תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,293 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש לי בבית מחשב יחסית ישן שנמצא בשימוש יומיומי עדיין. בשנה האחרונה, הוא כבר מקרטע ברמה שהוא כמעט ולא שמיש. רציתי לנסות להציל אותו בעזרת כמה חלקים חדשים. כרגע המפרט הוא: CPU: Intel Pentium E5300 RAM: 2x2GB DDRR Hard Drive: WD 320GB GPU: NVIDIA GeForce 9400GT MotherBoard: MSI 2A78h מחשב מותג של HP מאזור שנת 2009. תכננתי להוסיף SSD ולהחליף את הCPU, בהתחשב בעובדה שכנראה הלוח-אם לא יתמוך ביותר RAM, וגם אין צורך בכרטיס מסך טוב יותר לשימוש יומיומי. מעבר לSSD מסוג Crucial MX500 או Samsung EVO 870 בנפח 500GB. https://www.amazon.com/Crucial-MX500-500GB-NAND-Internal/dp/B07…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם! בבית הורי יש מחשב ישן עם מעבד מסוג פנטיום 4. לאחרונה אמא שלי מתלוננת על איטיות מרובה במחשב, אני רק אציין שהשימושים שלה במחשב הם בעיקר דפדוף קל באינטרנט (מייל, חדשות וכדומה) צפייה בתמונות של הנכדים, ומעט סרטים באיכות בינונית בלבד. בדקתי קצת את העניין ושמתי לב שבמארז המחשב לא מותקן שום מאוורר מלבד המאווררים של ספק הכח ושל המעבד. פתחתי את המארז והעמדתי מאוורר רגיל מול המארז הפתוח תוך כדי שימוש ואכן רואים שיפור אדיר במהירות. (זה עדיין לא משהו ברמה של המחשבים של ימינו אבל עדיין מספיק בשביל השימושים של הורי.) מה שכן, שמתי לב שמלבד סרטים ישנים בעלי איכות די ירודה כל סרט באיכות "נורמלית", די "מקרטע" בלשון המעטה, שלא לדבר על סרטי HD. (אפילו מספר הסרטות שהעברתי מהאייפון…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה יש לי מחשב נייד ישן וניסתי להפוך אותו לשרת PLEX המחשב הוא מסוג Lenovo L412 כשאני מריץ סרט ממכשיר אחר הוא כנראה משתמש בכל ה- CPU, מתחמם ונכבה יש מצב לשדרג אותו ולהכשיר אותו למשימה? Intel Core i5 CPU M460 2.53GHz 2.00 GB memory ניסיתי לנקות את הקירור והמאוורר אבל לא היה שם הרבה אבק וזה לא עזר אודה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי לפני כשנה ומשהו מחשב נייד, ואני רוצה לשדרג אותו. שלא כמו רוב המחשבים, המחשב שלי (HP ProBook 455 g1) הוא בארכיטקטורת AMD ולא INTEL. עכשיו רציתי לדעת כמה דברים: א. אם אני רוצה לשדרג את המעבד למעבד AMD חזק יותר, האם זה אפשרי מבחינה טכנית? האם אצטרך משטח קירור טוב יותר? ב. אם אני רוצה להחליף את המאיץ הגרפי לאחד יותר טוב, האם המאיץ צריך גם כן להיות עם ערכת שבבים AMD (כמו במעבדים שאם לא רוצים להחליף את הלוח צריך להיות אותה חברה)? האם אצטרך משטח קירור טוב יותר? ג. אשמח להמלצה על SSD בנפח 256\240 GB טוב אמין ויחסית זול תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 851 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של חברת טושיבה המחשב שמספק אותי ברוב הדברים, חוץ מבמשחקי פרו אבולושן סאקר (PES) שהוא טיפה מגמגם ובפרט לפי הדרישות של הPES18 שהולך לצאת, שאותו המחשב שלי כנראה לא יריץ. רציתי לשאול אם יש לי אופצייה לשדרג את המחשב עי הוספת זכרון ראם ו/או שדרוג כרטיס מסך, ואם כן מה כדאי לשדרג ומה הטווח מחירים. תודה מראש לעונים. מפרט המחשב דגם SATELLITE L50-B-23P סוג מעבד Intel Core i5 5200U גודל מסך 15.6 אינטש רזולוציית מסך 1366x768 זכרון ראם 4 DDR3 זכרון 256 SSD כרטיס מסך AMD Radeon R7 M260
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום וברכה , ברשותי מחשב מדגם asus x555la-xx546h אני מעוניין לשדרג את האחסון ואת הזיכרון אשמח להמלצות. כמו כן אשמח אם תאשרו לי , שהציוד הבא תואם לדגם המחשב. מבין אחסוני הSsd הבאי מה מומלץ. 1. https://ksp.co.il/?uin=45227 2. https://ksp.co.il/index.php?uin=39797 מבין הזכרונות הבאים מה מומלץ ספויילר ספויילר 1. https://ksp.co.il/index.php?uin=20765&select=.1038..316..99. 2. https://ksp.co.il/index.php?uin=29060&select=.1038..316..99. הבנתי שהמכשיר לא יכול לעבור סך זיכרון של 8Gb ויש כבר ארבע מובנה , אשמח א…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייח ואני מעוניינת לשדרג אותו מחפשת מישהו שמבין שיוכל לתת לי הצעת מחיר שדרוג כי אין לי מושג ברכיבים של המחשב. מטרתו של המחשב היא גלישה באתרי אינטרנט שמירת קבצי קול ושימוש באופיס . מטרתו של המחשב ללימודים. המחשב מאד איטי עולה לאט פותח חלונות ממש לאט והייתי רוצה שיגיב בזריזות .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מקווה שאני בפורום הנכון ברשותי כיום מחשב בן כ-4 שנים, ללא כונן SSD אני רוצה לרכוש כונן SSD כדי לשפר את פעילות המחשב. קצת הלכתי לאיבוד בין כל סוגי החיבורים ואודה לעזרתכם האם איזו סוג חיבור אני יכול לחבר ( SATA, M/2 PCIE ) תודה רבה בנוסף, אני רוצה להוסיף זכרון, אשמח לאותה עצה ( האם אני יכול להוסיף והאם יש סוג מסויים ) תודה רבה רבה מצ"ב המפרט Intel core I5 3570K 3.4 Ghz 6MB L3 cache S1155 arctic Cooling Freezer 11 LP CPU Fan for Intel s775, 1156 Gigabyte GA z77 D3h (LGA-1155 core i3/i5/i7, intel Z77, DDR3 1600, 2*pci-e,VGA,DVI, hdmi/ G.skill ares 2*4GB DDR3 1600 MHZ pc3-12800 kit cl-9-9- (F3-1600c9d-8gab) segate B…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מכשיר Palm One ZIRE 72s אני מעוניינת לשדרג אותו לGPS האם מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה ומה אני אמורה לקנות בכדי שזה יקרה? האם אני צריכה רק מקלט ואנטנה? איך יודעים איזה מקלט לקנות? ראיתי שיש כל מיני.... עם כמות ערוצים שונה. ראיתי שב EBAY המקלטים זולים בהרבה מאשר בחנות פה. אם אני רוכשת מקלט מחו"ל האם לא תהיה לי בעיה עם עברית או שאין קשר. כרטיס מפות זה גם משהו שאני חייבת לקנות? אשמח לקבל כמה שיותר אינפורמציה. אני ממש ממש חדשה בנושא ורוצה מאוד ללמוד. בתודה מראש. רוז.
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המסך במחשב הנייד שלי מ768p ל1080p. יש לי Lenovo G-50 80 מהמידע שהצלחתי לאסוף, למסכי 1080 דרושים 2 כבלי וידאו, בניגוד ל768p שדרוש רק אחד. (לפי הפורומים של לנובו מדובר בכבל אחד גדול שבתוכו הכבלים המדוברים) הדגם שלי הגיע (הפסיקו לייצר אותו ) ב-2 גרסאות 1080 ו-768, לכן ייתכן שברשותי הכבלים המתאימים. רציתי לדעת כיצד ניתן לבדוק את המצאות הכבל המתאים? אם מישהו עשה זאת בעבר? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האם החלפה של מעבד במחשב עלולה לגרום לאובדן נתונים שמצריך אותי לבצע גיבוי לכל המידע בדיסק C שלי? ומה לגבי המהרה - האם אחרי השדרוג להמהרה יש מחיר של אובדן מידע?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום יש לי מפרט: GAMA785GM-US2H AMD Athlon || X3 425 @2700 4GM ATI RADEON HD 4200 מעוניין לשדרג ולהאיץ לעבודות משרדיות בעיקר וגם אינטרנט תקציב 500 ש"ח רעיונות ?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם. היה לי מעבר AMD 3500+ במחשב ועכשיו קניתי מעבר 5200+ Dual Core. הלוח אם שלי הוא C51PV-M2 DFI עם תושבת AM2. משום מה אחרי שחיברתי את המעבר החדש המחשב לא רוצה לעלות. אפילו אין מסך ואין אפילו את הביפ המפורסם כשהוא נדלק. עקב כך אני לא יכול אפילו להיכנס לBIOS ולראות מה קורה. ניסיתי לאפס את הלוח אם ע"י משחק עם הCMOS אבל זה גם לא עזר. כשאני מדליק את המחשב ישנה נורה ירוקה שמהבהבת ללא הפסקה. כשאני מחבר את המעבד הישן הנורה הזו דולקת בצורה קבועה ולאחר מכן המחשב עולה. כרגע אני מאוד נואש ואני מפחד שהלוח אם לא תומך במעבד. מקווה שתעזרו לי, ארז
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
היי, פוסט ראשון שלי. (עושה קופי פייסט כי כבר רשמתי באנגלית בפורומים אחרים. So I have a gigabyte x58a ud3r rev2 motherboard with an i7 950 and 6 (3x2) gigabytes of RAM I also have a R9 390. I snooped around online and found out I can upgrade my computer without spending too much money and so I went ahead and bought A Xeon 5675 processor on AliExpress . .I have some experience in computer building though it was back when Pentiums reigned supreme so it’s been a while. So the processor itself cost around 20 bucks and my question is can this Xeon work with normal ram or do I have to get ecc? if I do need ecc will my mother board support it? Is ther…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד Intel Core i5-4670 Haswell 3.4GHz לוח אם Asus H87M-PLUS מאוורר למעבד Noctua NH-D12 זיכרון למחשב Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Kit זיכרון נוסף Corsair Vengeance Pro Series 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHZ (PC3 12800) Desktop Memory 1.5V, Black כרטיס מסך Radeon RX 480 Samsung EVO SSD 120GB SSD 480GB ספק Enermax Liberty 800W מארז NZXT H230 BLACK מסך LG ULTRAGEAR 144Hz המשחק היחיד שהייתי משחק זה CSGO! עבד אחלה, ממוצע של 100-130 FPS. מאז ששידרגו ל CS2 גמרו אותנו. עד שהצלחתי לשחזר את ההגדרות וידאו האופטימליות והקונפיג יצאה לי הנשמה.. הFPS ירד בכ-20 פריימים אבל לפחות …
-
- 29 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז כרגע מחוברים לי למחשב שני כרטיסי ראם של 2GB כל אחד 1600HZ ASUS P8P67-mועכשיו השגתיעוד כרטיס של 4GB של חברה אחרת אבל הוא גם DDR3 ופועל על 1600HZ ניסיתי סתם לתקוע אותו באחד הסלוטים אבל כשעשיתי את זה המסך הפסיק לפעולמה הדרך הנכונה לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד, של חברת לנובו דגם G50-70. המחשב ברמת העקרון משמש אותי בתור סטודנט נרכש לפני שלוש שנים ולא עבר אף לא פירמוט אחד (הוא מאוד מאוד איטי כרגע). אך החל מהשנה הבאה אני נאלץ לדרוש ממנו קצת יותר (להריץ תוכנות שרטוט [אוטוקאד/אתיר]), תוכנות לא קלות ואני צריך אותו יותר יציב. חשבתי לנצל את זה שאני גם ככה מפרמט את המחשב לחלוטין, למצוא לו SSD שיחליף את ההארד דיסק הקיים (שאינו SSD). מכיוון שאני כבר שנים רבות לא עוקב אחרי חומרה, אין לי מושג איך למצוא לו SSD שיתאים ללוח האם של המחשב, וכאן אני אשמח לעזרתכם. בנוסף, הסוללה כבר דיי בשלביה הסופיים, מתרוקנת מהר מאוד כך שאשמח גם להמלצות בנושא. *אשמח שהנפח יהיה לכל הפחות כמו של …
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי ASUS TUF DASH F15 RTX3070 עכשיו הוא מגיע 8 ראם ONBOARD ו סלוט אחד שיש בו 8 נוספים. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לשדרג עוד ראם בכך שאחליף את ה8 הנוכחים ל16. השאלה היא אם זה אפשרי או שזה כמו במחשב נייח שצריך 8*2? או שאפשר להתפרע בראם
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש ברשותי dell vostro 5459 ויש לו 4GB של זכרון ראם, עם חריץ אחד. אני רוצה לשדרג את הזכרון ל 8GB והשאלה שלי היא כזאת- האם הוא יקבל זכרון DDR4 או לחילופין זכרון DDR3 במהירות 1866? כרגע הוא עם DDR3 1600 , והכל מרגיש קצת איטי, למרות שאני לא עושה דברים כבדים על המחשב. המהירות של הSSD בסדר, עם 500 לקריאה ו120 לכתיבה (גם המהירות של קבצי 4K קטנים בסדר , לא זוכר כרגע) לכן אני חושד יותר בRAM. זכרון מהיר יותר יעשה הבדל? ו8GB? מחשב אחר שלי עובד עם 2*4 והכל מרגיש הרבה יותר מהיר למרות שהוא די ישן (ועם SSD במהירות דומה)
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. המחשב שלי קצת ישן הייתי רוצה לשפר אותו (או להחליף רכיבים) בכדי שיוכל להתמודד עם משחקים קלים כמו רובלוקס מעבד INTEL I3-6100@3.7GH MOTHERBOARD (SKYLAKE) H110M-S2PV / INTEL HD GRAPHICS 530 זיכרון DDR3 1600 2X4=8.0G SSD SUNDISK 240G תקציב של 1200 ש"ח בבקשה
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
- 4 followers
-
-
שהכונן לבד על הכבל IDE מה עדיף שיהיה מאסטר או על סינגל?
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
הי במחשב אחד שיש לי אם אני לוחץ על sleep המחשב נכנס לשינה ואין סימן שהוא פועל במחשב החדש אם הוא במצב sleep יש נורה שמהבהבת ככה שאפשר לדעת שהוא עובד נראה לי מסוכן שאני לא יודע שהמחשב ישן או כבוי מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה שהמחשב עולה רואים מסך ירוק עם קשקושים אני לא יכול לראות מה רשום במסך אני לא יכול להיכנס לביוס כי אני לא רואה כלום רק שהXP עולה רואים תמונה והכל תקין לאור זה לא יכול לפרמט את המחשב או לראות ביוס או להכנס אליו ( כלומר לראות באם נכנס איפה ולמה ) מה עושים ???? הוצאתי בטריה כיבתי אותו מהחשמל הורדתי דרברים ( הוספה הסרה ) התקנתי דרברים לא יכול לראות F8 או F12 או כל דבר אחר שהמחשב עולה מה עושים ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שהמקלדת לא מחוברת למחשב הווינדוס לא עולה לי.הוא מבקש שהמקלדת תיהיה בפנים.למה זה?
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-