עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום, נשרף לחברה שלי רכיב במחשב, הוא לא נראה לי כמו משהו שקשה מאוד להחליף לבד, יש לי קצת ידע בהלחמות (בלאוור ומלחם), אבל אני לא מצליח למצוא מאיפה לקנות את הרכיב. המחשב הוא DELL INSPIRION N5010 שנקנה לפני 3-4 שנים. אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום שבו ניתן לקנות, או לפחות תגידו לי מה השם של הרכיב הזה שאני אחפש לבד הנה תמונה של הרכיב:

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by shimi33,

היי , ברשותי מחשב מסוג dell inspiron 3874 desktop שנרכש בבאג לפני שנתיים בערך המחשב מגיע עם HD של SEAGATE 1T הכולל מערכת הפעלה מקורית הרכבתי לו לפני שנה HD SSD של SANDISK שישים ג'יגה (תכננתי לעביר לשם את מערכת ההפעלה מה שלבסוף שלא קרה) והכל עבד פיקס . שלשום רציתי לשדרג ל 1T נוספים - רכשתי HD חדש של WD 1T BLUE החלפתי ראש בראש עם הסאן דיסק אבל הווינדוס לא רוצה להתרומם ! הביוס כן מזהה את ה WD אבל המחשב לא רוצה לעלות את הוינדוס תמיד נותן שגיאה (תמונה מצורפת) עברתי על כל הגדרות הביוס והדיסק המקורי עם מערכת ההפעלה מוגדר בתור הראשון בעליה. ברגע שמחזיר את הסאן דיסק הכל חוזר לתקינות - מה לעזאזל אני מפספס ???? אשמח אם משהו יכול לשפוך אור בנושא…

3. Started by Erez Fieganboim,

שלום לכולם הבן שלי קיבל במתנהלפטופ חדש לפני חצי שנה Inspiron15 סדרה 3000 עם מעבד אינטל core i3 ווינדוס חדש. המחשב לא זז . הארד דיסק ריק והשימוש שלו בעיקר אינטרנט ופה ושם אופיס. לו-חלו המון זמן לעלות 3 חלונות בכרום והוא נתקע לגמרי.. .מהלעשות בבקשה עזרה

4. יש לי מחשב מיושן שמחובר לטלוויזיה בסלון, מפרט המחשב: AMD Athlon 64 X2 4200 @ 2200ghz ASUS M2A-VM HDMI 2x1GB Ram DDR2 ATI Radeon Xpress 1250 המחשב מתקשה להריץ תוכן, 1080P נתקע בכל נגן ו720P לרוב עובד (ב-Splash pro לא עובד גם 720P) האם המחשב אמור לתמוך מבחינת החומרה בהרצה של תכני HD?, במידה וכן מה צריך לעשות כדי שיעבוד כמו שצריך?, המערכת הפעלה היא WINDOWS 7 וחשבתי להחליף ל WINDOWS XP כדי שהמחשב יעבוד טוב יותר. במידה ולא האם יש דרך לשדרג את המחשב כדי שיעבוד כמו שצריך ע"י הוספה של כרטיס מסך לדוגמה? או שהמעבד חלש מדי ואין למחשב תקווה. בנוסף המחשב מחובר לסלון בכבל S-VIDEO ולא HDMI, עד כמה זה משפיע על האיכות והאם כדאי להחליף את הכבל?. תודה מראש...

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by hagay5112,

אהלן חבר'ה לא מזמן קניתי מחשב: rtx 2080 super i7 9700k 32gb ram 3200mhz gigabyte z390 aouros pro 750w ספק כח Corsair h100i pro liquid cooler Dell alienware aw2518h 240hz g-sync. יש המון stutter ו input lag הם פשוט מרגישים גועליים. נסיתי ניטור טמפרטורות=תקין, הפעלתי g sync הכל במשחקים על low, ביטלתי hpet.אני רץ עם standbylist.פירמטתי את ווינדוס 10.פינגים תקינים לגמרי. אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  6. גיליתי באג קטן ומרגיז בחלונות 10 החדשה של מיקרוסופט, כשאני מחבר אוזניות ליציאה הקדמית של האוזניות הוא כלל לא מזהה אותן, אלא רק את המיקרופון. הוא מצליח לזהות את האוזניות אך ורק אם אני מנתק לחלוטין את הרמקולים שמחוברים בכניסה האחורית הירוקה. ברגע שאני מחבר שוב את הרמקולים מאחורה בזמן שהאוזניות מחוברות מקדימה, הכניסה הקדמית של האוזניות כבר לא פועלת יותר, חיפשתי בהגדרות מערכת וגם בהגדרות דרייבר REALTEK ולא מצאתי הגדרה ששולטת בזה. הסרתי והתקנתי דרייבר מהאתר של HP וזה לא עזר. יש לכם מושג?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. החלפתי ספקים בין שני מחשבים בבית. אחד עובד תקין אבל השני, מחשב HP מלפני 10 שנים בערך עם מעבד אינטל עושה חוכמות ומשמיע ארבעה צפצופים קצרים. הספק שחיברתי אליו הוא ג'נרי בגודל 500 של סיגמה, בן שנה וחצי, שעבד בלי בעיות במחשב שממנו הוצא. חשבתי שהצפצופים מעידים על בעיית שעון, זכרון או לוח אם אבל זה נכון לביוס AMI ולפי תוכנת אבחון הביוס הוא של HP כך שלא בטוח מה משמעות הצפצופים. עשיתי ריסט לביוס עם הוצאת והחזרת סוללה, ניסיתי כל מיני קומבינציות של הוצאה והחלפת מקום של שלושת הצ'יפים של הזכרון וגם בדיקה של צ'יפ בודד בכל ארבעת חריצי הזכרון , ללא שינוי. ניתקתי והחזרתי את חיבור 12 הפינים ללוח האם כמה פעמים, לפעמים עזר בעבר, הפעם כלום. לוח האם נוקה ונראה תקין. האם זו איכשהו בעיי…

8. Started by StreetRacer,

אהלן חברה, לאחר שפתרתי את הבעיה הקודמת (זהה) על ידי החלפת רכיבים במחשב שלי, התפניתי לבנות לאח שלי מערכת יחסית זהה. המפרט הוא כזה : PHENOM 9500 ASUS M3N78-EMH HDMI CORSAIR 2GB DHX 800MHZ 500 SEAGATE RAID EDITION GALAXY 8800 GT (אגב, מאוד מרעיש בסל"ד גבוה) התקנתי XP, הורדתי דרייברים עדכנים של NVIDIA והורדתי גם כן K-LITE CODECS. לפעמים המחשב מריץ HD טוב, לפעמים לא. מה לעזאזל עושים ? בבקשה עיזרו לי. האם החלפה למעבד אינטל 6420 (יש לי מיותר) וללוח של GIGABYTE GA-73PVM-S2H תפתור את הבעיה ? או שהאם אני צריך רק לבצע התקנות של תוכנות מסויימות ?

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  9. Started by rjjb7,

למישהו יש מושג איך ייתכן שהמחשב מראה שהכל בסדר עם הכונן הקורא כרטיסים Generic USB SD,CF,MS,SM Reader USB Device הכל מוגדר וכנראה שהדרייבר גם מוגדר, הנורה דולקת מה שמראה שגם החשמל שלו מחובר וכשמכניסים כרטיס כלשהו גם נדלקת נורה המורה על כך שהוא זוהה (בצבע כתום) רק שבמום לפתוח את מה שיש בכרטיס - או שהמחשב נתקע או שאין תגובה. ?!?!?!!?!?

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  10. Started by duk4u,

המחשב לפתע ביום בהיר לא נדלק, פתחתי את המחשב ונסיתי להדליק המאווררים מסתובבים לשנייה ונעצרים, הלד בלוח אם דולק. החלפתי ספק כוח חדש שהיה לי בבית ושוב אני מנסה להדליק את המחשב המאווררים מסתובביב לשנייה ונעצרים. למישהו יש רעיון מה הדבר הבא שאני צריך לבדוק ?.

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  11. אהלן הבעיה כבר מתמשכת המון זמן, שלאחר עליית הוינדוס המחשב מתפקד נורא לאט במשך מספר דקות (3-4). זאת אומרת לוקח המון זמן עד שהוא מגיב נניח לפתיחת דפדפן או אפילו תיקיה שמכילה כמה עשרות קבצים. המפרט של המחשב חזק ( זה שבצד) ולכן זה מפתיע אותי. אפילו בניידים שעבדתי עליהם עד היום לא חשתי בכזו איטיות בהתחלה. יש לציין שלאחר מספר דקות אז הכל מתפקד בצורה תקינה. שמתי לב שבעלייה הקשיח עובד על 100% ואני לא חושב שיש סיבה טובה, שכן אין נתונים גדולים של מהירות קריאה\כתיבה. מצורפת תמונה. מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי פה, אני בעלים של לפטופ T42, במחשב יש כרטיס רשת אלחוטי 2200BG של אינטל, הבעיה שלי היא שכאשר חילקו את המחשבים בעבודה הם חולקו כאשר הרכיב המדובר מנותק, היום הם נותנים כבר את המחשבים עם הרכיב מחובר, לצערי הם מסרבים להתעסק עם זה, האם יש דרך לעשות זאת לבד? נראה לי קצת מסובך לפתוח לפטופ. אם לא אז יש למישהו מקום מומלץ שיכול לעשות לי את זה? מעדיף מקום איכותי. המון תודה לכל העוזרים ובדרך אגב שמי יואב.

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  13. Started by Moti Meir,

היי קניתי לפטופ חדש lenovo v510 אשר מגיע עם free-dos. יצרתי דיסק התקנה לWIN וכשאני נכנס לBIOS ומגדיר שהוא יקרא אותו קודם זה לא קורא. מה יכולה להיות הבעיה? ואיך אני יכול לפתור אותה?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by erjerjerj,

המחשב נכבה כעבור זמנים שונים (2 דק' עד כשעה), הכיבוי מידי - לא יציאה מסודרת. זו לא בעית התחממות, המחשב נכבה לפעמים לפני שהוא מספיק להתחמם. זו לא בעית תוכנה - התקנתי את מערכת ההפעלה מחדש והבעיה נותרה. הסוללה של המחשב ישנה וכמעט ולא נטענת, אבל גם כאשר ניתקתי אותה ועבדתי עם המחשב מחובר לחשמל - המחשב נכבה כעבור מספר דקות. אודה על כל עזרה כלשהי, ערן.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by clue,

היי, יש לי מחשב NOTEBOOK שמשום מה הWINDOWS בו מסרב לעלות! ניסיתי להיכנס לביוס כדי להגדיר שהמחשב יקרא מUSBCD (כי אין לו CDROM אבל יש לי נייד) והוא זיהה אבל לא מעלה לי את המסך של הפירמוט (רק נתקע במסך השחור! ואז עולה הסמל "starting window" ועושה לעצמו ריסט שוב) . אני מבינה בעניין פחות או יותר אז אשמח ממש לעזרה!!!! תודה מראש נ.ב. מנסה לפרמט אותו עם דיסק חוקי של :smiley7:WIN7

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. צריך עזרה דחופה. הסתבכתי עם 2 חברים :-) בהמלצתי קנו 2 חברים NUC שלאינטל. מחשבים חדשים בני חודשיים. שניהם עם אותה בעייה. נדלקים. אבל המסך נשאר שחור. לא רואים אפילו את הביוס עולה התקנתי להם את הכל. ( כמחשבים לילדים שניהם סבלו מבעייה של ריצוד בתמונה/הבהוהים/ מסך שחור פתאום. ברגע שהוציאו את הכבל DP - display port והכניסו התמונה היתה מסתדרת אך ישר מתחיל להבהב או מריחת צבעים. לקחתי אלי את המחשבים ועשיתי עדכון לדרייברים דרך הכלי של אינטל שמזהה איזה דרייברים צריך לעדכן. בינהם עודכן החומרה הגרפית CHIPSET וגם עדכנתי לBIOS עדכני. בשניהם נעלמה התופעה ואחרי כיבוי והדלקה מספר פעמים כבדיקה לא היתה הבעייה של הריצוד הבהוה וכדומה.. גם כשהשארתי אותם דלוקים מספר שעות. כיביתי אותם והשארתי ב…

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. Started by Mike_IL,

שלום וברכה, התחדשתי במחשב הזה: https://www.omen.com/us/en/laptops/2021-omen-16-intel.html הגיע עם וינדווס 11 פרו מותקן. היה לי בבית nvme 660p 1tb ללא שימוש. אני רוצה לעשות RAID0 . כי אפשר כבר הכנסתי למחשב. עד כאן אני יודע. מה עכשיו? האם לפנות לתמיכה של HP לבקש מטכנאי? או שיש מדריך פשוט יחסית? לעזרתכם אודה

18. המחשב שלי לא נדלק לאחר שהיה חסר לי ג'מפר לדיסק קשיח ורציתי להוציא מהג'מפרים הפנויים על הלוח והחזרתי אותם למקום לפי הכפלה של הבאס ב 5.5 למעבד 733MHZ המחשב עצמו נדלק אבל המסך ב no signal ומשמיע כמה צפצופים בהדלקה. ניסיתי לאפס עם הג'מפר איפוס ועדיין לא עזר - האם עשיתי בסדר - העברתי את הגמפר למצב איפוס כשהמחשב מכובה מחובר לחשמל וגם שלא והחזרתי אותו למקום. וגם הוצאתי את הבטרייה והשארתי אותו ללא חשמל למשך 24 שעות ולא עזר. האם יכול להיות ששיניתי את המכפלה ליותר מ 5.5 ושרפתי את המעבד (למרות שהלוח מגיב למעבד - ניסיתי להפעיל את המחשב בלי מעבד ולא היה צפצופים חוץ מכלום). שהבעיה התחילה ולפני שידעתי שצריך לאפס עם הג'מפר/הוצאת בטרייה, ראיתי 4 קבלים נפוחים על הלוח והחלפתי אותם לאותם קב…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  19. ברשותי מחשב ישן למדי: P4-3.2G לוח 915G (תושבת 775) ספק HEC-300W AR-TF כרטיס מסך NVIDIA 7300GS עד היום עבד ללא כל תקלה אך כעת פשוט לא מגיב לכפתור ההדלקה: * נוריות לוח האם דולקות (ליד חיבור ה-)24PIN * כל שאר המחשב מת (כל המאווררים עומדים, נוריות LAN כבויות) * החלפה בספק חדש מהקופסה לא שינתה במאום. * מהספק הקיים נשמע מעין קול דק של חריקה עם החיבור למתח. * אין התחממות או ריח שרוף. המלצות/רעיונות? תודה, גונן.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. ניתקתי את ה-HDD ואת כונן ה-DVD. המעבד מותקן, כרטיס המסך מותקן, סטיק אחד של RAM מותקן, וספק הכוח מחובר לרכיבים (בלוח הוא מחובר בשני מקומות). כשאני מדליק את המחשב, אורות ה-PHASE LEDS נדלקים והמאווררים מסתובבים כמו שצריך - אבל לא נשמע שום צפצוף (הרמקול מחובר ללוח) והמסך נכנס למצב שינה. אין לי אפשרות לבדוק עם כרטיס מסך אחר, אבל ניסיתי עם סטיק הזיכרון השני, והבעיה נשארה. מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ברשותי מחשב UMPC מדגם ASUS R2H מזה כשנתיים. לאחרונה החלו להשמע תקתוקים בזמן גישה לדיסק ובזמן BOOT - ככל הנראה מהכונן הקשיח. בנוסף, קרסה לי מערכת ההפעלה פעם אחת ללא סיבה נראית לעין אם כי מאז השחזור ממחיצת היצרן זה לא קרה שוב. תופעה חדשה יחסית מתרחשת כשמנסים לעשות UNZIP לארכיבים גדולים או להעתיק קבצים גדולים - ברוב המקרים (9 מתוך 10) המחשב מבצע RESTART באמצע הפעולה ללא כל התרעה מוקדמת. גם תופעות כמו קריסה של EXPLORER או תקיעות של יישומים מופיעות לעיתים קרובות יותר בזמן האחרון. למען הגילוי הנאות, המחשב באמת משמש ליעודו המקורי ונמצא הרבה בתנועה כך שלא מן הנמנע שהוא ספג לא מעט טלטולים ותנאים לא אופטימליים מבחינת טמפרטורה במהלך השנתיים שלו ב"שירות". הניחוש שלי הוא שמדוב…

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  22. Win7 x86 Home Premium בן כמה שנים, חומרה בסיסית ללא אף כרטיס, שימוש מינימלי בלבד. התחיל לקפוא אחרי כמה דקות של שימוש. לאא נעשה כל שינוי בחומרה בשבועות האחרונים, לא הותקנה אף תוכנה חדשה, לא הותקנו עדכוני Windows לפחות חודש ולא הוחלפו דרייברים. אין שום הודעות שגיאה ב- Event viewer, אין רעשים חשודים מהדיסק או מהמאווררים. לא נראה שזה חום -- המחשב עבר ניקוי יסודי לפני כחודש והוא קופא גם כשבחדר מופעל מזגן שמוריד את הטמפ' לרמה שבה פינגווינים היו מתלוננים על הקור. אין לי יותר מידי רעיונות. חוץ מלהחליף את הזיכרון ולנסות הפעיל את המחשב עם דיסק קשיח אחר. יש לכם משהו להציע?

23. לאחר שהחלפתי סוללת ביוס וניתקתי את הכבל של הספק כח וחיברתי שוב לפעמים הוא נדלק ואז עולה תמיד הודעה על איפוס תאריך ושעה! אני מאפס תאריך ושעה גם לפי תאריך אינטרנטי אוטומטי אבל הבעיה חוזרת על עצמה כשאני מכבה את המחשב ושוב כשאני רוצה להדליק שוב המחשב נכנס לפעולה של הדלקה ונכבה חוזר חלילה אשמח לעזרה.צלמתי את שני המסכים שאני מקבל לאחר שאני מצליח להדליק אותו.מצורפים קבצים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני לא יודע מה דגם המחשב(שכחתי לשאול).אני יודע שיש עליו XP.עד לפני כמה ימים התחברו איתו באופן אלחוטי ללא בעיה מיוחדת.מיום רביעי האחרון, נעלם ההתקן האלחוטי.לא רואים אותו ב- device manager(כן רואים את ההתקן החוטי של realtek).גם לא רואים אותו בחיבורי הרשת שלי(כמו מקודם, כן רואים את local area connection).יש למישהו רעיון מה קורה כאן?הרי לפחות היה צריך לראות את ההתקן היכנשהו ואין לו זכר.אשמח לעזרה.תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים