עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם! יש לי מתאם שיחות ראוטר - נטבוקס של נטויז'ן (עם סיסמת אדמין ), ותקופה ארוכה הוא ישב בשקט מאחורי מודם ראוטר רגיל (כי יש לי בבית גם מרכזיה קטנה עם קווים של 012, ולא רציתי שהם יריבו): דהיינו, מה LAN של הראוטר יצא כבל רשת ל WAN של הנטבוקס, עם טווחי רשת שונים לראוטר ולנטבוקס. כל המכשירים (למעט המרכזיה) היו מחוברים מאחורי הנטבוקס. עכשיו התחדש לי צורך להפוך אותו לנקודת גישה אלחוטית בחדר אחר, כשחלק מן המכשירים מתחברים לראוטר וחלקם לנטבוקס, וכולם באותה רשת. לשם כך על הרשת כולה להיות באותו טווח, והבעל הבית היחיד על כל הרשת צריך להיות הראוטר. העברתי את כבל הרשת לאחד ה LAN בנטבוקס, נתתי לנטבוקס כתובת IP בטווח של הראוטר, ביטלתי לו את ה HDCP, ואכן כל המכשירים שמתחברים אלחוטי…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by Ymac,

שלום, איפה אני יכול להשיג מתאמי HPNA לקנייה בארץ? אני צריך צמד. האם הם יעבדו על תשתית של הוט ללא הפרעות? אצל סבתא שלי ההוטבוקס נמצא ליד המחשב ורחוק מהסלון, ואין לה תשתית את׳רנט בבית, הקליטה בסלון חלשה ולמתוח כבל זו לא אופציה, אז מגשר HPNA ונקודת גישה בסלון ליד הטלוויזיה זה אופטימלי

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by jsuares,

אני צריך להעביר רשת למקום בו הקליטה האלחוטית לא טובה. רישות פיזי לא בא בחשבון ומפץרון של Powerline התייאשתי (ניסיתי את המתאמים של בזק ואפילו רכשתי זוג מתאמים 300Mbs של Sךןמל בארהב ושום דבר לא עוזר - רשת החשמל אצלי לא אוהבת אינטרנט. רוצה לנסות HPNA ויש לי כמה שאלות: 1. אשמח לדעת אם הפתרון עובד ואם הוא תלוי בעומסים או באיכות קווי הטלפון או במרחק מהמקור וכד'. 2. מישהוא יודע איזה ציוד בזק מציע כיום (לא ראוטר אלא רק שני מתאמים - אני רוצה להמשיך להשתמש בלינקסיס 4200 שלי). - של איזה חברות, איזה דגמים, ואם יש מספר אפשרויות מה לבקש. 3. האם פתרון זה מספיק כדי לנגן קבצי מדיה ב-HD בסטרימינג, במיוחד בהתחשב שבחלק מהתכנים תופים במהירות של 1.7X. תודה

• 2 תגובות
    • 7.7k צפיות
  4. דגמים עדכניים של המתאמים שמאפשרים תעבורת מידע בהתבסס על תשתית החשמל הביתית שלכם מציעים קצבים כמותם טרם ראינו בתחום לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%90%d7%9e%d7%99-%d7%94-home-plug-%d7%94%d7%a8%d7%a9%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%92%d7%94/

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by jungle-man,

שלום קראתי את הסקירה של netcheif על המתאמים של DLink http://www.netcheif.com/Reviews/DHP-500AV/DHP-500AV.htm ואכן נראה כפתרון טוב, למרות המחיר היקר, לבתים עם מכשולים רבים מדי לרשת אלחוטית. באפשרותי לרכוש את המתאמים של: TP-Link TL-PA411 AV500 או Edimax HP-5101. רציתי לדעת אם למישהו ניסיון טוב או רע עם המתאמים הנ"ל, במיוחד עם הtplink הזול יותר ואיך הם בהשוואה לDLINK בסקירה. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by kalda01,

יש בדירה 5 מתאמים של TPLINK אני מצרף תמונה של הטופולוגיה כפי שמוצגת על ידי ה PLC UTILITY https://www.dropbox.com/s/dp26xp3uvkz6qzq/WhatsApp... השאלה שלי מדוע יש מתאם אחד שנראה שכל האחרים מחוברים אליו ומדוע המהירות לא זהה בין כל שני מתאמים? האם זה אומר שכל התקשורת ברשת הביתית חייבת לעבור דרך אותו מתאם אחד ואם כן איך נקבע איזה מתאם משמש כ GATEWAY ?

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  7. Started by nonster,

שלום רב, לאור המצב, חשבנו בביניין להתקין גישה לאינטרנט במיקלט. הפיתרון שנראה לנו היעיל והזול הוא מתאמי רשת על גבי חוטי חשמל, כשמתאם אחד נמצא באחת הדירות (כנראה בקומה ראשונה) והמתאם השני במיקלט, אליו יחובר נתב אלחוטי. ניסיתי לקרא קצת על מתאמים כאלה והבנתי כי תתכן בעיה אם יש הפרדה של שעון חשמל בין המיקלט לדירה אליה מחובר המתאם הראשון. האם זה נכון? אם אכן קונפיגורציה כזו לא תעבוד, אילו פיתרונות אחרים את ממליצים. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by גילST,

אני צריך לקשר בין נתב לבין התקן רשת שיש לו גם כניסה קווית וגם חיבור אלחוטי אבל הקליטה האלחוטית לא מספיק טובה (הנתב הוא ההוטבוקס כך שזה לא ממש מפתיע).להתקין נק' גישה לא יסתדר במבנה של הדירה הזאת ולכן חשבתי על מתאמי הרשת על גבי חשמל. האם יש המלצות , דגם מסוים שייתן מהירות יציבה ? ראיתי בעיקר TP LINK ואדימקס, לא הבנתי את ההבדלים ביניהם (אם יש בכלל). אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שיש לו. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. יש לי בעיה בתקשורת של האינטרנט (כבלים)... כל איזה 10-15 שניות, יש קפיצה בתקשורת. זה נראה כך: Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=18ms TTL=245 Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=17ms TTL=245 Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=21ms TTL=245 Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=1425ms TTL=245 Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=18ms TTL=245 Reply from 192.117.126.66: bytes=32 time=18ms TTL=245 הבעיה היא לא בסרבר, שכן זה קורה בכל שרת, ישראלי או אירופאי... באינטרנט זהב אמרו לי לעשות כך: לשנות כתובת DNS - לא עבד. לשנות את הMedia Type בהגדרות הכרטיס רשת ל10MB Half Duplex - לא עבד. הם הפנו אותי למת"ב: בדקו את המודם ואמרו שהכל טוב במודם והבעיה היא בכרטיס ר…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. להלן המחירים הרשמיים שלה והחבילות: לעומת ערוצי זהב מתב נכנסת חזק לתחרות מול בזק ולא עושה זאת בהדרגה חבילה בסיסית - 750/96 - במחיר של 119 ש"ח חבילה בינונית - 1500/128 - במחיר של 159 ש"ח חבילה מתקדמת - 3000/150 - במחיר של 499 ש"ח מחיר התקנה הוא 199 ש"ח (לעומת 149 ש"ח בערוצי זהב) מחיר מודם הוא - 299 ש"ח (לעומת 399 בערוצי זהב) * ניתן להשכיר מודם בדמי שכירות של 20 ש"ח לחודש. כמו כן יהיו הנחות למצטרפים הראשונים לשירות ... ואולי גם ללקוחות מת"ב.

• 40 תגובות
    • 5.1k צפיות
  11. Started by alfus73,

מישהו יכול להגיד לי מב כתובת ה-IP שלי? ראו קובץ מצורף. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  12. Started by kdani,

מחפש מתג 16 פורטים איכותי במחיר שפוי. מצאתי את זה: CISCO SG110-16 16-Port Gigabit Switch ואת זה: D-Link DGS1016D מישהו מכיר ? המלצות/דיס ? תודה

13. Started by shenig,

הי, מישהו מכיר\יכול להמליץ על מתג (switch) ג'יגהביט (1000) לרשת קוית בייתית מהירה (אחת הכניסות תלך לראוטר) תודה, shenig

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  14. Started by אופיר,

ברצוני להקים שדרה במהירות גיגה ולשם כך, בין היתר, אני צריך לרכוש 2-3 מתגים. מה דעתכם על Edimax ES-5500G 5 Ports? דרך זאפ הוא עולה 150 שח.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by sernapo,

יש לי 2 חיבורים שונים לאינטרנט בבית....(2 ספקים +קו לכל אחד, כאשר אחד מהם בחיבור ישיר והשני דרך ראוטר) אני רוצה לחבר לאחד המחשבים בבית את 2 הרשתות (לא במקביל אלא שתהיה אופציה לבחור כל פעם רשת מסויימת...) האם קיים מתג שבעזרתו אני אוכל לקבוע איזה רשת מחוברת בכל רגע? לעניות דעתי, אם קיים דבר כזה הוא אמור להיות זול... השאלה אם קיים... כל מה שאני רוצה זה לא להתכופף כל פעם ולהחליף את החוט המחובר לכרטיס הרשת....

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  16. 1) האם שווה להתחבר דרך יס אני מתלבט בין המבצעים של 1 מגה דרך יס או 1 מגה דרך ברק זה עולה 139 שקל? 2) האם אני צריך להתקשר גם לבזק וגם לספק שאני בוחר או שמספיק להתקשר לספק ואם דואגים להביא את יס לחבר לי אתה המודם וכו': 3) האם יש מודם מסוים שכדי לי לבקש ומי מביא לי את המודם הספק או בזק? 4) בנתיים זהו אבל אם יש לכם הערות אני אשמח לשמוע תודה ביי

• 8 תגובות
    • 786 צפיות
  17. שלום לכולם רציתי לשאול מתחבר ל100מביט דרך הוט איזה ספק לבחור ? אני עכשין ב 014 ב12מגביט אין לי תלונות נותן מקסימום רוחבפס שלי לקחת הוטנט או למשיך עם 014?? ב 014 אני נצתרך לשלם 100 שקל והוטנט רק 20 שקל תודה לכולם ועוד שאלה עם חייגן או לא<

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. בשבוע הבא מגיע טכנאי של בזק בינ"ל להתקין לי את ה ADSL. דיברתי עם החברה ושאלתי איזה מודם הוא מביא והם אמרו לי USB, שאלתי אם יש להם מודם אחר והם אמר שיש להם מודם PCI בתוספת של 50 ש"ח, שאלתי למה התוספת, והם אמרו שבשביל ההתקנה..., כמובן שאמרתי שאני מוותר על ההתקנה.. גם ככה אני לא רוצה שהטכנאי יתעסק במחשב עם כל המודים.. :-) בכל אופן, המחיר זהה, אז אני צריך להחליט איזה יותר מתאים לי.. יש לי בבית רשת של שני מחשבים שמוחברים עם כבל מוצלב .. השאלה היא : 1. אם מישהו יודע איזה סוג מודמים מספקת בזק בינ"ל לUSB ול PCI ?? 2. מה עדיף ע"פ הנתונים שמסרתי ? (אני רוצה לשתף את שני המחשבים )

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. היי חבר'ה, לאחר שבזק העלו לי את המחיר לחבילה בכ- 50 שקלים לחודש (119 שקלים), דיברתי עם אקספון והבנתי שהגלישה דרכם מתבצעת על תשתית של בזק. לאחר בירורים, סגרתי על החבילה של 100 מגה ואני צריך לרכוש ראוטר. אשמח לשמוע המלצה למודם ראוטר עד 500 שקלים, למשחקי רשת בין היתר ובעל טווח WIFI מירבי. תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 14.8k צפיות
  20. Started by Dark_Phantom,

סוף סוף גם אני החלטתי להצטרף לאינטרנט המהיר ולכן מס' השאלות 1. כמה אני משלם ביחד על כל התענוג הזה? 2. איפה הכי כדאי לי להתחבר(כבלים או טלפון) והאיזה חברה(על סמך נסיונכם) כדי לקבל את התמורה הכי טובה לכסף. אשמח מאוד אם תסבירו לי הכל כי אני ממש כבר שטוף-פרסומות-ערוך2-ו-ערוץ10 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  21. Started by no_way,

שלום, אני מתחיל עוד שבוע קורס מנהל רשתות. האם יש לכם אתרים ללימוד עצמי באינטרנט, אני רוצה להגיע לקורס כבר עם ידע קודם. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. בבקשה כבל רשת מוצלב 10 מטר בהונגרית אני מתחנו

23. יש לי בבית 802.11b שזה די ישן אני רוצה לשדרג את כל הרשת ביתית... עכשיו השאלה היא האם לחכות שיצא 802.11n, ז"א זה יהיה בעתיד הקרוב, או שלשדרג עכשיו ל-802.11g. ד"א...יש לי חיבור 5 מגה(לא יודע מה הקשר...אבל רשמתי )

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  24. כמו שכולנו יודעים, מהירות העלאה הכי גבוהה ללקוחות פרטיים זה 2MB (מהירות העלאה שמקבלים ב-100 מגה) במהירות העלאה של 2MB שזה 2000KB, מקבלים בפועל רק 250KB. במהירות העלאה כזאת למשל, אפשר להעלות בערך ב-13 דקות קובץ של 200 מגה. עכשיו, אם היה למשל ללקוחות פרטיים מהירות העלאה של 5MB שזה 5000KB, היינו מקבלים בפועל מהירות העלאה של 625KB, שאפשר להעלות תוך 4-5 דקות קובץ של 200 מגה. השאלה שלי מתי אתם חושבים שתהיה מהירות העלאה כזאת ללקוחות פרטיים, שיהיה אפשר להעלות קובץ במהירות של 625KB בפועל. כי אני מחכה ליום שתהיה מהירות העלאה כזאת על אמת. אני יודע שבחו"ל כבר נהנים ממהירויות העלאה גבוהות הרבה יותר מזה, ואני שואל את עצמי למה ישראל צריכה לפגר אחרי כל העולם?

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. עדיין אין ADSL וגם אין אינטרנט בכבלים אצלי באזור, ואת האמת זה כבר עולה לי על העצבים. מתי אמרו, 3 שנים?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים