monitor:Dell 23" UltraSharp LED IPS HDD + SSD:Seagate Barracuda 7200RPM 2TB & SSD SAMSUNG 120GB EVO לכל מקרה שומעים "צק צק צק צק צק" מהירים אבל כשהמחשב בפעולה…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ggaall,

היי אני עומד לשפר את לוח האם הקיים שלי, ואני מתלבט איזה לוח אם לקנות. אחרי קצת מחקר הגעתי ללוח אם Gigabyte ga-z87x-d3h. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא משחקים כבדים(assassins creed 4,bf4) וקצת מולטיפלייר. האם לוח האם הזה הוא מתאים, או שכדאי לחפש אחד אחר? אם כדאי, בבקשה תנו לי הצעות

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by kalda01,

המחשב של אמא של אשתי נבנה לפני 3 שנים והותקנו בו רק 2GB זיכרון. מערכת הפעלה WIN7 64 BIT. הלוח: Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET בלוח יש 4 חריצי זכרון ורק אחד היה בשימוש עם סטיק דגם KVR1333D3N9/2G של קינגסטון. קניתי עוד 2 סטיקים של 2GB כל אחד תוצרת TRANSCEND, והכנסתי במקום האחד שהיה שם. אם הבנתי נכון עדיף שזכרונות יותקנו בזוגות, לכן השאלה אם אני חייב לקנות סטיק זהה לאחד שהוצאתי או שכל זיכרון עם מהירות 1333 יעשה את העבודה ? המטרה להגדיל את הזכרון ל8GB.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי אנשים קניתי עוד כרטיס זיכרון למחשב וחיברתי אותו בנוסף לכרטיס שכבר קיים. הדלקתי את המחשב והוא נתקע על המסך של הביוס.. אוקיי מוזר ניסיתי סלוטים אחרים ואותה בעיה. אמרתי אולי הבעיה היא בסלוטים וניסיתי להעלות רק עם כרטיס אחד בכל סלוט. המחשב עלה ועבד כמו שצריך בכל סלוט. שללתי תקלה בסלוטים. אמרתי אולי הכרטיס תקול, אבל הכרטיס כשהוא לבד גם עבד. איפסתי את הביוס בעזרת סוללת ה CMOS, ואז דרך הביוס עצמו ב reset factory defaults, ואז נהייתה התקדמות, המחשב עבר את ה POST והגיע לעיגול המסתובב הראשוני של המערכת ההפעלה, שם אחרי 3 שניות בערך או שנתקע או שעשה ריסטרט רק כדי לחזור לאותו מצב. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? למה המחשב לא מצליח לעבוד עם 2 כרטיסים ורק עם 1? אגב הזכרונות הם…

6. Started by robitusinm,

שלום לכם. ברצוני לשאול,האם זה נכון,שלבצע אופטימיזצייה לזיכרון דרך קבע,זה אינו בריא לזיכרון,זה שוחק ומקצר את חיי הזיכרון,המותקן פיזית במחשב ??? אצלי יש : שני כרטיסי זיכרון שכל אחד מהם 1GB וגם שני כרטיסי זיכרון שכל אחד מהם 0.5 GB . וינדוס 8.1 32 ביט ותוכנת Memory Improove Master בנק 1 +בנק 3 = 1GB בנק 2 +בנק 4 = 0.5GB תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tomer_S,

שלום לכולם ! אני בונה בימים אלו מפרט למחשב חדש אותו אני מתכוון לרכוש בכמה חודשים הקרובים אני מאוד מתקשה בבחירת לוח אם משום שאין לי ממש ידע בתחום של לוחת אם והייתי שמח לעזרתכם המחשב שלי מכוון גימינג ותכנים באיכות HD התקציב הוא 1500 ש"ח (אפשר לחרוג ב200- 300 שקל) המפרט : מעבד : intel Core i5-4670K Trey לוח אם : ??? ספק כוח : coolermaster 1000W (קיים ממחשב קודם) זכרון : 8GB DDR3 של Kingstone (קיים ממחשב קודם) כרטיס מסך: MSI NVIDIA GeForce GTX770 2GB Lightning GDDR5 http://www.msi.com/product/vga/N770_...=Specification הארד דיסק : Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10380 SSD: SSD Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series 120GB http://…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Animor,

אהלן, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים, לאחד מהם i3 4010U ואילו לשני i5 4200U. לא ברור לי ממה נובעים ההפרשים במבחני הביצועים, לפי ההשוואה הזו: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200U-vs-Intel-Core-i3-4010U על פי הנתונים שם, המעבדים זהים, למעט תדר ו-cache. כאשר ה-i5 עובד בתדר קצת יותר גבוה מה-i3, אבל ל-i3 יש יותר L2 cache. אם כבר, ה-i3 אמור להיות חזק יותר או לפחות דומה, לא? אז מה מסביר את ההבדלים הגדולים יחסית בבנצ'מרקים? כלומר, איפה טמון ההבדל המהותי בין ה-i3 ל-i5? ושאלה נוספת, יותר פרקטית: האם ה-i3 הזה יגביל את השימוש במחשב נייד שמיועד בעיקר לאופיס ולגלישה באינטרנט? למשל, במקרה שפותחים מספר מסמכים במקביל יחד עם מספר טאבים בדפדפן - האם יהיה דיליי בתגובת המחשב? האם ז…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום לכולם יש לי מחשב ישן יחסית של מעבד אינטל E4500 וזכרון DDR2 6400 יש ברשותי 4סטיקים של 1 גיגב כאשר זוג ראשון ומקורי שהיו במחשב : ocz platinum xtc ddr2 pc6400 וזוג " חדש " מסוג : geil ocz platinum xtc ddr2 pc6400 כאשר ניסתי לחבר אותם במקביל המחשב לא עולה, האם יש דרך לפתור את הבעיה ??

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by WiSe-Man,

לוח האם הוא GA-EP43-DS3L http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2847#ov כרגע יש שני סטיקים של 2 GB מהסוג הזה: OCZ Reaper HPC Edition 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model OCZ2RPR800C44GK DDR2 800 (PC2 6400) Timing 4-4-4-15 Cas Latency 4 Voltage 2.1V רוצה להוסיף עוד שני סטיקים של 2 GB איזה אני יכול להוסיף? והאם הם יכולים להיות שונים מהשניים האחרים. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  11. Started by liorelbaz,

ישלי לוח GIGABYTE 990XA מעבד PHENOM 1075T X6 שתי כרטיסי מסך SPAHIIRE 6850 רוצה לקנות תמעבד [h=1]מעבד AMD FX-8350 Eight Core 4.0GHz AM3+ - Box[/h] ושתי כרטיסי מסך Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ איך זה לאומת מה שיש לי כרגע? ואיך זה לאומת מעבד אינטל I5 4670 וכרטיס מסך בודד בסביבות 1500 שקל

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  12. Started by TicTacToe,

כרגע עובד עם phenom II 965 בOC קטן של 3,8GHZ .. הלוח די מגביל אותי. למרות שעדיין לא נתקלתי בבעיות של איטיות או ביצועים נמוכים ולא נסבלים, הphenom מתחיל להראות את גילו. בתקציב של 1700 ש"ח חשבתי על שילוב של לוח Z87 וה4670k שילוב שיניב אוברקלוק מכובד ושיפור ביצועים ניכר. הבנתי שאמרו לצאת ריפרש בקרוב לסדרת ההאסוול (סדרת הK רק מאוחר יותר) , ואולי גם AMD יציגו משהו ששווה לדבוק בהם. האם יש כדאיות בקניה כרגע? או להמתין למשהו חדש?

13. שלום ברשותי המפרט המצורף, ומעבד אינטל I5. האם המעבד מתאים ללוח הזה או שיש צורך להחליף לוח (או משהו אחר?)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן נתקלתי בתופעה שלי מאד מוזרה ... המפרט שלי נמצא כאן בצד אחרי שהרכבתי מערכת קירור מים בניה עצמית אחרי שבועיים ++ של עבודה ללא בעיות פתאום הדלקתי את המחשב והוא התחיל לעשות ריסט ולהידלק ריסט ולהדלק ואפילו לא הגיע לביוס ... אחרי שהבנתי שאלו הזיכרונות פשוט ניסיתי הכל ... ניתוק מהחשמל \ איפוס ביוס \ שינוי סלוטים על הלוח \ חיבור זיכרון אחד \ לחבר חזק או חלש את הזיכרון \ לחבר אותו הפוך ואז לסגור עם הקליפס ביוס מעודכן לגריסא הכי חדישה וכל ההגדרות על בחירת מחדל ( ניסיתי גם בפרופיל XMP וגם ב AUTO ) וכל פעם נתקלתי בשגיאה של ERRO 55 שלפי המנואל "אין זיכרון מוכנס" עד שלהפתעתי הצלחתי להפעיל את שניהם ע"י הזזה אחד מהם הצידה טיפה בלחץ ... זה פתר את העניין אז התנהגתי כמו ישראלי לבנתיי…

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. Started by CyberBot,

אין לי תקציב מוגדר אבל גם אני לא רוצה יותר מדי להיסחף נגיד בסביבות ה1000? לגיימינג אני מרחרח לבדיקת כדאיות

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  16. היי, קודם כל:מערכת ההפעלה שלי,אשר מותקנת כרגע:Windows 7 Ultimate 64-Bit. השאלה בנושא+אם צריך התקנת Windows מחדש,למה? +אוסיף בעניין,שהחלפה זו כוללת גם החלפת תושבת מ1155 ל2100+כמובן צ'יפסט+מעבד לדגם יותר משופר כמובן. *כיום ברשותי לוח אם:ASUS P8Z68-V PRO (תושבת 1155),צ'יפסט Z68 - כאמור+מעבד:intel i5-2500k. **מעונין לשדרג לתושבת 2011,צ'יפסט X79,מעבד intel i7=ללוח אם: Asus Rampage IV Extreme s2011 Core i7, Intel X79 . תודה רבה מאוד מראש .

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ASTR4L,

נכנסתי לאתר של ASUS לעשות עידכון לביוס ותראו מה מצאתי.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Gadgets4all,

שלום, ברשותי מחשב עם זכרון 8gb. אני מתכנן שדרוג בקרוב (חודש הבא) של מערך הכרטיסים שלי ל- r9 290, ובנוסף מעבד i7 3770k. האם שדרוג הזכרון ל- 2*8 יתרום במשהו? עיקר השימוש שלי הוא bf4. תודה

• 4 תגובות
    • 888 צפיות
  19. Started by Danits1,

יש לאחותי מחשב נייד ישן (בן 4 שנים בערך) בעל המפרט הבא: intel core 2 dou T5800 2 ghz ati mobile radeon hd 3400 2 gb ram המחשב נהיה איטי מאוד בזמן האחרון וחשבתי שאולי כדאי לשדרג את הזכרון מ2 גיגה ל4/8 גיגה. ועל כן חשבתי שאולי כדאי להתייעץ פה: האם מומלץ? מה הזיכרון המתאים? האם ישנן המלצות ספציפיות מאחת החנויות או מהEBAY? הוספתי צילום של הזיכרון...

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  20. Started by RedSpeek,

היי, במהלך הימים האחרונים חקרתי ואספתי מידע על מנת להרכיב מחשב למשחקים שיספק אותי לפחות ל-5 שנים. בפורום קיבלתי המלצות למפרטים שמכילים מעבדי i5-4670 \ i5-4570 ובנוסף אמרו לי להימנע מאוברקלוק כי זה לא משפר ביצועי משחק. הייתי רוצה לקבל עוד דעות ומידע בעניין, מה אתם חושבים על אוברקלוק? ומה אתם חושבים על מעבדי Xeon? מכיוון שאני לא רוצה להחליף את המעבד לפחות ב-5 שנים הקרובות, אני רוצה משהו טוב ומספק במיוחד למשחקי אסטרטגיה כבדים המבוססים על מעבד יותר מאשר כרטיס מסך (Total War series, Company of Heroes 2 וכו). תודה!

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  21. Started by COOL123456,

אהלן חברים יש לי התלבטות קטנה בין 2 לוחות אם למחשב חדש.. המפרט : 870 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150 390 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz 2230 ₪ - MSI GTX780 3GB DDR5 499 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III 299 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90 120 ₪ - * מבצע * - Cooler Master Hyper TX3 EVO אופציה 1 : 390 ₪ - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 , כאשר אם אני לוקח את הנ"ל אני משאיר את הזכרונות בערוצים הכפולים. אופציה 2 : 300 ₪ - Gigabyte GA-H81M-HD3 (Front USB3 HDMI Optical) S1150 , כאשר אם אני לוקח את הנ"ל אני מחליף לזכרון 1 בעל 8 גיגה.. החיסכון שאני מרוויח כביכול מההחלפות הנ"ל (ל…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by אוריאל 248,

שלום לכולם. אני מחפש לוח אם חדש וצמצמתי את האפשרויות שלי לשני אלה ASUS Z87 Maximus VI Extreme ו- ASROCK Z87 EXTREME 9/AC שני הלוחות טובים אבל על זה של ASROCK אין הרבה ביקורות אך הוא הזול יותר מה ההמלצה שלכם? ואם אפשר להציע, אולי אתם בHWZONE תרימו את הכפפה ותפרסמו ביקורת על הלוח של ASROCK תודה למגיבים

23. Started by djelectric,

HWzone גאה להכריז על תחרות "מהו לוח האם?" של MSI הזוכה בתחרות יקבל את לוח האם MSI Z87I Gaming AC (לביקורת שלנו על הלוח) מהו לוח האם? התחרות תכיל חמישה פאזלים בהם חלק מהתמונה יהיה חסר. עליכם לנחש מהפאזל איזה לוח מסתתר בתמונה. רמת הקושי תעלה מפאזל לפאזל התחרות תחל היום (ראשון) בשעה 18:00 ותסתיים ביום שישי (21.2.14) היום בשעה 18:00 נעלה את חידה הראשונה החל ממחר יפתח דיון בשעה 12:00 בצהריים עם חידה כאשר הקודמת לה תיסגר את הפתרון יש לשלוח כתגובה לדיון שיפתח לכל חידה הזוכה יוכרז ביום ראשון (23.2.14) בצהריים בדיון זה שימו לב, אתם יכולים לעקוב אחרי הדיון הזה על ידי לחיצה על כפתור המועדף () כדי להוסיף דיון זה למועדפים - כאשר יתווסף, יופיע הדיון כבעל ה…

• 20 תגובות
    • 6.5k צפיות
  24. Started by Nadab,

שלום אני מתלבט בין 3 לוחות שונים מקטגוריות קצת שונות לאוברקלוקינג: asus z87 sabertooth vs msi z87 mpower vs asus z87 plus המחשב משמש לצורכי אולפן מוסיקה וקצת עריכות בפוטושופ. תודה...

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. שלום. קניתי זכרונות XMS3 של קורסאייר במהירות 1600 אבל בביוס רשום 1330 וגם ב-CPU-Z ,רשום שהזכרונות עובדים במהירות זו. מה יכולה להיות הבעיה ? האם ישנה בעיה בהגדרות או שהמעבד לא תומך במהירויות הללו ? המעבד שלי הוא Intel I5 2400 והלוח אם הוא MSI - ZH77A - G41.

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים