עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום יש לי רשת קוויות בבית עם מודם וראוטר לא אלחוטי כל המחשבים ברשת עובדים כרגיל הגדרתי לכל מחשב איפי משלו בשביל שהוכל להתחבר משולחן עבודה מרוחק או לשתף תקיות לפי הסדר הזה 192.168.2.40 41 42 43 הרשת כבר קיימת הרבה זמן ואף אחד לא נוגע במחשבים כדי לשנות משו עשיתי ריסט לאחד המחשבים שבו נוצרה הבעיה הדלקתי תמחשב הכרטיס רשת מזווהה ע"י הוינדוס הוא דולק לפי האור מאוחרה אבל אין אינטרנט וגם לא שיתוף ברשת של המחשב הזה ניסתי להחליף כמה כרטסי רשת ואותה בעיה היא שבחלון שאמור להיות רשום האיפי וכל הנתנוים לא רשום לי לפי התמונה הבאה שיש למטה ושאני לוחץ פרטים או אומר שאני צריך לפנות למנהל הרשת ובלה בלה כאילו הכרטיס רשת לא מקבל תאיפי שהגדרתי לו ונשבר לי הראש מזה הלכתי לקנות כרטיס רשת חדש ו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. קצת קשה להסביר את השאלה. נכון בשביל לחבר את הראווטר לכמה מחשבים צריך: מודם ראווטר שתי מחשבים. עכשיו, המודם מתחבר לשקע שבקיר [ADSL\CABLE], והמודם מתחבר גם לראווטר. עכשיו, איך אני מחבר את הראווטר למחשבים? אני מדבר על ראווטר חוטי. זאת אומרת.. נכון הכוונה בראווטר חוטי היא להעביר כבל מהראווטר למחשב.. איך אני בדיוק עושה את זה? נגיד כבל אחד הולך מהראווטר למודם כמו שאמרתי מקודם.. ואחד הולך לאחד המחשבים.. אז איך המחשב השני מתחבר לראווטר? מצטערר על החפירה אני מקווה שהבנתם אותי. תודה.

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  3. הגרסה v24 SP1 יצאה וכוללת תיקוני באגים שונים , אפשרויות חדשות ופיצ'רים מורחבים. לפירוט השינויים והחידושים בגרסה החדשה - http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/community/developmentnews/1-common/24-dd-wrtv24sp1.html להורדת קובץ firmware מתאים לנתב wrt54GL - http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/v24-sp1/Consumer/Broadcom%20Generic/dd-wrt.v24_std_generic.bin שימו לב - הקושחה DD-WRT מתאימה לדגמים רבים של נתבים, אבל לפעמים יש צורך בקובץ שונה ומותאם לדגם ספציפי. לא לטעון סתם קבצים לנתב.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  4. אני רוצה לפתוח פורטים ואני חייב לבחור את ה IP הפנימי של המחשב והוא כל הזמן משתנה. אז כפי שאני רואה את זה יש שני פתרונות: להגדיר את הפורטים לכל המשתמשים ברשת או להגדיר IP פנימי קבוע למחשב. איך אני עושה את אחד מהם בבקשה? ראוטר siemens sl2 141. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by skill,

חברי הפורום הנכבדים שלום רב. לפני מספר חודשים עברו לאינטרנט המהיר של HOT במהירות 3 מגה. בהתחלה הכל היה בסדר והמהירות גלישה וההורדה היו יותר גבוהות (עברנו מADSL 750 קילובייט). אבל עכשיו מהירות ההורדה ירדה מאוד, וכרגע המהירות הכי גבוהה שהוא מוריד עליה זה ממוצע של 90kb/s. עשיתי בדיקה בספיד טסט.נט, והתוצאות הפתיעו אותי מאוד. Download 765 kb/s Upload 155 kb/s דיברנו עם HOT ודיברנו עם אינטרנט זהב, והתשובות היו זהות - הבעיה לא אצלנו. האינטרנט מחובר לראוטר אדימקס 6216Mg. אני כבר לא יודע מה לעשות, אבל יש חשד שהבעייה קשורה לראוטר. ניסיתי להתחבר לאינטרנט בחיבור ישיר למחשב נייד, אבל משום מה האינטרנט לא עובד בחיבור ישיר, אלא רק בחיבור לראוטר, ככה שאיני יכול לקבוע האם הראוטר בעייתי. א…

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  6. Started by y42r,

יש לי רשת ביתית עם נתב ומספר מחשבים המריצים חלונות XP חלקם PRO וחלקם HOME וגם VISTA אחת על מחשב נייד. כאשר אני מנסה לראות את תיקיות השיתוף של המחשבים במחשב מסויים (זה קורה בכולם) אזי אני נדחה עם הודעה על חוסר בזמינות ובהרשאות. בכל המחשבים אני עובד עם יוזר מקומי המוגדר כמנהל מערכת ולא עם יוזר ADMINISTRATOR. הפעלתי את WIZARD השיתוף וכולם עובדים על אותו WORKGROUP ומשתפים תקיות ומדפסות. מה עוד אפשר לעשות ?

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  7. שדרגתי לפני שבוע בערך ל20mb עם בזק. לא רציתי להתחייב לשנתיים עם vdsl אבל בגלל שלא קיבלתי את המהירות אז לקחתי ראוטר. האינטרנט בכלל לא עבד עם הראוטר החדש. היום הטכנאים הגיע ואמר שבכלל אפשר להגיע רק ל10 באזור שלי. האם כדאי לחזור לראוטר הקודם (שאצל בזק כבר) או להשאר עם זה למרות שאני לא צריך. Vdsl בשביל היתרונות של תקן n וכו?

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  8. יש בידי ראוטר TNN SIMENS SL2-141 של בזק בינלאומי ובזק האם ניתן להגדיר אותו כראוטר ? בהוט לא הפעלתי את ההוט בוקס כראוטר בגלל ביקורות די עלובות שקיבל על תפקוד כראוטר תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. טוב, עכשיו זה כבר רישמי - התאומים הסיאמים HOT וה-HOTNET הופרדו. מי שירצה להתחבר לשירותי HOTNET יצטרך להתקשר למספר טלפון נפרד (*6901) ונציגי HOT לא יוכלו להעביר את השיחות בין החברות. כמו שאר ה-ISP, זה כמובן לא ימנע מ-HOT להציע חבילות BUNDLE אבל כלפי חוץ לא יהיה קשר בין החברות. הדבר בא לידי ביטוי בהודעה של HOT למשרד התקשורת - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000730788 והן במסר של נציג HOT בפורום - http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=20&messageid=160053619

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by ygoldgold,

הייתי מחובר לתשתית הוט 12MB + בזק בינלאומי - ללא חייגן. והשתמשתי במודם של הוט שחובר לראוטר שלי Cisco WRT-120N הכל היה בסדר. עכשיו השתדרגתי להוט 100MB + הוטנט - ללא חייגן. בא הטכנאי. העיף לי את הראוטר. שם את ה-HOTBOX שמשמש כראוטר. נגיד שלא מעניין אותי חיבור אלחוטי כרגע. מה הקונפיגורציה הכי נכונה ? להתקשר להוט שיהפכו לי את HOTBOX למודם ? זה כדאי ? למה ? להישאר ככה ? הראוטר של הcisco בכלל תומך בקצבים הגבוהים ? ואם כן מעניין אותי חיבור אלחוטי. מה לעשות ? (תודה, וסליחה על החפירות בשאלות)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ygoldgold,

אני לא בטווחים שצויינו בבלוג של NetCHEIF. (http://www.netcheif.com/blog/?p=2064) האם זה תקין אצלי ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני מתלבט האם כדאי להעביר 2 כבלים STP בכל צינור (מהארון לכל חדר) או להעביר כבל אחד של 16 גידים. מה עדיף? ולמה? הכבל בשביל אינטרנט (2 פורטים). או שבכלל כדאי להעביר כבל עם יותר גידים כדי שתהיה אפשרות בעתיד לאיטרקום, טלפון, וכל דבר אחר? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by menymu,

אז ככה, התשתית שלי עד לפני שבוע הייתה סופר מעולה. 102\2 כל היום שליחת פינגים כל הלילה נגמרה עם 0 איבודי מידע! לפני כשבוע אני לא יודע מה נסגר התחלתי לקבל מלא איבודי מידע... גם שהתקשרתי לתמיכה אמרו לי שרואים שיש לי 60%! איבודי מידע... עכשיו זה לסירוגין יכול להיות 5 שעות הכל טוב ופתאום שעה התקפה של איבודי מידע משהו מטורף... שלחו לי טכנאי שללא ממש עשה משהו חוץ מלהחליף מפצל כלשהו שממש לא שינה כלום (אולי היטיב עוד יותר עם העוצמות שהיו מעולות בכל מקרה) עדיין יש לי עוצמות מצויינות אבל מאיפה נובע איבודי המידע? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. יש כרגע דיל שמאפשר לקנות אותו ב-28 שקלים במקום 56 שקלים (בדקתי, אכן זה המחיר בזאפ) ולאסוף אותו באחד מסניפי אייבורי. אז נכון שזה באמת גרושים, אבל אם זה לא יביא לי תועלת אז גם את זה אני אשמח לחסוך מעצמי - אתם חושבים שזה ייתן לי קליטה טובה יותר של השידור מהראוטר (גם של TPLINK) שנמצא לו בקומה למטה? כרגע בקומה למעלה מקבלים עוצמה נמוכה יחסית של 2 קווים בדר"כ והאינטרנט די איטי והרבה פעמים מתנתק לו. אם יש דרך לבדוק אם זה יהיה עדיף משמעותית - אשמח לתשובה, אזמין ישר שניים.

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  15. שלום לכולם, לאחרונה עברתי לטריפל של הוט וקיבלתי את ההוטבוקס שלהם היוטורנט כותב לי שהפורט שלי חסום, 21176 הגדרתי בעזרת נציג מהוט פתיחה של פורט זה בהוטבוקס, ביטלתי בנוסף את הפיירוול של הווינדוס אבל עדיין לצערי הפורט סגור בדקתי את הפורט גם בבדיקה של היוטורנט וגם באתר http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ מה עושים? תודה

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  16. שלום, רכשתי כעת את בטלפילד 3, אני רואה שכל השחקנים רואים את הפינגים שלהם ואני יכול לראות את שלהם, אך לא רואים את שלי הוחלף לי לראוטר NETGEAR DGN2200 לפני כחודשיים.

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  17. Started by niva401,

במסכים של הנתב (ASUS 604G) במסך DIAGNOSTICS מופיע test lan(1-4) connection =FAIL , בכל שורות test האחרות =PASS איך אפשר לטפל בבעיה?

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  18. שלום, אני מחפש ראוטר עם תמיכה בvpn client to site, מה שאני בעצם רוצה שחמישה יוזרים יתחברו מהבית לעסק בVPN ומשם ל RDP דרך הכתובות הפנימיות, אני יודע שאפשר לעשות את זה עם SBOX אבל אני מחפש משהו יותר זול ויותר פשוט התקציב שלי הוא עד 1500 ש"ח תודה מראש אליאור

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by תוכי מסטול,

איך יכול להיות שבפקדות PING אני מקבל בגיימר יותר גבוה מבלי גיימר ובפקודת TRACERT הקישור הראשוני מבזק בין לאומי לשרת בחו"ל זה פחות או יותר אותו הדבר ורק שזה מתחבר משרת לשרת בחו"ל הפינג קופץ משמעותית(בהשוואה חבילת גיימר לעומת חבילה ללא גיימר)? כמו כן האם האשמה היא בבזק בין לאומי כאשר החיבור בין שני שרתים בחו"ל מתקבל פינג גבוה(בהתחשב שבחיבור ללא גיימר זה יוצא נמוך יותר) ? וכן אני יודע שיצאה שאלה מורכבת

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. יש לי 2.5MB אינטרנט של הוט-נטוויז'ן על שלושה מחשבים ויש לאגים נוראים במשחקים מה המהירות המינימלית שצריך בשביל שלא יהיו לאגים? (כרגע אני משחק בעיקר MW3) הבנתי שגם הספק והתשתית חשובים בשביל פינגים נמוכים לחו"ל, האם זה נכון ואיזה ספק/תשתית נחשבים לטובים בתחום הזה? מה ההבדל בין חבילת גיימינג לחבילה רגילה? תודה

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  21. Started by DeeKay,

עברתי להוט בתור תשתית אינטרנט בלבד וקיבלתי את ה-Hotbox, שאמור להיות גם מודם וגם נתב. בהתחלה שמחתי כי חשבתי שסתם יביאו לי מודם ואמרתי לטכנאי כמה כיף לי, אבל אז הוא ציין בפני ש: א. שפעול אפשרות ה-Wifi עולה 10 ש"ח לחודש. ב. ה"התקנה" עולה 100 ש"ח. מה שקרה בפועל הוא שה-Hotbox הגיע פתוח ועובד (הקינפוג היה דרך ה-Wifi), ואז הטכנאי פשוט חסם אותו. ברגע שמנסים להתחבר לתוכנה של המודם (admin/admin@192.168.100.1) מגלים שאי-אפשר לשנות כלום (חוץ מסיסמת הגישה). בדוגרי, אני לא באמת צריך Wifi בבית כי אני יכול ליצור Hotspot במערכת ההפעלה, אבל הבעיה היא שאי-אפשר להגדיר Port Forwarding כי זה חסום ויש לי משחקים שסובלים. יש למישהו רעיון איך אני מטפל בבעיה חוץ מפריצות? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by sagis,

שלום שלום , אני רוצה לפתוח פורטים לטורנט. מחובר ב 10 מגה דרך בזק בינלאומי ובזק כתשתית,ראוטר tp-link wr740n . מאיפה מתחילים, ומה הפורטים המומלצים ?

• 3 תגובות
    • 6.7k צפיות
  23. הקדמה לשאלה - התקשרו אליי מהוט וביקשו ממני לבחור ספק אחד להשתמש בו, כי מצד אחד אני עם הוטנט ומצד שני אני עם בזב"ל. גם אם אני עם בזב"ל בחייגן ואין שום בעיה טכנית לעשות חיבור כזה מעל הוטנט, מבחינתם זה לא תקין, ואני צריך להשאר עם ספק אחד. מכיוון שחזרתי לבזב"ל בשביל לבדוק איך הם לעומת הוטנט והספקתי לעשות את כל הבדיקות שרציתי - הם חסכו לי כאב ראש גדול. אמרתי לה שאני מעדיף להשאר עם בזב"ל וביקשתי חיבור MPLS (ועל הדרך חסכתי עוד 20 ש"ח). השארתי את הגיימר, למרות שאני ידעתי שהוא לא משפיע בחיבור MPLS (בפרט לא נשאלתי על זה). החיבור הוא 100Mbps כמובן. בקיצור, לאחר מספר דקות המודם התאפס, עשיתי בדיקות עם המצב החדש וגיליתי את זה. שימו לב להופים בבזב"ל - הם על 212.179. ה- IP שלי מתחיל ב- 8…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום לכולם, ברשותי מספר רשתות 1Gb/s.. על מנת להבין את אופן פיזור העומס בהן (כל אחת בנפרד), צירפתי תמונה של רשת "כללית".. 1. האם מחשב המחובר ל-ROUTER, יקבל גישה יותר "טובה" לאינטרנט מאשר מחשב המחובר ל-SW/AP#3 למשל? 2. עבור מחשבים הניגשים ל-"משאב" (מחשב עם מסד-נתונים / מדפסת רשת / כונן-רשת / ..), האם ישנה עדיפות לחברם יחד עם המשאב תחת אותו ROUTER/SWITCH/AP ? 3. האם התשובה לשאלה הקודמת תהיה שונה אם מדובר בתעבורת טקסט או תעבורת מולטימדיה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  25. Started by bona fide,

עפ"י המלצות פה רכשתי את הנתב של TPlink1043nd השימוש הוא אינטרנט וסטרימינג לסרטים לסלון,חבילת הגלישה היא 50 מגה תשתית בזק ספק אינטרנט- בזק בינלאומי הייתי מעוניין בהמלצה על מודם. בביתי הקודם במהירות 20 מגה היה לי נתב נטגיר שהוחלף עקב ריבוי התנתקויות לדילינק 6740 ,עכשיו סירבתי להצעה של בזק לקבל את הנתב שלהם למרות שהמתקין אמר לי שאני חייב מודם ואין מודם רגיל שתומך במהירות 50 מגה אלא אחד מ2 הנתבים דילינק או נטגיר,האם אפשרי להשתמש בהם רק כמודם או יש מודם אחר מומלץ לרכישה בחנויות ?

• 3 תגובות
    • 858 צפיות

דיונים חדשים בפורומים