עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי משהו שהחל אתמול , אני מדליק את המחשב ,נורת הדיסק דולקת לאתחול ונכבת (לא דולקת רצוף) נורת המחשב הקבועה דולקת (נורת ספק?!) המאווררים מתחילים לפעול אבל המסך נותר שחור על STANDBY כלומר לא נדלק. אין שום צפצופים מלוח האם. לאחר לחיצה על כפתור ה RESTART (לא מכבה מחשב אלא פשוט ריסטרט) המחשב עולה כמו שצריך ופועל ללא בעיות. אם אני מכבה אותו ליותר משעתיים , אז הבעיה שוב חוזרת בהדלקה רגילה. אם אני מכבה ומדליק אותו אחרי 20 דקות למשל, אז הבעיה לא חוזרת והכל עולה רגיל. לא עשיתי שום OVERCLOCK , מדובר בלוח אם של ASUS P5K. יש 2 ג'יגה זכרון של OCZ. דיסק WD 500 ג'יגה, כרטיס מסך ג'יגה בייט 8000GT. האם יכול להיות שזו סוללת ה BIOS? למרות שההגדרות לא נעלמו כל ההגדרות שמורות והמחשב לא מצפצף כמ…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by eyarit,

מחשב די חדיש הפסיק להידלק בבוקר,ניתוק מהחשמל וריסט לסוללת ביוס גם לא עזרה. לפתע אחרי מס שעות המחשב נדלק באופן עצמאי לבד ועבד בסדר גמור עד הריסטארט הבא ושוב המחשב לא מגיב. 5 שעות אח״כ נדלק שוב לבד. האם זו בעית ספק או לוח או אפילו סוג של וירוס? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אהלן, אם המחשב שלי לפתע חדל להדלק, ניסיתי לחבר אותו לשקע אחר שהוכח שעובד ללא הצלח- אוטומטית הבעיה היא בספק כוח ויש להחליפו?

4. Started by hatzhaik,

שלום לכולם רציתי להוסיף הארדיסק למחשב השני שלי שהוא P3 733 133Mh ולוח כזה http://www.jetway.com.tw/oldweb/evisn/product/slot1_370/bx133/bx133.htm והיה חסר לי ג'מפר אחד בשביל ההגדרות של ההרדיסק השני וחשבתי שאין בעייה לקחת מהלוח כי מזכרוני ידוע לי שיש כמה שמחוברים על פין אחד והם לא בשימוש אז הוצתי את הג'מפר הלבן שבתמונה הראשונה וראיתי שהוא מחבר בין שני העליונים והחזרתי אותו אח"כ ראיתי ארבע ג'מפרים כחולים וצמודים בשורה (תמונה 2)שהשניים הפנמיים מחוברים לפין אחד למעטה ובאתי להוציא אחד מהם ובטעות גם הוצאתי את הימיני.החזרתי אותו למקומו ולקחתי את הג'מפר השלישי משמאל להרדיסק חיברתי ובאתי להדליק את המחשב והוא נדלק אך לא מופיע מסך הפתיחה. ניסיתי להוציא את ההרדיסק החדש ולהחזיר את הג'…

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  5. היי, מחשב ותיק (בן 4+) הXP נתקע כשעשו RESTART (במסך WINDOWS IS SHUTTING DOWN) כיבו את המחשב מאחורה (ON/OFF של הספק) ושניסו להדליק - אין כלום לא אורות, לא מאווררים. כלום. אני מניח שזה הספק (למרות שלא היו סימנים שהוא גוסס) HEC 300W איך אני יכול לוודא שזה באמת הספק (אין לי ספק אחר זמין, יש לי מולטימטר אם זה עוזר) תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. זוכרים את הפסקת החשמל ה"יזומה" שחברת החשמל בצעה אתמול בכל הארץ? - המחשב הישן שלי לא בדיוק התעורר ממנה... כשמנסים להדליק את המחשב, לפעמים הוא נדלק לשניה ומיד כבה (מערכת ההפעלה לא מספיקה לעלות) ולפעמים הוא לא נדלק כלל, שום רמז להגעת חשמל. יש מצב שזה הספק? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. היי חבר'ה! יש לי בעיה די מוזרה במחשב (יותר נכון במחשב של אחי) ואשמח אם המומחים כאן בפורום יוכלו לעזור... מדי פעם (בתדירות של פעמיים ביום, בערך) המחשב לא נדלק, או לחילופין - נכבה באמצע העבודה עליו ולא נדלק שוב. בתחילה חשבתי שזה עניין של התחממות - לכן ניקיתי את כל תכולת המחשב (כולל המאווררים) מאבק אך זה לא עזר. מה גם שהמחשב לפעמים, כמו שציינתי, לא נדלק אפילו ממצב מנוחה (כשהוא כבוי), כך שזה פוסל את האפשרות שהמחשב מתחמם... לבסוף, לאחר ששברתי קצת את הראש, גיליתי משהו מאוד מוזר: כל פעם שמתעוררת הבעיה הנ"ל - ניתוק של המחשב מהחשמל פותר את הבעיה והמחשב שוב נדלק... מה יכולה להיות הבעיה? האם זו הצטברות כלשהיא של מטען חשמלי שמתפרק ברגע שאני מנתק את המחשב מהחשמל? אם כן, מה הפיתרון? אם…

• 8 תגובות
    • 985 צפיות
  8. Started by Amital,

היי לכם, השכנה שלי התלוננה שהמחשב שלה לא נדלק מאז שחזרה מאיזשהו טיול, בדקתי שאכן המתג של הספק דלוק והכל מחובר לחשמל, ואכן אין שום סימן חיים מהמחשב. שלחתי אותה לקנות ספק, אך מסתבר שהבעיה עדיין לא נפתרה (בדקתי את הספק הישן בסגירת מעגל מתח בלי מחשב והוא אכן מת, החדש - נבדק ותקין.) אני חושד בכפתור ההדלקה שלא תקין או בלוח האם. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה מעבר לספק שהיה לא תקין והוחלף? איך לבדוק את הרכיבים החשודים? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. המחשב שלי לא נדלק... אני בטוח שזה בגלל כמה כבלים שיצאו מהמקום עקב הזזת המחשב... מכיוון שאתמול בלילה הוא עבד מצויין! העניין הוא שאני לא יודע באיזה סדר להחזיר אותם וגם אם כן אני חושב שאחד מהם נשבר (כבל או עמוד ברזל בלוח אם) מדובר בפנטיום 4 ולוח אם P4VXASD2 4 הכבלים שיצאו מהמקום: POWER SW,POWER LED,RESET SW.H.D.D LED http://img407.imageshack.us/img407/4743/error002ma5.jpg החשח כי הכבל הספציפי נשבר: http://img407.imageshack.us/img407/4727/error003os9.jpg מדובר בעמודות שמימין לבטריה מעל הטבלה: http://img260.imageshack.us/img260/5259/error004iv4.jpg תמונה יותר טובה (הפלאש בדיוק על זה): http://img260.imageshack.us/img260/6299/error005ij7.jpg http://img182.imageshack.us/img182/20…

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  10. אז ככה אתמול כמה פחיות של קולה ספריט ועוד כמה (אלה שמחלקים במטוס) התפוצצו לי בחדר וכל מה שהיה בפנים, התפוצץ החוצה על כל החדר עכשיו המחשב עצמו היה מחוץ לחדר באותו רגע. אבל הכרטיס מסך לא!(שגם באותו רגע לא היה עליו שום קירור) וגם כל הכבלים שמתחברים למחשב היו בחדר אז כל אלה היו חשופים להתזה וניקיתי מה שיכלתי. אז אני מחבר הכל למחשב וזה מדליק ו... המחשב נכבה תוך שניה מה שגורם לי להסיק שמשהו מקצר ולא דווקא משהו נהרס אני כמעט בטוח שהכרטיס הוא הגורם ולא הכבלים, שיכול להיות שנכנס אליהם כמה טיפות. אז מה עושים? יש דרך לנקות ביסודיות תכרטיס מסך/כבלים? אם החיבור של הAGP נקי הוא אמור לעלות עדין לא? בכל אופן כל עצה/עזרה/משהו יתקבלו בברכה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. היי חבר'ה, אז ניקתי קצת את המאווררים ופתאום המחשב לא נדלק, הנורות של הלוח אם דולקות אך עדיין שום דבר לא נדלק חוץ מזה.\ זה קרה לי לפני כמה ימים אך אחרי כמה פעמים פתאום המחשב נדלק, אך הפעם כל מה שניסתי בנתיים, לחזק חיבורים מסוימים, לנתק את הספק וכו' לא עזר למישהו יש עוד רעיון? אני חייב את המחשב למחר!!!

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  12. Started by chiffos,

היי לקראת חופשה של כמה ימים כיביתי את המחשב, היום לאחר שחזרתי הוא לא נדלק מה שכן המאווררים מסתובבים הלד בכרטיס מסך נדלק ויש מנורה קטנה בלוח אם שדולקת נראה לי היא חיווי אם מגיע חשמל מה האפשרויות שלי? ניסיתי לאפס ביוס לא עבד איך אני יכול לדעת אם זה מעבד ספק או לוח אם? נראה לי זה בכיוון של לוח אם כי העכבר לדוגמה שמקבל חשמל מusb לא דולק מה נראה לכם?

• 18 תגובות
    • 6.5k צפיות
  13. Started by anatoli,

שלום חברים, לפני בערך 4 חודשים קנינו מחשב חדש. המפרט הוא משהו כזה: E8400 OCZ 800Mhz 4GB RAM Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample Gigabyte EP43-DS3l Tagan 480W החל מאתמול המחשב לא נדלק בכלל. שום לד/מאוורר/כלום. ניסיתי לעשות איפוס לביוס, ניסיתי לנתק מהחשמל ולהוציא את הסוללה ולחכות זמן מה, עדיין אותו דבר. אני מניח שמחר בבוקר אני אקח את המחשב אל פנדה (במידה והם פתוחים מחר). אבל עד אז, האם יש משהו בסיסי שאני שוכח לבדוק וכדאי לנסות? Anatoli.

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  14. Started by ggg123,

יש לי לאחרונה הרבה בעיות במחשב שהוא מפסיק לעבוד (מסך שחור) . בדרך כלל לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה מביא לכיבוי המחשב ואז אני יכול להדליק אותו כרגיל. היום לא הצלחתי לכבות את המחשב ולכן כיביתי אותו דרך המפסק מאחורה. מאז המחשב פשוט לא נדלק. האורות של המחשב לא נדלקים, אין שום צליל ושום סימן חיים. אני חושב שזה הספק אבל אין לי דרך לוודא זאת כי אין לי ספק אחר. איך אפשר לדעת בוודאות? יש לציין שבתקופה האחרונה למחשב יש בעיות שונות למשל קפיאה (בדרך כלל לאחר הדלקה). תודה

• 12 תגובות
    • 866 צפיות
  15. היי, כל פעם שאני מדליק את המחשב אני מחזיק אצבעות. ברב הפעמים המחשב עולה כרגיל, אבל בלי כל תמונה על המסך, המסך רושם "No Signal". בחלק מהמקרים לחיצה על כפתור ההדלקה מדליקה את הנורות במארז בדיוק לחצי שניה ולאחר מכן מתכבה, אם אנסה להדליק מחדש אתקל באותה הבעיה. אם המחשב עלה, ויש תמונה על המסך, הוא נדלק מחדש בפתאומיות אחרי כחצי שעה- שעה, היום בלילה הוא נדלק מחדש כ6 פעמים עד שנמאס לי ופשוט כיביתי אותו. המסך עובד כמו שצריך, עבד ברצף 4 חודשים מחובר ללפטופ. מפרט המחשב- לוח Gigabyte m57sli S4 מעבד AMD 4200+ AM2 כרטיס מסך PowerColor 4850PCS+ זכרונות Gskill 2X2GB ספק 400W של טרמלטק. תודה מראש לכל עזרה, אני באמת מבולבל ולא מבין מה הבעיה ואיך לבדוק את זה תודה ושבוע מצוין! -=עריכה=- שמ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by יוספי,

יש לי לפטופ די ישן דגם lp dell e6400 t81 פתאום הוא הפסיק לעבוד.. אחרי שסגרתי איתו פשוט לא נדלק המטען עובד(יש לו אור כחול בקצה המטען כאשר מגיע אליו זרם) אבל המחשב לא נדלק,לא נורות לא כלום ניסיתי לנתק בטריה להדליק עם ובלי ללחוץ ארוך על ההדלקה וכלום, מה ניתן לעשות ראיתי באתרים שיש מצב שספק כוח הלך,האם ניתן לדעת בוודאות? אם אלך למעבדת מחשבים בטח יקחו 200על הבדיקה ועוד מחיר על הספק ויצא 700שקל אני צודק? ניתן להחליף ספק לבד(אם זו הבעיה?) אשמח לעזרה חברים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by dfx,

שלום! יש לי בעיה,המחשב שלי לא נדלק..,כאשר אני מחבר אותו לחשמל הוא ישר מדליק את האור של המארז [מבלי שאני לוחץ להדליק אותו] והמאווררים של ספק הכח,המארז והמעבד מתחילים לפעול אך אם זאת נורת ה LED על לוח האם לא דולקת.. לוח האם שלי הוא ASUS p5vd2-mx עכשיו הבעיה היא לנסות לשחק אם הדברים כי כביוכל המחשב תמיד עובד [ברגע שהוא מחובר לחשמל] חיפשתי באינטרנט פתרונות אך שום דבר לא ממש עזר,בכלל אני לא מבין איך הנורה לא עובדת אבל האור של המארז והמאווררים שכולם בדרך עקיפה מקבלים חשמל דרך הלוח אם כן עובדים.. כמו כן,ניסיתי להוציא את הבטריה ולהחזירה אך גם זה לא עזר..,מה עוד אפשר לנסות ? האם יש דרך כלשהי לקצר את לוח האם ? או לעשות לו מאין ריסט כזה..,בקיצור,אשמח לשמוע הצעות והשערות ,תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. Started by Jules Winnfield,

בהתחלה הייתה הנורה שעל הלוח אם מהבהבת כשהוא נכבה פתאום ולא נדלק. התחלתי לקרוא ברשת על מה מרמזת הנורה המהבהבת והתגובות היו שהבעיה באחד מהגורמים הבאים: 1- ספק גוסס או 2 - לוח עם רגל אחת בקבר לכן נסעתי לחנות והבאתי ספק (500W אנטק) לבדיקה ועכשיו המצב נהייה יותר גרוע לאחר כמה פעמים של ניסיון הדלקה הסוללה נדלקת לשניה אחרי התקנת הספק ונכבת! הערה:הבדיקה נעשתה כשללוח מחוברים רק כרטיס מסך(וגם הוא הוסר על מנת לבדוק בלעדיו) זיכרון ומעבד! עיצותכים?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by shtrum,

אני יודע שיש על כך נושאים רבים ועברתי על כולם לפני שפתחתי את הנושא. לפני מס' ימים המחשב שעובד אצלי 24 שעות היה כבוי בבוקר. כשניסיתי להדליק אותו הוא לא נדלק. מיד חשבתי כי מדובר בספק. קניתי ספק חדש, התקנתי אותו בעצמי (די פשוט גם להדיוט כמוני), אבל אז מתרחשת התופעה הבאה. כשאני מחבר את המחשב לחשמל, ולוחץ על כפתור ההפעלה, נשמע צליל של חצי שנייה של מן זרם/קצר, וכלום לא קורה. אם אני לוחץ שוב, לא נשמע שום צליל. אם אני מנתק את הכבל מהחשמל ומכניס שוב, חוזר על עצמו התהליך: לחיצה ראשונה צליל של זרם/קצר לחצי שנייה ואחרי זה כלום. אני אודה אם התיאור שלי יעזור לכם לעזור לי ולכוון אותי למוקד הבעיה. מה לא בסדר? הספק, לוח האם, אולי משהו אחר? תודה מראש. ערן.

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  20. היי. יש לי מחשב בן איזה 6 שנים. מעבד i5 עם קירור אוויר. המאורר של הקירור של המעבד הפסיק לעבוד. המחשב עבד למרות זאת אבל לא רציתי להפעיל אותו עד שלא אסדר את הקירור. לאחר כמה ימים שלא נגעתי בו הפעלתי אותו כי הייתי צריך משהו מהאינטרנט, המחשב נדלק ולאחר כמה שניות נכבה, נדלק לבד שוב ולאחר כמה שניות נכבה שוב, ככה נכנס ללופ אין סופי. אמרתי לעצמי במקום לתקן אשדרג, הלכתי קניתי מעבד I5 6600K לוח אם B150-HD3 שני סטיקים של 8 ג'יגה DDR4 וקירור אוויר למעבד. יש לי חלקים שלי מהמחשב הקודם -SSD כרטיס מסך R280 וספק seasonic 750 bronze די חדש שנקנה לפני חצי שנה. בקיצור באתי הביתה חיברתי את הלוח את המעבד שמתי משחה טרמית זכרונות ואת החלקים מהמחשב הקודם הדלקתי ו... המחשב החדש נדלק…

• 13 תגובות
    • 4.1k צפיות
  21. Started by xena,

שלום, החלטתי להחליף מארז למפרט הקיים שלי. פשוט פירקתי את כל המפרט והרכבתי בחזרה במארז החדש. מהלוח לא הוצאתי את המעבד והזכרונות, אלא העברתי אותם כמו שהם. חיברתי ספק כח ללוח ולמעבד, כרטיס מסך, החוטים של המארז ללוח, ובקיצור, החזרתי את החומרה למצב הקודם... וכעת המחשב לא נדלק. החלפתי כבל חשמל, ניסיתי להדליק ידנית על ידי סגירת מעגל בין שני הפינים של PW SWITCH, הוצאתי והכנסתי חיבורי חשמל בין ספק ללוח וכלום. המחשב לא נדלק. יש למישהו רעיונות נוספים שאפשר להריץ? משהו נוסף עשוי לקצר הדלקה? (מפרט המחשב נמצא ב"מפרט שלי").

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by oFRiZ,

אז ככה.. אתמול ניסיתי להדליק את המחשב והוא נדלק כזה והיה אור אבל הוא לא עשה את הצליל שהוא עושה בדר"כ כשפותחים אותו.. וגם המסך לא נדלק.. והיום הוא כבר בכלל לא הגיב כשלחצתי על כפתור ההדלקה.. שום תגובה. אפילו הספק לא נדלק.. חשבתי שאולי הלך הספק כיוון שבזמן האחרון המחשב היה נכבה לא מעט וגם היה עושה רעשים מאוד מוזרים של התאמצות אז חשבתי שהספק כבר עשה את שלו וקניתי אחד חדש (Corasir CX 500W), חיברתי אותו ועדיין המחשב לא נדלק בכלל.. למרות שזאת הייתה הפעם הראשונה שחיברתי אבל עדיין גם אם התבלבלתי בין הכבלים של הכוננים, עדיין זה לא אמור להפריע לו להידלק כי הוא מחובר ללוח אם.. ובקיצור, אחרי כל זה.. מה נראה לכם שנשאר? מה האופציות בעצם ומה יכול ללכת במצב כזה? אולי סימני החיים האחרוני…

• 7 תגובות
    • 964 צפיות
  23. טוב, אחרי כמה שבועות שהמחשב עבד כמו שצריך, הוא החליט שנמאס לו כנראה. בידיוק סיימתי לשחק Heroes III (כשהמשחק הוא לא הבעיה, כי עד עכשיו המחשב הריץ כמו שצריך גם DMC4 וכמה משחקים דומים). ברגע שלחצתי Quit, המחשב נכבה כשהוא נדלק מחדש קיבלתי מסך שבו כתוב שהביוס מנסה לעלות מהדיסק הקשיח, משהו כזה (לא זוכר את הניסוח המדוייק). הוא טען, נכבה, נדלק מחדש והראה את אותו מסך. נתתי לו לעשות את זה כמה פעמים, כשהבנתי שזה לא הולך לשום מקום כיביתי אותו, ניתקתי את הספק, חיכיתי קצת והדלקתי מחדש. הפעם הוא הגיע עד לטיענה של הווינדוס. ברגע שסיים לטעון - מסך כחול וריסטרט (יש לציין שביטלתי מזמן את הRR האוטומטי עם מסך כחול). הפעם כבר לא נדלק מחדש. המחשב נדלק, האורות בכרטיס מסך נדלקו, המאווררים נדלקו, …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. הי. המחשב לא נדלק אחרי שכיבתי אותו (24 שעות) . לפעמיים הוא כן נדלק אחר מתכבה ישר. הוצאתי בטרייה מלוח האם.ניסתי בלי כרטיס -מסך.לא ראיתי משהו מוזר בחוטים.יש מגע של חשמל שמכניס את הכבל לספק. מה אומרים? - - - תגובה אוחדה: - - - עידכון -עלה. היה הודעה מהביוס. גם כל הOC נמחקו מהשמירה. גם בעליית המחשביש תמונה מהביוס (אף פעם לא היה) . בכל אופן נראה ..אם הבעיה נפתרה.

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  25. Started by sh780,

שלום אנשים, אני הרכבתי מחשב חדש עם הלוח אם הנ"ל : http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=332&l4=0&model=1312&modelmenu=1 בכל מקרה, אני לוחץ על הכפתור וכלום, בדקתי את החיבורים של הפאנל והכל תקין, ועדיין לא עובד. עשיתי בדיקה עם כפתור אחר ושוב לא עובד. הנורה שעל הלוח עובדת ומראה עי הלוח אם אכן מקבל זרם. מישהו יודע מה הבעיה? תודה על העזרה..

• 9 תגובות
    • 691 צפיות

דיונים חדשים בפורומים