עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי אז כמו שאמרתי - יש לנו 2 מחשבים נייחים בבית ולפטופ אחד. אני מתכנן לקנות ראוטר אלחוטי ולהתקין כרטיסי רשת בכל אחד מהמחשבים הנייחים. השאלות: 1. עדיף כרטיס רשת USB או כרטיס פנימי שיתחבר ללוח (מה יהיה יותר אפקטיבי מבחינת מהירויות)? 2. האם ישנה העדפה למוצר מסוים מוכח, שנמכר בשוק ועדיף על פני כל האחרים? 3. מהם המחירים הממוצעים לכרטיסים כאלו? אגב, אני לא מתכוון להשתמש בהעברת נתונים ממחשב למחשב כך שלא קריטי לי תעבורת נתונים, אלא רק מהירות אינטרנט נטו. תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by pk1,

אני רוצה לחבר 3 מחשבים לראוטר אחד שיהיה מחובר אל המודם (CABLE) שלי. ראיתי את הראוטר הזה http://zap.co.il/model.asp?model_id=40223 והוא נראה לי בסדר. התקשרתי לחנות כדי להזמין אחד ואמרו לי שאין להם של EDIMAX ושיש של חברה אחרת BELKIN וזה כנראה הראוטר שהם מדברים עליו כי יש רק 2 ראוטרים ואחד מהם כבר לא במלאי http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=201487&pcount=&Product_Id=193698 איזה מהם יותר כדאי? ואיזה מהם יעשה לי יותר בעיות? חברים שלי גם אמרו לי שראוטר יכול לחסום של מיני תוכנות כמו EMULE ושאי אפשר לסדר את זה כי הFIREWALL הוא חומרתי

• 4 תגובות
    • 998 צפיות
  3. יש לי כרטיס רשת PCI מדגם WN951N של TP-LINK ונתב 1043ND גם של TP-LINK. בגלל שזה כרטיס PCI והוא יושב מאחורי המחשב, הקליטה שואפת לאפס. אני מתלבט אם לקנות פשוט כרטיס רשת USB ואז אוכל למקם אותו איפה שנח לי כדי שתהיה קליטה טובה כמו WN822N או לקנות אנטה כמו ANT2403N. ההפרש במחיר זניח. המלצות? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Tzahi Babian,

שלום, אני מעוניין לקנות ראוטר לבית שלי המבוסס טכנולוגיית Mesh ואני מתלבט בין הDeco M5 של TP Link לבין הOrbi של NetGear. לפי המפרט הטכני של המוצרים, הDeco M5 מאפשר העברת נתונים של עד 400Mbps בתדר 2.4GHz ו- 867Mbps בתדר 5GHz למהירות כוללת של עד 1300Mbps ואילו הOrbi מאפשר העברת נתונים של עד 600Mbps בתדר 2.4GHz ופעמיים 1300Mbps בתדר 5GHz שהכל ביחד מגיע למהירות של עד 3200Mbps. עכשיו מאחר והאינטרנט הביתי שלי הוא עד 200Mbps רציתי לשאול אם זה משנה איזה ראוטר אני אקנה מבחינה זו ובכללי לשאול את דעתכם איזה ראוטר מומלץ יותר. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  5. שלום. מחר אני קופץ לבזק להביא ראוטר חדש. בעיקרון אני חושב שאלו הדגמים שהם מספקים: http://www.bezeq.co.il/support/Pages/Bnet.aspx אני דווקא רואה שיש שם D-LINK ו-Netgear. ונאמר לי שאני יכול לבחור איזה דגם שאני רוצה בהחזר מלא. מה הכי טוב שם?

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  6. מכיוון שאני מתעניין בנושא, וצברתי ידע וניסיון הן בתקשורת והן בטכנאות מחשבים, חשבתי לפנות לנתיב יותר מקצועי ולעשות קורס. ראיתי קורסים אצל סיוון\ ג'ון ברייס. נאמר כי לאחר הקורס אני מקבל "תעודת טכנאי בינלאומית". הסתכלתי בסילבוס וראיתי שאני יודע חלק גדול מהחומר. שלחתי מייל ונאמר לי שאנשים בגיל שלי (17-18) השתלבו בקורס בהצלחה. רציתי להתייעץ אתכם בעניין. אני יוצא מנק' מבט שהקורס יתרום לי בשלוה דברים עיקריים 1. עניין. 2. תפקיד מתאים בשירות הצבאי 3. התעודה פותחת אפשרויות לעבוד בחנויות שונות, חברות שונות, אפשרות לקורסים עתידיים יותר מקצועיים ואפילו להיות טכנאי עצמאי ולעשות כמה עבודות באופן פרטי (כמובן שאני יכול לעשות את זה כבר עכשיו, ועשיתי כמה עבודות ותיקונים תמורת תשל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם, צריך לקבל החלטה וקצת מבולבל: כרגע אני עובד על תשתית הוט (מסיים התחייבות טריפל עוד שלושה חודשים) וספקית בזק בינלאומי (ללא התחייבות). באוגוסט אני עובר דירה (גם שם יש תשתית הוט), ומתכוון לוותר על שירותי הכבלים של הוט, לכן לא אתחייב מחדש להוט. העניין הוא לגבי בזק בינלאומי (הספקית) - אני רוצה לשדרג שם היום למהירות 12MB (כרגע אני ב-1.5 אומללים), והם מוכנים לתת לי ב-70 ש"ח עם התחייבות לשנתיים, 85 ש"ח בהתחייבות לשנה ו-129 (או משהו כזה) ללא התחייבות. כמובן שמאד קורץ המחיר הנמוך - אך אני לא בטוח אם חכם להתחייב להם. השאלה היא - 1. האם כדאי להתחייב ובבית החדש להמשיך לעבוד עם תשתית הוט וספקית בזק בינלאומי? 2. האם להתחייב ובבית החדש להחליף לתשתית בזק? (כמה זה עולה?) 3. האם…

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  8. היי. אני גר בבית בעל שתי קומות, כאשר הראוטר כרגע נמצא בתוך ממ"ד ובשאר החדרים קולטים ממנו. הקליטה לא משהו בקומה העליונה והמהירות מושפעת כתוצאה מכך. חשבתי לקנות ראוטר חדש ויותר חזק, אבל נתקלתי במושג שאני רואה שהוא לא חדש בכלל (הוא כן בשבילי) שזה ההומפלאג שעובד על קווי החשמל. אז המלצתכם - הומפלאג משתלם יותר במקרה כמו שלי? איך זה בכלל עובד? ואגב, אני מתכנן לקנות את זה בחו"ל, האם ישנם דברים מסוימים שעליי לבדוק לפני הקניה? (אולי משהו מסוים בפלאג שעובד רק בארה"ב\אירופה ולא בארץ...)? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. Started by ariel007,

שלום, יש לי כרגע אינטרנט של הוט במהירות 30 מגה ואני מחובר עם מודם ישן של תומסון 425 וראוטר TP-LINK TL-WR740N. השאלה שלי אם כדאי לי לעבור להוטבוקס, והוא יחליף לי גם את המודם וגם את הראוטר? והאם בהוטבוקס קיימת אפשרות לפתוח פורטים ע"י UPnP? תודה לעונים

10. אז ככה האופציה היחידה שלי עם הראוטר הזה היא לעבור לחיבור ללא חייגן כי אני סובל מניתוקים.. הבעיה היא שאני מחוייב לחבילת גיימר בבזק בינלאומי וחבל לי לאבד אותה. האם כדאי להחזיר את הראוטר לחנות? או לעבור ללא חייגן ולבטל את הגיימר? יום ראשון נגמרים השבועיים בנוגע להחזרה ולכן אני חייב תשובה כמה שיותר מהר.. תודה! אה וגם עברתי לטומטו.. זה לא הבעיה..

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Lior Azi,

אני מחובר דרך בזק בינלאומי - בחבילה של ה750KBPS מחשב אחד, בלי רשת ביתית, המודם לא משודרג. כיום יש לי אלקטל שהושאל לי מחבר , שצריך אותו בחזרה... אני מתלבט איזה לקנות...וההתלבטויות שלי הן: האם להתעקש על האלקטל השחור (כמו זה שהיה לי) למרות שבזק כנראה לא מוכרים אותו יותר? או שאפשר להתנחם באופציה החדשה שלהם , הסמסונג השקוף-כחול? או שכדאי לבחור באופצית המודם USB (ולזרוק את הכרטיס רשת- 3COM לפח) ? אשמח לשמוע ממכם תגובות מניסיון לגבי מחיר/מהירות ושאר אלמנטים.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by simla101,

מממ אני לקוח של 012...ועכשיו הגיע הזמן לשדרג חבילה לאחרונה הוספתי עוד מחשב לרשת (הוא מחובר דרך המחשב הראשי שלי בכבל רשת) שמריץ אובונטו והוא משמש לי להורדות בלבד (וגם סתם משחקים עם לינוקס). עכשיו אני מתלבט מה יתן לי לעבוד על שניהם בצורה אנושית כששניהם פועלים (למרות שהAMULE לא יעבוד בזמן שאני עובד על המחשב) אין לי בעיות פינגים ואני מסתדר עם מה שיש לי עכשיו (1.5DOWN 128UP) יש לי לבחור בין 3mb/150kb down/up לבין 1.5mb/512kb down/up מה אתם ממליצים?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Boris_yo,

אני בתשתית של הוט וספקית הוטנט, גולש ב-100 מגה. בהתחלה ראיתי ראוטר TP-Link Archer VR-400 ואחר כך ראוטר Xiaomi Mi 4A מישהו יודע איזה יותר טוב? יש למישהו Xiaomi? אודה אם תשתפו חוויה שלכם.

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  14. Started by erezo,

עשיתי חיפוש נרחב באינטרנט על נתב ביתי חזק שיעמוד בעומסים של טורנטים העלאות והורדות של קבצים 24/7 ואני כעת מתלבט בין שני דגמים של חברות שונות. כרגע יש ברשותי את ה D-LINK DIR-655 שעושה לי צרות צרורות מתנתק כל הזמן, מאתחל את עצמו גם כשאין תוכנות שיתוף פתוחות ברקע, מצאתי כרגע נתב של CISCO מדגם Cisco Linksys E3200 שהוא גם תומך DUAL בשני תדרים שונים ויש לו מעבד חזק הרבה יותר מהממוצע ושלל תכונות מרשימות. מצד שני ראיתי לא מעט המלצות על TP-LINK מדגם 1043 שיש אותו לקרובי משפחה שלי שמרוצים ממנו, אך המעבד שלו חלש יחסית ואני לא יודע אם הוא מסוגל לסחוב כמות חיבורים גדולה וטורנטים פעילים, אני חושש שהוא יתנתק ויקרוס ברגע שאעמיס עליו הורדות. ראיתי עכשיו ברגע זה גם את TP-LINK TL-WDR4300…

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  15. Started by maverick,

אני מחפש ראוטר לשיתוף רשת ב-ADSL בין שני מחשבים. ההתלבטות היא בין אדימקס 6104 לבין D-LINK. במה לבחור??? http://www.upgradenation.com/edbr4porrout.html http://www.dlink.com/products/?model=DI-604

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Lucifer_Morningstar,

היי חבר'ה, אני מתלבט בעיקר בין 2 ראווטרים לטובת רשת אלחוטית בבית. הדירה היא דירת 4 חדרים סטנדרטית (קומה אחת) והחדרים עצמם דיי קרובים אחד לשני אבל חשוב לי שתהיה קליטה גם בשאר איזורי הבית. (יש לפטופ) העניין הוא שהראווטר עצמו ישב בממ"ד. מה שכן- לממ"ד יש דלת רגילה מעץ והדלת שלו ה"מקורית" לא בשימוש בקיצור, אני תוהה אם אני יכול להסתפק בEDIMAX 6204 או שאני אהיה חייב ללכת על LINKSYS WRT54GL בשביל לקבל קליטה טובה. ההבדל במחירים הוא משמעותי ואני רוצה לוודא אם יש באמת צורך להשקיע כ"כ הרבה ואם אני לא אקבל איכות טובה גם עם האדימקס. חשוב לציין שאני עובד עם הכבלים. אגב- הבנתי ממישהו שצריך לעדכן ללינקסיס הזה את הקושחה. זה חובה? כי בפעם האחרונה שניסיתי משהו כזה, הראווטר שבק חיים וממ…

17. Started by ביצה,

שלום אני מתכנן לקנות ראוטר חדש וחשבתי על 2 אשמח לשמוע מכם המומחים איזה מהם עדיף. האחד - d-link dir-645 השני - belkin n450 http://www.electrophoto.co.il/pl_product~F9K1105AS~405~511.htm חשוב לי שלראוטר יהיה כיסוי נרחב ככל ההאפשר. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by orca2000,

‏Edimax Mimo nMax BR-6524n ‏Linksys WRT54GL 54Mbps Router‎ כל מה שאני צריך שהם לא יקרסו עם ביטורנט או כל P2P אחר .

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  19. Started by matan007,

שלום. מחפש מתג פשוט וזול שיאפשר 10/100/1000 ל-8 פורטים. נדרש שיאפשר רשת ביתית דרכו ומבחינת רוחב פס לאינטרנט, כל הקודם זוכה (ז"א שגם אחד ייקח את כל הרוחב פס אם השאר רדומים). מניח שאלו דברים סטנדרטיים. מצאתי את זה, האם מתאים? D-LINK https://www.tms.co.il/product/12173 בנוסף יש את אלו: TP-LINK http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=2&glist=1&uin=22321&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 EDIMAX: http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9731&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מה לקחת מבין השלוש? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by hararim,

אני רוצה ללכת היום לקנות נתב ואני מתלבט בין 3: 1-‏Edimax MIMO XR BR-6216Mg 2- ‏Edimax MIMO nMax BR-6504n 3- ‏Linksys WRT54GL 54Mbps איזה עדיף מבין השלושה? והאם ההבדל הוא משמעותי או שעדיף ללכת על הזול מביניהם? אני רק חייב לציין שהראוטר יהיה במקלט והבית הוא קומה אחת

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום. עד עכשיו הייה לי ראוטר בזק סימנס שלא ממש סיפק אותי ועכשיו אני רוצה להחליף אותו למשהו חזק. הבעייה היא שהקולט usb שיש לי במחשב השני הוא בתקן g. לכן השאלה היא אם הקליטה אצלו תהיה יותר חזקה אם אני אקח את ה6504n מאשר 6216. חוץ מזה ההבדל הוא 45 שקל, לכן אני שואל אם ההפרש שווה את זה כי אולי אני אחליף בעתיד את המתאם לכזה בתקן n

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  22. Started by L0M,

שלום לכולם יש לי את BR-6542N שבקושי מגיע למהירות 80 מ"ב ובמחשב השני ל-50 מ"ב ע כבל CAT 7 הנתב עד 100 מ"ב קווי אני בבזק T100 ו-NETVISION אני מרגיש איטיות השאלה שלי איזה מהם מומלץ כי חשוב לי חיבורים של 1 גיגה ולא כל כך חשוב AC העל חוטי אבקש תשובה מקצועית יכול להית גם נתב אחר מימה שצוין למעלה בנושא בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by wow,

אני מחובר ב-NGN 10 מגה ואני מחפש ראוטר טוב לאחר שה-WRT-54GL מת. חשבתי על D-Link DIR-655 אבל אחרי בירור קצר באינטרנט אני רואה שהוא לא תומך בקושחה DD-WRT שמעתי המון דברים טובים על הראוטר הזה אז השאלה שלי היא האם החיסרון של זה שאי אפשר להתקין עליו את הקושחה DD-WRT הופכת את הקנייה שלו ללא כדאית ועדיף ללכת על ראוטר אחר או שברמתו של הראוטר הזה אין לי צורך ב-DD-WRT. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ה- TP-Link Archer C8 עולה קצת מעל 500ש"ח, ה- Netgear Nighthawk R7000 עולה קצת מעל 700ש"ח. מה דעתכם ?

• 17 תגובות
    • 5.5k צפיות
  25. אני מתכנן לקנות את ה-mini 311 של compaq שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט ולשחק WOW בשביל זה אני צריך גם אינטרנט סלולארי ואני מתלבט בין פלאפון שמציעה את החיבור הכי מהיר אבל עם הגבלת נפח, או סלקים שהיא ללא הגבלת נפח אבל חיבור פחות מהיר. ביחס לצרכים שלי, על מה אתם ממליצים לי ללכת?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.