רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
עברתי לאינטרנט של אורנג' לפני כמה ימים 10( מגה) והיום כשעשיתי בדיקת מהירות ב SPEED TEST גיליתי שאני על 3.5. התקשרתי לתמיכה לשאול הכצעקתה והם קודם כל אמרו לי שיש הרבה מכשירים מחוברים 2 טלפונים ו2 מחשבים, אז זה פוגע במהירות :s05: דבר שני, הפנו אותי לבדיקה באתר שלהם ושל בזק, שם התוצאות הם באמת 10 מגה. אני מבולבל. מישהו יכול להסביר מה הולך פה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם. רכשתי מחשב נייח חדש, אך אבוי הוא רחוק מרחק אווירי כ-5 מטרים מהראוטר! לצערי הרעיון למשוך כבל רשת לאורך כל הסלון לא משך את חברה שלי ולכן אני צריך לרכוש כרטיס רשת אלחוטי למחשב. בעקרון המחשב ישמש לגיימינג ולכן חשוב לי מהירות טובה, סיגנל טוב וחיבור יציב. השאלה הראשונה היא usb או pci-express? השאלה השנייה מה מהבאים מומלץ (בהנחה ש-pci express הוא סבבה) 1.Edimax EW-7722in עולה כ-130 שח באלקטרה מחשבים 2.Edimax EW-7612PIN עולה כ-110 ב ksp 3. כרטיס רשת אלחוטי Linksys AE1000 USB - נמכר בבאג ב-250 שח אני גר בתל אביב ליד הסנטר ו-3 החנויות הנ"ל קרובות אליי ולכן בחרתי מהמבחר שלהן. אבל אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש 2 אתרים ל- 014 בשניהם עשיתי בדיקת מהירות http://2.i014.net/Check1.html באתר הזה מהירות 014 כפולה http://82.80.231.232/ באתר הנ"ל אמרו לי שהמהירות גבוהה כי הוא בודק בלי שרתים בדרך ? לא הבנתי , משהו יכול להסביר לי ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, במקום להעביר כבל רשת באורך 3~ מטר מהראוטר אני מעדיף לחבר למחשב דונגל. מה מומלץ לרכוש? ד"א, יש חיסרון בכך שאני עובד עם WIFI וזה עובר מעל הראש שלי כשאני ישן? (שאלת תם : ).
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הייתי צריך לחסום תוכנה מסויימת מלהתחבר לאנטרנט, אז הוספתי אותה ב"outbound rules" ב"advanced settings" של הפיירוול. אבל משום מה זה לא חסם אותה. חשבתי שאולי זה קשור לתוכנה עצמה אז ניסיתי לחסום את פיירפוקס באותה הדרך. הוספתי את הEXE של פיירפוקס ל"outbound rules" עם "block", אחרי זה נכנסתי לדפדפן אבל הוא פעל כרגיל. (וראוי לציין שבדקתי, ולא היו עוד פקודות שקשורות לפיירפוס באוטבונד) אחרי זה חשבתי שהבעייה אולי בפיירוול עצמו אז נכנסתי ל"windows firewall properties" ובprivate profile עשיתי "outbound connection - block" מה שחסם את כל השיחות היוצאות לאנטרנט כולל את מה שהרשתי אחרכך ב"outbound rules". מישהו יודע מה הבעייה, ולמה ה"outbound rules" לא עובדים?
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי שאלה למי שיש ניסיון בתחום רציתי לדעת אם זה יכול לעבוד גם בין דירות שונות ? אני מתכוון יש דירה אחת בקומת קרקע ודירה שניה מעליה האם זה יעבוד ? חשוב לציין שמבחינת חשבון חשמל כל דירה משלמת לחוד
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה "התחדשתי" בהוטבוקס. לצערי, בחלק מהבית הקליטה לא מספקת, וכדי לשפר אותה החלטתי להשתמש בAP שיש לי מדגם TP-Link TL-WA501G. הבעיה היא שכשאני מנסה להגדיר אותו כReapeter אני לא מצליח לשנות את הגדרות האבטחה שלו כדי שיתאימו להוטבוקס (WPA2). למישהו יש מושג איך להגדיר את זה כדי שיעבוד בלי לוותר על האבטחה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היי, לא מזמן התקינו לי HOTBOX ולצערי מאז אני לא מצליח לפתור את אותה בעיה: אני מנסה לחבר באחד פורטי המשתמשים ראוטר נוסף מדגם D-Link Gigabit שמטרתו לספק לי חיבור USB לHD והרחבת הרשת (פורטים נוספים ו-WIFI). הבעיה היא שכאשר אני מחבר את הראוטר הנוסף נוצרת לי התנגשות IP כי ה-HOTBOX מנסה לכפות על ה-D-Link כותבת IP ב-DHCP, ול-Dlink הרי יש כתובת שמגדירים לו בעצמו... ברגע שאנסה לשנות את הIP של ה-D-Link אצטרך לעשות ריסטרט והכתובת DHCP עבורו תשתנה. בקיצור, מרדף שלא מפסיק השאלה שלי היא בעצם- כיצד ניתן לבצע DHCP Reservation (שמירת כתובת IP ייעודית לכתובת MAC מסויימת) ב-HOTBOX ולשים סוף לבעיה הארורה שלי תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
אופציית ה Wi Fi מופעלת תוכנתית ולא פעלה רצוף, בזמן האחרון גם שאני מפעיל את האופצייה ולמרות שהחיווי מראה שהרשת האלחוטית עובדת אין קליטה בשום מכשיר נייד (3 מחשבים ושני סמרטפונים). הרשת הרגילה שעוברת דרכו תקינה ואין שום בעיות, הדגם הוא WR740N. טיפים ורעיונות לפיתרון הבעייה יתקבלו בברכה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כל המבין בתחום יברוך .התקנתי את המצלמה ברשת . היא עובדת - אבל ישנם כל מיני הגדרות שעדיין לא עובדות ( בעיקר שליחת התראות דרך המייל . תזמוני התראות במייל . הגדרות של HTPP וכד' )
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מערך גיבויים מרוחק לשני מחשבים בצורה הזולה ביותר. הציוד שיש לי כיום הוא שני המחשבים + מודם (מתוך שני המחשבים רק אחד מחובר לאינטרנט). לאחר שיטוט קצר באינטרנט נראלי ששימוש בראוטר עם חיבור usb ייתן לי את הפתרון הכי זול, (משהו כמו זה http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND או כמו הראוטר שמקבלים בבזק) 1. מה המהירות גישה לכונן קשיח בפועל שאני אוכל להשיג איתו (אם אפשר להתייחס גם לחיבור חוטי וגם לחיבור אלחוטי, 2 המחשבים במרחק של 3 מטר בערך אם זה משנה) 2. , אני רוצה לבנות את הרשת ככה שהמחשב שכיום ללא גישה לאינטרנט יוכל להתחבר לרשת הביתית אבל לא לאינטרנט, אני פשוט לא מחבר את הראוטר למודם והכל יעבוד לי? (לא יודע למה זה נראה לי מוזר) 3. יש כי…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ראיתי באיזה אתר מדריך אבל זה יותר בכיוון של ראוטר AP אם מישהו יוכל להביא לי בבקשה רק את הבסיס להגדרת והתקנת AP שוב פעם AP (לא ראוטר שהופכים אותו ל AP) כי אני רוצה לקנות אותו היום הסיבה לכף להגביר את האות מהקומה השנייה בבית על קרקע האינטרנט לא זז עכשיו אז אם מישהו יוכל להסביר לי מה צריך לעשות האם צריך להגדיר משהו בראוטר המשדר גלי WIFI? או שפשוט אני מחבר את הAP לחשמל וזהו? תודה רבה מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לעזוב את הספקית ולעבור לאחרת באותה מהירות או מעט יותר השאלה כמה זמן לוקח המעבר מספק אחד לאחר והאם דרוש החלפת ציוד אני מתכוון לעבור מ 012 לבזב"ל יש בבית כאלה שצריכים את האינטרנט באופן שוטף
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה אני חווה ניתוקים חוזרים מצד הראוטר (Edimax BR-6524N) אני מחובר לאינטרנט דרך הוט בחיבור ללא חייגן, בנוסף אליי מחובר עוד מחשב בחיבור חוטי. הניתוקים מתרחשים, כאשר אני "מעמיס" על הרשת למשל בעת הורדות כבדות ב- Utorrent, או שאני פותח טאבים רבים של סרטים זורמים ב- Youtube וכד'. כשזה קורה הגישה לאינטרנט פוסקת (גם מהמחשב השני) וחוזרת רק מתי שאני מכבה ומדליק מחדש את הראוטר. זה יכול לקרות ביום ממוצע כ- 1-3 פעמים ביום. יכול להיות שמשהו לא בסדר בראוטר, יש דרך כלשהי לבדוק את התקינות שלו?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא מזמן סיפרתי לבזק סיפור שאני רוצה יותר מהירות אבל הם יקרים והם נתנו לי 50 מגה במחיר ששילמתי ל20 (במקום להוסיף את הכסף שחסחתי אצל 014) . בנתיים ניסיתי כל מיני דברים בכדי לבדוק את המהירות אבל לא קיבלתי תוצאות עקביות. בspeed test לחו"ל לרוב יש בעיות אולי בגלל הסופ"ש . היו לי מקרים שקיבלתי בדיקות של 10 מגה בחול ואפילו מקרה של 2 מגה בארץ . לא סגור למה זה לא עובד טוב. לרוב ספקיות "מרמות " בכדי לקבל מהירות גבוהה בבדיקות. בsteam גם לא הוריד לי במהירות טובה אבל מצאתי איזה סרטון בyoutube (הסרטון עצמו היה מיותר אבל האינפורמציה טובה) שאמר שבכדי לקבל מהירות טובה צריך להגיד לו שאני על fiber ושאני בשוויץ. עשיתי את השינויים ואז הsteam הוריד ב 5.2MB מקסימום (40mbps ~). בtorrent ב…
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
ערב טוב, לפני מספר ימים רכשתי מודם אלחוטי נייד (http://www.ebay.com/itm/270785465032?ssPageName=ST...) על מנת לחבר את הנט סטיק שלי מחברת אורנג' (ALCATEL X220D), כאשר אני מחבר את הנט סטיק למכשיר הוא לא ממש מזהה אותו (הוא מופיע בשם- (1bbb/f000) ), הכנסתי לתוכנה שם את ההגדרות כמו בתוכנה של הנטסטיק (צירפתי תמונה של ההגדרות) אבל כלום לא עוזר והוא לא מצליח להתחבר לרשת.. יש למישהו רעיון איך אני גורם למודם לזהות את הנטסיק ולהתחבר לרשת או איזה הגדרות אני אמור לשים בתוכנה של המודם?תודה למי שיעזור.. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה נשמע אז ככה, אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי לבית ואני לא הכי מבין במה ומי עד עכשיו גלשתי על השכן, שבשבוע האחרון החליט לשים סיסמא יש לציין שהיה לי מחשב נייח ששבק חיים מחובר למודם של הוט. מה שרציתי לשאול איזה ראוטר כדי לקנות כדי שאני אוכל לגלוש מכל מקום בבית עם הנייד, גם בהתחשב שהמודם בממ"ד כי הבנתי שצריך לחבר את הראוטר למודם. משהו באמת סטנדרטי ולא מסובך להתקנה. תודה רבה רבה אגב ראיתי את זה בוואלה שופס מה אתם אומרים http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=PD45287DA8
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
יש לי Triple-Hot ככה שאני מחובר עם HOT כתשתית ו - Hot-net הוא הספק שלי, שניהם ב - 30 מגה. באופן כללי האינטרנט זז לאט מה שממש מבאס אותי - אשמח לתגובות בנושא, יש תקווה בכלל? כשאני מתחבר קווית יש שיפור, עדיין פחות ממה שאני רגיל לקבל מבזק. אחד החדרים רחוק כ - 7 מטרים מהראוטר שהגיע עם HOT וחשבתי שכדאי לקנות Router שלי, שיתחבר קווית לשלהם ויגביר את האות. ככה גם אם אני עובר לבזק אני אוכל להשתמש בו. 1. האם אני צריך תמיכה בכבלים ? אני חושב שלא כי אני מתחבר ליציאה של הראוטר שלהם אז הראוטר שלי לא רואה שזה כבלים, נכון? 2. האם עדיף לקנות hub שיגביר את האות? (אני מעדיף ראוטר כי הוא יותר שימושי אח"כ אם אני מחליף ספק וכו') 3. טיפים אחרים בנוגע ל - HOT? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, ישנה בעיה ברשת הביתית, המחשב הראשי עם ראוטר D-LINK + PRIVATE BOX NGN במהירות 30 מגה, המחשב בסלון מקבל אינטרנט דרך HPNA של YES - על קווי ה-RF בבית. כשאני מעביר סרט כבד לדוגמא, 30 ג'יגה לקובץ, הוא תמיד מתחיל ב80 מגה לשניה למשך 10 שניות ומתייצב ב8 מגה לשנייה... האם זה נורמלי?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרגע בבית ראוטר של EDIMAX ומודם (שהוא גם נתב) של בזק. הראוטר בתהליכי גסיסה מתקדמים (מרסט את עצמו כל כמה ימים וכו' - כבר ניסיתי לעדכן גרסאות ואיפוס הגדרות ושום דבר לא עזר). יש ל בבית 5 מחשבים (ניידים ושולחניים) + הארד-דיסק חיצוני שמחובר לרשת. הכל מחובר בכבלים ולא באלחוטי (ואני גם לא רוצה אלחוטי), ולכן אני לא חייב משהו עם חיבור אלחוטי. א. האם אני צריך לקנות ראוטר או SWITCH? (הרי המודם הוא גם נתב, כך שלא נראה לי שאני צריך ראוטר + בגלל ההארד-דיסק החיצוני, אני רוצה שהרשת בתוך הבית תהיה כמה שיותר מהירה, וראיתי שכל הראוטרים תומכים במהירויות 10/100 אבל הSWITCHים (לפחות חלקם) תומכים גם ב1000). ב. מישהו יכול בבקשה להמליץ לי מה לקנות? (אני חייב שיהיו 8 כניסות לכבלים + אני…
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות כרטיס רשת חיצוני למחשב בעל טווח גדול ושהקליטה תהיה כמה שיותר חשזקה על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
https://picasaweb.google.com/lh/photo/i2_y7_GLJi5Um55Aun_YE5f0VmWKZqMthOK5iQkN7s8?feat=directlink זאת התוצעה שלי לאחר עבודה על התשתית בבית, חשבתי לבקש חידוש אינסטלציה, השאלה אם זה יתן איזה שיפור ? אני הייתי על RATE ADAPTIVE לפני זה, ביטלתי והסנכרון כמו שטבלה. מקודם היה פחות , אני מעדיף מהירות יציבה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1)מנסה כבר כמה ימים להבין למה השותפה שלי מדווחת כל הזמן על איטיות או מצב שבכלל לא זז לה האינטרנט ולפעמים זז טוב ביומיים האחרונים שעשיתי בדיקות עם עצמי בעיקר מול SPEEDTEST.NET ..לא זיהיתי בעיה ... היתה רידה של 2 ..3..MB מה 12MB הכולל כאשר שתי הדלתות בבית היו סגורות (המפרידות בין הראוטר אצלי בחדר לחדר שלה) לא חושב שזו בעיית קליטה ....אבל אם כן מזה בדיוק ה CHANNELS ? יש לי מאחד עד 13 וזה יושב על 11 כרגע , לשנות ? לשים על AUTO ? ? לשנות אולי עוד הגדרות יכולות לעזור לבעיה ואם כן מה ? 2)שאלה שניה , מזה בדיוק QOS ? אני יכול להגיד לראוטר שמהמחשב שלה בלבד (דרך כתובת MAC או משהו אחר..) ייתן לה תמיד עד 6 מגה לא יותר ? ככה שאדע שלא משנה מה תעשה(YOUTUBE ...הורדות ...) תקבל תמיד עד חצ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אינטרנט 10 מגה ו2 מחשבים מחוברים ברשת. על הראשון אני משחק אונליין והשני סתם לגלישה. אבל לפעמים יש לי לאגים כשמישהו משתמש בו, אבל לא תמיד (וכן, וזה 100% בגלל זה, כי כשאני מנתק את המחשב השני מהרשת הלאג מייד מפסיק). מישהו יודע איך אפשר להגביל את המחשב השני, ככה שעדיין יהיה אפשר להשתמש בו, אבל שהוא לא יפריע לי לשחק?
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-