עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Klayhamn,

אוקיי לאחר התלבטות לא מעטה החלטתי על שני הרכיבים הבאים: לוח אם: 1. DFI LANPARTY NF3 (700 שקל) מעבד: 2. AMD SEMPRON 2600+ (400 שקל) זיכרון 3. 512MB - הדבר היחיד שאני יודע הוא שאני רוצה 512MB, ונראה לי שכל מה שאני צריך זה DDR400 העניין הוא, שכמו שניתן לראות במאמר הנפלא הזה: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600.html ניתן לבצע OC במערכת הנ"ל (אותו לוח אם ואותו מעבד) מ- 1.6Ghz ל-2.4GHz!!!! בכתבה עצמה הם משתמשים בזיכרון מטורף של CORSAIR שעולה איזה 1500 שקל אם לא יותר השאלה היא האם אני באמת צריך כזה זיכרון בשביל OC כזה? מה הזיכרון הזול ביותר שאני יכול לקנות ש: 1. יאפשר את ה-OC הזה, קודם כל 2. יאפשר אולי גם OC לזיכרון, גם אם מועט? אם אפשר נא תנו מספר הצעות …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום רב, אחותי רכשה מחשב לפני כשנה מספק מסויים שהיה קיים במשך הרבה שנים, אולם בחודשים האחרונים סגר את הפעילות שלו. לעיניינו - המעבד של המחשב שבק חיים - המעבד הוא מעבד אינטל Q9500 - Core 2 Quad 2.83GHZ/6M/1333/85A השאלה היא - האם יש טעם לנסות להשיג מאינטל החלפת מעבד? הלכתי לKSP ושאלתי אם יש להם כזה - וענו שהוא ישן והחלפת מעבד דורשת גם החלפת זיכרון, לוח אם - טענה די מוזרה לדעתי.. האם אין מעבדים שיוכלו להתאים?? אודה לעזרה בנושא, תודה רבה על הסבלנות בקריאת פוסט זה. תוספת ששכחתי להוסיף - בדקתי את המחשב בעבודה שלי - יש לנו טכנאי מחשבים - הוא בדק את המחשב ועלה על המעבד - ניסינו לשים מעבד אחר ואזי המחשב הצליח לעלות. כאשר פתחנו את המחשב התברר שאיזה חוט מחשב נתקע במאוורר של המעבד …

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. עריכה : חשבתי בהתחלה לקנות OCZ , אבל המתחים שלו שונים מהרגיל. בכל אופן, כל מה שאני רוצה זה זיכרונות איכותיים נפח -2 ג'גה (2 סטיקים של 1 ג'יגה) סוג -DDR2 800 תיזמונים -שפועלים על CL4 ועם תיזמונים סבבה, תאימות - שבטוח יפעלו על הלוח של ג'גהבייט ה- GA-965P-DS4 (מבחינת תאימות מתחים וכדו'). זהו זה הכל. בלי יותר מדי.... רק לתת המלצות לזיכורונות מהירים ואיכותיים שבטוח יפעלו. היות ואני קונה מחו"ל, אז התקציב הוא 230$. סתכלו באתר הזה, כבר עשיתי את המיון (ללא מיון של ddr2 800 , כי אולי יש משהו ממש שווה מה 667): http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?N=2010170542+1052108080+1052308477+1052508081&Submit=ENE&SubCategory=542 (כל הדיון עד עמוד 2 עסק בזיכרונות של ocz. א…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. כבר הרבה זמן שלא הייתי פה אבל אשמח שוב לעזרה. לפני כשנתיים הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 2.4GHz מואץ ל 3.3GHz לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: NVIDA GeForce 9600 GT מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 איחסון: 2 צורבי SATA 4כונני STAT 1 כונן STAT נשלף 1 כונן ATA נשלף המערכת משמשת בעיקר לשימוש ביתי רגיל (ללא משחקים) ומעט לעבודה (תוכנות שירטוט וסימולציה אלקטרוניות), לשימושים אלה המחשב יותר ממספיק אולם ישנו שימוש כבד (מאוד) אחד והוא המרות ווידאו שמנצלות את כל 4 הליבות עד הסוף. לפני שנתיים נהנתי מביצועי המחשב אבל בזמן האחרון אני מקבל הרגשה שהוא קצת חלש לי ואני חושב …

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by nirkatan2,

שלום לכולם. אני מבקש לשפר במעט את ביצועי המחשב שלי. לשם כך חשבתי לרכוש זכרון RAM חדש ובכך להרחיב את "המוח" של המחשב. אני לא בטוח לגבי סוג הזיכרון והתמיכה של לוח האם, לכן אני מתייעץ. בנוסף האם החלפת המערכת לחלונות 7 תעשה הבדל? מצורף מפרט המחשב הנוכחי לעיונכם. תקציב השדרוג עומד על כ 600 שח. ניר

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by iveco,

הביוס בלוח אצלי יחסית ישן F23B ויש ביוס יותר חדש F25 השאלה אם כדאי לעדכן ? ראיתי שהעידכון קשור ל CPU זה יכול לשפר ביצועים מעבד ? https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110M-S2H-rev-10/support#support-dl

7. האם יש הבדלים בין השניים שמצדיקים את ההבדל של ה 100 ש"ח? מבחינת ביצועי ההקפיים כמו הארד דיסק ורשת. וביצועי OC? אני משיג אותם במחירים ש 550 ו 650 בהתאמה, יש לוח אחר במחירים האלה שעדיף לאובר קלוקינג? תודה מראש רום

• 18 תגובות
    • 970 צפיות
  8. P4 2.4C ABIT IC7 2*256 DDR400 GIEL ULTRA

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by chenc,

שלום! לאחרונה (שבוע) קניתי מחשב חדש, הכולל מעבד AMD 2500+ (בקופסת פלסטיק עם מאוורר) ולוח Epox EP-8rda+ וזכרון DDR400 512MB. הבעיה: בעת טעינת הBIOS המהירות המדווחת של המעבד - 2200 ולא יותר (ובסוגריים רשום 200*1.1). היו גם פעמים שהיה 1100 - ואני חושב בכל מקרה, שזה בגלל הגדרות הנוגעות לFSB וכל מיני כאלה בBIOS (יש גם קטגוריית CPU Clock), אך בגלל שאינני מבין גדול בזה, ומכיוון שלא רציתי להתעסק ולנסות ללא ידע - אני שואל פה - מה העניין בעצם? ואם צריך לשנות משהו בBIOS אז... מה צריך לשנות? בתודה מראש לכל עונה, חן.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אז המלאים חזרו, אם רכשתם כבר לוח מסוג זה אתם רשאים לגשת לחנות שממנה רכשתם ולבקש שיחליפו לכם (הזמן לאספקה תלוי במלאי זמין). ישנו סימון B על הלוח - ברגע שהלקוחות שלי יגיעו להחלפה אני אצלם את שתי הלוחות כדי שתבדילו.

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. יש לי מערכת WIN 7 64BIT עם4 GB זכרון האם כדאי להשקיע בעוד 4 GB ??? מה זה יוסיף לי ? כיום עובד עם 4 G B 1600 ומגיע גג ל- 2.5 GB אם אני יקנה עוד 4 הזכרון ינצל זאת טוב יותר את 8 GB ???

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by MoRtZkInG,

מה ההבדלים בין NF7 לNF7-S חוץ מהתוספת של הSATA והאם התוספת הזאת שווה השקעה של 150 שח? אותו כ. קול OB? מה הDDR המקסימלי שלהם? תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. ידוע לי שזה יותר קשור לפורם קירור, אבל אם כבר העלתם את הנושא ואמרתם שמעבד 8700k צריך קירור רציני כי הוא 95w (בשונה מ8700 65w). אז השאלה שלי כשאני קונה מחשב זה בסדר ללכת על קירור noctua nh u9s למעבד 8700k ? (המחשב משמש גם לעיצוב פנים וגרפיקה וגם למשחקים כבדים קצת או במידה בינונית וכרגע זה ללא oc, אולי בהמשך oc לא רציני) האם הוא גם בכלל מתאים לתושבת שלו 1151v2 ? זאת היות והמעבדים הקודמים אמרתם שהבסיסים שלהם דקים ולכן לא מומלץ ללכת על קירורים מאסיביים וכבדים מידי. האם לגבי מעבדים דור 8 כמו 8700K זה גם כן רלוונטי ? חוץ מזה גם בכלל הטענה היא שתמיד מומלץ ללכת על קירור קל ולא כבד. וזאת הסיבה שנמנעתי מללכת על קירור טוב יותר אך גם כבד ששוקל יותר כמו קירור no…

14. אם יש אפשרות למהירות לוח 1333 ומעבד C2Q (8200) זה יהיה נחמד כל תוספת רק תועיל יש לי 2G זיכרונות וכרטיס מסך 4670 תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by galpilas,

איזה מעבד יותר טוב??

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם , יש לי את לוח האם P55US3L של GIGABYTE , כרגע מותקנים לי 2 סטיקים של 2GB מסדרת XX של ADATA במהירות שעון של 2000Mhz (PC3 - 16000). אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 4GB , השאלה שלי היא אם יש לי למה להשקיע ב 2000MHZ או שהלוח אם לא יעבוד במהירות הזו עם 4 סטיקים? תודה רבה על העזרה.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by d30DK,

יש לי מחשב שדרכו אני רואה סרטים ולצערי יש לו רק SATA 2. אני מעוניין להוסיף לו SATA 3 עבור SSD ורציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו. כל מה שמצאתי באינטרנט אלה כרטיסים בחיבור PCIe (הקטן) כאשר ללוח אם אין חיבור כזה אלא PCI רגיל. לוח אם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3310 תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by bigdady,

מה ההבדל בין לוח אם של abit sl לabit-s? איך ניתן למצוא את ההבדל פיזי בניהם? כי קניתי sl והוא נראה בדיוק אותו דבר כמו s

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. בוקר טוב לכולם. יש לי אופציה לבחור בין 2 מעבדים לטובת מחשב שישמש כ HTPC לגיימינג לא כבד במיוחד. האופציות הן: i3 4160 i5 2310 ההבדלים ידועים, 4 ליבות מול 2 ליבות לטובת האחד והבדל משמעותי במהירות שעון וטכנולוגיה עדיפה יותר לטובת השני. המעבדים יצוותו ל8 ג'יגה זיכרון, לוח אם בסיסי ביותר מבוסס צ'יפסט H81/H61 בהתאמה וכרטיס מסך HD7850 של AMD. מה עדיף לגיימינג? חיפשתי השוואות בכל מיני אתרים ולא ממש מצאתי. המשחקים שישוחקו עליו יהיו: NBA 2k19. FIFA 19/PES 19. Mortal Kombat street fighter בקיצור משחקים עם דרישות לא רצחניות במיוחד. מה דעתכם?

20. ראיתי לפני כמה זמן מישהו פה שאל אם קיובייס תומכת למעבד בריבויי ליבות... כדי לדעת אם כדאי לקנות.. מאחר וגם אני הייתי מעוניין במידע הזה התחלתי לחפש מידע..... לא מצאתי כלום, אפילו מייל לא מצאתי כדי לשלוח להם שאלה.. היום אחרי כמה חפירות ארכיאולוגיות באתר, מצאתי פיסת מידע, שעלולה להיות שימושית... אם תשימו לב, הביצועים בc2q הם ++, ואילו בc2d זה +... אז אני מניח מזה שהתוכנה אכן תומכת בריבוי ליבות.. אז מומלץ עוד מידע אודות דרישות המערכת לקיובייס: http://www.steinberg.net/547+M52087573ab0.html לגבי פרוטי לופס.. אני מעוניין במידע הזה בעצמי... אמשיך לחפש. אם אמצא תשובה אחזור אליכם בהקדם..

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Eden 6600,

שלום, רציתי לשאול אתכם איזה מעבד עדיף וטוב יותר עבור משחקים , ובכלל שימוש במחשב- AMD Athlon 64 3200 או Intel D 2.8GHz אני יודע ששני המעבדים הללו מבוססי סוג טכנולוגיה שונה לחלוטין (המעבד הרגיל של AMD מול המעבד כפול הליבה של אינטל), אבל בכל זאת אשמח לקבל לחוות דעת בנושא. בתודה, עדן 8)

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אז ככה, יש לי מעבד AMD Athlon 3200+ 939 לוח אם MSI K8N Diamond וכרטיס מסך MSI nVidia 7900GT ואני רוצה לשרדג את המעבד, לAMD Athlon 4600X2 הבעיה היא שכל המעבדים שאני מוצא הם לסוקט AM2 והלוח אם שלי לא תומך. מה עושים במצב הזה?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. תראו לגבי הצ'יפסט (גשר צפוני), לרוב אני יקח אינטל, לגבי מעבד אני לא מתפשר בכלל ולוקח רק אינטל. אבל מה, בחיים אני לא יגע בלוח אינטל... לא יודע למה אבל הלוחות שלהם זה כמו כלא. חוסמים OC, אפילו OC עם כרטיסי מסך התקשיתי, חסרי פיצ'רים.. תדרים לא יציבים.. ועוד, אני חושב שהלוחות שלהם זוועה.. כמה חושבים כמוני?+ דעתכם.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Fetalo,

עשיתי חיפוש ולא מצאתי (אולי לא חיפשתי טוב) אם כבר דנו בזה אז אל תבזבזו עלי זמן רק תפנו אותי לדיון אז בקיצור לוח טוב עם הרבה פיטצ'רים ואפשרויות OC טובות אני מתכוון לקחת איתו זיכרונות 333 ולהעלות ל 366 תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by yehielio,

יש לי 2 כרטיסי זכרון ולוח אם שתומך בdual ddr בלוח יש 4 סלוטים, איך אני מחבר אותם לסלוטים כך שזה יעבוד ב-DUAL? האם צריך להגדיר משהו בביוס? תודה

• 18 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.