עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי היום מחשב אחד בבית בעל כרטיס רשת שמחובר אליו מודם כבלים. בעוד כמה ימים אני עומד לקבל מחשב נוסף שעליו יש כרטיס רשת OBBOARD, האם יש אפשרות לשתף אותם ברשת כולל גלישה באינטרנט? כי לאן אני יחבר את המודם כבלים אם אני יחבר את שני המחשבים לכרטיס רשת? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  2. ^^^^^^^^^^^^ הציעו לנו חיבור דרך חוטי נחושת פנויים של טלפון בעזרת VC-201. המרחק בין המשרדים קטן מ 200 מטר. http://www.planet.com.tw/news/productnews/VC-201.htm מישהו מכיר את הצעצוע הזה? כמובן שכתוב בפרוספקט שזה מתאים לכל מה שזז האם זה יספיק כדי לעבוד בשני המשרדים על תוכנת הנהלת חשבונות שיושבת על שרת באחד מהמשרדים? האם ניתן לגבות מידע ממשרד אחד לשני ולהיפך בזמן סביר (כמה גיגה פר גיבוי ליום)? מישהוא יודע מה מחיר סביר לשניים כאלו + התקנה? האם ירגישו לאפליקציות המדוברות הבדל מהותי בין סיב אופטי לפתרון המוצע (כשלוקחים בחשבון שהנתבים\סוויטשים ורוב כרטיסי הרשת במשרדים הם 10/100)? האם זה יכול לעשות בעיות עם ראוטרים? האם יש פתרון\מוצר עדיף?

• 6 תגובות
    • 901 צפיות
  3. אני מעוניין להשתלט על נייד אחד באמצעות נייד שני דרך ה-WiFi אך ללא ראוטר אלחוטי, בדומה לעבודה עם כבל רשת מוצלב. זה ניתן לביצוע? כיצד? המחשבים יריצו XP PRO או ויסטה. בהנחה שחשוב שיהיה חיבור מכל מקום וקצב הלינק לא קריטי כלל - מה הפרוטוקול המומלץ ומה פרוטוקול המינימום שעדיין יתן אמינות לינק גבוהה? רב תודות, גונן. עריכה: מצאתי הסבר לגבי רשת אלחוטית AD-HOC ללא ראוטר באתר של מיקרוסופט: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/bowman_02april08.mspx האם אפשרי לוותר כליל על החיבור לרשת הקווית (אין לי צורך באינטרנט) ורק להשתמש ב-RDP/VNC לאחר הגדרת הרשת? הכוונה ללא Connection Sharing כלל. מישהו ניסה/מכיר?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום. קראתי מאמר על חיבור שני נתבים ב WDS ושם נאמר כי יש לתת לכל אחד מהנתבים האלחוטיים SSID שונה וכן תדר שונה. חיברתי אצלי בבית שני נתבים WRT54GL ב WDS ונתתי לשניהם את אותו SSID ואת אותו התדר בכוונה ובכך בעצם יצרתי רשת אחת שלמה בכל הבית. כרגע- כאשר אני גולש במחשב הנייד ומוריד משהו מהאינטרנט, המחשב יכול "לדלג" בין שני הנתבים מבלי להפסיק את ההורדה. אני מוצא את הרעיון מאוד טוב . האם יש חסרונות במתן SSID זהה ותדר זהה בעבודה ב WDS? קישור למאמר http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Ymac,

שלום. הבעיה היא כזאת: יש לנו סוויץ' אחד בארון התקשורת, המחובר ליציאות בקירות. בקומה העליונה, יש ארבעה שקעים, אבל בתעלה היחידה שמחברת בין הקומות, יש מקום רק לשני כבלי CAT5E. כרגע אנחנו עובדים על 100 מגהביט, אז אין בעיה, כל כבל, 8 גידים - מחבר שתי יציאות 4 גידים כל אחת (יש לנו Patch Panelים בשתי הקומות) במהירות 100 מגהביט עכשיו אנחנו רוצים לשדרג את התשתית הביתית לגיגהביט, ולכן אנחנו לא יכולים לשים שני שקעים על כבל אחד, בגלל שכל שקע עושה שימוש ב-8 גידים. אז אנחנו רוצים להוסיף עוד סוויץ' ולשים אותו בקומה העליונה. השאלה היא, האם לחבר את שני הכבלים שמגיעים מהסוויץ' שבארון התקשורת בקומה התחתונה, או שאין בכך תועלת, וכבל אחד יספיק. הנה סכמת הרשת להמחשה: הקו הכחול תוחם א…

• 12 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. היי חברים, המצב שלי הוא כזה, כרגע יש לי בבית חיבור של סלקום וחיבור של בזק. אני שוקל להמיר את החיבור של בזק באחד של הוט כי הם מציעים יותר Upload - הם מציעים 5 מגה לעומת ה-3 של בזק, ואני עושה הרבה סטרימיג ל-Twitch, ולשדר ב-3500kb יהיה מעולה בשבילי. הבעייתיות פה היא העובדה שהוט מביאים את ה-Hotbox i6, שהבנתי מחבר לעבודה לא מאפשר חיבור ל-VPN. הפתרון שנראה לי הגיוני הוא לחבר את שני החיבורים לסוויץ' מסוים שיהיה מחובר למחשב, עם איזשהו פתרון שיאפשר לי לעבור בין החיבורים. יש חיה כזאת? אני מניח שכן אבל לא מכיר את הטרמינולוגיה לחיפוש דבר כזה.. (כאילו, Splitter ו-Switch זה די הגיוני אבל לא מצאתי, הגוגלינג שלי חלוד יום ואולי יש לכם רעיונות יותר טו…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by shayh,

שלום, אתמול עברתי מHOT לYES (עם VOD), ולאינטרנט של בזק. לצערי אין לי בבית שום נקודה של בזק שצמודה לנקודה של טלויזיה, מה שהביא את הטכנאי להעביר כבל רשת באמצע הסלון מהראוטר עד לממיר - כדי לאפשר לVOD ולכל מה שקשור אליו לעבוד. אני כרגע מחפש רעיונות להפוך את החיבור בין הראוטר לממיר לאלחוטי ולא לקווי (הממיר לא תומך בחיבורים אלחוטיים). הראוטר שאני משתמש בו כרגע הוא ראוטר משולב מודם שקיבלתי מבזק d-link n2760u e1 ויש לי ראוטר נוסף יחסית ישן edimax br6204wg שכרגע לא בשימוש. אני רוצה לחבר את הedimax לd-link בצורה אלחוטית (כדי לחסוך את הכבל בסלון) , ומהedimax להוציא חיבורים קוויים רגילים לממיר, למחשב נוסף שיש שם (ואולי לטלויזיה שתגיע בהמשך). אולי הסברתי את עצמי לא כל כך טוב, צ…

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. שלום נתקלתי בבעיה באינטרנט שלי. האינטרנט לא מגיע לחדר שלי בסוף הבית{דירה בינונית} שום מגבר ומגדיל טווח לא עוזר כדי לקבל עוצמת אינטרנט טובה,מהירה וחזקה. חיברתי את המגדיל טווח במרכז הבית ושום דבר לא עוזר. מקווה שיש פתרון אני מתקשה למצוא תקווה בסאגת האינטרנט הזו שנמשכת כבר 3 שנים לפחות, פניתי לכל הטכנאי אינטרנט הם דיברו על מגדיל טווח ומגבר וזה בכלל כבר לא עוזר גם כבל רשת מהראוטר למחשב לא יעזור. מקווה לעזרה ותמיכה.

9. שלום יש לי 2 חדרים ובהם 3 מחשבים (2 ו 1) כיום יש לי ראוטר אחד שמוצי כבל אחד לכל חדר. כך ששני מחשבים מחוברים חוטית. איך אני מחבר מחשב נוסף כאשר אין לי תשתית של כבל רשת מהראוטר לחדר? האם ניתן לחבר בחדר עם שני המחשבים ראוטר נוסף לכבל רשת וממנו לצאת לשני מחשבים? איך עושים זאת מבחינת ההגדרות והאם זה יגרום לחלוקה של 50% למחשב בחדר השני ולשני המחשבים להתחלק 25% 25%? תודה רבה על העזרה

• 17 תגובות
    • 4.8k צפיות
  10. קראתי עליו קצת וכתוב שם 3 dbi אבל לא הבנתי שלוש DBI לשלושה אנטנות או שכל אנטנה נותנת שלוש DBI ?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום, אני מעונין לחבר שני ראוטרים זהים - D-LINK 6850U על מנת לקבל קליטה טובה יותר בחדר השני. הראוטר הראשון נמצא בחדר אחד ומחובר ישירות דרך ה-LAN. אני מעונין לעשות את אותו הדבר בחדר השני, אשר נמצא רחוק מאוד מאותו ראוטר ראשון, ולכן גם אין אפשרות לחבר אותו ישירות. ממה שניסיתי עד כה נוצרו התנגשויות ולא היה ניתן לעבוד בו זמנית עם שני הראוטרים במקביל. נמצא על תשתית בזק. אשמח לעצות. תודה.

• 3 תגובות
    • 7k צפיות
  12. שלום רב יש ברשותי ראוטר של בזק dsl650u ועוד שני ראוטרים שונים שמתחברים קווית לראוטר שלי ועכשיו לבעיה ברגע שחיברתי את הראוטר הראשון וממנו יצאתי עם עוד כבל למכשיר אז המכשיר עובד תקין הבעיה היא האותו מקום לפעמים יש גישה לרשת ולפעמים לא אותו דבר בראוטר השני שהוא מחובר לראוטר של בזק בצורה קווית ובתוך תוכנת המחשב יש תוכנה המצריכה חיבור לרשת יש גלישה ברשת והמחשב קיבל כתובת אבל התוכנה אומרת שאין חיבור לרשת איפה הטעות ? תודה

13. יש אפשרות להתחבר לשני ראוטרים דרך wireless בו זמנית? אפילו עם שני כרטיסים שונים? במערכת מובססת לינוקס open suse 11.3

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Haflo,

o.k אז יש לי סיטואציה עם שני תחנות Win98 וחיבור ADSL עם Alcatel SpeedToch Home, דרך אחת זה להפוך את המודם של Alcatel ל Pro?! ואיזו המלצות יש לדרך השניה? (תוכנת Proxy/Gateway) משהו כמו WinGate?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by shimtey,

שלום ותודה מראש לעונים. אני מעוניין לעשות רשת אלחוטית קווית בבית,רציתי לדעת אם יש צורך להצליב את הכבל בין השקע לראוטר,והאם מהשקע למחשב צריך לצאת כבל RJ45 מוצלב. תודה.

• 3 תגובות
    • 4.9k צפיות
  16. שלום רכשתי שקע משולב לקו טלפון +חיבור לאינטרנט על טיח . שאלתי :כמה חוטים אני צריך בסה"כ ? מהו הסימן שלהם בכל נקודת חיבור? ומה ציבעם ?

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by fresh_guy007,

אני רוצה לחבר שני חדרים אצלי חוטית ברשת אחת דרך ראוטר (הכוונה שבחדר אחד יהיה ראוטר ובשני יהיה מחשב) קניתי מACE שני שקעי רשת שבהם מסומנים הכבלים (או התפסים של הכבלים) במספרים בסדר אחר משהו כמו 361.. (כנראה שהיה מוכן לרשת בחיבור מוצלב) אני רוצה פשוט שיהיה שני שקעים שמחוברים ביניהם בכבל רשת השאלה המאוד חשובה איך לחבר את הכבלים הקטנים! איזה צבע הולך לאן חבר אחד אמר לי שלא משנה באיזה סדר אני מחבר העיקר שבשני השקעים יהיו מחוברים באותו סדר.. כמה זה נכון?

• 4 תגובות
    • 14.9k צפיות
  18. יש לי בבית כבילה בקירות של CAT6. קניתי שקעי גוויס RG45 CAT6 לקיר. קניתי ראשי RG45 CAT6 לצד השני, ייתחברו לראוטר/מתג. כמובן מדבר על רשת 1G. צריך את עזרתכם בחיווט החוטים בשקעים ובראשים, מוצלב/ישיר? וכ"ו

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by alex15,

אני רוצה לקנות שרת מדפסת . כי אם אני צריך להדפיס משהו אני חייב להדליק את המחשב המארח . אז אם קונים שרת מדפסת לא צריך להדליק את המחשב המארח וגם יש לי רשת די גדולה בבית . איך מחברים את שרת המדפסת לראוטר או למחשב ? המדפסת ליד הראוטר . המדפסת שלי היא Lexmark 8350 . ואיזה שרת מדפסת ממלצ לקנות .

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. OK, לפני הכל תודה למי שעוזר יש לי שתי שאלות שברצוני לשאול: 1. איך אני מחבר שתי מחשבים ברשת? ואיזה הגדרות צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שני המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שאני יודע אני שם כרטיס רשת בשני המחשבים ומחבר בכבל את שני הכרטיסים, עד כאן הכל טוב. אבל מה ההגדרות שאני צריך לשנות? איך אני משתף את האינטרנט בין שניהם? כל נושא ההגדרות אני לא יודע בכלל ואשמח אם מישהו יפרט לי עליו. 2. איך אני מחבר שלושה מחשבים ברשת? ומה צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שלושת המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שראיתי בדיון של Boomer, אפשר לחבר שלושה מחשבים בעזרת כרטיסי רשת, האם זה נכון? אם אני שם שתי כרטיסי רשת במחשב שלי ומכל אחד מוציא כבל למחשב אחר, החסרונות הם שהשתי מחשבים שמחוברים אלי ל…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. אהלן , קניתי לאחרונה כבל CAT 5e crossover cable RJ45 חיברתי בין 2 המחשבים ניסיתי להקים רשת בית שתי המחשבים דרך האפשרויות של ווינדוס , לא עבד. נסיתי עוד כמה דברים ולא עבד. אז השאלה היא איך אני יכול לעשות בינהם חיבור בשביל לשתף את חיבור האינטרנט. מצטער אם כבר יש מדריך לכזה דבר כי אני חיפשתי ולא מצאתי. בשתי המחשבית מותקן ווינדוס xp

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  22. לא מצאתי שום התייחסות לנושא הזה בגוגל, כנראה שלא חיפשתי את המילים הנכונות... אני רוצה שיהיה לי מחשב שמחובר לאינטרנט עם uptime של 100% 24/7, ולשם כך אני רוצה שהוא יחובר במקביל לשתי תשתיות נפרדות - גם חיבור בזק וגם חיבור הוט - כך שאם באחת מהתשתיות תהיה תקלה זה לא יפריע לו ועדיין תהיה לו גישה לאינטרנט דרך התשתית השניה. הנחות יסוד: יש תשתית נפרדת לבזק ותשתית נפרדת להוט, כלומר בחדר יש 2 מודמים/ראוטרים עם "אינטרנט פעיל" בתוכם. יש מחשב עם 2 חיבורי רשת לצורך העניין (אם זה נחוץ). מה צריך בשביל להוציא את זה לפועל? מבחינת חומרה? תוכנה / הגדרות?

23. Started by noagabay,

שלום, יש לי ראוטר שמשדר בתקן B ואני מעוניינת לרכוש סטרימר עם חיבור אלחוטי וממה שראיתי הם נמכרים בתקן N. השאלה שלי היא האם תהייה אי תאימות בין השניים או שאפשר לרכוש זאת שנפש שקטה??? בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by uber101,

עברתי לא מזמן להתגורר ביחידת דיור ואני מעוניין להתקין שם אינטרנט. ראיתי שיש שם לא מעט שקעי טלפון של בזק ונראה שגם היה חיבור של הוט. השאלה שלי היא האם זה אומר שהחיבור יהיה פשוט? האם צריך יהיה לערב את בעל הדירה (חיבורים בארון תקשורת וכו')?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני מתעניין למעבר תשתית לבזק מהוט, בשביל פינגים יותר נמוכים ולהתחמק מעומס על התשתית, לפי הבנתי בהוט מחוברים הרבה שכנים על מקור אחד ובבזק זה יותר פרטני(?) עכשיו אני על מודם של מוטורולה בהוט ו-12MB אני מתעניין ב15MB של בזק, צריך לבקש מבזק מודם מסויים או חיבור? חייב להיות קרוב למכרזיה?? אני רואה שבמקום מסויים אנשים מקבלים פינג של 4MS יציב בארץ לעומת זאת אני מקבל בין 10 ל 15MS ב4 HOPים. באמת תשתית בזק עדיפה? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.