עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי חברים. אתמול קפץ אצלי הפקק כאשר המחשב פעל. באותה עת לא הייתי מול המחשב. לאחר שהבחנתי בדבר, נגשתי להרים את הפקק ולהפעיל את המחשב. היתה בעיה בעליה, הוא התמהמה והודיע שמתקן את אחד הדיסקים ואז עלה. לא סברתי שקרה משהו ועלי לבדוק, הרצתי תוכנה אחת שהייתי צריכה ויושב על אותו דיקס שנאמר שתוקן (פורטובל פיירפוקס), נראה שעבד והיה בסדר. לאחר מכן כיביתי אותו. כשהעלית שוב מאוחר יותר באותו יום ושב העלה באותה צורה איתית ותוך תיקון אותו דיסק אבל הפעם לא הצלחתי להפעיל את הפורטובול פיירפוקס. כאשר בדקתי נראה שנראה שמעבר לראות שקיים, לא ניתן לגשת לאותו דיסק שבעת ההלאה הופיע שתוקן. אותו דיסק הופיע במנהל הדיסקים כבריא. בגלל שלא יכולתי לגשת לפורטובל פיירפוקס נאלצתי להורידו מחדש ושמרתי או…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Dj Smoller,

הכרטיס מסך שלי: Nvidia gtx 1050 ti 4gb מעבד: Intal Platinum 2X החלפתי את הכרטיס מסך למה שרשום למעלה, ואין שינוי כשאני משחק פורטנייט ב FPS היה לי GT 730 וזה רץ אותו הדבר. אמרו שיש לי צוואר בקבוק, יש דרך שהפורטנייט ירוץ על הכרטיס מסך ולא על המעבד?

3. שלום חברים. לפני שבוע תוכנה אחת שפועלות עם הפעלת המחשב נפגמה איכשהו והתוכנה השתמשה בכל ה- 16 GB זיכרון. לא הייתה ברירה אלה להסיר אותה, לא היה ניתן לעצור את הפעולה. מדוע בעיה כזו נוצרת? עכשיו, אחרי שהסרתי אותה פיתאום הופיע לי כונן חדש במחשב הנקרא: Disconnected Network Drive (:A:) NTFS התוכן בפנים ממש מוזר כמו: inn.coast.cars , premisejump , scope_relevance_sense , deceive-inc-clarify-four וכדומה.. איך אפשר להסיר את הכונן הדימיוני הזה? האם זה בטוח להסיר את התוכן שנמצא שם? אשמח למי שיודע מדוע הבעיה עם התוכנה קרתה ואיך נוצר הכונן של ה- Network . תודה רבה חברים, שבת שלום.

4. Started by Lyor,

יש ברשותי מחשב נייד עם מעבד i5-3437U שנקנה לפני בערך 5 שנים. השם המלא שלו הוא: HP EliteBook Folio 9470m. שידרגתי לו מאז את הזכרון ל8GB, ואת הכונן לSSD MX500 של Crucial. רציתי לדעת למה הוא עדיין מרגיש כל כך איטי בזמן הרצות של תכנים בסיסיים כמו סרטוני יוטיוב של 1080 עם 60FPS. אפילו על סרטים שנמצאים על המחשב עצמו ב4K (על מסך נפרד כמובן) אין מה לדבר בכלל, הוא אפילו לא מוכן להפעיל אותם. מה שמוזר לי, שבמכשירים שנראים חלשים ממנו בהרבה קיימת אפשרות לעשות את זה ללא בעיה (לדוגמה: Xiaomi mi box S). על המחשב עצמו מותקן Win 7 ובמקביל גם Linux Mint 19.1 Cinnamon, אבל אותה התופעה נמצאת בשנייהם בערך באותה המידה של חומרת מצב. דאגתי שכמה שיותר לשמור על Win 7 מתוכנות מיותרות, למעשה א…

5. שלום לכולם, אודה לעזרתכם עם המקרה הבא: מדובר במחשב נייח כבן 3-4 שנים, אשר לא היה בשימוש בשנה אחרונה, אך למיטב הבנתי, לפני כן עבד ללא תקלות. הבעיה - המחשב מבצע Restart בערך כל 2 שניות (המחשב כאילו נכבה ונדלק מחדש כל 2 שניות בערך, כך שהמאווררים מפסיקים לפעול ואז נדלקים מחדש). - כל עוד כונן ה-DVD וכונן ה-SDD היו מחוברים, אז נשמע מהם מעין רעש מוזר ברגע האתחול (ברגע בו נכבו המאווררים). אך מה שמוזר הוא, שגם כאשר ניתקתי אותם, גם מהחשמל וגם מכבלי ה-data, הרעש פסק, אך התופעה ממשיכה. - ניתקתי את הכבלים המובילים לכפתורי כיבוי/הדלקה/אתחול, כדי לשלול קצר בהם. - ניתקתי את החיבור לכניסות הקדמיות במארז (usb ואדיו). …

6. Started by רני אפללו,

שלום אני חדש בפורום ונתקלתי בבעיה - אני מדליק את המחשב וכעבור כ 5 שניות לערך מתחילה דעיכה של ההפעלה והמחשב נכבה, מה הבעיה ומה הפתרון? תודה על תשובותכם

7. Started by Zelig,

יש לי כמה קריסות ביום של המחשב - לפעמים עם bluescreen ולפעמים הוא פשוט מת. לעיתים זה נראה כאילו כוננן ה-SSD התנתק וכשהמערכת עולה היא לא מצליחה לתקשר איתו והבעיה עוברת רק אחרי כמה דקות. תיאוריה: ה-PCIe x16 slot #1 יושב ליד הבקר וגם ליד ה-SSD, ושם כמובן מורכב הכרטיס מסך שהוא גדול מאוד וחם מאוד. 1) האם יתכן שהתחממות הכרטיס מחממת מספיק את סביבתו וגורמת לבעיות? הכרטיס מסך כה גדול שיש מעט מאוד רווח מתחתיו ולידו באופן כללי. 2) האם למישהו היו בעיות דומות (או אחרות) עם לוח אם זה? 3) באתר gigabyte כתוב שאם יש כרטיס מסך בודד, עדיף מבחינת ביצועים שיהיה על סלוט #1 . אבל ללוח האם הזה יש עוד סלוט pcie x16 שנמצא נמוך יותר ובאזור מרווח יותר. האם תהיה לי בעיה אם אעביר את הכרטיס לשם?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Alexkmr,

בזמן האחרון, לפעמים שאני משאיר את המשחב בלילה המחשב פשוט קופא, ואני צריך לעשות לו ריסט ידנית. איך אני יכול לבדוק ממה זה נגרם?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. החלטתי לשדרג את המחשב שלי בעל לוח אם MSI 945gzm3 v1.0 בכרטיס מסך פשוט ישן וזול כדי לשדרג מעט את הביצועים הנמוכים עד בלתי אפשריים של כרטיס המסך המובנה. רכשתי ביד 2 כרטיס מסך 7600Gs PCI-E עם קירור פאסיבי של לידטק. הוספתי את הכרטיס שעובד עם כבל DVI וחיברתי אותו למסך אך שום תמונה לא עלתה גם לא מהביוס. שיחקתי עם הכניסות במסך אך ללא הועיל. שיחקתי עם הגדרות הביוס כך שכרטיס המסך הפנימי יפעל רק במידה ואין כרטיס מסך חיצוני וכרטיס המסך הפנימי פעל וקיבלתי תמונה דרך כבל ה D-sub. כשעלה הווינדווס הוא זיהה את כרטיס המסך החדש ולאחר שהתקנתי לו דרייברים הוא נתן חיווי כאילו הוא עובד תקין. עם זאת לא משנה אילו הגדרות ביוס ניסיתי לא הצלחתי לקבל שום תמונה דרך כרטיס המסך וכבל ה DVI. חשדתי שזה…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. זו בעיה מחרפנת ומוזרה. אחת לכמה חודשים המחשב מחליט שהוא נדלק אבל המסך לא נדלק ולא מגיב וזה מוזר. נשמע כמו בעיית מגעים אבל זה הזוי שזה קרה לי המון והסתדר איכשהו... יש לכם רעיונות? לא משמיע צפצופים ומתחבר לכרטיס מסך חיצוני... בעקרון המחשב עובד טוב אבל לא מבין למה זה קורה. אני בכל פעם משחק עם זה וזה לא עובד עד שאני משחק קצת בפנים המחשב ועובד. אולי כרטיס בעייתי?

11. Started by lozo,

שלום לכולם מדובר במחשב נייד לנובו מהסידרה G50 מע הפעלה WIN 7 האיטרנט פסק ונוצר X אדום על הwif הרדיו של האינטרנט לא פועל ,אין לי אפשרות להפעל את הרדיו , או להפתר מ-X האדום . כיצד אני מעלים את הX האדום ומפעיל את האינטרנט התקנתי את הדרייבר לא עזר. תודה מראש לעזרתכם .

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. Started by prxc,

החלפתי כבר ספק ועדיין הסנסר מראה שהבעיה לא נפתרה מצורף מתו ךך תוכנת אוורט Sensor Properties: Sensor Type ITE IT8705F (ISA 290h) Temperatures: Motherboard 42 °C (108 °F) CPU 38 °C (100 °F) CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F) CPU #1 / Core #2 46 °C (115 °F) Aux 51 °C (124 °F) WDC WD15EADS-00W4B0 [ TRIAL VERSION ] WDC WD5000AAKS-00V1A0 …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by OREN_P,

אהלן חברים צריך את עזרתכם הרבה פירמטתי את המחשב שלי לWIN8.1 בגירסת 32 ביט (בדיעבד רק הבנתי שזה ינצל לי חלק קטן מהזיכרון, יש לי מעבד מרובע ליבות i5 ו8 ראם זיכרון) בקיצור לאחר ההתקנה התקנתי את הדרייבר של reaktek לכרטיס קול ועדיין אין לי שמע במחשב, בדקתי את הרמקולים ואת החיבור שלהם למחשב, הכל תקין. ניסיתי להתקין דרייבר ייעודי ללוחות gigabit ועדיין לצערי שום דבר לא מתקדם.. תודה מראש לעזורים.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by TNT,

פתאום סתם ככה. אני מדךיק את המחשב ורואה שאין דיוידי וצורב. אני נכנס למנהלי התקנים ורואה שההתקנים של - primery ide controller ו secondery ide controller מסומנים בסימן קריאה צהוב. בדקתי שהכל מחובר. בדוס הכל טוב, בוינדווס לא. ניסיתי להסיר ולהתקין מחדש , לא עזר. ניסיתי להוריד דריורים חדשים, לא עזר. גם פעם זה קרה לי ולאחר התקנה של וינדווס זה עזר. אין לי כוח להתקין וינדווס מחדש. יש ךמשהו רעיון איך זה קרה ככה סתם ואיך לסד את זה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. הכל היה טוב ויפה עד לפני כמה ימים.... היום הכרטיס התחיל לעשות בעיות- הוא לא מצליח להעלות שום משחק ליותר מדקה- לאחר דקה יש קיטועים והוא בקושי מחזיק את עצמו... לאחר מכן היה את ההודעה: "nv4_disp display driver has stopped working normally" התקנתי את הדרייברים החדשים של נווידיה לפני כמה ימים והיום הסרתי והתקנתי גם פעמיים אבל זה לא פתר את הבעייה... הכרטיס הוא 88GTX מגרבת AC3 של EVGA ושאני הורדתי את הדרייברים מהאתר של נווידיה מה אפשר עוד לנסות לעשות כדי לפתור את הבעייה?? הבעיה הזאת חזרה גם לאחר פירמוט שלם של הווינדוס כלומר מחיקה מלאה של הווינדוס והתקנה חדשה של ווינדוס וכל הדרייברים.... הפירמוט היה בערך לפני שבועיים וזה בערך הזמן שהוא החזיק בלי לעשות אפילו חצי בעיה.... …

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by tommy_g,

שלום לכם! קניתי מיקרופון חדש היום. באתי לחבר אותו למארז מאחור, אך שמתי לב לפתע שכל החריצים לכניסה של אודיו תפוסים ע"י מערכת הרמקולים שלי (לוג'יטק 5.1). האם מישהו יודע דרך איזו כניסה אני אמור להכניס את התקע של המיקרופון? תודה מראש! תומר.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by LiorBracha,

היום בבוקר השארתי את המחשב דלוק והלכתי לעבודה, חזרתי והמחשב היה כבוי. ניסיתי להדליק אותו ולא הצלחתי. אז כיביתי את הספק מתח והדלקתי אותו וניסיתי שוב להדליק את המחשב, עכשיו כל מה שהוא עושה זה להדליק את המאווררים ל2 שניות ונכבה ומדליק את עצמו שוב ושוב נכבה ועוד פעם ועוד פעם. אין צפצופים, כשהמחשב מכובה אני מצליח להטעין ממנו מכשיר USB... I7 3770 16GB הארד דיסקים: SSD128 HDD1T HDD3T ניסיתי להעלות את המחשב גם עם ניתוק של הארד דיסק אחד כל פעם וזה לא צלח.

18. יש לי מחשב וינדוס 7 שאני מדליק מחשב מופיע לי מסך שחור ורשום fix me firmware data ו לפעמים עובד ולפעמים ככה מה זה אומר?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. כשכבר יש לי בעיות חומרתיות זה חייב להיות הזוי... אז ככה- בשבוע+ האחרון המחשב שלי יכול להדלק כרגיל (ואז יש צפצוף אחד), אבל שרירותית יכול גם לא לעשות פוסט - הוא ידלק, הלדים וכל המאווררים במחשב עצמו פועלים אבל המסך מתנהג כאילו לא מחובר לכלום (אין צפצופים), ולפעמים אין לדים בעכבר ובמקלדת. מה שניסיתי לעשות - כרטיס מסך - לנתק את הכרטיס מסך - המחשב עבד, אז הנחתי שזה הכרטיס מסך. חברתי את הכרטיס במחשב אחר, והוא עבד שם באופן קבוע (שלושה כיבויים והדלקות), משמע זה לא הכרטיס. לקחתי כרטיס מסך שצורך יותר חשמל ממחשב אחר, חברתי במחשב אצלי, הדלקה ראשונה עבד, הדלקה שניה לא עבד, הדלקה שלישית עבד. לא ברור לי אם זה הספק כוח עד כה. דיסק…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. היוש 😘 https://www.youtube.com/watch?v=BR1mAMTacwo נתקלתי בזה, זה בחור שיש לו מיזם של קורסים אוןליין, בחינם, בעברית! איך לא חשבו על זה קודם????? אני מנסה לעזור במה שאני יכול.. מי שיש לו את הכלים והידע להעביר קורסים כאלה מוזמן ליצור איתו קשר! פיס

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום. אני מנסה להחליף כרטיס גרפי במחשב hp pavilion p6-2005is למחשב כרטיס גרפי עובד (pcie *16 ). אני רוצה להחליף אותו לכרטיס חדש ללא מאוורר. קניתי את הכרטיס Asus GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 אני מריץ win 10 ויש במחשב שני DIMS של 4G RAM DRR3 . כשאני מכניס את הכרטיס החדש, המחשב לא מצליח לבצע boot . מופיע מסך הפתיחה של ה bios וצפצוף אחד. המקלדת לא מגיבה. לא ניתן להיכנס לתפריטים של ה bios. קראתי שכדאי לבטל את ה uefi בסדר עליית ה boot . כשאני עושה את זה, המסך חשוך, והמחשב מצפצף 6 פעמים. חשבתי שזו בעיית חשמל. החלפתי את הספק לספק של 650W (המקורי הוא 300W). הבעיה לא נפתרה. ניסיתי לעדכן את ה bios לגרסא האחרונה …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Dror Arasheven,

לפני כמה ימים הספק של שבק חיים והחלפתי אותו . ואז הלה לי ההודעה 'bootmgt is missing' . מסתבר שהלוח אם מגדיר את הכונן cd בתור הכונן ממנו ווינדוס נטען ובביוס הוא מוגדר ככונן ראשון . כך שהדרך היחידה שאני יכול לעבוד הוא או לנתק את הכונן או להפעיל את ווינדוס דרך הביוס . איך אפשר לדאוג כך שהלוח יפנה ישירות לכונן הרצוי מראש ?

23. לחבר שלי יש מחשב שהוא קנה ב 2008. המחשב עבד תקין עד 2010 ואז התחיל לעשות בעיות יציבות קבועות לוח - Gigabyte GA-945GCM-S2L כרטיס מסך - Inno3D 9600 PCIE ספק - גנרי דפוק G-PRO לפניי בערך חודש ומשהוא התחלתי לטפל במחשב. בין מה שהיה שם : החלפתי את הספק ל HEC 300. הגנרי עדיין "תקין" (כבר לא, פירקתי ממנו את המאוורר כדיי להוסיף במארז) אבל אני חושב שהגנרי הוא זה שדפק את כל החומרה מהתחלה הלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך, ובמקום זה מוציא תמונה אל ה Intel 945 המובנה של הלוח. אחריי כמה פירוקים של הלוח מהמארז ובחזרה זה מסתדר. הבעיה בלוח כי היא קורה גם אם כרטיס מסך אחר 6200 שהבאתי כשהכרטיס מסך עובד, יש בו קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו - כאן הכונן הקשיח עשה לו גליצ' (כשלא הייתי ש…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by biju2006,

שלום שאני בא לצרוב שירים בנרו "Make Audio CD" או Make MP3 CD זה נכנס והכל, אבל שאני בא לגרור לשם שירים (לא משנה איזה) זה כותב לי את הבעיה הזאת: אם אני עושה סתם צריכה רגילה של DATA CD אז אני יכול לשים חופשי.. הקטע שאני צריך דיסק שירים בשביל לשמוע באוטו.. אז אני חייב את אחד מאלה.. מישו יודע מה הבעיה? תודה..

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Trooper-Flax,

יש לי 4 כוננים של מידע, בכונן C 18 GB ועוד שלושה כוננים עם יותר מקום, מכיוון שיש לי ווינדוס ויסטה, נשאר לי ללא הרבה תוכנות בין 6 ל7 GB בכונן. מכיוון שברגע שמתקינים משחקים או תוכונות שהשמירות או הרשומות נמצאות ב-My Documents המקום הזה מנסיון לא יספיק לי. ברגע שפירמטתי את כונן C הוצאתי בעזרת partition magic 15 GB ורציתי להוסיף אותם לכונן C המפורמט, שני הכוננים הם NTFS, אך ברגע שאני מנסה להעביר את המקום החופשי לכונן C לא קיימת אפשרות ההעברה, וניתן רק להעביר את המקום לכוננים האחרים D,F חשוב לי שבכונן המערכת יהיה יותר מקום ולכן אני צריך עצה איך לפתור את הבעיה. תודה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.