מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,813 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני בונה HTPC חדש ועל הדרך גם הולך לבנות בעצמי מארז עבורו. יש לי מידות מסויימות שהן יהיו מידות המארז ולצערי כרגע הדבר לא נתון לשינוי. הבעייה היא כזו, המערכת עצמה מיועדת לעבור OC, תכננתי לשים במארז לוח DFi LanParty UT Ultra-D אבל אז כשעבדתי על הסרטוט ובאתי למקם את הספק במארז ראיתי שיש בעיית מקום, הספק לא נכנס גם עומד (מגבלת גובה) וגם שוכב (מגבלת רוחב). הברירות הן כאלו: 1. ללכת על ספק קטן - בעייתי למצוא אחד כזה שטוב ל-OC ובעיקר אחד שיחזיק את המערכת 2. ללכת על לוח Micro ATX. האם באמת קיים לוח אם למעבדי 939 (שתומך כמובן במעבדי Opteron לסוקט זה, למרות שאני מאמין שרוב היצרנים דאגו כבר לעדכון ביוס לעניין) בגודל Micro ATX אשר יפגין ביצועי OC טובים ? תודה מראש.
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך דרייברים ללוח-אם שאני לא מצליח למצוא ברשת. על-פניו זה נראה כמו לוח של MSI (למרות שהמקום היחיד שזה רשום הוא גוף הקירור של הצ'יפסט). הדבר היחיד שרשום על הלוח זה N1996.. תמונות שמצאתי ברשת לא ממש תאמו ללוח (בעל שלושה סלוטים לזיכרון - שניים צמודים ועוד אחד לידם). איפה אפשר למצוא ת'לוח הזה?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה ההבדל מה יותר טוב למה לאיזה שימושים ומה עדיף?בקיצור כל השטיות האלה...
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הרי מהירות התדר כמעט אותו הדבר???
-
- 29 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
למי שלא יודע מדובר בגירסה חד ליבתית של הקונרו המבוסס על ארכיטקוטרת הCORE2. המעבד יקרא CORE2 SOLO ויהיה זמין (כנראה עם דגמים נוספים) ברבעון הראשון של שנת 2007. "מפרט" המעבד הנבדק: תדר 2.4GHZ (מכפלה 12!) FSB - 800mhz L2- 512KB 32 שניות בSPI 1M בסטוק... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=121617 למקור בסינית: http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=140458 אחלה מעבד תקציבי...
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה קודם מצטער על הבורות אני לא הכי חזק בתחום החומרה.. השאלות שלי הם: 1.למה כתוב על מעבד 3.8 דואל כור (הדגם עם הליבה הכפולה) 2.0 ghz בתור מה הוא מתפקד 3.8 או 2.0 והאם לדוגמא יהיה משחק שידרוש מינימום מעבד 3.0 הוא יענה על הדרישה? 2. מה אתם היתם מעדיפים : p4 775 pin 3.6 800 fsb 1m או (amd 64 3800x2(2.0 3.האם מעבדי amd מקבלים גם אחריות לכל החיים כמו מעבדי אינטל? לא אכפת לי מהמחירים כי אני מקבל במחירי עלות את כל הרכיבים. ומשו אחרון אם לא אכפת לכם מה הם היתרונות של המעבד שצויין amd ביחס לINTEL וחיסרונותיו לעומת המעבד INTEL כל השאלות הם עקב בניית מפרט בהתאמה בשבילי חשוב מאוד מאוד לציין זה מחשב לגיימינג וטיפ טיפה תוכנות תודה לעונים. נתי
-
- 43 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום,אני רוצה להחליף את המעבד שלי I5 2500K מיכיוון שהוא תקול רציתי לדעת איזה מעבד יש שפחות או יותר מתאים לתכונות שלו (חשוב לי אפשרות טובה לOC כמו ב2500K) וכמובן שתואם לתושבת LGA 1155 למרות שעד כמה שאני יודע הדור האחרון הוא 1150,לאיזה מעבד כדאי לי להחליף והאם מישהו מכיר מקום שמוכר אותו חדש במרכז (במידה ולא אקנה כניראה יש שניה או משו בסגנון) ושלא יהיו איתו צוור בקבוק עם שאר החומרה. מפרט מחשב: מעבד:I5 2500K לוח אם:gigabyte z77x-ud5h-wb כרטיס מסך: sapphire hd7950 ספק:enermax naxn 550W הרד דיסק: WD green 1TB ssd: micron 120GB (לא זוכר דגם ספציפי) זיכרון REM:kingstin 1666MH 6 GBמ 3 סטיקים בעלי "קירור" מארז:thermaltake chaser mk-i מאוור: thermaltake 240MM כרטיס רשת של גיגהביט …
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, i5 4590 על לוח gigabyte h81m-hd3 מצריך עדכון ביוס? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עיכנתי ביוס ללוח אם שלי (Asus P4P800) ואפשרתי PAT, אבל אז פתאום המחשב לא עולה. איך אני מאפס את הביוס להגדרות הרגילות שלו, דרך הלוח האם?
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה עדיף בין שתי אלו? ואלו עוד זיכרונות אתם ממליצים לי, בקיט של 1GB עד 600 שח(עדיף בלי לחרוג) הלוח הוא ASUS P4P800 DLX... מעבד P4 2.4 שהיה בOC ל3 עד שלפני כיום נשרף לי אחד הזיכרונות מסיבה לא מוסברת והחלטתי להוריד חזרה לסטוק... הזיכרונות בכותרת הם http://ksp.co.il/main.php?uin=133 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041&products_id=13005 (אפשר גם לא קיט אלה זיכרון של 512 שטוב לOC עד 300 לסטיק... רק במקרה של זיכרון שמאוד מומלץ לOC אני מוכן לחרוג טיפה כמו במקרה של הBalistix) תודה מראש
-
- 42 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ללוח אם GA-7VRXP זה החלקים AMD XP 1800 GA 7VRXP KINGSTON 256 PC333 HERCULES 3D PROPHET FDX 8500 LE
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הלוח שלי מניאק קטן, כנראה שהלך איזה חיישן טמפרטורה. היות והמעבד כבר זקן, אין טעם להחליף רק את הלוח ואז להביא שילוש חדש עוד שנה. אז אני מחפש שילוש חדש. הבנתי שכרגע המעבד הכי רציני בשוק השפוי יחסית הוא ה2600K, האם יתאפשר לשלב אותו עם לוח ו12 ג'יגה זכרון בלי לעבור את ה2000? אם לא, האם ניתן עד 2500? אני לא חושב שאני צריך לוח אקסטרים, אבל עושה רושם שאני צריך אחד עם south bridge עמיד במיוחד לחום, היות ותהיה מעליו מפלצת אש-שאול. לא מתוכנן OC בעתיד, כי למדתי שזה מיותר (: כמו כן, אני צריך כרטיס קול על הלוח, ואין צורך בכרטיס מסך.
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! תהיתי מה ההבדל בין שניהם? אמרו לי שיש ליבות ופיזיות ולוגיות, ולא כל כך הבנתי איך זה בא לידי ביטוי בביצועים, או מה הכוונה בליבה לוגית, והאם ל-i5 יש 4 ליבות, או 2. אני אישית קניתי את המעבד שלי בשלהי 2008, כאשר הייתי תמים, והלכתי על מעבד 2 ליבות במקום 4.
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
עבודה יפה שנעשתה על ידי linus : "Intel CPU Innovation.. or Lack Thereof" https://www.youtube.com/watch?v=jy1M0jkRWWk שמזכירה (לי) בעקיפין את הויכוחים המיותרים בין מחנה "הילדים שחקני המחשב" אך חסרי ההשכלה הפורמלית (הכה נחוצה) בתחום מתמטיקה ומדעי המחשב (ולכן חסרי ידע בחישוביות) אלו שלצערם נפלו "באחיזת העיינים" של תעשיית היחצנות של אינטל ואנשי שיווקם, ומשכך נשבעו ממש, שישנם שיפורים מהותיים וחשובים בין כל המעבדים שאינטל משיקה משנה לשנה, ועד כמה חשוב למי שיש לו מעבד כמו למשל סנדי ברידג' בן 6 משנת 2011, שירוץ לשדרג למעבד icore החדש והבטיחו "שזה ישנה סדרי בראשית בביצועים".... (לא פחות). ולא היה להם שום גרף או כלי שמראה הכפלות בצ…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי, ממה שהבנתי אנחנו נמצאים בתקופת ביניים בה כולם מחכים ליציאת הConroe וזה לא הזמן הכי טוב לקנות בו מחשב.(לא שיש זמן טוב כי תמיד יוצאים דברים חדשים) האם יצאו מעבדי Conroe בסביבות מחיר ה-1000 שקל + - ? ואם כן ,האם הם יהיו הרבה יותר טובים מה 805 D? האם כדאי באמת לחכות כמה חודשים( עוד כמה זמן הוא יוצא? :s05:) או שעדיף שאני אקנה את ה 805 D בראש שקט?
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני שוקל לרכוש מערכת הפעלה vista ונראה שהגרסה של 64 ביט עדיפה על פני 32 סיט. (תקנו אותי אם אני טועה) אבל אני לא בטוח שכל המחשב שלי יכול לתמוך במערכת הפעלה כזו. הרצתי cpu-z אבל פרט לCPU שכתוב שהוא תומך בפעולות EM64T לא מצאתי שום ציון לגבי לוח האם או שאר המרכיבים שעשויים להיות חשובים לזה. מה עלי לברר (ואיך) כדי לדעת שאני רוכש משהו שאני מסוגל להריץ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתעניין/מתלבט אולי בעתיד הקרוב/רחוק אולי לשפר את ביצועי המחשב שלי והשאלה האם החלפת לוח האם תשפר את הביצועים והאם כדאי יהיה לי לבצע OC? כרגע המפרט שברשותי מעבד Pentium 4 2.4C זיכרון: Kingston 512MB DDR 333 PC2700 X2 לוח אם: GigaByte GA-8PE667 ULTRA 2 דיסק קשיח פנימי: WD 120GB 8MB S.ATA כרטיס מסך: GigaByte GV-R9200-VIV0 AGPx8 כרגע עובד על AGPx4 כרטיס קול:SoundBlaster Audigy Platinum Ex כמו כן יש לי שתי דיסקים קשיחים חיצונים. בכל אופן השימוש שלי הוא בעיקר לתכנות עיצוב גרפי (בעיקר דו מימדי) עריכת וידאו וכמובן אינטרנט. האם יש טעם להחליף את לוח האם ללוח מתקדם יותר? (אם כן על איזה לוח מומלץ ללכת?) האם החלפה ללוח מתקדם יותר, שימוש בזיכרון מחובר במקביל וביצוע OC ישפרו את ביצוע…
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
בשביל משחקים עם דרישות גבוהות, תוכנות כבדות אולי, סרטים וכו' מה כדאי Intel Core 2 Quad Q6600 או Intel Core 2 Duo E8400 ? מה ההבדל ביניהם? חוץ מכמות הליבות...שאני לא מבין בהם כל כך... ואיזה כרטיסי מסך מתאימים להם? HD 4850? 4870? 9800 GTX?
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
-
מעוניין במידע על לוח אם ASUS Rampage II Extreme האם הוא טוב לעריכה וגרפיקה? תודה
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, שאלה שנתקעה לי בראש די הרבה זמן, אז הגיע הזמן לשאול, קצת טכני ותיאורתי אבל אני אנסה להסביר בצורה פשוטה. האם זיכרון שפועל במהירות 800 יתן ביצועים טובים יותר מזיכרון במהירות 667 על לוח אם שה FSB שלו הוא 667 (נצא מתוך נקודת הנחה שהוא יעבוד בצורה תקינה, זרקתי סתם מספרים, זה לא משנה) מבחינה תאורתית, לא, כי הזיכרון "יחכה" בגלל הקצב של הFSB, אבל חשבתי על משהו אחר, זיכרון במהירות 667 לדוגמה לא באמת מעביר מידע בקצב של 667 מגהרץ בגלל שחלק מהפעימות שעון "מתבזבזות" על זמני תגובה, אז בעצם מפסידים קצב העברת נתונים, לעומת זאת בזיכרון של 800 מגהרץ, אחרי ה"בזבוז" של הזמני תגובה יצא שמנצלים את כל ה667 מגהרץ של הFSB התאוריה שלי נכונה או שטעיתי במשהו? תודה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הבנתי שהייתה ירידת מחירים רצינית במעבדים ורציתי לדעת האם כדאי לשדרג? כרגע יש לי AMD 64 3200+ SOCET 939 על לוח אם GIGABYTE GA-K8NF-9 אז האם כדאי לי לשדרג את המעבד ומה הכי מומלץ? תודה..
-
- 42 תגובות
- 2.1k צפיות
-