עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי מחשב עם win xp pro sp3. יש לי מחשב חדש נוסף שקיבלתי מתנה מהמשפחה. המחשב החדש עם Win 7. כדי להעביר חומר ממחשב למחשב, אני רוצה לעשות רשת אלחוטית. יש לי כרטיס אינרנט אלחוטי פנימי (pci עם 2 אנטנות) וראוטר דיי חזק (ה-smart box של אורנג'). עכשיו יש לי מספר שאלות: 1) האם כאשר אני אצור את הרשת האלחוטית, אוכל להגדיר שאוכל לראות את כל המחשב עם מערכת ההפעלה ה-xp (כדי שאוכל להעביר ממנו את החומר)? או שרק ייווסף כונן רשת שדרכו אני אוכל להעביר את החומר? 2) אני יודע שכדי ליצור רשת חוטית, צריך שבאחד המחשבים יהיו 2 כרטיסי רשת. אחד מחובר למודם, ואחד מחובר בחוט למחשב השני. איך זה עובד ברשת אלחוטית? האם אני צריך כרטיס רשת אלחוטית ב-2 המחשבים כדי ליצור את הרשת האלחוטית? 3) יש משהו …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by pooo,

לפי מה שהבנתי יש כתובת IP של אינטרנט וכתובת IP של המחשב נכון? את הIP של האינטרנט שלי אני משנה פשוט ע"י התחברות והתנתקות מהאינטרנט, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשנות את הIP של המחשב.... אם טעיתי פה במשהו תקנו אותי בבקשה.

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  3. היי . אני די חדש בתחום של בניית אתרים. הקמתי אתר לפני שבוע ואני מעוניין שהוא יופיע בגוגל. ידע טכני של בניית אתרים אין לי ממש ( הקמתי אתר באתר שמאפשר בניית אתרים בלי הרבה ידע מוקדם...). יש לי כמה שאלות ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי בהם או בחלקן: 1. אם למשל יש לי כרגע 500 חברים בפייסבוק, וכולם נכנסים ללינק של האתר שלי- זה ישפיע על הקידום בגוגל? 2. האם ככל שאני אפרסם את הלינק לאתר שלי (בפורומים למשל) ככה גוגל יקדם אותו יותר? 3. במידה ואני אשים לינקים באתר שמפנים לקניה באיביי- האם זה יתרום לדירוג האתר? 4.האם מישהו יכול לעזור לי בדרכים חינמיות לפרסום האתר -אינדקסים ושיתוף לינקים ? תודה ויום טוב אנשים, עזרתם לי מאוד בבעיות שהיו בהתחלה :yelclap:

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  4. 1. איזה כבלים אני צריך ומהם ההגדרות בשביל לעשות רשת עם סווטיצ' בין 2 מחשבים ומודם אדסל פרו ? 2. איזה כבל מקבלים עם האדסל ? 3. איך מזהים בין כבל מוצלב לרגיל ? 4. אם אני רוצה לעשות רשת בין 2 מחשבים... אבל שהמודם אדסל יהיה מחובר לאחר המחשבים ולא לסוויטצ'... זה אפשרי שיתוף אינטרנט ככה ? ואם כן... אז איך ? מה ההגדרות ? כבלים וכו'. 5. איך הסווטיצ' GENIUS SWITVH 8 PORT 10/100 ? 6. איך משתפים תיקייה, מדפסת, כונן וכו' ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by glory,

אהלן .. יש לי מחשב אחד שיהיה בחדר בטחון בסוף הדירה, מחשב שני בחדר אחר בסוף השני של הדירה(הדירה כ120 מ"מ) ובעתיד יהיה מחשב נייד שאני ארצה לחבר אותו לרשת האלחוטית ושתהיה גישה אל האינטרנט מכל מקום בדירה.. עכשיו המודם והראוטר יהיו בחדר הבטחון ביחד עם המחשב הראשון- את המחשב הזה אני ארצה לחבר בכבל חוטי לראוטר על מנת לחסוך בעליות של כרטיס רשת אלחוטי חדש. את המחשב השני שבסוף השני של הדירה אני צריך לשים בו כרטיס רשת אלחוטי. בדקתי קצת את הראוטרים בין המחירים 300-400 והראוטר המומלץ הוא ‏Linksys WRT54GL ..עכשיו השאלות: 1. האם הוא מתאים לצרכים שלי..האם תהיי גישה חלקה מכל מקום בדירה לאינטרנט(החדר בטחון לא יפריע להעברת השידור?) 2. האם צריך להגדיר 2 רשתות - חוטית ואלחוטית על מנת שג…

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  6. טוב אז ככה יש לי ראוטר של ZYXEL 300 ואני מנסה לחבר בן שלושת המחשבים המחוברים לרשת עכשיו יש לי בעיה משום מה החיבורים לאינטרנט עובדים פיקס יענו כול מחשב מצליח להתחבר לאינטרנט בלי בעיות אך כאשר זה נוגע לחיבור בן המחשבים המשתמש מצליח להכנס למשתמש שלו בלבד וכאשר הוא מנסה לגשת למחשב השני הוא כותב שהגישה נדחתה כי אולי אין לי הרשאה לגעת במחשב עכשיו על אחד מהם שהוא הבעיה העיקרית מותקן אקס פי הום אדישן ועל השאר פרופישונל האם למישהו יש דעה למה זה לא עובד? כמו כן האם ניתן להתקין משהו על הראוטר עצמו משמע לפרוץ אותו להתקין אנטי וירוס בילת אין על הראוטר או פייר וול? בתודה מראש הינשוף

7. Started by Ashdod,

שלום , אשמח אם תוכלו לענות לי מספר שאלות לפי מהבנתי רשת VPN זה רשת וירטואלית כלומר שכל אחד יכול להקים אותו במחשב שלו האישי ולשתף אותו עם חברים שלי בכדי להעביר קבצים ביניהם או לשחק במשחק רשת משותף חשוב לי לדעת אם זה נכון במידה ולא תתקנו אותי עכשיו הבנתי שיש הקשר בסרבר 2008 עם רשת VPN אני רוצה לדעת איך זה קשור VPN סרבר 2008 בנוסף רציתי לדעת משהו למבינים עומק ברשתות בלבד .! אני לא מצליח לחבר משהו בראש אומרים שsebnet mask זה סוג של איפי שעוזר למנהל הרשת לדעת באיזה רשת הוא שייך, עכשיו סבבה אני יודע מה זה sebnet mask 255.0.0.0 ויש עוד קלאסיים שאני מכיר A-B-C- אבל השאלה שלי היא איך לעזעזל אני אמור לדעת איזה רשת שייך ? לפי חישוב בינארי ? לפי מה ? אני מקווה שהבנתם אותי !! כן …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום חברים בזמן האחרון יש לי מספר בעיות עם המודם של סימנס: -המודם לא פותח פורטים -המודם מוריד מהירות ולא ייציב והשאלות הם: -שידרגתי לNGN ורשום שאני יכול לקבל מודם חדש בחינם מבזק, האם המודם שהם נותנים הוא טוב? -האם רצוי לא להתבסס על המודם של בזק ולקנות מחנות תקציב של עד 400 שקל רצויי פחות? -אם אני קונה מודם לא מבזק יש בעיה בהגדרות יכול להיות שהם מגדירים משהו מיוחד במודמים שלהם? -מאיפה אני יכול להוריד עדכון קושחה למודם SL2-141 ואיך זה יכול לעזור או לשפר את הביצועים והבעיות ? נ.ב ברצוני לציין שהרשת בבית היא רגילה ומחוברים 4 מחשבים בWIRELESS ומחשב אחד בLAN תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 5.2k צפיות
  9. שלום, הרצתי חיפוש וקראתי הרבה על הנתב הזה (Linksys WRT54GL) והבנתי שהוא מצויין, יציב ואמין. אבל הבנתי שיש איתו מספר בעיות בעיקר עם חיבור כבלים. אני מחובר כיום לכבלים + בזק בינלאומי בחייגן L2TP. רציתי לדעת אחת ולתמיד האם אפשרי לחבר את הראוטר הזה כמו כל ראוטר אחר (למשל Edimax BR6204WG שאני משתמש בו כיום) עם חייגן L2TP ושיהיה יציב בלי ניתוקים ושלא אצטרך להתעסק בקונפיגורציה שלו כל הזמן? אני מעדיף לא להשתמש בחיבור MPLS אלא L2TP כמו שציינתי. ובאופן כללי, איך הנתב מתפקד עם חיבור כבלים עם חייגן (לא MPLS), האם הוא יציב, אמין, איך הוא מבחינת קליטה וכו'? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by pig_750,

שלום לכם הנה השאלות שלי: 1. האם יש דרך מעשית לגלות אם מחשב מסויים משתמש ב SYN cookies 2. האם SYN cookies פוגועות בביצועים ואם כן עד כמה 3. האם יש חסרונות שאני אמור לקחת בחשבון שקשורים ל SYN cookies - חוץ מ window size נמוך 4. האם ווינדוס תומכת ב SYN cookies - זה לא שאני מתכוון להשתמש בזה על מכונה שמריצה ווינדוס, זאת שאלה לידע כללי בכל מקרה אני מודה לכם מראש על זמנכם

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  11. Started by POPCORN,

שלום.. ראיתי שיש דבר כזה dual wan שאפשר לחבר אליו שני מודמים ואז זה "מגדיל" את קצב הגלישה שלי אז דבר ראשון רציתי המלצה על נתב כזה.. דבר שני יש נתב כזה שאני מחבר אליו שני מודמים (לדוגמא הוט ובזק) עכשיו כל מי שיתחבר רגיל יקבל גלישה רק דרך הוט אבל אם אתן כתובת ip ידנית אני יוכל לחבר את המחשב לרשת השניה (יגלוש דרך בזק) ושעדיין יהיה רשת בין שני המחשבים? השימוש הוא כזה במשרד אצלנו יש שני ספקים שונים (בעיה לחבר בניהם) הבעיה היא שיש לנו מדפסת רשת שמחוברת לרשת א' אני רוצה לחבר גם את המחשב שמחובר לרשת ב' למדפסת הזאת למדפסת אין יציאת USB (במדפסת הקודמת זה מה שעשיתי) אז חשבתי לחבר את שני…

12. Started by orenmj23,

שלום לכולם, בימים אלו אני מתלבט אם להקים אתר אינטרנט משלי, האתר אמור לעשות בתכני מולטימדיה שונים ולכן אני בודק מספר אפשרויות, הייתי שמח לקבל טיפים ולשמוע לעצכם. 1.קיבלתי הצעה להקמת האתר עם מערכת שתאפשר עדכונים בקלות, המחיר שמדובר עליו כרגע הוא אלפי דולרים, האם המחיר הוא מה שנהוג לשלם בשוק? 2. כמו כן מחר ומדובר באתר מולטימדיה שהכוונה היא להעלאת תמונות ואף סרטים (חלקם באיכות HD אבל על כך בהמשך), האם שווה לקנות שרת ייעודי, ממה שראיתי זה יכול לעלות גם אלף דולר בחודש, אבל מישהו שדיבר איתי אמר שניתן לקנות שרת כזה בתשלום חד פעמי של 30 אלף שקל ואולי פחות. 3. הכוונה שלי, לא בהכרח בשלב הראשוני היא להפיק סרטים בעזרת כרטיסי לכידה שונים, המליצו לי אישית על כרטיס בשם Intensity Pro, אמר…

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  13. אנשים כן אני יודע שיש הרבה דיון בנושא אבל קראתי כמה מהם והם קצת מבלבלים אותו.. אז החלטתי לפתוח תרד חדש ומקווה שלא תכעסו ותוכלו לעזור לי.. יש לי ADSL 0.5MB עם המודם המושכר מבזק Alcatel השחור. עכשיו ברצוני לדעת איזה בעיות צפויות לי בהפיכת המודם של בזק לראוטר (Alcatel Pro) ? זאת אומרת האם לאחר שאני אהפוך אותו יהיה לי בעיות כגון: אין אפשרות לשלוח\לקבל קבצים בתוכנות: איסיקיו, מירק, קאזה וכל התוכנות הדומות למינהם? אין אפשרות לפתוח שרת FTP על המחשב שלי? האם יש דרך לסדר את כל הבעיות האלה? האם זה מסובך? מה היתרונות להפוך את המודם ל Alcatel PRO ? תודה חבר'ה ;D

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. 1. האם הכרטיס הזה http://tms.co.il/product/7678 יקלוט בצורה טובה אינטרנט למחשב נייח במהירות 4/5 מגה מראוטר במרחק של כ10 מ' ממנו? 2. האם הכרטיס תומך בצורה מלאה בתקן N ואיך ניתן לדעת אם כרטיס רשת תומך בצורה מלאה בתקן הנ"ל? 3. האם הכרטיס יספיק בעתיד לקליטת 10/12 מגה מהתשתית של מהUFI של הוט או הNGN של בזק (יש כוונה לעבור לאחת מהן בעתיד)? 4. יש כרטיס מומלץ יותר בTMS שיענה על הצרכים http://tms.co.il/cat/61 והאם יש צורך להשקיע יותר מכמה עשרות שקלים מכיוון שיש כרטיסים שעולים מאות עד אלפי שקלים, למה הם מיועדים?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום , לאחר חיפושים רבים לאחר פינגים נורמאלים הגעתי למסקנה שהאינטרנט המשותף לא טוב ואני ארצה לרכוש אינטרנט ביתי שיהיו לי סוף סוף פינגים נורמאלים , אשמח לדעת מי היא הספקית הכי טובה ולמי אין הכי הרבה בעיות . בקשר ל"לעבור לאינטרנט אחר" איך עושים את זה? צריך כבלים ושטויות וחיבור לא? איך זה מתבצע? אני רוצה לדעת הכל על הכל כי אני לא יודע כלום... ואני רוצה לדעת איזה חבילת אינטרנט הכי טובה , אתר , המלצות ואת כל המידע שתוכלו למצוא . תודה.

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  16. שלום רב, אתמול בפעם הראשונה חיברתי נתב למחשב. (נתב של סימנס שלקחתי בבזקסטור והוא גם אלחוטי) צצו מספר שאלות, הבנתי פחות או יותר מה קורה, קראתי מדריכים אבל אני מחפש תשובות יותר מדויקות ומכוונות. השאלות שלי הן כאלו: 1. מה האייפי של המחשב שלי ברגע זה? מצד אחד שאני עושה IPCONFIG אני רואה את ה-IP של הנתב, מצד שני אם אני נכנס לאתרים באינטרנט לבדוק מה ה-IP שלי אני מקבל IP אחר (אני מניח את זה של בזק בינלאומי). 2. אם אני אקבע למחשב שלי IP סטטי, האם זה ישפיע על המחשב הנוסף שמחובר לנתב? או שזה רק יהיה קשור למחשב שלי? 3. הבנתי שבקביעת IP סטטי צריך לרשום GATEWAY של הנתב (כלמור 10.0.0.138) ו-DNS שלו. מה ה-DNS שלו?? 4. איך אני פותח פורטים באמיול למחשב נייד שמתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי לא…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום, אני רוצה לשדרג את הראוטר בבית בגלל בעיות קליטה באזורים רחוקים מהמיקום של הראוטר (הבית די גדול). לפי מה שקראתי ראוטרים בתקן N הם עם טווח קליטה גדול יותר ומהירות גבוהה יותר כמובן. אני מחפש ראוטר שיש בו מודם מובנה כדי שיתפוס פחות מקום אז השאלה הראשונה שלי היא איך אני יכול לדעת שלראוטר יש חייגן? דבר שני בקרוב אמורה להיות לי תשתית NGN ואני מעוניין להתחבר אליה (אחד החברים שלי חווה בעיות בגלל ראוטר לא תואם) ולכן נובעת השאלה השניה האם צריך פורוטוקול או חומרה מיוחדת בראוטר כדי לתמוך ברשת? וכמובן אם יש לכם ניסיון מוצלח עם ראוטר שעומד בדרישות שלי אשמח לקבל את בדגם שלו. בתודה, עובד.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, ברצוני לעשות רשת ביתית אל-חוטית בין שני מחשבים. אחד המחשבים רץ על Windows XP PRO והשני על Linux (debian or SuSE). המודם שברשותי הוא מודם ADSL של Alcatel SpeedTouch Home. השאלות שלי הן: -איזה נתב אל-חוטי כדאי לי לקנות, שיתאים למודם הנ"ל וגם לא יעשה בעיות עם המחשב שמריץ לינוקס? -כמה כרטיסי רשת אל-חוטיים אני אצטרך? ואיזה בדיוק? -כיצב מתבצע חיבור המודם לנתב האל-חוטי? (בעיקר באיזה כבל רשת להשתמש[מוצלב\רגיל]) (דרך אגב, אני אקנה את החומרה מKSP כנראה.. אז אם אפשר לקבלות המלצות לחמורה משם, זה יהיה נחמד מאוד ) תודה מראש, lmok.

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  19. 1. כיצד נכנסים למסך ההגדרות של הנתב? 2. מה זה MAC ADDRESSES? קראתי שצריך להגביל את הכתובות הללו ברשת אבל אינני יודע כיצד... 3. דגם הנתב שלי הוא BEFW11S4 של חברת LINKSYS. האם הוא מספק אבטחה נורמלית או שמא מומלץ לשדרגו?

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  20. Started by sagi_10,

1)האם אני יכול להחליט בכמה מהרוחב פס כל מחשב ישתמש? 2)האם אני יכול להגביר את הקליטה/שידור של הרואטר שלי? (רשת אלחוטית) נ.ב שאלה לא כל כך קשורה: כששאלתי את בזק מהי מהירות ההעלאה שלי הם אמרו לי 16kb האם זה אומר שאם אני שולח קובץ למישהו וזה שולח לו במהירות 16kb זה אומר שאני לא יכול להעלות עוד דברים באותו הזמן? תודה

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  21. Started by CaRTeR,

אז ככה יש לי רשת עם ראוטר סוויטצ, אינטרנט adsl ואני רוצה דבר ראשון תוכנה להגבלת מהירות הגלישה (לא bandwidth conntroler) ואני גם מחפש איזו פקודה או משהו שאני אוכל לעשות למחשב השני ריסט דרך הרשת. בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 710 צפיות
  22. שלום לכולם, אני נמצא כרגע בשלב של בדיקת התכנות ועלויות של אתר חדש שאני מתכוון לפתוח ויש לי הרבה שאלות. קראתי קצת ברשת אבל בעיקר התבלבלתי. אשמח אם מישהו יוכל לענות ולעשות קצת סדר. בגדול, מדובר באתר שיאפשר למשתמשים צפיה בסרטי וידאו ארוכים מאוד (בין שעה וחצי לשעתיים), כלומר סטרימינג של וידאו ארוך. השאלות שלי: 1. האתר ישרת בעיקר משתמשים מאירופה (כל אירופה, מזרח ומערב) - איפה כדאי למקם את השרת כדי שיהיה יעיל מבחינת מהירות? זה משנה בכלל? (ההעדפה שלי היא שהשרת יהיה בארץ. זה יקל עליי להעלות את החומר עליו. אבל לא על חשבון מהירות לחו"ל) 2. מדובר בסדר גודל של חצי עד 1 טרה של קבצי וידאו אבל אני לא חושב שיהיו יותר מ-10 צופים בו זמנית. אז צריך שטח אכסון גדול עם יכולת סטרימינג אבל רוחב …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Guyn,

ערב טוב , מספר שאלות לגבי תיבת ה-Gmail של אבא שלי: 1) כשאני שולח הודעות, הן נשמרות בדואר יוצא ובשולח רשום "אני". האם ניתן לשנות את זה לשם הפרטי שלי? 2) בשליחת הודעה מוצג שהיא נשלחה שעה לפני השעה האמיתית. כלומר אני הודעה שנשלחה ב-18:00 רשומה כ-17:00. לא מצאתי בהגדרות משהו שקשור לעניין. יש פיתרון? 3) בתיקיית "כל הדואר", מוצג לי שם השולח או שם המקבל (בהתאם). האם ניתן להציג את שניהם?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אהלן יש לי מספר שאלות בקשר להום פלאג יש לי ראוטר ליד המחשב שמשמש גם כרשת האלחוטית של הבית כשיס התקינו לי את הממיר החדש הם התקינו לי הוםפלאג שלהם שרשום עליו NETPLUG 200+, שמחבר מן הסתם צד אחד ליד הראוטר וצד שני ליד הממיר. כרגע יש לי מחשב נוסף בחדר אחר שנמצא בצד השני של הבית ובחדר ההוא אין בכלל קליטה של אינטרנט, הגעתי למסקנה שהפתרון האולטימטיבי בישבילי זה הום פלאג, הקטע שאני לא יודע מאיפה להשיג את אותו ההום פלאג של יס ולפי מה שאני מבין אני אהיה חייב הום פלאג חדש בין הראוטר לחדר השני ללא כל קשר להום פלאג בין היס לראוטר מה שבזק נותנים אני אהיה חייב לרכוש 2 חדשים? אולי יש מישהו שיודע איפה להשיג הום פלאג כמו של יס? אולי יש איזה הום פלאג עם רכיב תקשורת זהה לזה שיש עכשיו ברשותי…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. אני עוזר לחברים לפתור בעיה, יש להם שטח של כ-200 מטר על 100, עם מספר מבנים בודדים מפוזרים. יש אינטרנט זמין בצד אחד (קו נייח) עם תשתית אלחוטית פשוטה, ובצידו השני של השטח מותקנת מערכת שיש לחבר לרשת לצורך ניתור. עלו מספר פתרונות אפשריים: - חיבור קו אינטרנט נייח נוסף (ירד עקב בעיות תשתית) - חיבור חשמל (ירד עקב תשתית חשמל נפרדת לשני המקטעים) - חיבור סלולרי (עדיין נבדק) - חיבור אלחוטי ע"י אנטנה ו-AP עקב טווח יחסית נקי מהסתרות עקב הפתרון היחסית זול, הכיוון הוא שידור אלחוטי מצד אחד של השטח בו קיים חיבור קווי לצד השני. אני יחסית חסר ניסיון בשידור אלחוטי ולכן יש לי מספר שאלות: שאלה ראשונה, האם שימוש ב-AP, ובאנטנה כיוונית 24dbi יספיקו לצורך הנ"ל ? (אין משמעות לקצבים או מהירות, ובנוסף…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים