עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ובכן חבר'ה,בשעה טובה ומוצלחת רכשתי ביוקר רב (70 דולר) ראוטר אלחוטי והתחלתי בהקמת הרשת הביתית שלי. מן הראוי לציין שהמוצר הוא ראוטר אלחוטי 4 פורטים+יציאה לאינטרנט מהיר,כשהראוטר תומך ב4 מחשבים בצורה אלחוטית או של לאן. הדגם הוא מסדרת בי והנה הקישור למוצר http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&scid=35&prid=544. המחשב שלי עובד תחת מערכת הפעלה וינדואוס אקס פי,כשבינתיים מחשב שני בעל מערכת הפעלה וינדואוס 98 גם רץ עליה (הרשת). הרשת הורכבה כך: הראוטר חובר למודם הadsl על המחשב שלי,וחובר בחיבור לאן למחשב שלי. כשלמחשב השני (הוינדואוס 98) הוא חובר במכשיר וויירלס יו אס בי ( http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&scid=36&prid=435). הכל בהרכבת הרש…

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  2. שלום. כדי להשיג מהירות מקסימלית בתוכנות שיתוף למיניהן יש צורך בPATCH שפותר את הנושא. האם אתם מכירים אחד כזה שבוודאות אין בו וירוסים/מזיקים למיניהם?

3. Started by Posford,

במדריך רשום השלבים הבאים: הנה ההליך בשלבים- א. גישה למכשיר הרשת (נתב אלחוטי או נקודת גישה אלחוטית) ובחירה באיזור האבטחה ב. בחירה בהצפנת WEP ג. בחירת אורך הסיסמא ((64bit/128bit ד. קביעת סיסמא (המפתח המשותף) ה. החלת ההגדרות ו. לאחר החלת ההגדרות הלקוחות יתנתקו מהרשת האלחוטית . יש להגדיר רשת חדשה בלקוחות, לבחור את שיטת ההצפנה ולהוסיף את מפתח ההצפנה. נכנסתי לראוטר, שם ל-Wireless ואז ל-Security Settings ואז מופיע לי החלון למלאות את הנתונים הנ"ל: http://img215.imageshack.us/img215/4230/wepkr5.jpg אם אפשר הסבר מזה כל שדה כי אין לי מושג, מה צריך למלאות שם, אילו סיסמאות? ובנוסף אחרי שסיימתי למלאות את זה ולחצתי OK, איך אני מגדיר את הרשת הנ"ל במחשב האורח? ועוד …

4. Started by Posford,

האם יש אפשרות בנתב לבדוק Noise Margin ? מזה Mode AP ? תודה

• 4 תגובות
    • 988 צפיות
  5. Started by xpepx,

1. איזה עדכון קושחה הכי חדש קיים? ואם אפשר בבקשה קישור? 2. האם אפשר להחליש את האות של ה-WIRELESS בנתב? ואם כן, איך עושים זאת? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום! עד היום לא היה לי אינטרנט מהיר ולכן אני לא מכיר שום מושגים הקשורים לנושא, ועכשיו לאחר שראיתי שאני משלם 19$ לחודש לאינטרנט 56K אז החלטתי שאפשר להחליף לאינטרנט מהיר - בכבלים או בADSL בנוסף למחשב החדש... דרך אגב - קניתי את הלוח של ג'יגהבייט אשר חוסך לי לקנות כרטיס רשת והתקנתו. האם אתם מכירים ספק אינטרנט ADSL עם שירות טוב, מחירים טובים, ובלי בעיות יציבות? איך Netvision? *מה זה ping? מה עדיף - כבלים או ADSL? מאיזו בחינה? נ.ב. - אני יודע שענו על זה בעבר אבל חיפשתי ולא מצאתי כלום....ואני לא אתחיל לחפש בכל דף באופן ידני. עריכה: מה יותר מהיר: חבילת ה750Kb ו-96Kb בכבלים, או 0.5mb ו-64kb ב-ADSL?

• 32 תגובות
    • 4.4k צפיות
  7. החלטתי שהגיע הזמן לחבר גם את המחשב השני לאינטרנט אז אחרי הרבה זמן של חיפושים קריאה בפורומים הגעתי למסקנה שאני קונה את המוצרים הבאים: WRT54GL-EU LINKSYS http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14002&catid= Edimax EW-7128G PCI G 54Mbps http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=5422&catid=305 מכיוון שהמחשב שלי נמצא בחדר ביטחון (ממ"ד) אני מתכוון להוציא אנטנה מהראוטר אל מחוץ לחדר על מנת להיתגבר על בעיות הקליטה. ועכשיו לשאלות: 1. האם אפשרי להוציא אנטנה מחוץ לחדר עם הראוטר הזה? 2. אם כן איזה קונקטור יש לו לדגם הזה של הראוטר? 3. האם יש דרכים אחרות לשפר את הקליטה? בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  8. -מהו הסינגל המינימאלי שאני יוכל להתחבר דרכו לראוטר? -ראיתי מס' סוגי כרטיסים ( pci / pci / usb+אנטנה עם חוט) מה היתרונות/חסרונות של כל אחד מהם?המלצות כלשהם? -הכרטיסים דורשים Driver?מה קורה ב Linux? -כרטיס מסוג G תומך גם ב B, כן? -למשהו יש מושג איך הכרטיס רשת ב PSP? תודה

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by MODI,

שלום לכולם. אני מחובר לHOT כתשתית ולבזק בין לאומי כספק. המודם והראוטר (TPLINK 1043) נמצאים אצלי בחדר. בסלון יש מחשב עם מערכת הפעלה לינוקס, שמשמש לXBMC ואליו מחובר HD חיצוני שעליו נמצאים כל הסרטים והסדרות, והHD ממופה ככונן רשת. היום העברתי מהחדר שלי (מזכיר שם הראוטר נמצא) לכונן הרשת שירים מהסמארטפון במהירות של 900 קילובייט בערך. אח"כ העברתי סרט מהמחשב שבחדר שלי באיכות HD (כמעט 6GB) במהירות של בערך 400 קילובייט ואחרי כל כמה דקות מתרחש ניתוק מהכונן רשת ואני צריך לנסות להעביר את הקובץ שוב. השאלה שלי האם ריפיטר יחזק את הרשת הביתית שלי? יש ברשותי ראוטר של בזק דגם NETGEAR DGN 2200 V2 שחבר נתן לי, האם אפשר להגדירו כרפיטר (מזכיר שהתשתית שלי היא של HOT)? ואם כן איך כדאי להשים אותו…

10. Started by someone,

קודם כל, מישהו פה כבר מחובר לאחת מהחבילות של ערוצי זהב לא בניסוי? שתיים, מתי לעזעאל תבל תתחיל לשווק כבר, או לפחות תגלה את המחירים?... הם אמרו מספר ימים ועבר כבר כמעט שבוע מאז שהם קיבלו את הרשיון... ושלוש, אני לא מבין, באיזה מהירות הכבלים יורידו בחבילה של ה750? יותר מ100KB? (בהנחה שאין עומס)

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by alfus73,

שלום רב, קראתי את המדריך המקיף והוא עזר לי במקצת ולא בגלל שהוא לא טוב אלא כי הוא לא להדיוטות כמוני. מס שאלות. 1. האם תוכלו לתאר בצורה טכנית, שלב אחרי שלב, בעברית, כיצב "להפנות פורטים" כדי למנוע LowId ב- Emule ??? 2.איזה ערך צריך לרשום בהגדרות האבטחה כדי למנוע מאחרים לגלוש ברשת האלחוטית שלי ???במדריךרשמתם ש- wepהוא "חובבני" ("...בהקשר כדאי לציין שהגדרת האבטחה האלחוטית דרך תפריטי בזק, קובעת אבטחת WEP שהיא כמעט חסרת משמעות.") אני לא רוצהל שלם לבזק למשך שנתיים 7 ש"ח בגלל 2 שאלות אלה. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by ftzahi22,

אני צריך תוכנה שמשנה את כתובת הIP שלי לדוגמא שאוכל להיות מזוהה כאילו אני מארה"ב ניסיתי מספר תוכנות אבל הם תקעו לי את האינטרנט פשוט אתרים לא נפתחו מישהו מכיר תוכנה שעובדת טוב ?

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  13. Started by eitan_amrami,

יש למישהו מידע בקשר ל מסיבות רשת בירושלים והאזור?

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  14. Started by scorpion,

אני מתכנן מסיבת רשת אצל חבר משהו כמו 7 אנשים ויש לי בעיה קטנה לחלק אין כרטיס רשת והייתי רוצה לחבר אותם בusb עכשיו יש לי כמה חברה עם כרטיסי רשת ואני מביא האב של 5 וכבלים ואיך לעזאזל אני מחבר את החברה עם הusb???????

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Noybee,

שלום לכולם, האם יש מקום (כגון אינטרנט קפה) שיכול לתמוך בהתראה של כמה ימים במסיבת רשת בת 10 משתתפים (קאונטר סטרייק)? מבירור בתל אביב לא מצאתי מקום שכזה.. מישהו מכיר?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by tulicooli,

טוב אני רוצה לעשות מסיבת רשת עם חברים שלי אז יש לי כמה שאלות... 1. איך מחברים את המחשבים? 2. איזה דרישות מינימליות אני צריך (יענו במחשב) 3. כמה זמן לוקח לחבר אותם? תודה..

• 7 תגובות
    • 779 צפיות
  17. Started by stingeR-,

אוקיי , ביום שישי אני וחברים מתכננים מסיבת רשת קטנה בביתי , עכשיו , בבית יש לי שני מחשבים , אחד עם שני כרטיסי רשת , ואחד עם כרטיס רשת אחד , יש לי כבל לא מוצלב שמחובר למודם וכבל מוצלב שמחובר למחשב השני , עכשיו , החברים מביאים איתם עוד מחשב אחד , מה שאני רוצה לשאול זה , אם החברים יביאו איתם עוד מחשב עם כרטיס רשת ועוד כרטיס רשת כדי לחבר על המחשב השני שלי(זה שמתחבר מהמחשב הראשון בכבל מוצלב) ואז אני יחבר לכרטיס רשת של המחשב השני את המחשב השלישי , אני יוכל לעשות את שלושתם ברשת אחת עם שיתוף אינטרנט ללא SWITCH? ואם לא או בכלל זה קשה להסבר , אז אחד החברים מסוגל להביא SWITCH\HUB... והכבלים שיש לי בבית זה , אחד 10מטר מוצלב , 1 שהוא 2מטר לא מוצלב , ועוד שני כבלים מוצלבים 2מטר , מה אפ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by barzanger,

אני רוצה לעשות מסיבת רשת עם חברים ויש לנו בית אבל אין בו חיבור לאינטרנט זה אפשרי לחבר מחשבים עם כבל רשת למודם ולחשמל? ובנוסף גם לחבר מחשבים אלחוטי? (יש לי מודם משולב ראוטר עם 4 כניסות רשת ועוד אלחוטי)

• 7 תגובות
    • 772 צפיות
  19. Started by zgd,

נגיד שברצוני לארגן מסיבת רשת. מה אני צריך שיהיה ברשותי? והכוונה לכבלים hub\switch וכו'. האם אני צריך שיהיו לכל המשתמשים את אותה מערכת הפעלה?

• 29 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by SuB,

שלום! יש לי מודם מוטורולה (כבלים), ולעיתים קרובות לאחר שאני מתחבר לאינטרנט מופיע מסך כחול (מצורפת תמונה) ואין לי ברירה אלה להפעיל את המחשב מחדש. המחשב הוא מחשב חדש- לוח אם ASUS P4P800, זכרונות TWINMOS. במסך הכחול מופיע משהו שקשור ל-USB DRIVER, ויש לציין שהבעיה לא קרתה לי במחשב הקודם שבו השתמשתי כחודש וחצי במודם זה. אם מישהו נתקל בבעיה ויודע להגיד מהי ואיך ניתן לפתור אותה אז אני אשמח אם הוא יגיב כאן. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  21. נראה לי שה NOD מעמיס לי על הTCP , בדקתי בתוכנה TcpView והיו הרבה שורות שלו באדום. כמה תמונות מ TCPZ http://img107.imageshack.us/img107/8997/nodjava.png גם הג'אווה מעמיס ? מה זה כל הגי'גות שהם לוקחים ? והנה הלוג Unable to load image tcpip.sys, Win32 error 0n2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for tcpip.sys ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 10000…

• 2 תגובות
    • 949 צפיות
  22. התחברתי היום לאינטרנט של האוניברסיטה, בערך מהירות 100MB. משום מה, כשאני מנסה להוריד קבצים גדולים דרך HTTP ומהירות ההורדה מגיעה בערך ל-3-5MB אז או שאני מקבל מסך כחול וכו' כפי שמצויין בכותרת. אם המהירות היא על 0.5KB בערך, אז הכל בסדר ולא קורה כלום! מה יכול לגרום לתקלה כזו כשאני מגיע למהירויות הורדה גבוהות? מפרט המחשב בחתימה... עריכה: הצלחתי לדייק יותר, ברגע שמהירות ההורדה עולה מעל 2.9MB אז מתחילות הבעיות. כל עוד זה מתחת, אין שום בעיה!

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  23. Started by pachtangy,

??? שלום לכולם. ראשית, אני מתנצל אם נושא זה הוא נושא שחוק. עם זאת, קראתי רבות בפורום ולא מצאתי בו פתרון לבעייתי. בעוונותי רכשתי לפני כשבועיים ראוטר אלחוטי - Netgear wgr614v9. על קופסת הראוטר מצוין שהוא אמור לעבוד גם בחיבור לכבלים. בשלב זה היה ברשותי מודם טריון 715. מיותר לציין שהחיבור, בהתאם להוראות היצרן של נטגיר - לא הניב שום תקשורת בין המודם לראוטר. חפרתי עמוקות באינטרנט וגיליתי שצריך חיבור ללא חייגן, ולכן לקח 3 ימים עד שעברתי לחיבור ללא חייגן. אחר כך הבנתי שהבעיה היא במודם, והוט נאותו להחליף לי אותו. קיבלתי מוטורולה sb5101 שלדבריהם אמור לעבוד עם ראוטרים. המודם בחיבור ישיר למחשב כמובן עובד. הראוטר מזהה את המחשב בחיבור ה-LAN אך לא מתחבר לאינטרנט. אני נמצא במצב טוב יותר …

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. היי! לאחר בעיות איטיות רבות בגלישה לאתרים מחו"ל המליצו לי לעבור למסלול גיימר בבזק בינלאומי. הזמנתי את השירות, תמורת 20 ש"ח נוספים בחודש והפלא ופלא - אני מקבל את המהירות המירבית שלי בהורדות וגלישה, וגם הסטרימינג באתרים כגון Youtube השתפר משמעותית! אני תוהה, למה ניתוב נורמלי ומהירויות סבירות מחייבות תשלום אקסטרה? האם הספקיות מאטות את המשתמשים ה"רגילים" בכוונה כדי להפוך את מסלול גיימר לאטרקטיבי יותר? למה אנשים שותקים בעניין?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Vatos-Locos,

אוקי אני יתחיל בזה שיש לי ADSL מאז שהשירות הגיע לחיפה שזה אומר בסביבות ה3 שנים ואפילו יותר אז שילמו 250 שקל להשכרה של המודם אלקטל (תשלום ראשוני) ומי שרצה התקנה שילם עוד 250, אבל אני החלטתי לחבר אותו בעצמי מאז לא עודכנתי במה שקורה בבזק והתקשרתי לשאול כמה אני משלם הסתבר לי שאני משתלם על חבילה 1.5 מחיר של 150 שקלים (148-149 לא זוכר במדוייק) שאלתי מה אני יכול לעשות בשביל לשנות את המצב אמרו לי שזה המחיר במסלול "חחירה" או משהו בסגנון.. לא כל כך הבנתי את המילה אמרו לי שאם אני רוצה זיכוי של 20 שקלים כל חודש אני צריך להחליף למסלול "השכרה" או "רכוש לקוח" שאלתי מה ההבדל בין חחירה להשכרה, אמרו לי 20 שקל לחודש זיכוי, ושתיהם זה רכוש בזק לא נשמע לי כל כך טוב הקטע שזה שתי מסלולים זהים, א…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים