עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. כן אני יודע זה נדוש ומספיק שאלו פה אבל בכל פעם יש משהו שונה בכולם יש כרטיסי רשת והכל. אני מבקש לדעת את הדברים הבאים: איזה כבלים צריך בין כל רכיב לרכיב (מודם סוויצ' מחשבים) האם להפוך את המודם לPRO? אם כן מה זה יתן ואיך עושים את זה? איזה הגדרות צריך לעשות? ואיך משתפים אינטרנט. מקווה שתעזרו

2. שלום מחר אני מקבל שהכינו לי בפורום "מפרמט מחשב"- ואני שמח מאוד עכשיו יש לי 2 מחשבים בבית זה הולך ככה המחשב שלי יש בוא אינטרנט- והוא מחובר ברשת למחשב שלי ובגלל זה הוא גם מחובר לאינטרט. עכשיו , בגלל שמחר אני מקבל את המחשב אני רוצה לדעת איך אני עושה שככה זה יהיה המחשב החדש יהיה מחובר באינטרנט (כיאלו המודם יהיה אצלו) והוא יהיה מחובר למחשב הישן שלי והמחשב השלישי לא קשור לכלום. איך אני עושה שמה שפעם היה לו את המודם עכשיו יהיה מחובר לרשת ומהרשת הוא יקבל את האינטרנט ובשני המחשבים יש כרטיס רשת. תודה רבה , חולה על הפורומים שלכם

• 6 תגובות
    • 884 צפיות
  3. Started by APT,

יש לי כרגע בבית ראוטר של EDIMAX ומודם (שהוא גם נתב) של בזק. הראוטר בתהליכי גסיסה מתקדמים (מרסט את עצמו כל כמה ימים וכו' - כבר ניסיתי לעדכן גרסאות ואיפוס הגדרות ושום דבר לא עזר). יש ל בבית 5 מחשבים (ניידים ושולחניים) + הארד-דיסק חיצוני שמחובר לרשת. הכל מחובר בכבלים ולא באלחוטי (ואני גם לא רוצה אלחוטי), ולכן אני לא חייב משהו עם חיבור אלחוטי. א. האם אני צריך לקנות ראוטר או SWITCH? (הרי המודם הוא גם נתב, כך שלא נראה לי שאני צריך ראוטר + בגלל ההארד-דיסק החיצוני, אני רוצה שהרשת בתוך הבית תהיה כמה שיותר מהירה, וראיתי שכל הראוטרים תומכים במהירויות 10/100 אבל הSWITCHים (לפחות חלקם) תומכים גם ב1000). ב. מישהו יכול בבקשה להמליץ לי מה לקנות? (אני חייב שיהיו 8 כניסות לכבלים + אני…

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  4. Started by Armageddon26,

יש לי 2 מחשבים שאני רוצה לחבר אותם ברשת וששניהם יעבדו על אותו האינטרנט. במחשב הישן יש כרטיס רשת 100Mb ובחדש 1Gb (הכרטיס המובנה של GA-P35-DS3). המרחק בין המחשבים הוא בקו אווירי כ15 מטר ואם להעביר כבל (דרך החלונות כי אחרת זה להעביר בכל הבית כבל) זה יוצא 22 מטר בערך. בין המחשבים יש 3 קירות וריצפה, 2 מהקירות הם של ממ"ד. מה עליי לעשות? חבר המליץ לי לקנות את זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=199_191_223&products_id=1229 מה אתם אומרים? תודה למגיבים!!

• 9 תגובות
    • 745 צפיות
  5. Started by uriyafarag,

שלום , ברשותי מודם וראוטר של בזק DLINK N600 . הבית מחווט בתקשורת קווית כ8 נקודות רשת הפזורות בבית . רכשתי רואטר אלוחוטי חדש של LINKSYS EA6400. אני רוצה לבטל את התקשורת האלחוטית של הראוטר של בזק (שהראוטר של בזק יהיה רק לתקשורת קווית וישמש כמודם ). והרואטר השני ישמש לתקושרת אלחוטית ולתקשורת קווית סה"כ 8 נק ' . כיום שניהם מחוברים ביטלתי את התקשורת האלחוטית ברואטר של בזק אבל נוצרו לי 2 רשתות שונות ואיני יכול לגשת למדפסת ולמחשים שמחוברים ברואטר השני . אשמח לעזרה . תודה אוריה .

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום, יש לי כיום מודם-ראוטר אלחוטי בן כמה שנים טובות של בזק ושני מתאמי רשת על גבי חשמל מסוג D-Link DHP-W306AV. נראה שסה"כ הם עושים את העבודה, הגם שהחשמל בבית הוא תלת-פאזי. יחד עם זאת, הרבה אזורים בבית עדיין עם קליטה נמוכה, ואני רוצה לפרוש בכל הבית רשת ביתית. בפרט, אין קליטה בממ"ד. אין לי הכנה להשחלת כבלי רשת בקירות, לכן עדיף שהפתרון יהיה אלחוטי או מבוסס-חשמל. האם מגדילי טווח אלחוטיים פחות עדיפים, כי הם מתחלקים ברוחב הפס ולא עוברים טוב קירות ממ"ד? בנוסף, האם זה מעשי להרחיב את הרשת מבוססת-חשמל עם מתאמים נוספים? לתאימות עתידית, מתאים לי גם לשדרג את כל המתאמים ל-1000 מב"ש, למשל כאלה. תודה.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. כבר שני אנשים (לא קשורים אחד לשני) אשר טיפלתי להם במחשבים שאלו אותי על הנושא של יצירת רשת ביתית בין המחשבים. זה לא מה שחשוב (כל יום שואלים אותי את זה אנשים). מה שכן משנה הוא שהםאמרו לי שהם שמעו שניתן ליצור רשת מחשבים על תשתית הטלפוניה הקיימת בבית. לראשון ששאל אותי, לפני כשבועיים עניתי שאני לא מכיר כזה דבר והיצעתי לו את הפיתרונות הקונבציונליים (WiFi, כבלי רשת באורך 30 מטר וכ"ו). לשני ששאל אותי (אתמול בערב) אמרתי שאבדוק זאת. לכן אני מעלה את השאלה בפני חברי הפורום הנכבד הנ"ל: האם יש כזה דבר או שמדובר בעוד שמועה נחמדה שעוברת באימייל ומשגעת אנשים לדפוק לעצמם את המחשב תוך כדי ניסיון לעשות משהו "חאפרי"?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by devilh,

האם זה אפשרי? בנוסף(למרות שכבר פתחתי דיון לפני כמה זמן)-אני חוזר לנושא של שני ISP על אותה תשתית של הוט- שני אנשים בדירה אחת-בעלי ISP שונה(אחד 012 והשני נטויז'ן) רוצים להתחבר בו זמנית לאינטרנט. נטויז'ן אומרים שזה בלתי אפשרי,מהוט אי אפשר לקבל תשובה נורמלית- האם יש דרך לעשות את זה(ואם כן-בבקשה-פירוט לאהבלים)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by BeBest,

אהלן, החלטתי לקחת על עצמי פרוייקט ולהכין רשת קווית בבית. בעיקרון הרעיון הוא להעביר כבל CAT6 עם סיכוך (STP/FTP) בצמוד לכבל DATA של הוט. השאלה היא איזה סיכוך הכי מתאים (הכבל יעבור בצמוד לכבל DATA של הוט) והאם יש צורך בCAT6 או שעדיף CAT5e? (הרעיון הוא תמיכה עתידית גם ברשתות מעל 1Gbit). האם יש הבדל בין ראשי הRJ45 בשימוש בכבל CAT6 או CAT5? אגב לצורך העניין אני מתכנן לקנות סטלבנד, כבל באורך 50 מטר ולוחץ כבלים (כבר נרכש). צריך להוסיף עוד משהו לרשימת הקניות?

• 38 תגובות
    • 9.1k צפיות
  10. שלום רב, אני רוצה שתהיה לי בקרה מלאה על 5 עובדים ב-5 מחשבים חדשים, אני צריך בקרה וחסימה של אתרים, חסימת כניסת USB והתראה במידה והוכנס כונן נייד, וכן כל שאר מיני בקרה ופיקוח שקיימים. בכל ה-5 מחשבים מותקנת ווינדוס, 7 או 8, עדיין לא בטוח מה אני רוצה להתקין שם, אם תוכלו להמליץ לי אשמח לשמוע. הבנתי שאפשר להשתמש בwindows server, וכן גם תוכנות פיקוח אחרות שנמצאות בשוק, הזמן שלי קצת צפוף, לכן אני מחפש את הדרך הכי נוחה ופשוטה שכרגע אוכל באמת ליישם את המערך הזה. במקום קיימת תשתית של בזק עם בזק בינלאומי כספק - 40 מגה. תודה רבה על העזרה, איתי.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. שלום! ברצוני לבנות את הטופולוגיה הבאה: לפטופ בעל חיבור WIRELESS מתחבר לראוטר A שיוצא לרשת האינטרנט. את אותו לפטופ אני רוצה לחבר לראוטר B (בצורה חוטית כמובן) שאליו יהיה מחובר גם מחשב שרת. בכך אני רוצה ליצור ללפטום שתי רשתות: רשת אחת היא רשת האינטרנט, ורשת שניה היא רשת פנימית שנמצאים בה הלפטופ והשרת. ראוטר B מן הסתם לא מחובר ל WAN, ורק מקשר חוטית בית הלפטופ לשרת (בעצם סוג של סוייטצ' עם DHCP). כאשר ניסיתי לעשות את זה, הלפטום מאבד את הקישוריות האל חוטית (כאילו יש התנגשות בין החיבורים). מערכת ההפעלה על הלפטופ והשרת היא לינוקס. ראוטר B הוא ראוטר פשוט מתוצרת TPLINK. על ראוטר A אין לי שליטה ואין לי גישה פיזית אליו (רק שם משתמש וסיסמא שאיתם אני מתחבר). בשרת מוגדר לקבל כתובת בעזרת …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. לא הצלחתי למצוא פה מידע על איך לעשות את זה אז אני שואל- אם אני רוצה להפיץ את הרשת מהראוטר קווית לכל הבית, הבנתי מפה שאני יכול להעביר את כבל הרשת דרך הקיר. איך אני צריך לעשות את זה? פשוט לפתוח קירות כדי להעביר את הכבל לא נראה לי הגיוני (לפתוח שניים שלושה חורים נקודתיים זה הגיוני), אם כך כיצד אני מעביר את כבל הרשת?

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  13. שלום אני כרגע לומד קורס MCITP אשצח אם אקבל את עזרתכם: עלי ליצור לכל משתמש תיקית בית נפרדת תוך שימות בקוד \\10.10.10.1\home folder\%username% עלי להכניס את זה בתוך הגדרה שמשום מה איני מוצא אותה בגרופ פוליסי מישהו מכיר את ההגדרה הזו?

• 4 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by maor-a-,

יש לי שני מחשבים שמחוברים לרשת אני רוצה ליצור תיקייה משותפת בין שני המחשבים איך אני עושה זאת??

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  15. Started by SEangel,

אני עומד להתחבר להוט 100 מגה. הבית מחולק לבית + שני יחידות דיור. אני רוצה שלכל יחידה (כלומר 3 בסה"כ) תהיה רשת עצמאית (בכל רשת יהיה מחשב בחיבור קווי, ראספברי פיי (עם קודי עליו) קווי ומדפסת אלחוטית). איזה ציוד מומלץ לקנות ואיך לקנפג אותו? בתודה, שימי.

16. מחפשים בנרות נתב VDSL2 ראוי עבור עידן השוק הסיטונאי? מהיום יש לכם אופציה נוספת לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%99%d7%a6%d7%a8%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%aa%d7%a7%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%aa-zyxel-%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a4%d7%a2%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%99/

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by TomL94,

אהלן, אני מתמודד עם בעיה מוזרה. הראוטר אצלי בבית מותקן רחוק מהחדר שלי, וזה יצר המון בעיות של איטיות, ניתוקים - בקיצור חוסר יציבות של הwifi (בכל המכשירים). התקנתי repeater כדי להגדיל את הטווח. לאחר ההתקנה - המהירות של החיבור השתפרה משמעותית והחיבור נהיה הרבה יותר יציב בלפטופ. לעומת זאת בפלאפון - החיבור נהיה איטי בטירוף, לא שמיש כמעט. הקליטה אכן השתפרה, ונראה שהחיבור יציב, אבל המהירות של החיבור פשוט איטית ברמה בלתי נסבלת. אני מקבל איזור ה0.5 MBPS הורדה בspeedtest, לעומת 20-25 במחשב הנייד. כשאני מתחבר בפלאפון לראוטר המקורי, שרחוק יותר וקליטה פחות טובה - מקבל איזור ה5 MBPS.. למישהו יש מושג מה זה יכול להיות? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני בגיימר ב014 איזה 6-7 שנים. בזמן האחרון יש ירידה בביצועי הפינג בשעות העומס . בהתחלה חשבתי שזה בצד של השרת המרוחק אבל pathping מראה שיש חוסר יציבות בקפיצה שלישית או רביעית של אפילו 200 מילישניות וזה לא פעם אחת . זה מקפיץ את הממוצע ל60 מילי . ראיתי שפעם היה פינג חריג של 64 בקפיצה ראשונה (תשתית בזק) אבל הממוצע נמוך (13-14 ) אז לא הכי סביר שזה הם אבל אולי זה כשור לתשתית. אני אשים את התוצאות בשירשור הזה היום בערב וגם תוצאות עדכניות. אני גם סבלתי מהתנתקויות לא סבירות באותו יום. הבעיה העיקרית שלי שאני משחק על שרת מרוחק בחוף המערבי אבל עדיין מתי שפנוי יש לי פינג של 220-240 לשם . המגבלה היא עד כ290 מילי אז אני יכול לסבול קצת לאג אבל 60-70 מילי שניות מתחיל להיות בעיה. שמעתי מ…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ofer40,

היי האם מישהו יודע על בעיה בתשתית של בזק? יש לי מהירות של 2.5 ועשיתי בדיקת מהירות באתר WOW.BEZEQ.CO.IL וקיבלתי תוצאה של מהירות 1.5(160KB/S). אני מנסה מיום שישי להשיג את בזק ולא מצליח. מישהו יכול לעשות את הבדיקה הזאת ולומר לי מה התוצאה? תודה

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אני מחובר ב Adsl דרך בזק בינלאומי 750k לאחרונה שמתי לב כי מהירות ההורדה מאתרים ירדה לכ 40k-50k בשנייה מקודם זה היה בסביבות ה 80-90, מאתרים כמו מייקרוסופוט. כשהתקשרתי לתמיכה הטכנית, ביקשו שאני אוריד קובץ מאתר של בזק בינלאומי הורדתי על מהירות של 90k, אך מאתר של מייקרוסופט לאחר כדקה הורדתי בסביבות ה 40-50 מה יכולה להיות הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שמתם לב שעכשיו התשלום לספקיות האינטרנט כולל את התשלום לחברת הכבלים/בזק? איזה בעסה אני מחוייב עד ה - 29/5.

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום לכם, אני טכנאי מחשבים,ונתקלתי בבעיה שעוד לא הצלחתי לפתור.ברשותי חלונות 7,ולפני 3 חודשים שדרגתי חבילת אינטרנט מ3 מגה ל5 מגה.מרגע שדרוג,מהירות ההורדה זחלה על 325-400 ק"ב.ספק האינטרנט שלי הוא בזק בינלאומי,התשתית היא הוט.ברשותי גם ראוטר tplink wr641g שמחובר אך ורק למחשב שלי בכבל רשת.בנוסף,כרטיס הרשת שלי הוא של REALTEK. המחשב בא עם 2 ג'יגה זכרון כך שאני שולל בעיה של חוסר משאבים.דגם כרטיס הרשת הוא realtek 8102E(L).כרטיס הרשת בא מובנה על הלוח מדגם ASUS p5kpl-am. יש לציין שבמהירות ה3 מגה לא היתה לי אף פעם בעיה במהירות ההורדה או הגלישה.התקלה התחילה אך ורק מה5 מגה. הוט החליפו לי מגבר קו,מודם (הוחלף מTERAYON למוטורולה) ובדקו עוצמות וכל בדיקה אחרת שדרשתי.מבחינתם הכל תקין.מבחינת …

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. שלום לכולם לפני יומיים התקנתי רשת אלחוטית בביתי באמצעות נתב של EDIMAX. הרשת עצמה עובדת מצוין אבל מאז ההתקנה שמתי לב לירידה חדה במהירות ההורדה שמתבטאת רק בהורדה מאתרים בחו"ל. אני מחובר דרך הכבלים ואינטרנט זהב בחיבור 750 . קובץ הבדיקה של אינטרנט זהב יורד במהירות מקסימלית. לעומת זאת כל קובץ שאני מנסה להוריד מחו"ל יורד במקסימום 10kbs . צריך לציין גם שאהמחשב שאיתו אני בודק הוא המחשב שמחובר ישירות לראוטר, ככה שאי אפשר להשאשים את איכות האלחוט. תופעה מאוד מוזרה, מישהו נתקל בה?

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  24. שלום, יש לנו שני מחשבים בבית שמחוברים בראוטר חוטי הכול עבד מצויין, ביומיים האחרונים אחד המחשבים הפך להיות איטי מאוד במשחקים ברשת כמו PLAY65, PLAY89 אך באתרים הוא בסדר גמור אבא שלי רוצה לפוצץ את המחשב מרוב עצבים , א. המחשב הוא פנטיום 4 , 512 זיכרון מפורמט עם וינדוס חדש, לא פראייר בכלל לצרכים האלה. ב. לפני שבוע היה לנו תקלה בבית של כבלים שתכלס זה התחיל מאז . ג. יכול ליהיות שהראוטר עושה בעיות פתאום (SWEEX) ? ד. אין לי אימיול שפועל או משהוא אחר שיכול להפריע לאינטרנט . יש רעיונות?

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  25. Started by r1987,

יש לי אינטרנט במהירות 1.5 מגה,ועד עכשיו הורדתי קבצים מהאינטרנט במהירות נורמלית של 80-120 בימים האחרונים חלון ההורדה מראה לי בשניות הראשונות על אותה מהירות כמו כל הזמן,ואחרי כמה שניות זה היא יורדת ל10-11 ואפילו פחות וזה קורה לאו דווקא עם אתרים מסויימים למה זה קורה? חשוב לציין שמהירות הגלישה נשארה בסדר גמור עשיתי סריקת וירוסים ולא מצאתי שום דבר,ולא זכור לי שהתקנתי תוכנות מסויימות בזמן האחרון...

• 4 תגובות
    • 933 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.