עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם! יש לי מחשב פנטיום 2 ישן של Packer-Bell עם מסך CRT שגם הוא מאותה החברה. יש לי בבית מחשב PC רגיל ומחשב נייד של IBM. שני המחשבים מחוברים לנתב/מודם HomePortal 1000SW של 2Wire. המחשב הנייד באמצעות כרטיס רשת אלחוטי של D-link מדגם DWL-650+. (בקשר לדגם שימו לב שהפלוס הוא אחרי המספר 650). המחשב PC הרגיל מחובר באמצעות כרטיס רשת (אני חושב 10/100) רגיל למודם/נתב באופן ישיר. מה שאני חשבתי זה לקחת הפנטיום 2 הישן, להתקין עליו מערכת אבטחה של לינוקס כדוגמת: Sentry Firewall (הבנתי שהיא גירסת הפצה חיב ולכן לא מומלצת...) והוא ישמש כשרת פיירוואל. עכשיו אני צריך הדרכה מאנשים שיש להם ידע. איך אני עושה דבר כזה? במיוחד כאשר יש תצורה אלחוטית וקווית כאחד... חשבתי אולי לקחת את קו…

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  2. יש לי כרגע רשת חוטית עם מספר מחשבים, מודם ADSL של ECI מסוג 312 העובד כנתב, ושני סויטשים שמשורשרים אחד לשני. אני מרוצה מה-ECI ומעונין שימשיך לשמש כנתב, שרת DHCP וכו'. ברצוני לבנות רשת אלחוטית והשאלות שלי הן: 1. אם אני קונה נתב אלחוטי, האם יכולים להיות ברשת שני נתבים: המודם\נתב של ECI והנתב האלחוטי, או שהם מתנגשים אחד עם השני? 2. איזה יכולות אני אצטרך לדכא כדי שלא יהיו כפולות בשני הנתבים? לדוגמא: שרת DHCP אני יודע שחייב להיות רק אחד. תודה

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  3. הנורות נעשה בו מוזר בהתחלה כשחיברו אותי דרך הכבלים המנורה שתמיד מהבהבת (pc\activity) הבהבה בקצב רצוף אחיד,איזה כמה חודשים אחרי היא התחילה להבהב בצורה מוזרה פתאום היא דולקת רצוף שתי שניות ואז מהבהבת ואז פתאום מהבהבת מהר ואז פתאום לאט עוד פעם וכו' למה זה קורה? משהו לא בסדר? יכול להיות שבגלל שאיזה פין התעקם שמה בחיבור בין המודם לכבל של הכרטיס רשת? האינטרנט עובד סבבה אבל מעניין לדעת למה זה ככה....

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  4. שלום, אני הולך בקרוב למסיבת רשת, ואני רוצה לסגור שיתופים עם סיסמא, רציתי לדעת איך אפשר לעשות את זה בחלונות XP. אני רוצה לדעת איך לעשות את אותו הדבר גם לAdministrative Shares של ווינדווס, קרי C$, D$, wwwroot$ וכו'. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  5. Started by JediMaster,

ערב טוב לכולם! יש לי בעיה באינטרנט, כל פעם שאני מפעיל את הביטורנט \ אימיול תוך בערך חצי שעה האינטרנט פשוט מתנתק. זה בלתי נסבל, השאלה שלי האם יש פתרון לזה? האם זה בכלל חסימה מהספק שלי (נטוויז'ן)? יש משהו שאפשר לעשות? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by ofiroz,

קיבלתי נתב של חברת dynamode לא ידוע לי הדגם המדוייק שלו רק כתוב עליו dynamode adsl router, אחרי האיפוס הוא מבקש ממני שם משתמש והסיסמא השמח עם מישהו יוכל להביא לי מאגר של הפרטים האלה שנוגעים לנתבים של dynamode. תודה מראש לכול מי שיעזור.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אז יש לי את הראוטר הנ"ל שהוא גם חייגן במחשב אחד והכל פועל בו כראוי. במחשב שני יש לי כרטיס רשת אלחוטי DLINK DWL-G520 שלא פועל כאשר יש ביניהם מרחק שכבר ראיתי גדולים ממנו שעובדים (הבדל של קומה בבית פרטי). כשאני שם את שני המחשבים צמודים הרשת עובדת ויש קליטה אבל כשאני מחזיר את המחשב עם הכרטיס האלחוטי אין קליטה וזה פשוט לא סביר. יש הצעות?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ניסיתי להתמודד עם ההגדרות שבהודעה המודבקת, אבל אצלי הרשת היא אלחוטית עם ראוטר וכנראה שיש הבדל בהגדרות. חוץ מזה במחשב השני (פנטיום 2 128) יש WIN 98 והכל שם נראה אחרת. אינטרנט כבר מוגדר לי על שני המחשבים כי את זה ערוצי זהב מחוייבים לתת. לרשת הם לא התחייבו ולזה אני צריך לדאוג בעצמי. אודה על הדרכתכם. ערן

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  9. מה היתרונות לכאן ולכאן?

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  10. Started by idanohh,

אני יודע שזאת פעם שנייה שאני מפרסם וזה כי לא קיבלתי תשובה... אשמח לקבל תשובה לשאלה הזאת מכיוון שאני כבר ימים מנסה לקבל תשובה אך לשווא בבקשה תעזרו קצת ... אגב התוכנה לשמה אני רוצה לפתוח פורט היא אימיול תודה רבה

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  11. אז ככה, ב20.6 התקשרתי וביקשתי שינתקו אותי, והם טענו שזה לוקח 48 שעות.. היום, אחרי שהאינטרנט עדיין עובד התקשרתי שוב, והם אומרים שהניתוק נעשה כבר ב24.6.. עכשיו, האימייל שלי הפסיק לעבוד (זה של הOUTLOOK כמובן, שקשור ל012) אבל באינטרנט אין לי שום בעיה לגלוש, והם טוענים שאני מנותק כבר.. למישהו יש רעיונות למה קורה פה בדיוק?

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  12. שלום. קראתי וקצת התבלבלתי - אז אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני עומדת לקבל מחשב חדש עם כרטיס רשת אלחוטי. בבניין שבו אני גרה יש תשתית אלחוטית שהוקמה ע"י בעל הבית. איך עלי להגדיר את המחשב שלי ע"מ שאוכל להתחבר לרשת דרכו? מה עלי לדעת על המחשב שלו ומה לשנות אצלי ? תודה רבה ויום יפה.

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  13. לפני כמה שבועות הקמתי בבית רשת אלחוטית בעזרת נתב Edimax 6114 BG. היא עובדת בלי בעיות. מחוברים לפטופ באלחוט ומחשב שולחני באמצעות כבל. שני המחשבים מריצים אקס-פי. הבעיה היחידה היא שאקספלורר עובד בצורה מאוד לא יציבה בשני המחשבים - לפעמים נותן הודעת שגיאה בניסיון לפתוח עמוד ולפעמים סתם מסרב לפתוח. בלפטופ עברתי לפיירפוקס שאתו אין בעיות, אבל בדסקטופ אי אפשר - יש אתרים חיוניים שפיירפוקס לא מתפקד בהם. אין בעיות פיירוול במחשבים. מה יכולה להיות הסיבה לבלגן? תודה מראש, דוד

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  14. יש לי שני מחשבים בבית כבר מחוברים אחד לשני ולאינטרנט עם נתב. באחד מהמחשבים יש ווינדוס x64 ובאחד מהם ווינדוס XP עם SP2. אפשר לחבר רשת ביניהם? כי ניסיתי כבר ולא הצלחתי, ויכול להיות שזה קורה מסיבה אחרת, אז אני רוצה להיות בטוח. תודה.

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  15. ניסיתי דרך IPCONFIG זה לא עובד (נותן 10.0.0.1) ודרך whatismyip.com זה נותן לי כתובת אבל לא נראה לי הגיוני כי כל הזמן זו אותה כתובת, אחרי כיבוי של המחשב לא משנה מה. יש איזה תוכנה או משו? האם מה שכתוב באתר ליד ההודעות שלי זה הIP שלי? תודה

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  16. Started by Kopi8,

*נערך*

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  17. Started by malcolmx9,

אני רוצה לקנות מחשב שני בבית, ולחבר את שני המחשבים, שיהיו במרחק קצר אחד מהשני אך בחדרים שונים, דרך רשת אלחוטית. רק אין לי מושג בעניין הזה. אז כמה עולה רשת אלחוטית בסיסית בערך? משהו ממש פשוט. XP על שני המחשבים! ספק אינטרנט זהב בכבלים, 1.5MB/16KB

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  18. Started by OmerS,

שלום, אני לקוח של ה- ADSL כבר משלב הניסוי לפני מספר שנים. היום אני גולש בחבילת התקשורת במהירות 2Mbit (חשוב לציין שיש מספר מחשבים בבית והחיבור משותף באמצעות Router) ואני מאוד מרוצה מהמהירות ובכלל מהטכנולוגיה. לאחרונה קיבלתי הצעה מאוד מאוד מפתה מחברת הכבלים שלי לעבור לאינטרנט בכבלים במהירות 1.5Mbit אבל לפני שאני עושה את המעבר הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בקשר לאינטרנט בכבלים. אני יודע שתמיד הועלו טענות שמהירות הגלישה תלויה בכמות האנשים שגולשים באותו אזור - האם זה נכון והאם באמת יש זמנים שבהם יש ירידה באיכות\מהירות התקשורת בגלל זה? בקיצור הייתי שמח לקבל מידע בנושא מאנשים שהיה להם גם ADSL וגם כבלים. תודה מראש, עומר.

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  19. Started by zzz,

אהלן, אז ככה, אתן למפרט לדבר בעד עצמו.

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  20. Started by KruViT,

שלום, לפני כמה ימים הגיע אליי מחשב חדש שקניתי. יחד עם עוד 2 מחשבים הוא פועל ברשת ביתית עם ראוטר, כשהוא הספק. עד אתמול בלילה עבד מצוין, ואתמול האינטרנט פשוט הספיק לעבוד. עשיתי את כל הנוהלים הרגילים, ניתוק-חיבור וכו', והאינטרנט עדיין לא פעל המחשב השני ברשת לעומת זאת כן הריץ אינטרנט. הראוטר מזהה את החיבור למחשב והמחשב מזהה את הרואטר, ובגלל שיש אינטרנט במחשבים האלרים, אני משאר שהוא גם מזהה את המודם.. X: מישהו יודע מה הבעיה\איך אני יוכל לפתור אותה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  21. Started by (Arik),

ככה אחותי קנתה מחשב חדש ו היא רוצה לעשות רשת בינו לבין המחשב הזה עכשיו יש לי ראוטר edimax BR-6104K ומודם eci Bfocus 270~~ לשני המחשבים יש כרטיס רשת ובשניהם יש ווינדוס XP PRO עם SP2 ויש לי המון כבלי רשת ישרים\מוצלבים עכשיו השאלה שלי היא איך אני עושה רשת בין המחשבים ככה שיש גם שיתוף קבצים וגם אינטרנט משותף אם תכתבו פה זה יהיה נהדר ואם תביאו לינק למדריך זה יהיה גם טוב (אבל לא את הלינקים שנמצאים בדביק כי משם לא יצא לי כלום

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  22. הדבר הזה התחיל מאתמול בלילה. פתאום בלי שום הודעה לא היה ניתן לפתוח שום דף אינטרנט. קיבלתי את העמוד עם השגיאה שאומרת "לא ניתן לאתר את העמוד" (משהו כזה.) ניסיתי להכנס לאתרים ב 3 מחשבים שמחוברים ביחד ברשת ביתית, ואותו דבר בכולם. כשהוצאתי את המודם מהחשמל לכמה שניות והחזרתי, פתאום היה אפשר לפתוח אתרים שוב. הבעיה היא שכל כמה זמן צצה הבעיה שאי אפשר להכנס לאתרים, ורק לאחר הוצאת המודם מהחשמל והחזרתו לחשמל, אפשר להכנס לאתרים. מה שהכי מוזר זה שהבעיה צצה אי אפשר להכנס לאתרים, אבל ל ICQ כן אפשר להתחבר. וזה לא יכול להיות בעיה במחשב, כי ב 3 מחשבים שונים זה קורה. מה גורם לבעיה הזו? למישהו יש פתרון? אופן החיבור: 3 מחשבים שמחוברים לסוויץ' שמחובר למודם/נתב B-FOCuS 312+. ספקית: נטוויז'ן (1.5…

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  23. Started by erjerjerj,

יש לי מודם כבלים terayon tj715, לפעמים המהירות של החיבור לאינטרנט יורדת לכ 0.25 מהמהירות המקורית הבעיה נפתרת לאחר ניתוק המודם מהחשמל וחיבורו מחדש (עד הפעם הבאה), מישהו ניתקל בבעיה ויודע איך מונעים אותה? או איך להחזיר את למהירות המקורית ללא צורך להתנתק מהאינטרנט? תודה מראש, ערן

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  24. :s05: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by barash,

יש לי ראוטר edimax, ומחוברים אלב שלושה מחשבים , ויש לי אינטרנט adsl במהירות 1.5. אני רוצה לפצל את מהירות שווה בן כול המחשבים כידה שאם אני מפעיל אימול זה לא יפרה לשאר המחשבים. איך אני עושה זות? תעזרו לי בבקשה ומהר תודה

• 3 תגובות
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים