רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, לא מזמן הצטרפתי לאינטרנט סיבים של סלקום - ברוך השם זורם לי 1000 מגה בקירות של הבית על גבי כבלי LAN. הראוטר נמצא במרחק של כ-50 מטר כבל (בית קומות) בצד השני של הבית, משמע - 0% קליטת WIFI. אצלי בחדר יש נקודה שאותה אני מחבר לראוטר במקרה שלי - TD-W9980 אשר מפזר גם WIFI בחדר ובאיזור כולו. מהראוטר (TD-W9980) - יש כבל לתוך Switch שמשם מחלק אינטרנט על גבי כבלי LAN למכשירים שונים שיש לי פה. הכל טוב ויפה האינטרנט מגיב פצצה. הבעיה שלי היא כזו, האינטרנט 5Ghz מקרטע ומתנתק לעיתים (אני משער שבגלל השכן הרשע עם הוויפי שלו). מצורף תצלום: השאלה הנשאלת היא כזו: האם הדרך שאני עובד בה היא תקינה? כל המעבר ועם הראוטר וכו'? אני מעוניין בסופו של…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אחד DELL LATITUD 5410 השני HP 840 G4 ניסיתי עם כמה סימים שונים ובשני המחשבים אין שום תגובה לסים מישהו יודע אולי מה צריך לעשות בשביל שיקלט
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
- 1 follower
-
-
האם אפשר לחבר sfp של בזק לממיר לכבל רשת פרטי כדי לחבר ראוטר פרטי? ניסיתי לחבר ממיר כזה של פרטנר, הוצאתי את ה sfp של פרטנר והכנסתי את ה sfp של בזק וזה לא עבד. ראיתי שמוכרים בדיוק את אותו הדגם של d-link בחנויות ב 99₪. האם יש איזו נעילה וצריך לרשום את הממיר הזה? הייתי בטוח שסתם מדובר בממיר טיפש שבצד אחד מקבל סיב אופטי עם sfp ובצד שני מוציא חיבור לכבל רשת. דרך אגב איך קוראים למכשיר הזה? ממיר, מתאם, מתאם מדיה, ברידג'? כי נראה שאנשי השירות של בזק די אהבלים ומדברים איתי על ה sfp כשאני מדבר איתם על זה.
-
- 1 תגובה
- 6.5k צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת איזה ראוטר היום מתאים לסיב אופטי ? האם יש חיבור מיוחד לחיבור הסיב אם כן איך הוא נקרא היום. למה צריך לשים לב היום בראוטר עצמו מבחינת מהירויות וחיבורים? תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני רוצה להשחיל כבל רשת CAT6 בבית ולא בטוח איפה כדאי לקנות ואיזה סוג בדיוק. ראיתי באייבורי שיש להם כבל CAT6 STP (קישור). מישהו קנה מאצלהם? האם יש מקום אחר שמומלץ? עריכה: ההתלבטות העיקרית היא שהייתי מעדיף 100% נחושת בגלל האיכות אבל מדובר בכבלים קשיחים ואני לא בטוח אם זה יתרון או חסרון בהשחלה בתעלות. דוגמאות ל-2 הסוגים: 1. כבל רשת FTP CAT6 קשיח מסוכך 100% נחושת https://www.daganm.co.il/CMP-NWF6R100S-x100-כבל-רשת-FTP-CAT6-קשיח-מסוכך-100-נחושת-חבילה-של-100-מטר 2. כבל רשת FTP CAT6 גמיש מסוכך CCA 26AWG https://www.daganm.co.il/FTP-6100-x100-כבל-רשת-CAT6-גמיש-מסוכך-CCA-26AWG-בגליל-של-100-מטר תודה
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני הולך להצטרף לאינטרנט של סלקום עם תשתית של בזק (לא סיבים). סלקום רוצים 25 שקלים בחודש על הראוטר/מודם. הבנתי שאפשר לקנות ולחסוך את התשלום הזה. אני לא צריך מהם וויפי בכלל (יש לי כבר ראוטר סביר שאני אחבר) רק את המודם עם חיבור קווי rj45. אשמח להמלצות לראוטר מודם בסיסי וזול (הדרישות שלי מינימליות) שיחליף את הציוד של בזק/סלקום ויחסוך לי 300 שקל בשנה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
- 1 follower
-
-
נגיד ואני מתקין תוכנת P2P. האם יש דרכים לדעת האם המחשב מאובטח בהתקנת התוכנה? יש תוכנות בטוחות? [*] הבנתי שהתוכנות הללו יוצרת רשת, ללא שרת מרכזי [?]. אם לתוכנות הללו יכול להיות שרת מרכזי? האם אני צודק במשפט שמסומן בכוכבית?
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
- 1 follower
-
-
היי ברשותי 4 HOT Box ואני מעוניין לחבר לו ראוטר חיצוני איך אני עושה זאת ואיך מגדירים ובנוסף ל 4 HOT Box מחובר גם Moca תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
- 1 follower
-
-
היי יש לי מודם ראוטר D-LINK DSL-225 שקיבלתי מאקספון ואני רוצה לקנות תחליף כדי שלא אצטרך לשלם את השכירות. יש לי לפעמים ניתוקים אבל אין לי מושג מה המקור של הבעיה, שווה לי פשוט לקנות אותו דגם בחנות ? האם צריך לקנות דגם ספציפי שמתאים לאקספון ? חשוב לציין שאני לא משתמש ב WiFi
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לרכישת נתב mesh. יש לי בבית סיב אופטי של בזק (הראוטר נמצא בסלון). אני נמצא בממ"ד שנמצא די רחוק מהסלון (משהו כמו 8-9 מ') ולכן הקליטה בממ"ד ממש גרועה. לפי העצה של בזק ניסיתי את נתב ה mesh שלהם והוא באמת עובד טוב מאוד אך המחיר שלו מוגזם (35 לחודש לאחר 3 חודשי התנסות חינם) לכן הייתי רוצה לקנות נתב mesh אחר. רציתי לשאול איזה נתב יתן את אותן התוצאות כמו ה mesh של בזק. הוא עובד בתקן AX תומך wifi 6. האם ה deco X20 של tp-link מספיק או שצריך משהו יותר רציני? אם מכירים משהו אחר יותר טוב אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
- 1 follower
-
-
הראוטר שלי תומך בONEMESH(טכנולוגיה ששני הEXTENDERS תומכים בה). AX1800 לRE305 יש אנטנות חצוניות(ופורט 100 מגה), מצד שני הוא די ישן מ2017. תומך בONEMESH החל מגרסת חומרה 4. הRE300 יקר יותר בקטנה אבל הוא מ2019. תומך בONEMESH בכל הגרסאות. האם יש עדיפות לאחד מהם? על מה הייתם הולכים?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום טכנאי של הוט נתן לי מגדיל טווח ואני לא יודע לאן לחבר אותו, יש לי הוטבוקס מיני פייבר ומוקה
-
- 1 תגובה
- 17.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני לא מבין גדול ואני צריך עזרה אני מנוי הוט אינטרנט 500 ג'יגה עדיין אין אצלנו סיבים אופטיים. לגבי אינטרנט חוטי אני מקבל בין 350 ל 400 ג'גה . לגבי WIFI 2.4 G תלוי במרחק שלי מהפייבר בוקס אני מקבל אות סביר לגבי 5G WIFI אני מקבל אות חלש. קניתי משקפי OCULOS 2 והם לא פועלים תקין ב 5g wifi חלש . השאלות 1. איך אני מחזק את האות WIFI 5G ? 2. קיימת אפשרות לקנות כבל USB למשקפיים ולוותר על WIFI, האם זה יפתור את הבעיה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, עד היום עבדתי עם מודם של Netgear dm200 בתשתית של 100 מגה בבזק (אין פה סיבים). המודם עושה בעיות, ואני מחפש לרכוש מודם חדש. איזה דגם מומלץ פשוט כמו ה dm200 יש היום? בנוסף ראיתי שיש ראוטר/מודם של tp link דגם vr600 v3, האם מומלץ לתשתית של 100 מגה בבזק? תודה.
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, התחברתי ל1000 מגה של בזק ולקחתי את הראוטר שלהם, הטווח מזעזע. אחרי 10 מטר כבר אין קליטה (כולל "מגדיל הטווח" שלהם). הם קונים מעלי אקספרס? 1. האם אפשר לקנות ראוטר פרטי ופשוט להתחבר בלי בעיה או שהם מקשים? גם סלקום מקשים? 2. האם ראוטר פרטי ישפר את הטווח? אם יש לכם ניסיון אשמח לשמוע על ראוטר טוב בעל טווח רחב.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי עברתי דירה ושידרגתי את האינטרנט של בזק מ 15 מגה למאה מגה. יש לי מודם ישן של בזק netgear שהטכנאי אמר לי שהוא לא תומך במאה מגה וניסה למכור לי ראוטר חדש. בקיצור אני מחפש מודם ראוטר חדש שיתמוך ברשת ADSL של מאה מגה מה צריך לבדוק במפרט? אני מחפש משהו זול שישמש בעיקר לWIFI בבית ממש קטן כך שקליטה לא תהיה בעיה. זה למשל בסדר? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18194 אני צריך VDSL2?
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע יש לי ראוטר סיבים של פרטנר בחבילת 1000/250 פלוס קו טלפון ביתי ומגדיל טווח בהשכרה, מהראוטר יוצאים דרך הקיר קווי רשת ל4 נקודות בבית אני מתכנן להחזיר את המגדיל ולקנות זוג Meshים מסדרת TP-Link Deco X20/60 שיכולים לתפקד גם כראוטר, חשבתי כבר להחזיר את הראוטר ולקחת מתאם סיבים במקום כי לשים את הראוטר על Bridge Mode ולהמשיך לשלם עליו מיותר זה המצב כרגע: *בחדר האמצעי אין חשיבות לקליטת הוויפי במרכז הבית הראוטר סיבים של פרטנר, ממנו יוצאים ארבעה קווי רשת- אחד למרכז הסלון שם אני מתכנן לשים יחידת Mesh , אחד לסטרימר חדר האמצעי, 2 לחדר השמאלי (אחד למגדיל ואחד למחשב בקיר אחר) א) יש דבר כזה מתאם SFP עם יציאת טלפון? ב) במידה ולא, האם Bridge Mode משאיר את הקו טלפון זמין?…
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
- 1 follower
-
-
. מאוד ברור שאני צריך עזרה של מישהו עם הבנה בתחום. אני צריך ראוטר לבית פרטי, הראוטר ישב בארון תקשורת בכניסה לבית וצריך להגיע עד לחצר האחורית (לא רוצה להתחיל למקם עוד MESH). כבר קניתי הרבה ראוטרים בינוניים והם תמיד מאכזבים ולכן מוכן כרגע לשלם יותר. בהתחלה קניתי ראוטר פשוט של TP-LINK ב200ש"ח וגם לא היה לו Wifi6 וגם הטווח היה נמוך אז לפני כמה חודשים קניתי ב70$ Xiaomi Redmi AX5400 שקיבל המלצות לא רעות (https://www.aliexpress.com/item/1005004068615013.html). הטווח שלו בסדר ומגיע עד לחצר (טיפה גבולי אבל מספק) הבעיה שלו זה אמינות, במקביל לwifi אני מעביר דרכו בLAN את האינטרנט לכל הבית ומדי פעם הוא לא מעביר אינטרנט לאחת הטלוויזיות או …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי כרגע מודם סיבים אופטיים (מהספק) שמחובר לראוטר של D-link, שנותן wifi לכל הבית. בחלק מהמקומות העוצמה קצת נמוכה. הוא עבד טוב 3 שנים אבל לאחרונה התחיל לזייף עם ניתוקים מידי פעם, אז אני רוצה להחליף אותו. בהנחה ואין מגבלת תקציב (ממומן ע"י העבודה...) איזה mesh כדאי? חשבתי לקחת 2 יחידות של ASUS ZenWiFi AX6600 XT8. ראיתי כמה השוואות ברשת שנותנות לו את המקום הראשון. מצד שני, יש באמזון המון ביקורות רעות עליו על ניתוקים, שהוא לא עובד טוב כ- mesh אלא רק כיחידה אחת, ושה- firmware שלו גרוע. למישהו יש ניסיון איתו של כמה חודשים?
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לעזרה עם הגדרה של פתיחת פורטים עבור חיבור חדש של בי-פייבר (עם נתב פרטי). אני מנסה לפתוח port ע"מ לגשת אליו מבחוץ. הציוד שאני משתמש בו: 1. נתב deco M5 - הגדרתי בו חיבור PPPoE וגם Port forwarding כמו שאמור להיות. 2. ממיר מדיה tplink MC220l. 3. gpon ont sfp class 1 laser nokia מחובר לממיר המדיה 4. סיב אופטי של בי-פייבר אני לא מצליח לגשת לאף port אשר אני פותח באחד המכשירים בבית (לאחר שהגדרתי את ה port forwarding כנדרש). הדבר הנוסף הוא שבהגדרות של הנתב, כאשר הוא מראה את ה ipv4 הוא לא מראה את אותה כתובת כאשר אני מחפש [What is my ip] (XYZ.TUV.200.1), אלא 100.77.132.135, ה Primary DNS הוא XYZ.TUV.0.4. ההשער…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אני היום מתעסק בכל מה שקשור ברשת הסיבים האופטיים בישראל ושמתי לב שהרבה אנשים פשוט לא מודעים לעובדה שהבית שלהם מחובר כבר ונשארים ללא סיבה על תשתית הנחושת הישנה אז אני יותר מאשמח לענות לכם על כל שאלה שיש לכם בנושא וגם לבדוק אם הבית שלכם מחובר כבר
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לרכוש מצלמת אבטחה שתהיה די איכותית אבל לא הכי יקרה עם הדרישות הנל שהסרטונים לא יעלו לענן משמע שישמר על המצלמה עצמה בכרטיס זיכרון,שתהיה מחוברת לאינטרנט בצורה פיזית לא WIFI ,שהתמונות או הסירטונים מוצפנים בכרטיס שלה שתתאים מחוץ לבית שתצלם טוב בלילה מה אתם אומרים על המלצמה הזאת https://www.payngo.co.il/catalog/product/view/id/127750/s/291953/category/497/ האים החברה הזאת טובה איכותית? האים החברה הזאת סינית או אירופאית? איזה סוג מצלמות נוספות יתאימו לי? הבנתי שלמלמה הנ"ל יש זיכרון של 512GB מה זה אומר מבחינת זמן הקלטה באיכות הכי טובה שלה?ומה קורה כאשר אני מגיע למיצוי שלם של ה 512 GB היא מתחילה למחוק סירטונים …
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
- 1 follower
-
-
לא ניכנס לאתרים מסוימים טעינת אתר לוקחת הרבה זמן .לדוגמא אתר KAYAK.COM ולעוד כל מיני אתרים אחרים VITACOST.COM איפה הבעיה? המחשב רץ על WIN7
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
- 1 follower
-
-
הייתי לקוח של בזק בתשתית וספק. אני יודע שעברתי לספק חדש, אבל איך אני יכול לדעת אם גם התשתית התנייד, או שנשארתי עם תשתית מנוהל על ידי בזק?
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד, על פניו נראה שהאינטרנט פועל כרגיל הבעיה היא שאני לא מקבל התראות בפלאפון באפליקציות כמו וואטסאפ וסקייפ, בדקתי ב3 מכשירים (אחד חדש מהניילון) של שיאומי וסמסונג בכולם אותה הבעיה... ברשת הסלולרית או על ויי פיי אחר הכל פועל כרגיל רק בויי פיי שלי יש את הבעיה אני עם דקו X20, מחובר ישירות עם ממיר סיב, ניסיתי להחליף אותו עם ראוטר של VTECH שיש לי בבית ועדיין אותה בעייה דיברתי עם בזק ובזק בינלאומי ואף אחד לא יודע לתת מענה... הבעיה לא בהגדרות בפלאפון כי אם זה היה המצב לא היה פועל על שום רשת, חוץ מזה שזה קורה ב3 מכשירים שונים וגם לאחר פירמוט ואיפוס של הראוטר... מה יכולה להיות הבעיה אני כבר מאבד את השפיות
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
- 1 follower
-